Bundesliga - preview 34. kola

18.05.2019, 08:58, aktualizováno 18.05.2019, 08:58
Previews
Bayern hostí uvadající Frankfurt a k jistotě titulu mu stačí remíza, v případě porážky bude čekat na klopýtnutí Dortmundu v Gladbachu. Oba soupeři kandidátů na mistrovský titul ještě bojují o čtvrtou příčku a ve hře je v tomto ohledu i Leverkusen, ten cestuje do Berlína...
Bayern Mnichov - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
Už mohl být v Mnichově klid, kvůli zaváhání Bayernu na půdě Lipska z minulé soboty však ještě není o tom, kam poputuje bundesligový titul úplně jasno. Bayernu by měla stačit v posledním kole s Frankfurtem remíza.

Soupeřem Bayernu v boji o ligový titul je Borussia Dortmund, která se představí na půdě Mönchengladbachu. Dortmund je v tuto chvíli dva body za Bayernem, přesto bude s ohledem na gólový rozdíl mnichovskému celku s největší pravděpodobností stačit remíza.

I Frankfurt má ale ještě o co bojovat, je totiž pouhý bod za čtvrtou příčkou, která zajišťuje Ligu mistrů. Šestý Frankfurt se čtyřiapadesáti body ztrácí jeden bod na dvojici Mönchengladbach - Leverkusen. Frankfurtu však v případě prohry a výher Wolfsburgu a Hoffenheimu hrozí také to, že si v příští sezóně nezahraje ani Evropskou ligu.

Bayern je pochopitelně jasným favoritem zápasu, ačkoliv z posledních třech bundesligových zápasů vyhrál pouhý jeden. Nejvýraznější krok za titulem ale svěřenci trenéra Kovače udělali na začátku dubna, kdy porazili 5:0 největšího konkurenta v boji o titul, dortmundskou Borussii.

Na konci dubna už ale v rámci bavorského derby pouze remizovali 1:1 na půdě sestupujícího Norimberku. O týden později Bayern zvítězil 3:1 nad Hannoverem, když se za něj postupně trefili Lewandowski, Goretzka a Ribéry.

Minulou sobotu odehrál Bayern výše zmiňovaný zápas v Lipsku, ve kterém si mohl zajistit titul, ale nakonec tam pouze bezbrankově remizoval. Nadcházející soupeř Bayernu navíc vůbec není v dobré formě.

Frankfurt totiž v bundeslize naposledy vyhrál na začátku dubna na půdě Schalke, od té doby si v nejvyšší německé soutěži připisuje vždy maximálně bod. Na konci dubna remizoval Frankfurt bezbrankově s Herthou a o týden později schytal výprask 1:6 v Leverkusenu. Minulou neděli pak prohrál překvapivě 0:2 s Mainzem.

Bayernu v zápase nepomůže zraněná brankářská jednička Neuer. Za hosty zase ze zdravotních důvodů nenastoupí Tawatha a Rode.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Kimmich, Süle, Hummels, Alaba - Goretzka, Thiago - Gnabry, Müller, Coman - Lewandowski
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Abraham, Hinteregger, Falette - Hasebe, Fernandes - da Costa, Kostic - Rebic - Haller, Jović
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.26 - 6.66 - 12.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Schalke 04 - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
V zápase mezi Schalke a Stuttgartem už o nic nepůjde. Zatímco domácí mají jistou záchranu, jihoněmecký Stuttgart má o příčku za nimi jistou baráž o udržení.

Schalke je v bundesligové tabulce se dvaatřiceti body patnácté a na šestnáctý Stuttgart má náskok pěti bodů. Kolo před koncem nejvyšší německé soutěže už je tedy o účastníkovi baráže o udržení jasno. V případě výhry se však Schalke může dostat před Augsburg nebo Freiburg.

Stuttgart má náskok šesti bodů na přímo sestupující Norimberk a v baráži o udržení se utká s doposud druholigovým Unionem Berlín nebo Paderbornem, přičemž jediným jistým postupujícím do bundesligy je v tuto chvíli 1. FC Köln.

Schalke vyhrálo od začátku dubna pouhý jeden soutěžní zápas a má za sebou bezpochyby jednu z nejhorších sezón v jeho novodobé historii. Světlý moment však přišel na konci dubna, kdy tým z Gelsenkirchenu zvítězil v rámci Revierderby nad nenáviděným Dortmundem 4:2. Nejlepším hráčem na hřišti byl Caligiuri.

V tuto chvíli má za sebou Schalke dvě remízy. Nejdřív hrálo na začátku května bez branek s Augsburgem, minulou sobotu pak remizovalo 1:1 v Leverkusenu, kde za hosty vyrovnával zkraje druhé půle Burgstaller.

Stuttgart z posledních třech zápasů dva vyhrál. Nejdřív na konci dubna překvapivě porazil 1:0 o Ligu mistrů bojující Mönchengladbach, poté prohrál v Berlíně 1:3 s Herthou a minulou sobotu zvítězil 3:0 nad Wolfsburgem, když se gólově prosadili Castro, Donis a Didavi.

Oba týmy mají na marodce hned několik hráčů. V kádru Schalke jsou zranění Fährmann, Bruma, Mascarell, Schöpf a Uth. Za Stuttgart nenastoupí zranění Beck, Zuber a Kliment. Stuttgart má navíc vykartovaného Ascacibara, který tedy v Gelsenkirchenu také nepomůže.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Nübel - Stambouli, Sané, Nastasić - Caligiuri, Rudy, Oczipka - Serdar, McKennie - Embolo, Burgstaller
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Pavard, Baumgartl, Kempf, Sosa - Gentner, Castro - Esswein, Didavi, Gonzalez - Gomez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.73 - 4.16 - 4.78
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund  (sobota 15:30)
Dortmund má v posledním kole stále šanci na zisk bundesligového titulu. Na Bayern ztrácí pouhé dva body a v případě správné konstelace výsledků se bude po dlouhých sedmi letech slavit jinde než v Mnichově.

Dortmund sice ztrácí na Bayern pouhé dva body, pokud však nevyhraje v Mönchengladbachu 17:0, remíza bavorského celku mu stačit nebude, a musí tedy doufat v jeho prohru. Bayern přitom mohl německý titul slavit už minulou sobotu, kdy však zaváhal v Lipsku.

Mönchengladbach navíc Dortmundu určitě nic nevypustí, sám totiž brání čtvrtou příčku, která zajišťuje základní skupinu Ligy mistrů. Mönchengladbach je s pětapadesáti body čtvrtý, stejně bodů má však také pátý Leverkusen a pouze o bod méně šestý Frankfurt.

Forma Mönchengladbachu však příliš dobrá není a svěřenci trenéra Heckinga vyhráli z posledních čtyř zápasů pouze ten poslední. Na konci dubna prohráli 1:2 s Lipskem, poté 0:1 ve Stuttgartu. O týden později remizovali 2:2 s Hoffenheimem a minulou sobotu si konečně přivezli výhru 4:0 ze sestupujícího Norimberku.

Dortmund však v posledních kolech také hodně a především zbytečně ztrácel. Kdyby například na konci dubna neprohrál 2:4 se Schalke, které je čtvrté od konce, tak by teď měl osud ve svých rukou a nemusel se spoléhat na prohru Bayernu.

Po zmíněné prohře se Schalke navíc Dortmund remizoval 2:2 s Brémami a zvítězit se mu podařilo až minulou sobotu, kdy Dortmund porazil 3:2 Fortunu Düsseldorf. Za Dortmund se postupně trefili Pulisic, Delaney a Götze.

Za Mönchengladbach do zápasu nenastoupí zranění Doucouré, Mayer, Stindl a vykartovaný Neuhaus. Dortmundu zase nepomůže Wolf, který pyká za červenou kartu, a zranění Hakimi a Zagadou.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Beyer, Ginter, Elvedi, Wendt - Kramer - Zakaria, Hofmann - Traoré, Drmic, Hazard
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Weigl, Akanji, Guerreiro - Witsel, Delaney - Pulisic, Reus, Sancho - Götze
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.91 - 4.18 - 2.26
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hertha BSC - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Německá liga před sebou má poslední kolo a hodně dramatický bude boj o čtvrtou pozici zaručující Ligu mistrů. Velkou šanci na účast v milionářské soutěži má Leverkusen, který cestuje do Berlína k souboji s Herthou.

Bayer začal sezonu mizerně, na jaře se ale dostavilo zlepšení a to ho vyneslo na pátou příčku tabulky. Leverkusen stejně jako čtvrtý Gladbach posbíral 55 bodů, tento tandem pak disponuje jednobodovým náskokem na Frankfurt. A hostům hraje do karet los, jeho dva konkurenti totiž budou v tomto kole měřit síly s aspiranty na titul - Hříbata hostí Dortmund, Eintracht se představí v Mnichově.

Leverkusen od poloviny dubna vyhrál čtyři utkání v řadě a o to více může litovat ztráty s nevýrazným Schalke, před týdnem před vlastními fanoušky bral jen bod za remízu 1:1.

"Zbytečně jsme se dostali pod tlak, ten zápas jsme měli zvládnout a vyhrát," uvědomuje si trenér Peter Bosz.

"Situace se pro nás každopádně moc nemění. Už od svého příchodu jsem mluvil o tom, jakým fotbalem se chceme prezentovat. Chceme hrát ofenzivně a atraktivně a bude to platit rovněž o sobotě, i když výsledek bude velice důležitý. Všichni víme, že nejlepší bude vyhrát o několik gólů, s naším stylem se to může podařit a taktiku tak měnit nebudeme," dodal.

Rovněž Hertha si letos prošla hodně nepovedeným obdobím, na jaře přestala vyhrávat a ztratila šanci na evropské poháry. Zlepšení přinesly až poslední týdny, klub z hlavního města bodovat čtyřikrát po sobě a naposledy vyloupil Augsburg.

Domácí v tabulce už nebudou lepší než desátí a vedení tak skládá tým pro příští sezonu. Kormidla se ujme trenér Ante Čović, novou smlouvu už dostal Florian Baak a na delší kontrakty se mohou těšit i Nils Körber a Vedad Ibišević.

"Hertha už o nic nehraje, to ovšem neznamená, že tam dostaneme něco zadarmo. K utkání určitě přistoupí s maximální vážností," varuje Bosz své svěřence před podceněním soupeře.

Leverkusenu budou v Berlíně chybět Boller, Bailey, Bellarabi a Pohjanpalo. Ještě početnější je marodka domácích, v jejich sestavě se neobjeví Gersbeck, Jarstein, Stark, Dardai, Darida, Leckie a Maier.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Klünter, Lustenberger, Rekik, Plattenhardt - Skjelbred, Grujić - Lazaro, Duda, Kalou - Ibišević.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Tah, S. Bender, Wendell - Baumgartlinger, Aranguiz - L. Bender, Havertz, Brandt, Volland - Alario.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.16 - 5.15 - 1.49
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Werder Brémy - RB Lipsko  (sobota 15:30)
Werderu se povedla druhá polovina sezony, na lepší než sedmé místo to ovšem stačit nebude. Brémy k tomu v posledním kole potřebují doma porazit RB Lipsko a vedle toho doufat v zaváhání Hoffenheimu a Wolfsburgu.

Domácí se hodně rychle odpoutali od sestupových pozic a místo boje o přežití bojovali o poháry. Do těch se mohly dostat z obou německých soutěží, v 1. Bundeslize ovšem ztratili kontakt a nyní budou už hodně těžko nahánět sedmou pozici, v semifinále poháru zase vypadli s Bayernem Mnichov.

Další nepříjemností pro fanoušky a vedení pak je situace okolo Maxe Kruseho. Útočník má smlouvu do konce června a tento kontrakt se rozhodl neprodloužit. "Vždy jsme zdůrazňovali, že bychom chtěli prodloužit smlouvu s Maxem. Po třech letech se však rozhodl, že bude hledat novou výzvu a my jeho přání respektujeme," řekl sportovní ředitel Frank Baumann.

Ještě lepší druhou polovinu sezony zažili v Lipsku. Hráči dali zapomenout na zpackané účinkování v Evropské lize a neomylně mířili za třetí místem. Na jaře podlehli jen Dortmundu, jinak sbírali především výhry a úspěšné tažení mohou zakončit ziskem trofeje, ve finále DFB-Pokalu se střetnou s Bayernem.

"Pohárové finále by se klidně mohlo hrát už není. Bylo by logické koncentrovat se už na tento zápas, to ovšem neznamená, že k duelu v Brémách přistoupíme otráveně nebo nedůstojně," odmítl spekulace o vypuštění zápasu s Werderem kouč Ralf Rangnick.

Werder se na závěr nebude moci spolehnout hned na několik fotbalistů a mimo hru jsou Plogmann, Gebre Selassie, Jacobsen, Bargfrede, Petsos, Bartels a M. Kruse, v hostující výpravě scházejí jen Krahl a Nukan.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Friedl, Veljkovic, Moisander, Augustinsson - Sahin - M. Eggestein, Klaassen - Osako, Rashica - J. Eggestein.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Klostermann, Konaté, Orban, Halstenberg - Demme - Sabitzer, Kampl - Forsberg - Y. Poulsen, Ti. Werner.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.90 - 3.85 - 2.38
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SC Freiburg - 1. FC Norimberk  (sobota 15:30)
V přátelském duchu se může odehrát zápas posledního bundesligového kola mezi Freiburgem a Norimberkem. Domácí mají jistou záchranu, hosté se naopak po jednom roce vrátí do druhé ligy.

Norimberk šel do sezony s cílem zachránit se a zklamal, ve třiatřiceti zápasech posbíral pouhých devatenáct bodů a má vůbec nejhorší ofenzívu z celé soutěže. V posledním kole se v případě výhry může posunout před Hannover.

Hosté už začali s přípravami na příští ligový ročník a své problémy s třísly vyřešil operaci záložník Ondřej Petrák. Znovu pak dojde na změnu ve funkci trenéra, u týmu nebude pokračovat Boris Schommers, nástupce Michaela Köllnera si nevysloužil důvěru vedení a nebude mu prodloužena smlouva.

Freiburg je na tom s formou podobně bídně jako jeho sobotní soupeř, těšit ho ale může jistá příslušnost k německé elitě rovněž pro příští rok. Výhra domácím zajistí třináctou příčku, v opačném případě mohou klesnout o dvě pozice níže.

Freiburgu v posledním vystoupení sezony nepomohou Gulde, Kübler, Okoroji a Kleindienst, ve výpravě Norimberku budou scházet Bredlow, Ewerton, Lippert, Valentini, Matheus Pereira, Petrák a Zrelák.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - P. Stenzel, K. Schlotterbeck, Heintz, C. Günter - Abrashi, Höfler - Haberer, Grifo - Waldschmidt - Petersen.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Ro. Bauer, Margreitter, Mühl, Leibold - Erras - Behrens, Löwen - Misidjan, Kerk - Ishak.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.75 - 4.13 - 4.66
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FSV Mainz 05 - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Máme tu poslední kolo letošní sezóny Bundesligy. V něm přivítá Mainz na svém hřišti Hoffenheim a zatímco domácí hrají už jen pro své fanoušky, hosté potřebují zvítězit, aby se ještě pokusili nějak dostat do příštího ročníku Evropské ligy.

Mainz má za sebou průměrnou sezónu a už těsně před jejím koncem jeho hráči vědí, že skončí těsně pod středem tabulky. V případě výhry by se mohli bodově dotáhnout na desátou Herthu, pokud ovšem berlínský tým přijde o všechny body v souběžně hraném utkání s Leverkusenem.

Svěřenci odcházejícího trenéra Nagelsmanna naopak ještě rozhodně hotovo nemají. Celou sezónu měli rozjetou velmi slušně, avšak v posledních třech kolech nedokázali ani jednou naplno bodovat, což je stálo pohárové umístění a momentálně jsou v situaci, v níž jim ani výhra nemusí stačit na účast v pohárové Evropě v příštím roce.

Domácí fotbalisté v posledních dvou týdnech dokázali obrat o body hned dva týmu, které jsou v tabulce výš než jejich nejbližší soupeř. Nejprve remízovali doma 3:3 s Lipskem, aby následně vyloupili stadion Eintrachtu Frankfurt (0:2) a de facto jej tak připravili o senzační postup do Ligy mistrů, který teď už nemají ve svých rukou.

Letošní účastník nejprestižnější klubové soutěže měl lehce za polovinou dubna bilanci šesti neprohraných zápasů v řadě, přičemž hned pět z nich znamenalo pro koncernový klub zisk všech tří bodů. Poté ale přišly zřejmě klíčové tři ztráty, které jej mohou připravit o jakoukoli pohárovou radost. Domácí prohra s Wolfsburgem (1:4), venkovní remíza v Borussia Parku (2:2) a poslední výbuch s Brémami (0:1) znamená aktuální osmou příčku a ztrátu čtyř bodů na poslední pohárovou příčku.

Za domácí se v posledním zápase této sezóny nepředstaví kvůli zranění Mwene, Abass, Berggreen a Quaison a kariéru končící Adler. Hostům v "sezónním finále" ze zdravotních důvodů nepomohou Hübner, Amiri, Geiger a Hack. Hosté zřejmě dokáží vyhrát, ale nebudou to mít lehké a vzhledem k velkému tlaku, jemuž čelí, se může stát, že i nějaké ty body ztratí.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Müller - Brosinski, Niakhaté, Hack, Aaron - Kunde - Gbamin, Latza - Boëtius - Mateta, Ujah
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Posch, Vogt, Bičakčić - Kadeřábek, Grillitsch, Schulz - Demirbay, Kramarić - Belfodil, Joelinton
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.02 - 4.70 - 1.77
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
VfL Wolfsburg - FC Augsburg  (sobota 15:30)
V sobotu se odehraje úplně poslední kolo Bundesligy v tomto ročníku. Vlci přivítají na svém stadionu Augsburg a jedno je jasné - neberou nic než výhru! Pokud se jim podaří ji získat, velmi pravděpodobně je uslyšíme v příštím roce výt i v jiných koutech Evropy.

Labbadiova parta má za sebou poměrně úspěšné jaro, během něhož se však nevyhla určitým výsledkovým výkyvům, a tak jí patří sedmá příčka se ztrátou dvou bodů na šestý Frankfurt a pátý Leverkusen. Oba dva její konkurenti ovšem hrají své poslední zápasy venku, takže je dost možné, že aspoň jeden z nich ztratí body, což by hrálo do karet Wolfsburgu.

Fotbalisté Augsburgu dokázali v posledních týdnech to, co si vytičili na začátku sezóny - zachránili se a nebudou muset absolvovat ani baráž, takže mohou uplynulý ročník vnímat vcelku jako úspěšný. Letos to na poháry nebylo, to nejdůležitější ale pro bavorský klub je udržení bundesligové příslušnosti. Aktuálně se nachází na čtrnáctém místě ligy.

Ačkoliv je výchozí pozice Vlků před posledním hracím dnem ve skze dobrá, mohla být mnohem lepší nebýt nečekané prohry 0:3 na půdě Stuttgartu, kterou schytali minulý týden. Na domácím hřišti ale naposledy prohráli na konci ledna a od té doby doma ztratili pouhé čtyři body za dvě remízy, takže mohou být před svým finálním duelem sezóny plní optimismu.

Hostující celek si minulou sobotu připravil pro své příznivce divokou přestřelku s Herthou Berlín, jež nakonec skončila jejich porážkou v poměru 3:4. Pár týdnů zpět ale dokázal Augsburg vykrást stadion Frankfurtu, který v té době poměrně suverénně okupoval čtvrtou příčku Bundesligy. To nasvědčuje tomu, že Wolfsburg bude muset vynaložit spoustu sil, pokud bude chtít hosty zdolat.

Do utkání z řad domácího VfL nezasáhnou zranění Casteels, Brooks, Verhaegh, Camacho a Stefaniak, trest za pět žlutých karet si odpykává Guilavogui. Hostující trenér Schmidt pro tento duel ze zsravotních důvodů nemůže počítat se službami hned šestice hráčů, svým fanouškům se nepředstaví Framberger, Götze, Jensen, Khedira, Córdova a Finnbogason. V tomto klání s vysokou pravděpodobností zvítězí domácí Vlci.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Pervan - William, Knoche, Tisserand, Roussillon - Arnold - Gerhardt, Rexhbecaj - Mehmedi - Ginczek, Weghorst
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Kobel - Schmid, Gouweleeuw, Danso, Stafylidis - Baier - Morávek, Gregoritsch - Hahn, Richter - Schieber
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.40 - 5.55 - 7.32
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fortuna Düsseldorf - Hannover 96  (sobota 15:30)
Poslední letošní utkání čeká také celky Fortuny Düsseldorf a Hannoveru. Hosté přicestují jako jedni se dvou sestupujících, domácí zase mají jistotu umístění ve středu tabulky, takže v tomto klání půjde oběma stranám pouze o to, aby se důstojně rozloučily s uplynulým ročníkem.

Fortuna má za sebou úspěšnou sezónu, v níž svým příznivcům jistě udělala radost. Dokázala se s velkým předstihem zachránit a skončí uprostřed tabulky, nejhůře na dvanáctém místě, což pravděpodobně před zahájením ročníku čekal málokdo.

Hannoverští prožívají období opačných emocí. Ačkoliv minulý týden zvítězili 3:0 nad Freiburgem, stali se druhým jistým sestupujícím celkem, neboť stejným poměrem vyhrál i Stuttgart, jenž si tak zajistil účast v baráži o udržení.

Fotbalisté Düsseldorfu naposledy v napínavém utkání prohráli na hřišti o titul bojující Borussie Dortmund těsně 2:3. Předtím remizovali venku s Freiburgem 1:1 a vypráskali na svém stadionu Brémy v poměru 4:1.

Hosté se před pár týdny kousli a pokusili se o senzační záchranu, která však ani přes zisk sedmi bodů v posledních čtyřech duelech nepřišla. Remíza v Berlíně (0:0) ani výhry nad Mainzem (1:0) a zmíněným Freiburgem nestačily na odčinění předešlou sérii osmi prohraných utkání v řadě.

Na trávníku Merkur Spiel-Areny z řad domácího týmu neuvidíme zraněného Zimmera a vykartovaného Bodzeka. Za hosty určitě nenastoupí pro zdravotní komplikace Akpoguma, Felipe, Hübers, Bakalorz, Sarenren Bazee a Füllkrug, z jiných důvodů diváci na stadioně neuvidí ani Asana. V tomto klání už nejde v podstatě o nic důležitého, přesto jej jistě ani jeden celek nevypustí. Nejspíše se vítězně rozloučí se sezónou domácí Fortuna.
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Rensing - Zimmermann, Ayhan, Hoffmann, Gießelmann - Sobottka, Stöger - Raman, Fink, Kownacki - Lukebakio
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Sahin-Radlinger - Sorg, Anton, Ostrzolek - Haraguchi, Schwegler, Maina - Prib, Walace - Bebou, Weydandt
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.40 - 5.72 - 7.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov33236483:3175
2.Borussia Dortmund33227479:4473
3.RB Lipsko33199562:2766
4.Borussia Mönchengladbach331671055:4055
5.Bayer Leverkusen331741264:5155
6.Eintracht Frankfurt33159959:4354
7.VfL Wolfsburg331571154:4952
8.TSG Hoffenheim331312868:4851
9.Werder Brémy331311956:4850
10.Hertha BSC3311101248:5243
11.Fortuna Düsseldorf331251647:6441
12.1. FSV Mainz 05331171542:5540
13.SC Freiburg337121441:6033
14.FC Augsburg33881750:6332
15.Schalke 0433881737:5532
16.VfB Stuttgart33762032:7027
17.Hannover 9633562230:6921
18.1. FC Norimberk333102025:6319

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (113)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak mame tu posledny hraci den a krasna sezona bude za nami snad sa stane zazrak, lopta je gulata

PS: BL fantasy eurofotbalu som opat vyhral a dufam, ze sa zapojite viaceri buduci rok

Reagovat
db18

Na čem hrajete? A nastavuje se na delší období, nebo každý týden znovu?

Reagovat
Rudnevs

Oficiálna BL Fantasy a každé kolo môžeš vymeniť tuším troch hráčov. Viem, že na začiatku sme sa tam prihlasovali (asi ešte dva roky dozadu), ale úplne som na to zabudol a ani nikto iný tu o tom nič nepísal, čiže je dosť možné, že misobvb to hrá tak trochu sám.

Reagovat
smazaný uživatel

niee je tam 30 hracov co to minimalne raz zapli lebo maju body ale konkurenciu som mal len v uzivatelovi Brestov09 tento rok

Reagovat
db18

Ulreich - Kimmich, Süle, Hummels, Alaba - Goretzka, Thiago - Gnabry, Müller, Coman - Lewandowski (Hoffmann, Rafinha, Boateng, Davies, RS, Ribéry, Robben)

Trapp - Hintereger, Hasebe, Abraham - da Costa, de Guzman, Fernandes, Kostic - Gacinovic - Jovic, Rebic

...takže střídání jsou jasná - a stejně čekám, že kvůli tomu bude Sanches pindat. Škoda, že stav v tabulce nedovolil, aby aspoň RR hráli od začátku.

Reagovat
Rudnevs

Očakávam, že zo striedačky prídu na záver sezóny tri odchádzajúce legendy - Robben, Ribbery a RS.

Reagovat
vladino10

vieš o BL viac ako sme si mysleli..

RS už na travniku

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
db18

Zatím to vypadá, že by to mohla být slušná demolice.

Reagovat
andrew96

V Gladbachu taky...od domácích.

Reagovat
db18

...u nás to brzdí (na své poměry) tragický Lewa.

Reagovat
Heresy

Asi uz se vidi v united .. tak se prispusobuje hre

Reagovat
Kincl

Jinak letos je ta Bundesliga zajímavá do posledního kola :) 1 - 8 o něco hrají teda kromě Lipska :)

Reagovat
db18

Müller

Reagovat
db18

Serge A to jsem si už říkal, že to Lewa zazdil pomalou přihrávkou.

Reagovat
andrew96

Reagovat
db18

Jděte už někam... teď nejspíš stejná úroveň s ramenem Hinteregera

Reagovat
andrew96

Bayer Jarstein se bojí balónu?

Reagovat
db18

RIP titul

Reagovat
Rudnevs

Tak holt im nedáte šesť, ale trebárs len dva a titul vyhráte aj tak...

Reagovat
db18

Ten střed je teď v prdeli.

Reagovat
stas87

SVW-RB tak biedny zapas, ze prva strela na branku bola az v 35. minute od Rashicu z penalty. A za mna by toto penalta byt nemala, pretoze Upamecano nemohol nohu stiahnut a Osako netrafil loptu. Kontakt ano, ale penalta? Za mna nie, pretoze obranca je v tomto pripade bezmocny.

Reagovat
smazaný uživatel

Ked BVB nemoze tak rozhodca pomoze..

Reagovat
Martas30

Nezvládáš

Reagovat
manuelo neuero

šak to bylo za čárou

Reagovat
Martas30

Pošli nějaký odkaz, nemůžu nic najít

Reagovat
Martas30

Hezké, jak toto mohl ten rozhodčí uznat

Reagovat
smazaný uživatel

toto je podla vas celym objemom za ciarou hej ? keby ano tak Liverpool je majster

Reagovat
db18

A když to pro neprůkazný materiál nechali běžet, tak byl Bayern mistr už v minulém kole.

Reagovat
smazaný uživatel

ved ale toto je jasne dnu

Reagovat
db18

Podle Reuse byl venku.

Reagovat
Centrofixka

Nepoznám tieto pravidlá presne, ale neplatí náhodou pohľad zhora? Tam to bolo zrejme na čiare

Reagovat
db18

Pohled zhora nebyl.

Reagovat
Centrofixka

No v TV asi nie, ale to ani VAR nemajú tento pohľad? Neviem, ale zase sa opýtam, nevie niekto či náhodou nie je podstatný pohľad zhora?

Reagovat
db18

Pohled zhora by byl jediný průkazný, ale ten kolikrát nemá k dispozici ani VAr, i když tam jsou ty "kostky" na lanech...

Reagovat
smazaný uživatel

Pozri si zaznam chlape bidna.

Reagovat
db18

Tam měl jít radši Rafinha a Kimmich by se přesunul na střed, když vedem.

Reagovat
Rudnevs

No, neviem... Ťažké rozhodnutie, ale podľa mňa to bolo mimo.

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
andrew96

Žádný průkazný záběr. Spíš bych řekl, že minimálně balón brankovou čáru "lízal".

Reagovat
stas87

Pre SGE dost kruta sezona. Aktualne su na osmom mieste, EL nevyhraju a mozu byt kompletne bez poharov. Pri remize z AA by nemal nic Hoffenheim.

Reagovat
db18

A nedostanou se tam ještě skrz vítězství Bayernu/RBL v poháru? Nebo to už je promítnuté v tom 7. fleku?

Reagovat
vladino10

Veď uvidíte všetci, renato dnes ešte skóruje a zaistí Bayernu titul

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blackhawk88

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
vladino10

Reagovat
andrew96

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Boha 1:1.

Reagovat
db18

kreténi... místo aby to v poločase bylo 5:0

Reagovat
db18

David

Reagovat
andrew96

Trapp

Reagovat
Martas30

Je tam

Reagovat
stas87

Najväcsi drevak v Bayerne da gol, ktory asi definitvne dava titul Bayernu.

Reagovat
smazaný uživatel

Za odmenu ho predaju.

Reagovat
db18

Ale sympatická oslava

Reagovat
andrew96

Wolfsburg nakonec ve skupině EL.

Reagovat
smazaný uživatel

TŘINÁCT gólů mezi 50. a 60. minutou a to ještě Bruma z Lipska neproměnil penaltu. ŠÍLENÝ.

Reagovat
Rudnevs

Toto je Konferenz! Neskutočné, dva góly z Freiburgu a tuším jeden z Düsseldorfu ani nestihli ukázať. Posledné dve kolá sú najlepšie...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

tak Frankfurt nakonec bez pohárů, to bude tvrdý pád na zem

Reagovat
db18

Snad ještě Mainz srovná.

Reagovat
Liquid

to vidíš 2-2

Reagovat
db18

Reagovat
PavlíčeQ

Francku nááádhera

Reagovat
vladino10

Akože pekný gól od francka, ale tak či tak to definitívne zlomil renato

Reagovat
db18

luxusní gól na rozloučenou

Reagovat
vladino10

Mainnnnzzzzz

Reagovat
Rudnevs

VAR

Reagovat
db18

Reagovat
vladino10

ZRUŠIŤ

Reagovat
Rudnevs

Ribéry Skvelá rozlúčka, nemal som ho rád, ale na ihrisku bol vždy parádny a toto bol pekný moment. Rozhodca mu musel dať žltú kvôli dresu a on mu ešte podal ruku.

Ešte by jeden mohol dať Robben, ideálne taký ten jeho typický, veď o titule je už aj tak rozhodnuté.

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
bayern987

Reagovat
PavlíčeQ

Tak i Arjenek, tohle je nádhernej konec

Reagovat
bayern987

Reagovat
db18

Arjen

Reagovat
Kocour Klapuška

Škoda toho zranění Goretzky, kdy Sanches vzal místo Rafinhovi

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
Rudnevs

Normálne majú všetci komentátori majú hlásiť “Tor in München” (alebo inde, vždy podľa toho, kde sa hrá), ale teraz sa nechali uniesť a kričali rovno “Tor von Ribéry” a “Tor von Robben”. Pekný koniec legiend.

A plačúci Uli Hoeneß, to tiež nevidíš len tak každý deň...

Reagovat
db18

Tak teď už to snad Mainz udrží

Reagovat
Rudnevs

Mainz!!!

Nagelsmanna mám rád, ale Frankfurt si to za takúto sezónu proste zaslúžil...

Reagovat
andrew96

Škoda, že tam Hoffe nebude místo Wolfsburgu.

Reagovat
db18

Reagovat
Liquid

tak aby v předkole nevypadl přesně jako právě Mainz tuším s Rumunama

Reagovat
andrew96

Takže Coman a Alaba také pryč?

Reagovat
db18

Reagovat
andrew96

Střelci branek

Reagovat
Jardman

Klidně, Sane Hernandez in.

Reagovat
db18

Reagovat
Bastaron

Reagovat
Bayern +

Ktorý Hernandez?

Namiesto Jamesa by som skôr bral Rodriho, ten je výborný.

Reagovat
Jardman

Oba

Reagovat
PavlíčeQ

Deutscher fußballmeister 2018/2019

Reagovat
smazaný uživatel

Som v Mnichove uhuuhuuuu

Reagovat
PavlíčeQ

Reagovat
smazaný uživatel

Pivo tu tece, doniesol som domorodcom slivovicu a nedavali to

Reagovat
stas87

P I Z Z A ! ! !

Neskutocny frajer a legenda BL.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
PavlíčeQ

Reagovat
Bayern +

Reagovat
godwood

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Koukáte někdo na poslední kolo 2. BL? Padeborn po poločase prohrává a Union taky. O to 2. místo to můžou být ještě nervy.

Reagovat
Rudnevs

Jj, pozerám...

Union Dva góly už nedobehnú, na to majú moc slabý a nepriamočiary útok... Strašná škoda, Dynamo im to pekne nahrá a oni si to nakoniec doserú sami.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Ale v zavere chybalo malo. Posledna akcia zapasu priniesla veliku sancu. Skoda.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele