34. kolo
18.05.2019 15:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Hannover padá do 2. Bundesligy s třiadvaceti pořážkami na kontě

O tu poslední se postarali hráči hájící barvy Fortuny Düsseldorf. Nováček mezi elitou předvedl velmi vydařené jaro a sezonu zakončuje v klidném středu tabulky.

Domácí začali poměrně defenzivně, což se jim mohlo vymstít ještě v úvodní desetiminutovce. Bebou ani Linton Maina však svoje šance neproměnili. Ve čtyřiadvacáté minutě se předvedl Karaman. Jenomže Samuel Radlinger si dokázal poradit. V šestatřicáté minutě centroval Maina na malé vápno, kde číhal Weydandt. Jeho hlavička nebyla ke škodě HSV z nejpřesnějších.

Tečku za úvodním dějstvím učinil Raman. Jeho sólo bylo na pohled velmi atraktivní, nicméně zásluhou Radlingera bez gólového efektu. Deset minut po začátku druhého poločasu pálil do břevna ze sedmi metrů Linton Maina. To se ukázalo býti velice důležitým momentem, neboť prakticky hned z protiakce udeřilo na opačném pólu.

Souboj Ramana s Ostrzolkem u pravé postranní čáry posoudil rozhodčí tak, že se nikdo neprovinil proti pravidlům. Belgický útočník tak získal moře prostoru, aby mohl doběhnout až do velkého čtverce, kde jeho přihrávku přetavil střelou z první v úvodní gól Rouwen Hennings - 1:0. Za pět minut se Fortuna znovu radovala.

Střelec branky se proměnil v asistenta, když jeho pobídka doputovala až ke Kenanu Karamanovi, jenž z bezprostřední blízkosti navýšil náskok - 2:0. Střelec druhé branky pak nastřelil po centru Benita Ramana břevno. Jenže případný zásah by stejně nemohl kvůli ofsajdu platit. V 78. minutě dostal výsledek svou finální podobu.

Obránci nechali celkem v poklidu Nicolaie Müllera doběhnout až do vápna, kde volil hannoverský fotbalista jednoduchou zasekávačku a následně pravačkou skóroval pod vyběhnuvším Rensingem. Dolnosaský klub tedy po roce znovu padá o patro níž, zatímco v Düsseldorfu se můžou těšit na další zápasy mezi německou elitou.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele