32. kolo
07.05.2021 20:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Stuttgartu (© AFP)

Augsburg padl potřetí za sebou, stále se strachuje o záchranu. Nestačil venku na Stuttgart

Stuttgart utnul svou sérii čtyř porážek v řadě, porazil doma Augsburg, který stále nemá jistou záchranu v Bundeslize, a alespoň dočasně se posunul do horní poloviny průběžného pořadí. Hosté naopak svůj propad nezastavili, prohráli už potřetí za sebou, i nadále jsou vzdáleni od barážové šestnácté příčky jen na rozdíl tří bodů, přitom tohle kolo není zdaleka kompletní.

Domácí působili od úvodních minut o něco aktivněji, augsburgský gólman Gikiewicz první zákrok předvedl už ve 3. minutě, to když si na něj chtěl vyšlápnout Massimo, o pár chvil později mířil mimo hostující bránu Didavi. V 11. minutě se však již Stuttgart dočkal odměny, Kalajdzic ve vápně chytře sklepl míč patičkou pro Förstera, který následně pohodově zacílil.

Augsburg mohl vyrovnat stav ve 26. minutě. Obrovskou možnost spálil Richter, který se ve vápně zbavil vracejícího se obránce Kempfa i nedobře bránícího Coulibalyho, vypálil ale poté tak slabě, že gólman Bredlow balón vlastními silami zkrotil. Richter se pokoušel skórovat též ve 42. minutě, nicméně ani v tomto případě nenašel cestu k překonání pozorného Bredlowa.

Přece se dočkali Fuggerstädter vstřelené branky v 59. minutě. Po centru Iaga hlavičkoval jeho adresát Richter pouze do protihráče Kempfa, meruna se nicméně odrazila k Niederlechnerovi, jenž už z blízkosti zamířil za brankovou čáru. Poslední slovo v utkání si ovšem vzali Die Schwaben, v 74. minutě číhající Kalajdzic, nikým nestrážený, zužitkoval oblouček Čurlinova.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ubrání se Štutgart solidní nabídce???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele