34. kolo
18.05.2019 15:30 CET
8 : 1
(3:0)

Reportáž

Wolfsburg v závěrečném kole deklasoval Augsburg

Vlci se do svého soupeře pořádně zakousli a po osmibrankovém debaklu si zahrají Evropskou ligu. Svěřenci Martina Schmidta rozhodně budou rádi, že je sezona u konce, neboť ji zakončili se čtyřbodovým náskokem na baráž.

Ještě v úvodní desetiminutovce došlo ve vápně hostujícího celku ke kontaktu Oxforda s pozdějším hrdinou Wouterem Weghorstem. Rozhodčí Zwayer ale nechal pokračovat ve hře. Poté selhal Gregoritsch, z dálky Rexhbecaj a Admir Mehmedi nenašel odvahu ke střele z výborné pozice. Mrzet ho to však nemuselo ani šedesát sekund.

Ve zmatku před brankou se nejlépe orientoval Weghorst a z malého vápna z otočky překonal Gregora Kobela - 1:0. Druhá trefa přišla na pořad odpoledne o čtvrt hodiny později. Aktivní hráči Wolfsburgu na levé straně svou kombinací zamotali hlavy protihráčům, takže mohl přijít Mehmediho centr na zadní tyč, kde číhal Wouter Weghorst a koníčkem zvýšil na 2:0.

Do poločasové pauzy stihli Labbadiovi svěřenci ještě jednu trefu. Po rohu Maximiliana Arnolda se prosadil hlavou Robin Knoche - 3:0. Dobré vyhlídky pro druhý poločas byly zdvojnásobeny v rozmezí mezi 55. a 60. minutou. Vysoký holandský útočník Wouter Weghorst nejprve přijal přihrávku od Rexhbecaje, aby zvolil ránu pod břevno - 4:0. Dokonal tím hattrick a celkově si na konto připsal úctyhodných sedmnáct branek.

Další zářez následoval poté, co Yannick Gerhardt mířil po sólu jenom do tyče, od které se balon odrazil přímo k Danielu Ginczekovi. Tohle prostě nešlo nedat - 5:0. Po hodině hry přihrával z levé strany Rousillon a Elvis Rexhbecaj se do kulatého předmětu na hraně šestnáctky pořádně opřel z první - 6:0.

V následujících dvaceti minutách panoval na hřišti klid. Potom si naběhnul mezi obránce Julian Schieber a i díky přesné přihrávce od Marco Richtera zaznamenal alespoň čestný úspěch - 6:1. Jenže Vlci stále neměli dost. Za čtyři minuty našel Weghorst před bránou osamoceného Josipa Brekala, který si balon zpracoval a ve vzduchu jej zasáhnul tak ideálně, že zapadnul přesně k pravé tyči - 7:1.

Ten samý fotbalista ještě v nastavení odmítnul zvýšit na 9:1, takže o poslední gól se postaral v závěrečné minutě řádné hrací doby Kevin Danso, když si pro Fuggerstädter vcelku symbolicky dal vlastní gól - 8:1. Augsburg tedy spolu s Hannoverem inkasoval nejvíc branek ze všech (71). Oproti tomu Wolfsburg si výrazně vylepšil skóre a díky šestému místu určitě můžou v městě aut považovat sezonu 2018/2019 za úspěšnou.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele