Bundesliga - souhrn 32. kola: Bayern obhájil titul

07.05.2021, 22:26, aktualizováno 09.05.2021, 20:03
Komentáře a souhrny
Robert Lewandowski (© AFP)
Bayern rozstřílel Gladbach, už předtím však měl jistý titul, který mu přihrála ztráta Lipska v Dortmundu. Borussia se veze na vítězné vlně a posunula se na klíčovou čtvrtou příčku před Frankfurt, tu třetí drží Wolfsburg, ten si doma poradil s Unionem Berlín. Hertha remizovala s Bielefeldem a zůstává nadále v sestupovém ohrožení...

Hertha BSC - Arminia Bielefeld 0:0

09.05.2021 18:00

Góly: -

Přímý souboj o záchranu dopadl nerozhodně. Hertha ani Arminia za celých devadesát minut žádnou branku nevstřelily, situace ve spodních patrech tabulky se tak po tomto výsledku nijak zásadně nezměnila a o sestupujícím a účastníkovi baráže zkrátka rozhodnou definitivně až další dvě kola. Obě mužstva přitom mohla podniknout ve vzájemném střetnutí důležitý krok.

Jednoduše ho však odmítla, alespoň se ale bodově dotáhla na Brémy, které jsou do starostí se sestupem též namočeny, stejně jako 1. FC Köln, Augsburg a po matematické stránce pořád i Mainz. Hertha, která se v dnech nedávných trápila s potížemi okolo koronaviru, má ovšem tu výhodu, že ji čeká dohrávka proti Schalke, v níž může ještě urvat nějaké body navíc.

Ne že by se oba celky nesnažily o vstřelení branky, budiž důkazem velmi slušných devět střel na bránu, čtyři u domácích, pět u hostů, v koncovce se však nesetkaly s nejpřesnější muškou. V prvním poločase se ocitl asi v největší příležitosti berlínský forvard Córdoba, ke své smůle nicméně orazítkoval ve 34. minutě svou pravačku pouze nepopulární brankovou konstrukci.

V 55. minutě musel být na pozoru domácí gólman Schwolow, vyzrát se na něj snažil hlavou Pieper a až nadvakrát byl neposedný míč zkrocen. Čím více se blížil konec utkání, tím více jako by se oba výběry smiřovaly se ziskem bodu. V 88. minutě ještě mohl strhnout výhru ve prospěch Herthy slušně pálící Dilrosun, brankář Ortega Moreno si ale se zakončením poradil.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - 1. FSV Mainz 05 1:1

09.05.2021 15:30

Góly: 86. Ajdin Hrustic - 11. Karim Onisiwo

Frankfurt na sobotní vítězství Dortmundu, jeho úhlavního konkurenta v boji o strategickou čtvrtou pozici, nereagoval nejlépe, doma jen remizoval s Mainzem, čili z průběžné první čtyřky vypadl. Ohledně postupu do Ligy mistrů tak nyní nemá situaci ve vlastních rukou, a pokud Borussia na závěr sezóny dvakrát zvítězí, bude se muset asi spokojit pouze s Evropskou ligou.

Aspoň ta je v tuhle chvíli v podstatě jistou záležitostí, jelikož šestý Leverkusen ztrácí na tuhle metu již šest bodů. Domácí přitom teď museli honit plichtu až ve finálních pasážích zápasu, vyrovnání totiž přišlo na řadu pět minut před koncem. Právě v tu chvíli jinak hosté přišli o definitivu udržení se v Bundeslize, i tak je ale v jejich případě záchrana na velmi dobré cestě.

Mainz byl v úvodu utkání přece o trochu aktivnějším celkem, po pár vteřinách od úvodního hvizdu sudího Brycha zaměstnal Burkardt frankfurtského brankáře Trappa, ten si ovšem ještě poradil, nicméně o deset minut později již kapituloval. Kohr ze středu pole poposunul balón dopředu na Onisiwa, který pravačkou zpoza šestnáctky zamířil po zemi parádně k tyčce.

Eintracht v ofenzívě nijak nezářil, jeho protivník v defenzívě působil kompaktně a ve větším podnikání mu solidně bránil. Gólman Zentner uhájil prostor mezi třemi tyčemi ve 20. minutě proti Kostičovi, podobně si poradil i s možností Younese ve druhé půli. A poněvadž Onisiwo v 76. minutě nenavýšil náskok svého týmu, došlo k vyrovnání po elegantní dorážce Hrustice.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - SC Freiburg 1:4

09.05.2021 13:30

Góly: 49. Sebastian Andersson - 18. Nils Petersen, 20. Ermedin Demirović, 90+3. Vincenzo Grifo, 90+6. Jonathan Schmid

1. FC Köln ve vyrovnaném boji o záchranu zůstává na předposledním místě. V domácím zápase s Freiburgem mu nevyšel první poločas, po přestávce ale dominoval. Naději na body mu však sebrala neproměněná penalta a dva inkasované góly v závěru.

Úvod zápasu se ale "Kozlům" vůbec nepovedl. První branku na RheinEnergieStadionu inkasovali v 18. minutě, kdy zmatků jejich obrany ve vápně využil Nils Petersen, který se dostal k odraženému míči a po zemi jej poslal mimo dosah rozhozeného gólmana Horna.

Neuběhly ani dvě minuty a bylo to už 0:2. Rychlý protiútok hostů vyřešil Sallai náběhem před bránu a následným centrem na hranici malého vápna, kde čekal Grifo. Jeho krkolomnou střelu z voleje pak po cestě do brány ještě tečoval Ermedin Demirović a připsal si tak pátý gól v sezóně.

Po přestávce na hřiště domácí vyběhli v úplně jiném rozpoložení. Najednou překypovali energií, bylo jich všude plno a svého soupeře jasně přehrávali. Odměny se za to dočkali už po pěti minutách. Střídající Jakobs z levé strany poslal skákavý centr do vápna, kde si jej našel Sebastian Andersson a tvrdou ranou z voleje nedal gólmanu Flekkenovi šanci.

Ismail Jakobs byl také u další akce v 59. minutě, kdy nabíhal do vápna tentokrát zprava a byl sražen na zem obráncem Küblerem. Rozhodčí jeho zákrok ještě kontroloval u videa, ale nakonec odpískal penaltu. Nabídnutou šanci na vyrovnání ale domácí nevyužili. Ondrej Duda u její exekuce totiž podklouzl a poslal míč někam do ochozů.

Největší drama se ale v Kölnu odehrálo až po uplynutí základní hrací doby. Nejprve v první minutě nastavení na krátký moment domácí slavili vyrovnávací gól Thielmanna, ten ale kvůli ofsajdu nakonec uznán nebyl.

Domácí tak v závěru dali všechny síly do útoku, díky čemuž ale Freiburg dostával šance na rychlé brejky. V 93. minutě domácí obraně utekl Höler, ve vápně míč ještě předal Grifovi a ten gólem do prázdné branky definitivně rozhodl o výhře svého mužstva. A stejně jako v prvním poločase nezůstalo jen u jedné branky v rychlém sledu za sebou. Závěrečnou tečku za zápasem totiž udělal Jonathan Schmid, který po centru Grifa uprchl všem obráncům a po zemi poslal míč za záda vybíhajícího Horna.

Freiburg tak nakonec z Kölnu veze tři body za vítězství 4:1, které jej udržely na devátém místě v tabulce. Domácí naopak po dvou zápasech prohráli a zůstávají předposlední. O udržení v Bundeslize si to v přímém souboji rozdají v příštím kole s Herthou BSC.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Borussia Mönchengladbach 6:0

08.05.2021 18:30

Góly: 2. Robert Lewandowski, 23. Thomas Müller, 34. Robert Lewandowski, 44. Kingsley Coman, 66. Robert Lewandowski (pen.), 86. Leroy Sané

Hráči mnichovského velkoklubu vyběhli na trávník Allianz Areny už s jistotou, že jim prvenství v Bundeslize ani letos nikdo nesebere. Nebohému soupeři, který přitom stále bojuje o Evropskou ligu, a jenž dohrával tento duel v početní výhodě, nadělili šest branek. O tři z nich se postaral Robert Lewandowski, takže Josip Brekalo nebude jediným střelcem, který v rámci dvaatřicátého kola zaznamenal hattrick.

Že by obhájce ligového prvenství mohl zvládnout tohle klání ve velkém stylu, naznačila už druhá minuta. Centr Davida Alaby propadl až k na zadní tyči číhajícímu a zcela neobsazenému Lewandowskimu, jehož skákavá střela prošla přesně mezi Sommerem a Bensebainim - 1:0. Polský kanonýr se znovu připomněl krátce před vypršením úvodní dvacetiminutovky, ale jeho hlavičce scházela o malinko větší přesnost.

Kdyby proměnil, mohla to být už třetí trefa v podání Bayernu, jelikož krátce předtím orazítkoval Kingsley Coman tyčku. Ani další možnost Lewa neproměnil. O druhý přesný zásah se tedy musel postarat Thomas Müller, jehož přízemní střela byla před Sommerem tečována - 2:0. Svěřenci Hansiho Flicka byli při chuti, což se znovu potvrdilo za jedenáct minut.

Mírně přizvednutý Müllerův centr se přeci jenom dostal k Lewandowskimu, který se do něj položil a v pádu zacílil přesně do prostoru mezi levou tyčí a mužem v rukavicích - 3:0. Pro polského reprezentanta to byl jubilejní dvoustý bundesligový zářez v dresu Bayernu! Nedlouho před poločasovým odchodem do šaten si připsal pro změnu asistenci.

S balonem doběhl až k šestnáctce, kde pobídl napravo stojícího Kingsleyho Comana, jenž rozvlnil síť zhruba ze stejného místa, z jakého padla první branka tohoto zápasu - 4:0. "Hříbata" byla nepochybně velmi ráda, že je hrůzné úvodní dějství minulostí. A vedení Borussie Dortmund muselo znejistit, jestli angažování Marca Roseho od sezony 2021/2022 bylo skutečně tím správným krokem.

Až po změně stran se dostali na dostřel Neuerovi také hosté. Hned dvakrát to zkoušel Alassane Pléa. Jenže pak znovu přišla řada na Yanna Sommera, jenž musel v krátkém čase zasahovat proti Pavardovi, Lewandowskimu a Müllerovi. Následně se ukázalo, že Florian Neuhaus zahrál ve vlastním pokutovém území rukou, což potvrdilo video.

Exekuce nařízené penalty se pochopitelně ujal Robert Lewandowski a zkušeně ji proměnil - 5:0. Díky tomu má na kontě devětatřicet zásahů, což znamená, že mu schází jediná trefa k vyrovnání rekordu Gerda Müllera, který ho dosáhl v ročníku 1971/1972. Další, byť ve finále vcelku nepodstatný moment, se odehrál v 73. minutě.

Osmnáctiletý mladíček Tanguy Kouassi se srazil s Breelem Embolem. Po další poradě u videa mu rozhodčí Tobias Stieler udělil rovnou červenou kartu. Hráč s třiadvacítkou na zádech byl přitom na trávníku teprve pět minut. Už v březnu proti Stuttgartu však mnichovský gigant dokázal, že umí zahrát i v deseti.

Pravda, proti Gladbachu měl už královský náskok. Přesto zvládl ještě jednu branku přidat. V 86. minutě se o ni po ideálním přiťuknutí od Gnabryho postaral díky svém přízemní střele do protipohybu gólmana Leroy Sané - 6:0. Staronový držitel Meisterschale se za týden představí ve Freiburgu, "Hříbata" se pokusí na výprask zapomenout při domácím střetnutí se Stuttgartem.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - RB Lipsko 3:2

08.05.2021 15:30

Góly: 7. Marco Reus, 51. Jadon Sancho, 87. Jadon Sancho - 63. Lukas Klostermann, 77. Dani Olmo

I bez nejlepšího střelce týmu Erlinga Haalanda si Dortmund poradil v očekávaném šlágru s Lipskem a posunul se aspoň dočasně v tabulce do první čtyřky, která zaručuje účast v Lize mistrů pro příští sezónu. Tenhle výsledek znamenal také další zásadní skutečnost. Hosté totiž ztratili veškeré matematické naděje na zisk titulu, a oslavy tak mohly vypuknout v Mnichově.

Oba celky na sebe příští čtvrtek narazí ve finále DFB-Pokalu, a tenhle vzájemný zápas tak měl posloužit především jako perfektní generálka právě na něj. Lépe ji přece zvládla Borussia, ačkoli hosté hlavně díky zlepšenému výkonu ve druhém poločase sahali minimálně po plichtě. Nakonec ovšem rozsekl nerozhodný stav svou trefou tři minuty před koncem Jadon Sancho.

Hosté vstoupili do utkání poměrně zostra, už ve 3. minutě Sabitzer svým centrem uvolnil ve středu pole naběhnuvšího si Hwanga, který přetlačil v souboji bránícího Hummelse, dostal se však až do přílišné blízkosti brankáře Hitze, a tak míč nasměroval do nastavené nohy soupeře. Na druhé straně se snažil skórovat Reus, jeho pokus ale vyblokoval do zámezí obránce Orban.

O pár chvil později se však již svěřenci kouče Edina Terzice ujali vedení. Piszczek poslal přihrávku na Hazarda, tomu se okamžitě uvolnil Reus, který pak zprava naběhl až na hranici brankového území, odkud zamířil tvrdě pod břevno. Dortmund byl i nadále aktivnější, po dalším gólu byl hladový zase Reus, nicméně ve 27. minutě balón napálil jenom nad bránu.

Ve 32. minutě se objevil ve slušné možnosti Hazard, vychytal ho ovšem hostující gólman Gulácsi, do v podstatě té samé pozice se dostal ve 36. minutě Sancho, jenže síť rozvlnil jen z jejího bočního postavení. Až ve 38. minutě se následně opětovně ozvali Die Roten Bullen, Sabitzerovo zakončení každopádně nemělo vůbec potřebné parametry pro překonání Hitze.

Skóre se zkrátka měnilo podruhé až po obrátce. V 51. minutě popousnul Raphaël Guerreiro merunu na Sancha, ten se ve vápně poměrně jednoduchou kličkou zbavil naivně pracujícího Klostermanna a svou střelou zamířil do dolního rohu. Svěřenci kouče Juliana Nagelsmanna však nehodlali na této frontě skládat zbraně. A během čtrnácti mnut se jim podařilo vyrovnat.

Nejprve v 63. minutě zužitkovali standardní situaci, centr z rohového čtvrtkruhu od Forsberga umístil ke vzdálenější tyčce hlavou Klostermann. A v 77. minutě po povedené kombinaci a konečné asistenci Hwanga zacílil snadno Daniel Olmo. Poslední slovo si ovšem vzalo BVB, a to zásluhou Sancha, jenž po spolupráci s Raphaëlem Guerreirem střílel do prázdné branky.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Schalke 04 4:2

08.05.2021 15:30

Góly: 47. Andrej Kramarić, 52. Kevin Akpoguma, 60. Christoph Baumgartner, 64. Ihlas Bebou - 12. Mark Uth, 42. Shkodran Mustafi

Souboj už několik týdnů absencemi zmítaných výběrů zvládl lépe Hoffenheim, který otočil nečekaně nepříznivý stav proti již sestupujícímu Schalke, na dvě branky soupeře z první půle zareagoval od začátku druhého dějství do šedesáté čtvrté minuty hned čtyřmi trefami a díky konečné výhře matematicky definitivně vyřešil otázku zachování své prvoligové příslušnosti.

Byl to povedený comeback svěřenců trenéra Sebastiana Hoenesse, kteří předvedli v úvodní pětačtyřicetiminutovce opravdu hodně mdlý výkon. Pod prakticky žádným tlakem hrající sok byl jednoznačně nebezpečnějším celkem a dočkal se nakonec dvou zasloužených odměn. Pro něj každopádně opravdu velká škoda, že vstup do druhého poločasu tak neohrabaně pokazil.

Ve 12. minutě přišla na řadu první branka tohoto měření sil. Sice mohl předtím poslat domácí do vedení Baumgartner, nicméně brankář Fährmann si poměrně hravě poradil s jeho střelou, a naopak na druhé straně jeho spoluhráči ukázali, že umějí být efektivní. Serdarova přihrávka zprava propadla překvapivě až k Uthovi, jenž lehce využil podklouznutí bránícího Posche.

Hoffenheim jednoduše nebyl schopný adekvátně odpovědět, a tak se Die Königsblauen ve 42. minutě osmělili gólově podruhé, to když centr z rohového čtvrtkruhu od Oczipky zužitkoval hlavou zakončením do šibenice Mustafi. Dokonce Schalke mohlo do přestávky udeřit ještě potřetí, avšak Harit svoje mířidla neseřídil nejlépe a bránu soupeře pravačkou zkrátka minul.

Co rozhodně mužstvo kouče Dimitriose Grammozise krátce po obrátce nepotřebovalo, to bylo bezpochyby velmi brzké inkasování. Jenže těžko něco mohl podniknout Fährmann s přímým volným kopem Kramariče, který z nějakých třiceti metrů obstřelil zeď a cílil nekompromisně na jeho bližší tyčku. Vyrovnání na řadu přišlo záhy, konkrétně o pouhých pět minut později.

Zase domácím pomohla standardka, a ačkoli se Fährmann natahoval po hlavičce Akpogumy po rohovém kopu zahrávaném Kramaričem, co mu síly stačily, v cestě do brány balón prostě nezastavil. A v 60. minutě zaznamenal rozhodující gól tohoto střetnutí Baumgartner, jelikož si Schalke ani napotřetí během krátké chvíle trestuhodně nepohlídalo další standardní situaci.

Kramaričovo zúčtování zní jeden přesný zásah a dvě asistence, tu druhou v pořadí si zapsal na své konto právě poté, co jeho pas našel hlavu rakouského záložníka. Rychlopalbu dovršili Die Kraichgauer v 64. minutě, zdecimovaného protivníka se podařilo setnout ještě Bebouovi, jenž byl na konci bleskové kombinace na jeden dotek a skóroval po finální přihrávce Grillitsche.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Union Berlín 3:0

08.05.2021 15:30

Góly: 12. Josip Brekalo, 63. Josip Brekalo, 90. Josip Brekalo

Velkou zásluhu na sedmnáctém vítězství "Vlků" tentokráte neměl Wouter Weghorst, nýbrž Josip Brekalo. Forvard, jenž by neměl chybět v dresu Chorvatska na blížícím se Euru, dostal balon za záda Andrease Lutheho hned třikrát. Jeho tým tak nadále těsně drží třetí příčku, zatímco Die Eisernen navzdory další porážce mají stále možnost zahrát si v příští sezoně Evropskou ligu.

Na úvodní branku se čekalo jenom do dvanácté minuty. Ridle Baku přihrával z pravé strany po zemi a Brekalo zacílil z osmnácti metrů pod břevno - 1:0. Po této parádní trefě byli domácí na koni, pojistku mohl přidat Weghorst a chvíli po něm Maximilian Philipp. Před vypršením první půl hodiny zkusil štěstí Joel Pohjanpalo. Finský útočník, který se hattrickem blýsknul v duelu s Brémami, si tentokrát vylámal zuby na pozorném Koenu Casteelsovi.

Po změně stran to byl znovu rodák z Helsinek, kdo nejvíce zatoužil po vyrovnání. Trefil pouze tyč, nicméně i kdyby tuhle možnost proměnil, gól by kvůli ofsajdu stejně nemohl platit. V 71. minutě měl další příležitost ke skórování, ale opět nebyl úspěšný. V té době už navíc vedlo VfL o dva zásahy, protože necelých deset minut předtím Baku zase přihrával Brekalovi, jenž si na hranici vápna nachystal balon na pravačku a měl velké štěstí, že ho výrazně tečoval Christian Gentner. Na tenhle oblouček nemohl Luthe při nejlepší vůli dosáhnout - 2:0.

Do hry pak přišel i koučem Glasnerem vyzdvihovaný Max Kruse, který v minulosti ve Wolfsburgu působil. Jenže ani on nedokázal s nepříznivým stavem nic udělat. Naopak svěřenci Urse Fischera ještě jednou inkasovali. Běžela poslední minuta utkání, když v šestnáctce zcela osamocený Brekalo nejprve napálil gólmana, nicméně následnou dorážku se mu podařilo procedit až na místo určení - 3:0.

"Vlci" tedy mají zdárně nakročeno do Ligy mistrů, která se ve Volkswagen-Areně hrála naposledy v sezoně 2015/2016. Ve zbývajících dvou kolech se ještě střetnou s Lipskem a Mohučí. Oproti tomu v Berlíně věří, že se podaří korunovat povedenou sezonu dobrými výsledky z partií proti Bayeru Leverkusen a RB Lipsko.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Bayer Leverkusen 0:0

08.05.2021 15:30

Góly: -

Lepším týmem přitom byli hosté, ale český brankář Jiří Pavlenka odchytal výborný zápas. Vyloučení Dinkciho přišlo až příliš pozdě na to, aby mohli Die Werself překlopit misky vah na svoji stranu. Díky tomu zůstávají v tabulce na šesté příčce, zatímco svěřenci Floriana Kohfeldta budou doufat v zaváhání Herthy, Bielefeldu a Kölnu.

První šanci tohoto střetnutí si na konto připsal už ve 3. minutě Leonardo Bittencourt. Jeho rána ovšem k Hrádeckému ani nedoletěla, jelikož byla zblokovaná. Hned poté si vyšlápl Joshua Sargent na Leona Baileyho a uviděl první žlutou kartu utkání. V minutě desáté se poprvé osmělili hosté. Právě Bailey však slibně vyhlížející akci gólem nezakončil.

Poté se do protiútoku dostali zelenobílí, jenže Davie Selke dobře ví, že si měl počínat přesvědčivěji. Niclas Füllkrug pak se svou hlavičkou také neuspěl. Po uplynutí úvodní půl hodiny to byl opět Jamajčan Bailey, kdo otestoval pozornost domácího gólmana. Potom Bellarabi utekl po pravé straně až do vápna, kde servíroval na zadní tyč Florianu Wirtzovi, který z bezprostřední blízkosti dopravil míč do sítě. Bohužel pro Bayer si nepohlídal ofsajdovou hranu.

Nedlouho před odchodem do šaten nedokázal zařídit svému týmu vedení ani Patrik Schick. Druhé dějství započal svou šancí Selke, nicméně stav zůstával dál bezbrankový, což platilo i po Demirbayově příležitosti ve dvaapadesáté minutě. Niclas Füllkurg zakončoval znovu hlavou, leč se stejným výsledkem, jako v předchozím případě.

V závěrečné desetiminutovce nejprve Pavlenka vychytal Wendella a nějakých 180 sekund poté přišel na hrací plochu Eren Dinkci. Věru se dlouho neohřál, jelikož za necelých deset minut podkopl zezadu nedaleko středového kruhu unikajícího Nadiema Amiriho a od sudího Markuse Schmidta vyfasoval rovnou červenou kartu. Těžko chápat, proč se jí hráč Werderu tolik divil. V každém případě, jak uvedeno, Leverkusenští už nedostali ke skórování prostor.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - FC Augsburg 2:1

07.05.2021 20:30

Góly: 11. Philipp Förster, 74. Saša Kalajdžić - 59. Florian Niederlechner

Stuttgart utnul svou sérii čtyř porážek v řadě, porazil doma Augsburg, který stále nemá jistou záchranu v Bundeslize, a alespoň dočasně se posunul do horní poloviny průběžného pořadí. Hosté naopak svůj propad nezastavili, prohráli už potřetí za sebou, i nadále jsou vzdáleni od barážové šestnácté příčky jen na rozdíl tří bodů, přitom tohle kolo není zdaleka kompletní.

Domácí působili od úvodních minut o něco aktivněji, augsburgský gólman Gikiewicz první zákrok předvedl už ve 3. minutě, to když si na něj chtěl vyšlápnout Massimo, o pár chvil později mířil mimo hostující bránu Didavi. V 11. minutě se však již Stuttgart dočkal odměny, Kalajdzic ve vápně chytře sklepl míč patičkou pro Förstera, který následně pohodově zacílil.

Augsburg mohl vyrovnat stav ve 26. minutě. Obrovskou možnost spálil Richter, který se ve vápně zbavil vracejícího se obránce Kempfa i nedobře bránícího Coulibalyho, vypálil ale poté tak slabě, že gólman Bredlow balón vlastními silami zkrotil. Richter se pokoušel skórovat též ve 42. minutě, nicméně ani v tomto případě nenašel cestu k překonání pozorného Bredlowa.

Přece se dočkali Fuggerstädter vstřelené branky v 59. minutě. Po centru Iaga hlavičkoval jeho adresát Richter pouze do protihráče Kempfa, meruna se nicméně odrazila k Niederlechnerovi, jenž už z blízkosti zamířil za brankovou čáru. Poslední slovo v utkání si ovšem vzali Die Schwaben, v 74. minutě číhající Kalajdzic, nikým nestrážený, zužitkoval oblouček Čurlinova.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov32235492:4074
2.RB Lipsko32197657:2864
3.VfL Wolfsburg32179657:3260
4.Borussia Dortmund321841069:4458
5.Eintracht Frankfurt321512563:4857
6.Bayer Leverkusen32149951:3551
7.Borussia Mönchengladbach3212101059:5246
8.Union Berlín321113847:4146
9.SC Freiburg321281249:4744
10.VfB Stuttgart321191254:5242
11.TSG Hoffenheim321091349:5239
12.1. FSV Mainz 0532991435:5136
13.FC Augsburg32961732:4933
14.Hertha BSC317101438:4931
15.Werder Brémy327101534:5131
16.Arminia Bielefeld32871723:5131
17.1. FC Köln32781733:6029
18.Schalke 0431272220:8013

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (39)

Přidat komentář
Kixi Syhimour

Pojď Lewandowski

Reagovat
berliner

Reagovat
Salfovic

Už jen jeden

Reagovat
Kixi Syhimour

Dva, jen ať ten rekord překoná

Reagovat
berliner

Reagovat
berliner

Gladbach a Union zklamali

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Rudnevs

Paderborn - Aue osem tri

Nazarov dal hattrick a aj tak mu to je k ničomu. Šialený zápas.

Reagovat
REPLIKATOR

Když vedeš 2:0 a dostaneš 3:8

Reagovat
Arnar Resmusonn

Hezky se ten Frankfurt sype ach jo, konečně to vypadalo na další sympatický tým a bude z toho prd! Už jen stačí prodat Silvu a Kostiče a hurá do druhé poloviny tabulky.

Škoda

Reagovat
Elmas

Reagovat
Elmas

Ale tak budou mít alespoň EL, kolem Vánoc to vypadalo, že se umístí někde ve středu tabulky.

Reagovat
Arnar Resmusonn

Já vím ale i tak.... jenže tam bude něco shnilého. 2 lidé z vyššího vedení končí. Kouč odchází do týmu, který bude asi bez pohárů a Rangnick do médií řekne, že t nepůjde , protože majitel prodá již zmiňované dvě hvězdy.

Reagovat
smazaný uživatel

Mozna by to chtelo si nejdriv zjistit jak se veci maji nez budes psat nesmysly

Reagovat
vladino10

Však tak nám povedz, asi je logické, že väčšina užívateľov tu nemá taký prehľad o Eintrachte ako ich fanúšik...

Reagovat
smazaný uživatel

No prave proto by asi nemel psat bludy kdyz to nevi nebo ?Rangnick mel nahradit bobice ale mel podminku ze bude zaroven i trenovat coz se vedeni nelibilo a proto prijali Kröscheho z Lipska....hodne se tu mluvi Glasnerovi z wolfsburgu jako o nastupci za AH.Jinak co se tyce bodovyho propadu tak to bylo vzdy u vetsiny tymu kdyz se ohlasil odchod trenéra.Podle me by se meli veskery kontrakty uzavirat po sezone a ne v sezone a dobe kdy to narusi prubeh hry....bohuzel je to hra penez a s tim my obycejny fanousci nic nezmuzem

Reagovat
Arnar Resmusonn

Tak proč Ralf vynesl informace o prodeji Silvy a Kostice a vedení klubu muselo ujistit že díky LM nemají potřebu je prodat? Pro legraci? Takto jsem to četl na německých stránkách.

Dále, jaký měli důvod Bobic , Hübner a pak i Hütter odejít? Proč se to tak rozpadlo, když směřovali do LM potencionálně?

A propad hry se dál čekat, právě když kouč oznámil že skončí.

Předem díky za odpovědi , rád bych se to dověděl a vy jako jejich fanda jste ideální

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle prohlasil prave Rangnick po tom co se nedohodl s vedenim na smlouve.Jestli tim chtel zahorkle nekomu ublizit vi jen on sam.Cely je to dost zamotany a po pravde pravy duvod odchodu AH muzeme jen odhadovat ale kdyz probihali namluvy prave s Rangnickem tak na to vyslo ze Adi odchazi do gladbachu i presto ze mesic pred tim vydal jasny prohlaseni kde zdelil ,ze on zustava verny Eintrachtu a ze se tesi na dalsi sezonu ktera by mohla byt i okorenena evropskymi zapasy, kdyz vyslo najevo ze Bobic jde do Herthy.Spekulovalo se ze to je prave kuli Rangnickoj se kterym nema Hutter moc dobry vztahy a ktery trval na tom ze by mel zajem o dva posty najednou coz je sportovni manazer a zaroven trener coz zni dost krkolomne uz jen kdyz to clovek cte .....na tom to asi vse stroskotalo.Co jsem cetl tak i celkove ty rozhovory neprobihali podle predstav vedeni klubu a to co navrhoval Rangnick neodpovidalo tomu jak vest tradicni klub.Aspon takto jsem to cetl z prohlaseni klubu.Co se tyceBobice tak ten uz chtel odejit pred dvema lety za rodinou do Berlina a jak znamo asi ma i Herthu preci jenom vice v srdci coz se da i pochopit :) Hubner odchazi do duchodu.Neumim si predstavit co by melo byt ve vedeni klubu shnileho kdyz se za poslednich pet let udelal obrovsky posun kupredu a momentalne jak finbacne tak i zazemim je na tom eintracht celkem slusne(planovane rozsireni stadionu,nove treninkove centrum,celkem silny sponzori atd....)....to dokazuje i to ze Bpbice nahradil Krosche z lipska a misto trenera nejspis zaujme Glasner....coz neni spatny kdyz si vezmes kde ty tymi momentalne stoji :)

Reagovat
stas87

Z tej situacie nemoze Eintracht vyjst slabsi. K comu budes mat v klube SD, ktoreho to taha do Berlina za rodinou a odisiel by tak ci tak? Ak teda vyjde Glasner, mozno ten Seoanne z Bernu by mohol byt tiez slubna nahrada.

Presne tieto posty chcel Rangnick aj v AC a tiez rokovania zlyhali. Ten model co by on chcel, tak v Nemecku prakticky neexistuje, takze Rangnick si musi vybrat. Tazko ho niekto angazuje a da mu taku moc do ruk. A to moze byt odbornik spickovej kvality.

Ta stavka na balkancov Frankfurtu vysla nad ocakavania dobre, to polozilo pevny zaklad napredovania. Ak bude len EL, tak udrzat Silvu je prakticky nerealne, kedze moze prist rovnaka ponuka ako na Jovica. Ale vrati sa Joveljic z Rakuska, tak ho aspon ciastocne moze nahradit aj ked samozrejme nepojde o vymenu kus za kus. Co by za take vedenie, ktore urobilo z jo-jo mancaftu sirsej spicky v BL take Schalke, HSV alebo Werder.

Reagovat
smazaný uživatel

Prave...tohle je mozna realizovatelny v nejakym plastikovym klubu jako je Lipsko ci jemu podobne ale urcite ne v tradicnim klubu kde jsou ty hodnoty trochu jinak posazeny.Na jednu stranu jsem mel radost kdyz jsem cetl ze by mel prijit Rangnick a na druhou stranu kdyz jsem se dozvedel proc to padlo tak jsem i rad....neumim si predstavit ze by to u nas takto fungovalo ...po pravde si to neumim predstavit ubec :D V podstate je to jak se rika "sedet jednou prdeli na dvou zidlich ".

Myslim ale ze jsme ziskali celkem solidniho nastupce Bobice tak snad to bude fungovat .

Jo taky si rikam ze Silvu udrzet bude tezky ale na druhou stranu kdyz za nej klub dostane slusny penize tak proc ne a jak jsi zminil Joveljicovy to celkem slusne strili v Rakousku potom tam je Ache kterej sice laboruje se zranenim uz delsi dobu ale co jsem ho videl htrat tak vypada hodne slibne a urcite pokud silva odejde tak prijde i nejaka adekvatni nahrada.

Reagovat
Arnar Resmusonn

Díky, už je mě to jasnější.

Každopádně se to pokazilo a mě to mrzí. Hráči jsou rozladění z celého stavu co je kolem nich.

Celkově mě štve, že v Německu není tým, do by pracoval koncepčně a mohl tak konkurovat Bayernu. Asi jsem si chvíli myslel, že by to mohl být Frankfurt vím že to zní asi blbě...ale doufal jsem

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tezko rict jestli budem nekdy schopny konkurovat tymum jako je Bayern ale myslim ze jsme na dobry ceste usadit se v lepsi pulce tabulky i v pristich sezonach ....a kdyz z toho bude obcas nejaka ta evropa tak to bude fajn :) Ted momentalne se tu hodne resi ze sme si nechali proklouznout CL mezi prsty a hleda se vinik .....AH tomu svymi vyroky taky moc nepomaha a vola se po jeho predcasnym odvolani ....osobne si myslim ze dohraje oba zapasy jeste na lavicce ale bude to uz na krev.I tak muzeme byt s letosni sezounou spokojeny a EL je taky fajn :) Jinak potesi ci precist ze nam drzej palce i jiny fanousci...vetsinou je to tu samej bayern dortmund atd :)

Reagovat
Rudnevs

Tak za prvé, aký majiteľ? Za druhé, Rangnick bol obvinený Frakfurtom, že vynášal z klubu dezinformácie (ohľadom tých dvoch a ich klauzul) a že vraj celé tie jednania s ním boli tak trochu prepadák. Rovnako ako jednania každého iného klubu s Rangnickom vždy prinášajú chaos.

Reagovat
Arnar Resmusonn

Omlouvám se, automaticky jsem napsal majitel , jsem prostě zvyklí z ostatních lig.

Jasně že řeknou že jsou to dezinformace přeci to nepřiznají , až mezi sezónní čas ukáže co je pravdy a co ne.

Reagovat
Rudnevs

A celkovo, nič zhnilého tam neni...

Reagovat
smazaný uživatel

Koho mi ten Cunha pripomína

Reagovat
Arne

Pálko: Je to náš domácí zápas, náš stadion, naše tři body... A pak předvedete takovou sračku, jako vážně? Ta Arminia tam měla vyhrát a byla by zase sranda...

Reagovat
Stephanos

OT: můj sportovní web v novém formátu, hllavně hokej, fotbal, analýzy a FM blog v jednom. Pro zájemce, kdokoliv by měl nápad na zpracování tématu pište na e:mail Stephanovalovy@seznam.cz s nadpisem Twisport. Případně napiště, kdybyste chtěli inzerci. Domluvíme se.

http://twisport.cz/

Reagovat
ttopi

Existuje nudnější liga, kde je v podstatě už na začátku jasné, kdo vyhraje?

Reagovat
REPLIKATOR

Do této sezony to byla italská, nyní už teda německá

Reagovat
shawntee9

Na vítěze už každý sere. Všichni jsou zvědaví na to, jakým způsobem to zase letos Dortmund posere

Reagovat
db18

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
jáá

Reagovat
Elmas

rakouská

Reagovat
stas87

ceska

Reagovat
Elmas

No vlastně Bayern má titulů v řadě víc než Salzburg, takže asi neexistuje.

Reagovat
REPLIKATOR

Škoda že Kolín dnes nezvládl zápas, jinak by ten boj o záchranu byl ještě brutálnější

Reagovat
JusiGawi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele