32. kolo
08.05.2021 18:30 CET
6 : 0
(4:0)

Reportáž

Robert Lewandowski (© AFP)

Bayern v duelu s Gladbachem stylově oslavil zisk jednatřicátého titulu

Hráči mnichovského velkoklubu vyběhli na trávník Allianz Areny už s jistotou, že jim prvenství v Bundeslize ani letos nikdo nesebere. Nebohému soupeři, který přitom stále bojuje o Evropskou ligu, a jenž dohrával tento duel v početní výhodě, nadělili šest branek. O tři z nich se postaral Robert Lewandowski, takže Josip Brekalo nebude jediným střelcem, který v rámci dvaatřicátého kola zaznamenal hattrick.

Že by obhájce ligového prvenství mohl zvládnout tohle klání ve velkém stylu, naznačila už druhá minuta. Centr Davida Alaby propadl až k na zadní tyči číhajícímu a zcela neobsazenému Lewandowskimu, jehož skákavá střela prošla přesně mezi Sommerem a Bensebainim - 1:0. Polský kanonýr se znovu připomněl krátce před vypršením úvodní dvacetiminutovky, ale jeho hlavičce scházela o malinko větší přesnost.

Kdyby proměnil, mohla to být už třetí trefa v podání Bayernu, jelikož krátce předtím orazítkoval Kingsley Coman tyčku. Ani další možnost Lewa neproměnil. O druhý přesný zásah se tedy musel postarat Thomas Müller, jehož přízemní střela byla před Sommerem tečována - 2:0. Svěřenci Hansiho Flicka byli při chuti, což se znovu potvrdilo za jedenáct minut.

Mírně přizvednutý Müllerův centr se přeci jenom dostal k Lewandowskimu, který se do něj položil a v pádu zacílil přesně do prostoru mezi levou tyčí a mužem v rukavicích - 3:0. Pro polského reprezentanta to byl jubilejní dvoustý bundesligový zářez v dresu Bayernu! Nedlouho před poločasovým odchodem do šaten si připsal pro změnu asistenci.

S balonem doběhl až k šestnáctce, kde pobídl napravo stojícího Kingsleyho Comana, jenž rozvlnil síť zhruba ze stejného místa, z jakého padla první branka tohoto zápasu - 4:0. "Hříbata" byla nepochybně velmi ráda, že je hrůzné úvodní dějství minulostí. A vedení Borussie Dortmund muselo znejistit, jestli angažování Marca Roseho od sezony 2021/2022 bylo skutečně tím správným krokem.

Až po změně stran se dostali na dostřel Neuerovi také hosté. Hned dvakrát to zkoušel Alassane Pléa. Jenže pak znovu přišla řada na Yanna Sommera, jenž musel v krátkém čase zasahovat proti Pavardovi, Lewandowskimu a Müllerovi. Následně se ukázalo, že Florian Neuhaus zahrál ve vlastním pokutovém území rukou, což potvrdilo video.

Exekuce nařízené penalty se pochopitelně ujal Robert Lewandowski a zkušeně ji proměnil - 5:0. Díky tomu má na kontě devětatřicet zásahů, což znamená, že mu schází jediná trefa k vyrovnání rekordu Gerda Müllera, který ho dosáhl v ročníku 1971/1972. Další, byť ve finále vcelku nepodstatný moment, se odehrál v 73. minutě.

Osmnáctiletý mladíček Tanguy Kouassi se srazil s Breelem Embolem. Po další poradě u videa mu rozhodčí Tobias Stieler udělil rovnou červenou kartu. Hráč s třiadvacítkou na zádech byl přitom na trávníku teprve pět minut. Už v březnu proti Stuttgartu však mnichovský gigant dokázal, že umí zahrát i v deseti.

Pravda, proti Gladbachu měl už královský náskok. Přesto zvládl ještě jednu branku přidat. V 86. minutě se o ni po ideálním přiťuknutí od Gnabryho postaral díky svém přízemní střele do protipohybu gólmana Leroy Sané - 6:0. Staronový držitel Meisterschale se za týden představí ve Freiburgu, "Hříbata" se pokusí na výprask zapomenout při domácím střetnutí se Stuttgartem.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
Rich

Pojďme Bayern, vítězství 4-1

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik chybí Lewovi do Müllera?

Reagovat
smazaný uživatel

1 máš to v článku

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo čte dneska čte články?

Reagovat
smazaný uživatel

Díky odpověděl jsem si sám

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele