34. kolo
18.05.2019 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Claudio Pizarro rozhodnul o výhře Werderu nad RB Lipsko

Oblíbený peruánský útočník navíc ani ve čtyřiceti končit nehodlá. Místo návratu do Jižní Ameriky zůstane ještě rok v Německu. Jeho Brémy nakonec na pohárovou Evropu nedosáhly. Zato Lipsko nemohl na třetí příčce už nikdo ohrozit.

Na Weserstadionu se začalo hodně opatrně, takže se skóre muselo pohnout až díky pokutovému kopu, který odpískal zkušený Felix Brych poté, co Upamecano trefil Osaka ve velkém vápně. Sudí po konzultaci s videocentrálou v Kolíně nad Rýnem ukázal na puntík, ze kterého se prosadil svou razantní přízemní střelou Milot Rashica - 1:0.

Yuya Osako hlavičkoval čtyři minuty poté těsně mimo. Die Roten Bullen se probudili až v poslední minutě řádné hrací doby. Bruma orazítkoval svou ranou pouze tyč a s dorážkou Matheuse Cunhy si poradil Jiří Pavlenka. Nicméně o poločase vedl Wolfsburg už 3:0 nad Ausgsburgem a Hoffenheim o dvě branky přehrával Mohuč. Šance na Evropskou ligu byly pro Zelenobílé minimální.

Po změně stran jako první pálil Rashica. Záhy poté zahrál rukou ve vlastním vápně Friedl a byla z toho další penalta, kterou ovšem poslal Bruma nad bránu! Další pokus patřil opět aktivnímu Osakovi. Yvon Mvogo se překonat nenechal. V závěrečné desetiminutovce svou možnost nejprve spálil Forsberg a hned po něm Maximilian Eggestein.

V 86. minutě centroval Saracchi a Nordi Mukiele z voleje zaznamenal svou první trefu od svého příchodu z francouzského Montpellieru - 1:1. Claudio Pizarro však za další dvě minuty rozhodnul o tom, že všechny tři body zůstanou doma. Na hranici šestnáctky si udělal prostor a tvrdou ranou k tyči nedal Mvogovi šanci - 2:1.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele