34. kolo
18.05.2019 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Výhra nad Gladbachem stačila Dortmundu pouze ke druhému místu

Bayern totiž nezaváhal a nastřílel Frankfurtu pět branek. BVB měli velice slušně nakročeno k titulu, nicméně nešlo ani tak o druhý vzájemný zápas s největším konkurentem, jako spíše o jarní výpadek formy, který stál Černožluté i lepší umístění v Lize mistrů.

Ještě předtím, než v Borussia-Parku kdokoli vystřelil na bránu, dorazila po čtyřech minutách od úvodního hvizdu na lavičku zpráva o tom, že se v souběžně hraném utkání ujal Bayern zásluhou Kingsleyho Comana vedení. Teprve za další tři minuty se dostal k hlavičce Reus, nicméně Sommera nepřekonal.

Ve 12. minutě se ke střele dostal Ibrahima Traoré a za Bürkim zvonila branková konstrukce. Za další dvě minutky pálil z dálky Hofmann a jeho střela zamířila těsně vedle levé tyče. Následně se Hříbata poněkud zatáhla a bylo na hostech, aby dobývali obranu. Pomoci mohly kupříkladu standardní situace. Jednu takovou zahrával v sedmatřicáté minutě Marco Reus. Část příznivců celku ze Signal Iduna Parku se už začala radovat, protože ze svého úhlu neviděli, že kapitán s číslem 11 na dresu mířil pouze do boční sítě.

V poslední minutě řádné hrací doby dostal Reus z levé strany velkého vápna balon nadvakrát před bránu, kde pravačkou z první uklízel na místo určení Jadon Sancho. Dvanáct gólů v sezoně rozhodně není marná vizitka - 0:1. Ještě předtím bylo ale zapotřebí u videa zkontrolovat, jestli náhodou neopustil balon před centrem celým svým objemem hrací plochu.

Šest minut po startu druhého dějství vyrovnal Sébastien Haller v Mnichově na 1:1. Favreho svěřenci tedy vycítili příležitost a záhy se dočkali pojistky. Rychlou akci vedenou po ose Sancho-Götze-Sancho a Pulisic zakončil zblízka symbolicky právě kapitán Reus - 0:2. V té době však obhájce prvenství v Bundeslize přestal svého protivníka šetřit a brzy vedl 3:1.

V devětapadesáté minutě střílel Sancho a Nico Elvedi mohl děkovat tyčce, že ho zachránila před vlastním gólem. Zbytek už si pohlídal Sommer. V závěrečné desetiminutovce se pokoušel skórovat Raphaël Guerreiro, jenomže minul. Borussia Dortmund přesto zvládla nastřílet úctyhodných jednaosmdesát branek. A Dieter Hecking ihned věděl, že kvůli této porážce si jeho tým zahraje na podzim jenom Evropskou ligu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
RadekVonCZE

1:3

Reagovat
manuelo neuero

2:2

Reagovat
johnn

:2

Reagovat
johnn

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele