32. kolo
08.05.2021 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Wolfsburgu (© AFP)

Wolfsburg si bez větších komplikací poradil s Unionem

Velkou zásluhu na sedmnáctém vítězství "Vlků" tentokráte neměl Wouter Weghorst, nýbrž Josip Brekalo. Forvard, jenž by neměl chybět v dresu Chorvatska na blížícím se Euru, dostal balon za záda Andrease Lutheho hned třikrát. Jeho tým tak nadále těsně drží třetí příčku, zatímco Die Eisernen navzdory další porážce mají stále možnost zahrát si v příští sezoně Evropskou ligu.

Na úvodní branku se čekalo jenom do dvanácté minuty. Ridle Baku přihrával z pravé strany po zemi a Brekalo zacílil z osmnácti metrů pod břevno - 1:0. Po této parádní trefě byli domácí na koni, pojistku mohl přidat Weghorst a chvíli po něm Maximilian Philipp. Před vypršením první půl hodiny zkusil štěstí Joel Pohjanpalo. Finský útočník, který se hattrickem blýsknul v duelu s Brémami, si tentokrát vylámal zuby na pozorném Koenu Casteelsovi.

Po změně stran to byl znovu rodák z Helsinek, kdo nejvíce zatoužil po vyrovnání. Trefil pouze tyč, nicméně i kdyby tuhle možnost proměnil, gól by kvůli ofsajdu stejně nemohl platit. V 71. minutě měl další příležitost ke skórování, ale opět nebyl úspěšný. V té době už navíc vedlo VfL o dva zásahy, protože necelých deset minut předtím Baku zase přihrával Brekalovi, jenž si na hranici vápna nachystal balon na pravačku a měl velké štěstí, že ho výrazně tečoval Christian Gentner. Na tenhle oblouček nemohl Luthe při nejlepší vůli dosáhnout - 2:0.

Do hry pak přišel i koučem Glasnerem vyzdvihovaný Max Kruse, který v minulosti ve Wolfsburgu působil. Jenže ani on nedokázal s nepříznivým stavem nic udělat. Naopak svěřenci Urse Fischera ještě jednou inkasovali. Běžela poslední minuta utkání, když v šestnáctce zcela osamocený Brekalo nejprve napálil gólmana, nicméně následnou dorážku se mu podařilo procedit až na místo určení - 3:0.

"Vlci" tedy mají zdárně nakročeno do Ligy mistrů, která se ve Volkswagen-Areně hrála naposledy v sezoně 2015/2016. Ve zbývajících dvou kolech se ještě střetnou s Lipskem a Mohučí. Oproti tomu v Berlíně věří, že se podaří korunovat povedenou sezonu dobrými výsledky z partií proti Bayeru Leverkusen a RB Lipsko.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele