32. kolo
09.05.2021 13:30 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Freiburgu (© AFP)

Köln ze sestupového pásma neutekl, s Freiburgem padl 1:4

1. FC Köln ve vyrovnaném boji o záchranu zůstává na předposledním místě. V domácím zápase s Freiburgem mu nevyšel první poločas, po přestávce ale dominoval. Naději na body mu však sebrala neproměněná penalta a dva inkasované góly v závěru.

Úvod zápasu se ale "Kozlům" vůbec nepovedl. První branku na RheinEnergieStadionu inkasovali v 18. minutě, kdy zmatků jejich obrany ve vápně využil Nils Petersen, který se dostal k odraženému míči a po zemi jej poslal mimo dosah rozhozeného gólmana Horna.

Neuběhly ani dvě minuty a bylo to už 0:2. Rychlý protiútok hostů vyřešil Sallai náběhem před bránu a následným centrem na hranici malého vápna, kde čekal Grifo. Jeho krkolomnou střelu z voleje pak po cestě do brány ještě tečoval Ermedin Demirović a připsal si tak pátý gól v sezóně.

Po přestávce na hřiště domácí vyběhli v úplně jiném rozpoložení. Najednou překypovali energií, bylo jich všude plno a svého soupeře jasně přehrávali. Odměny se za to dočkali už po pěti minutách. Střídající Jakobs z levé strany poslal skákavý centr do vápna, kde si jej našel Sebastian Andersson a tvrdou ranou z voleje nedal gólmanu Flekkenovi šanci.

Ismail Jakobs byl také u další akce v 59. minutě, kdy nabíhal do vápna tentokrát zprava a byl sražen na zem obráncem Küblerem. Rozhodčí jeho zákrok ještě kontroloval u videa, ale nakonec odpískal penaltu. Nabídnutou šanci na vyrovnání ale domácí nevyužili. Ondrej Duda u její exekuce totiž podklouzl a poslal míč někam do ochozů.

Největší drama se ale v Kölnu odehrálo až po uplynutí základní hrací doby. Nejprve v první minutě nastavení na krátký moment domácí slavili vyrovnávací gól Thielmanna, ten ale kvůli ofsajdu nakonec uznán nebyl.

Domácí tak v závěru dali všechny síly do útoku, díky čemuž ale Freiburg dostával šance na rychlé brejky. V 93. minutě domácí obraně utekl Höler, ve vápně míč ještě předal Grifovi a ten gólem do prázdné branky definitivně rozhodl o výhře svého mužstva. A stejně jako v prvním poločase nezůstalo jen u jedné branky v rychlém sledu za sebou. Závěrečnou tečku za zápasem totiž udělal Jonathan Schmid, který po centru Grifa uprchl všem obráncům a po zemi poslal míč za záda vybíhajícího Horna.

Freiburg tak nakonec z Kölnu veze tři body za vítězství 4:1, které jej udržely na devátém místě v tabulce. Domácí naopak po dvou zápasech prohráli a zůstávají předposlední. O udržení v Bundeslize si to v přímém souboji rozdají v příštím kole s Herthou BSC.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Freiburg rozdává. Proč ne? Za 2,37 to pustil Hertě, snad nebude nějaký výmrd za 2,04 v Kolíně.

Reagovat
smazaný uživatel

2,05 .

Reagovat
smazaný uživatel

Asi nemají vatu .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele