Bundesliga - preview 32. kola: Záchranářská bitva mezi Herthou a Bielefeldem

07.05.2021, 08:33, aktualizováno 09.05.2021, 09:21
Previews
Jednu ze zásadních tajenek letošního boje o záchranu v německé bundeslize rozluští v neděli souboj mezi berlínskou Herthou a Bielefeldem. Vítěz si velmi pomůže, nicméně o udržení se pravděpodobně bude bojovat až do konce. Důležitý zápas v tomto směru hraje i Köln proti Freiburgu, protože za oběma soupeři zaostává o jediný bod. Frankfurt zase usiluje o úplně jiné příčky. V zápase s Mainzem by si rád vzal zpět čtvrté místo od Dortmundu.
1. FC Köln - SC Freiburg  (neděle 13:30)
Tak blízko a tak daleko. Pouhý jeden bod od bezpečných příček je předposlední Köln. Ovšem dostat pod sebe v závěru soutěže dva soupeře, nebo alespoň jednoho, což by mu zajistilo baráž, nebude nic snadného. V neděli odpoledne se utká s Freiburgem, který už má naopak záchranu v nejvyšší soutěži zajištěnu.

Freiburg je tři kola před koncem v tabulce německé bundesligy s jednačtyřiceti body desátý. S náskokem jedenácti bodů na šestnáctý barážový Bielelfeld už tedy určitě nesestoupí. To se však nedá říct o Kölnu, který je s devětadvaceti body předposlední.

V posledních dvou zápasech se však Köln herně i výsledkově zvedl. V půlce dubna sice ještě prohrál 0:3 s nedalekým Leverkusenem, v dalším kole už ale dokázal překvapivě vyhrát 2:1 nad Lipskem díky dvěma gólům Hectora. V doposud posledním zápase Köln vyhrál 3:2 v Augsburgu.

Freiburg vyhrál v půlce dubna 4:0 nad posledním Schalke, o týden později remizoval 1:1 s Hoffenheimem a ve čtvrtek prohrál 0:3 na půdě Herthy Berlín.

Poslední vzájemný zápas Kölnu a Freiburgu skončil v lednu letošního roku vysokou výhrou Freiburgu 5:0. Podle německých médií nemá ani jeden z týmů žádného hráče na marodce a k dispozici by tedy měli být všichni.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Ehizibue, Bornauw, Czichos, J. Horn - Skhiri, Hector - M. Wolf, Duda, Kainz - Andersson
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Flekken - Lienhart, Gulde, Heintz - Schmid, Santamaria, Höfler, Günter - Sallai, Grifo - Demirovic
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.20 - 3.58 - 3.43
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Eintracht Frankfurt - 1. FSV Mainz 05  (neděle 15:30)
Frankfurt se v neděli odpoledne utká s Mainzem. V případě výhry se dostane před Dortmund na čtvrté místo, které zajišťuje účast v Lize mistrů.

Frankfurt je v tuto chvíli se šestapadesáti a ztrátou dvou bodů na čtvrtý Dortmund pátý. Oproti Borussii má však Frankfurt zápas s Mainzem k dobru a osud ohledně účasti ve vysněné Lize mistrů tak má ve svých rukou - pokud zbylé tři zápasy soutěžního roku Frankfurt vyhraje, do Ligy mistrů se určitě dostane.

To Mainz ještě nemá zcela jisté ani udržení. Je s pětatřiceti body na dvanáctém místě a na barážovou šestnáctou příčku má tři kola před koncem náskok pouhých pěti bodů. Naposledy však Mainz prohrál v únoru.

Na začátku dubna Mainz remizoval 1:1 s Bielfeldem a poté si připsal tři výhry v řadě, a sice 3:2 v Kolíně nad Rýnem, 1:0 v Brémách a překvapivě 2:1 nad Bayernem díky gólům Burkardta a Quaisona. V pondělí Mainz remizoval 1:1 s Herthou.

Frankfurt v půlce dubna prohrál 0:4 s Mönchengladbachem, poté vyhrál 2:0 nad Augsburgem a v doposud posledním zápase prohrál 1:3 s Leverkusenem. V posledních zápasech s přímými soupeři o Ligu mistrů tedy Eintracht selhal.

Ve Frankfurtu bude Mainzu chybět vykartovaný Bell, za Frankfurt ze stejného důvodu nenastoupí Ndicka.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Tuta, Hasebe, Hinteregger - Sow, Rode - Durm, Kamada, Younes, Kostic - Silva
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - St. Juste, Hack, Niakhaté - da Costa, Kohr, Mwene - Barreiro, Boetius - Burkardt, Onisiwo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.87 - 4.17 - 3.99
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hertha BSC - Arminia Bielefeld  (neděle 18:00)
Bielefeld zajíždí v rámci posledního zápasu 32. kola v bundesligy v neděli večer na půdu Herthy Berlín. Oba týmy mají v tabulce třicet bodů a utkání tedy bude přímým zápasem o udržení.

Arminia je totiž na barážové šestnácté příčce, Hertha díky lepšímu gólovému rozdílu na patnáctém místě. Na záda této dvojici navíc dýchá předposlední Köln, který má pouze o bod méně a poslední dva zápasy vyhrál. Mírnou výhodu má však Hertha, která má ještě jeden zápas k dobru.

Hertha remizovala v půlce dubna 2:2 s Mönchengladbachem a po karanténě ji v tomto týdnu čekaly hned dva zápasy. Nejdřív Hertha v pondělí remizovala 1:1 s Mainzem a poté ve čtvrtek vyhrála 3:0 nad Freiburgem díky gólům Piateka, Pekaríka a Radonjiče.

To Bielefeld si držel poměrně solidní formu, v posledním zápase však schytal debakl. Na začátku dubna Arminia remizovala 1:1 s Mainzem, o týden později vyhrála 1:0 nad Freiburgem. V půlce dubna Bielefeld bezbrankově remizoval v Augsburgu a následně vyhrál 1:0 nad posledním Schalke díky gólu Klose. V doposud posledním zápase však Bielefeld prohrál vysoko 0:5 s Mönchengladbachem.

Hertě budou z nejrůznějších důvodů chybět Guendouzi, Jarstein, Khedira, Lukebakio, Netz a Plattenhardt. Bielefeld nebude mít k dispozici vykartovaného de Medinu a nejistý start má Rehnen.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Klünter, Stark, M. Dardai - Zeefuik, Tousart, Ascacibar, Mittelstädt - Matheus Cunha - Cordoba, Piatek
Arminia Bielefeld - pravděpodobná sestava:
Ortega - Brunner, Pieper, Nilsson, Lucoqui - Prietl, Maier - Okugawa - Doan, Voglsammer - Klos
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.91 - 3.68 - 4.31
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - RB Lipsko  (sobota 15:30)
Tento duel představuje určitě důležitější artikl pro Dortmund, který v Bundeslize i nadále neúprosně usiluje aspoň o zisk čtvrté pozice, zaručující jako poslední postup do Ligy mistrů pro příští sezónu, než pro Lipsko, jenž pokud výrazně nepokazí závěr sezóny, skončí celkově na druhém místě. Především se však bude jednat pro oba o perfektní generálku na příští týden.

Jen o pět dní později totiž na sebe obě družstva narazí ve finále Německého poháru. "Do té chvíle, než absolvujeme tenhle zápas v rámci ligy, si s DFB-Pokalem nemíníme dělat žádné starosti," ujišťoval hostující stratég Julian Nagelsmann. "Dáme do tohoto duelu všechny své síly, protože před sebou máme pořád spoustu cílů, které chceme splnit. Je totiž významný."

Je otázkou, jak moc svá slova potvrdí například při výběru své sestavy a zda se nerozhodne nakonec pošetřit některé opory. Přece mají Die Roten Bullen postavení v německé nejvyšší soutěži v podstatě vyřešené a nemusejí tlačit na pilu tak moc jako jejich protivník. Chybět Lipsku nově budou Tyler Adams i Christopher Nkunku, možná i s ohledem právě na pohárové měření sil.

Každopádně až do konce sezóny by měli být mimo hru Lazar Samardzic a dlouhodobý marod Dominik Szoboszlai. Připravení by měli být naopak Marcel Halstenberg i Justin Kluivert. "Na začátku roku jsme proti Dortmundu hráli dobře jen úvodních třicet pět minut. Chceme podat lepší výkon. A pokud hodláme uspět, potřebujeme být naplno připraveni," říkal Nagelsmann.

Borussia je aktuálně v dobrém rozpoložení, až na nezdar na poli milionářské soutěže vyhrála hned pětkrát v posledních šesti případech. Oproti Lipsku naposledy neměla takové potíže s postupem do finálového klání DFB-Pokalu, Holstein Kiel skolila hned o pět branek. Dodat můžeme taktéž minulý výsledek hostujícího výběru, ten setnul Brémy až po prodloužení.

Domácí ztrácejí na čtvrtý Frankfurt jeden bod, nemají tak tři kola před koncem situaci pevně ve svých rukou. Jejich ambice není úplně třeba luštit z křišťálové koule. "Máme před sebou dva úkoly. Tím jedním je kvalifikace do Ligy mistrů a k jejímu přiblížení zkrátka musíme vyhrát. Zároveň máme touhu uzmout cennou trofej," uvedl dortmundský lodivod Edin Terzic.

Vykartovaný Jude Bellingham, zranění Mateu Morey, Youssoufa Moukoko, Axel Witsel, Marcel Schmelzer a Dan-Axel Zagadou, to by měl být seznam absentujících na straně BVB. A není pak jasné, zda se v sestavě bude moci objevit Erling Haaland a Giovanni Reyna, kteří v průběhu týdne neabsolvovali, pravděpodobně vlivem lehčích šrámů, plný tréninkový proces.

Lipsko nemá možná tak dobrou formu jako Dortmund, nedávno zaváhalo například nečekaně s Hoffenheimem nebo Kolínem nad Rýnem, Terzic by však velmi nerad protivníka podcenil. "Nebudeme ho hodnotit podle nějakých posledních pěti kol, pouze na základě kvality. Půjde jen o to, že my na něj vlétneme zostra a ukážeme všem, jak moc tři body chceme," vzkázal.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Hitz - Piszczek, Akanji, Hummels, Raphaël Guerreiro - Dahoud, Can - Reyna, Reus, Sancho - Haaland
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulácsi - Klostermann, Upamecano, Orbán - Mukiele, Sabitzer, Kampl, Angeliňo - Daniel Olmo, Haidara - Sörloth
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.34 - 3.71 - 3.04
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
TSG Hoffenheim - Schalke 04  (sobota 15:30)
Hoffenheim potřebuje udělat ještě poslední krůčky k tomu, aby se s definitivou udržel v lize i pro příští sezónu, přitom klání s posledním Schalke mu k tomu nabízí více než velmi dobrou příležitost. Jeho soupeř totiž svůj utrápený ročník již stvrdil k nepopulárnímu sestupu a už jen těžko se může v závěru sezóny pořádně motivovat, neboť ze dna tabulky se prostě nevymaní.

Domácí nemůžou své letošní působení hodnotit vyloženě pozitivně. Nebýt postupu do jarních bojů Evropské ligy, těžko by si mohli fanoušky po minulých poměrně plodných letech nějak udobřit. Je ovšem pravda, že mnohačetné absence celou situaci dost zkomplikovaly. Zásadní změna na řadu nepřichází ani nyní. Kouč Sebastian Hoeness jen smutně četl dlouhý seznam.

Ermin Bičakčič, Dennis Geiger, Benjamin Hübner, Kostas Stafylidis, Haavard Nordtveit a Munas Dabbur si až do konce května nezahrají, chybí i Chris Richards, ale Sebastian Rudy, Mijat Gačinovič, Kevin Akpoguma, Kevin Vogt a Diadié Samassékou by se přece v sestavě objevit mohli. Odhadovat pravděpodobnou sestavu je každopádně vážně dost složitý úkol.

I hostující lodivod Dimitrios Grammozis nemá v tomto ohledu vyloženě snadnou práci. Smířit se musí s faktem, že záchrana je už nějaký čas ztracenou záležitostí, přičemž marodku mu aktuálně okupují Mehmet-Can Aydin, Nabil Bentaleb, Nassim Boujellab, Kilian Ludewig, Hamza Mendyl, Omar Mascarell, Matija Nastasič, Steven Skrzybski a William. Slušný výčet.

A aby toho hosté nemuseli řešit zbytečně málo, vykartovaní jsou Salif Sané, Malick Thiaw a Benjamin Stambouli. "Chceme navázat na sérii čtyř zápasů bez porážky," uvedl Hoeness. "Je trochu nepředvídatelné, s čím na nás Schalke vyrukuje. Má opravdu spoustu ztrát. Na utkání z ledna nemyslím, vůbec není hezké vzpomínat na ten debakl, teď je však jiná chvíle," dodal.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kadeřábek, Posch, Vogt, Sessegnon - Samassékou - Rudy, Baumgartner - Grillitsch - Bebou, Kramarič
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Pavlidis, Mustafi, Oczipka - Becker, Serdar, Kolašinac - Bozdogan, Harit - Huntelaar, Goncalo Paciencia
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.31 - 6.10 - 9.99
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfL Wolfsburg - Union Berlín  (sobota 15:30)
Vlci měli v závěru dubna štěstí, že Frankfurt nestačil na Leverkusen, protože sami prohráli svůj duel s Borussií Dortmund. Na třetí příčce proto mají na Eintracht jednobodový a na BVB dvoubodový náskok. Union si to zřejmě na dálku rozdá o poslední pohárovou pozici s Gladbachem.

"Samozřejmě jsme velmi zklamaní a po téhle porážce se můžeme zlobit jenom sami na sebe. Nakonec rozhodli detaily, maličkosti. Sice jsme neuhráli ani bod, ale svět se kvůli tomu nezboří. Stále nás čekají další tři utkání," nechal se slyšet kouč Oliver Glasner, za jehož tým si jistojistě ani minutu nezahrají Renato Steffen a Bartosz Bialek.

"Union je mančaft, proti kterému rozhodně není snadné hrát. Ostatně to ukazuje každý týden. Fyzicky jsou jeho hráči skvěle připravení, jsou ideálně organizovaní, jejich rozestavení bývá variabilní. V ofenzivní fázi mají Kruseho, který prostředí ve Wolfsburgu dobře zná a díky své kreativitě dokáže soupeře pokaždé překvapit. Zároveň si musíme dávat dobrý pozor na jejich standardní situace,"rozpovídal se Glasner o die Eisernen.

V jejich dresu nenaskočí zranění Sheraldo Becker, Anthony Ujah, Taiwo Awoniyi, Cedric Teuchert a Leon Dejaku a zřejmě i Christopher Lenz. Střílení branek budou mít při absenci výše zmíněného nigerijského reprezentanta na starosti trenérem Vlků zmiňovaný Max Kruse, a také Joel Pohjanpalo, který v minulém kole sestřelil hattrickem Werder Brémy a který by neměl chybět ve finském výběru během nadcházejícího Eura.

"Hráči VfL předvádějí po celou dobu výborné výkony. Hrají jako jeden tým a jejich útočníci svým pohybem dělají soupeřovým obranám neustále těžkou hlavu. Zároveň nepříjemně napadají. Rozhodně nás nečeká žádný jednoduchý zápas," řekl Fischer na adresu protivníka, kterého Union nedokázal porazit v posledních pěti střetnutích, přičemž dvě z nich se odehrála ještě v první polovině 90 let v rámci 2. Bundesligy.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Mbabu, Lacroix, Brooks, Paulo Otavio - X. Schlager, Arnold - R. Baku, Philipp, Gerhardt - Weghorst
Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Luthe - Friedrich, Knoche, N. Schlotterbeck - Trimmel, Andrich, C. Lenz - Gentner, Ingvartsen - Musa, Kruse
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.86 - 3.71 - 4.57
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Werder Brémy - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Brémy po roce opět balancují nad propastí. Po jednatřiceti kolech drží první nesestupovou a nebarážovou příčku s minimálním náskokem na další konkurenty. Většina hráčů si ještě pamatuje vypjatou baráž s Heidenheimem z loňska. Oproti tomu Bayer bude chtít udržet post zaručující Evropskou ligu, což by v jeho situaci neměl být problém. Ztráta na Ligu mistrů je po nepovedeném jaru přeci jen výraznější.

Tým Floriana Kohlfeldta prohrál všech sedm posledních bundesligových zápasů. Do toho po urputném boji nestačil v semifinále DFB-Pokalu na RB Lipsko. Při lednovém vzájemném klání proti die Werkself se podařilo uhrát remízu, nicméně tehdy celek z BayAreny neměl dobrou formu. Skvadra Hannese Wolfa zaznamenala až v dubnu výraznější zlepšení výsledků, korunované vítězstvím 3:1 nad Eintrachtem Frankfurt.

"Z výsledku i z předvedené hry máme velkou radost. Na hráčích bylo vidět, jak moc chtějí vyhrát. Na druhou stranu jsme měli i štěstí, že Frankfurt neproměnil některé své příležitosti. Hráli jsme dobrý fotbal proti silnému soupeři. Byli jsme dobře organizovaní a soustředění," nechal se slyšet nástupce Petera Bosze.

Ani na lavičce nebudou sedět minimálně Lars Bender, Timothy Fosu-Mensah a Lucas Alario. Plně k dispozici podle všeho nebudou ani další borci, včetně Charlese Aránguize, Paulinha či Santiaga Ariase. Kádru se nevyhýbala ani koronavirová nákaza, avšak po uzdravení Moussy Diabyho a Nadiema Amiriho jsou v současnosti všichni fotbalisté z tohoto pohledu v pořádku. Na opačné straně kouč Kohlfeldt bude muset s velkou pravděpodobností téměř až do poslední chvíle před utkáním čekat, jak to dopadne s některými oporami, které trápila povětšinou lehčí zranění. V základní sestavě by měli tradičně nastoupit oba čeští hráči, tj. Jiří Pavlenka a Theodor Gebre Selassie, jenž v minulém kole proti Unionu Berlín snižoval na konečných 1:3 ve prospěch klubu z hlavního města Německa.

"V prvním poločase jsme byli poněkud zakřiknutí. Po změně stran nás postihnul po dobu patnácti minut absolutní blackout, během kterého jsme dovolili soupeři dát tři branky. Tenhle náš výkon byl hodně nepovedený a já za něj jakožto trenér nesu plnou zodpovědnost," přiznal sebekriticky osmatřicetiletý rodák ze Siegenu, jehož družinu čeká proti Leverkusenu další velice náročná fotbalová bitva.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Veljkovic, Moisander, Augustinsson - C. Groß - M. Eggestein, Bittencourt - Sargent - Selke, Füllkrug
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Tah, S. Bender, Tapsoba, Sinkgraven - Palacios, Demirbay - Diaby, Wirtz, Bailey - Schick
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.73 - 3.65 - 2.07
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bayern Mnichov - Borussia Mönchengladbach  (sobota 18:30)
Mnichovský velkoklub má tři kola před koncem sedmibodový náskok na druhé Lipsko a dost možná ani příznivci saského celku si nedokážou dost dobře přestavit, že by německý rekordman tolikrát klopýtnul. Ačkoli už v prvním utkání bude soupeřem Borussia Mönchengladbach, která bude chtít udržet pohárovou příčku.

Bilanci proti obhájci titulu přitom nemá vůbec špatnou, jelikož z posledních osmi vzájemných klání vyhrála přesně polovinu. Také lednový duel skončil vítězstvím týmu Marka Roseho, za který při výsledku 3:2 skórovali Florian Neuhaus a dvakrát se prosadil Jonas Hofmann. O posledním dubnovém víkendu navíc Hříbata pěti góly deklasovala Bielefeld.

"Od úvodního hvizdu jsme si šli jednoznačně za vítězstvím. Po celých devadesát minut jsme předváděli silný a soustředěný výkon. Zaslouženě jsme vyhráli, ale teď se musíme soustředit na zbývající tři zápasy," hodnotil Marco Rose, jemuž se uzdravili Lazaro, Hofmann, Zakaria a Lainer. Karatní trest má za sebou Yann Sommer. Zato Mamadou Doucouré si už v tomto ročníku nezahraje a o startu kapitána Larse Stindla se rozhodne až v sobotu.

Na opačné straně barikády trenér Hansi Flick ví, že ho čekají poslední tři duely na lavičce bavorského giganta. Od příštího ročníku povede mančaft coby hlavní kouč Julian Nagelsmann, který odváděl kvalitní práci jak v Hoffenheimu, tak v Lipsku. Ne nadarmo se třiatřicetiletému lodivodovi přezdívá "Malý Mourinho". Allianz Arena by měla zůstat jeho domovským stánkem po dobu pěti roků.

Bayern zatím sesbíral v této sezoně čtyři porážky, tj. stejný počet, jako za celý minulý ročník. Ta prozatím poslední se překvapivě zrodila 24 dubna v Mohuči, kde na zásahy Jonathana Burkhardta a Robina Quaisona dokázal odpovědět až v poslední minutě Robert Lewandowski. Polský kanonýr je po zranění v pořádku a může směle doufat, že k dosavadním šestatřiceti gólům ve zbývajících mačích ještě nějaké přidá.

"Nejprve musím vyzdvihnout výkon Mohuče. Hrála kompaktně, organizovaně a výborně bránila. V prvním poločase jsme vůbec nehráli dobře. Po změně stran už to z naší strany bylo mnohem lepší, ale dnes jsme zkrátka nebyli dostatečně důslední. Na tenhle zápas musíme rychle zapomenout. Přeci jen hráči už v této sezoně odehráli spoustu minut," prohlásil Hansi Flick, jenž nebude mít k dispozici Douglase Costu a patně ani Corentina Tolissa.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Pavard, J. Boateng, Alaba, Davies - Kimmich, Goretzka - Gnabry, T. Müller, Coman - Lewandowski
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Lainer, Ginter, Elvedi, Bensebaini - Kramer - Zakaria, Neuhaus - Hofmann, Stindl, Thuram
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.42 - 5.60 - 6.63
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
VfB Stuttgart - FC Augsburg  (pátek 20:30)
Augsburg se v předehrávce 32. kola bundesligy představí v pátek večer na půdě Stuttgartu. Zatímco Stuttgart už má udržení mezi německou elitou jisté, Augsburg o něj bude muset ještě zabojovat.

Mezi největšími adepty na sestup však Augsburg tři kola před koncem soutěže nefiguruje. Po jednatřiceti odehraných kolech je se třiatřiceti body třináctý a na šestnáctý Köln má náskok čtyř bodů. Na Augsburg se může dotáhnout i předposlední Hertha, která má dva zápasy k dobru.

Poslední forma obou soupeřů je velmi špatná a ani Stuttgart, ani Augsburg nedokázal v posledních čtyřech soutěžních zápasech vyhrát. Stuttgart dokonce všechny poslední čtyři zápasy prohrál - 2:3 s Dortmundem, 1:2 na Unionu Berlín, 1:3 s Wolfsburgem a naposledy před dvěma týdny 0:2 v Lipsku.

Augsburg prohrál na začátku dubna překvapivě 0:1 na půdě posledního Schalke, o týden později doma bezbrankově remizoval s Bielefeldem. V posledních dvou zápasech Augsburg prohrál 0:2 ve Frankfurtu a 2:3 s Kölnem.

Stuttgart nebude mít v zápase s Augsburgem k dispozici disciplinárně potrestaného Ahamadu a zraněné Castra, Cissého, Egloffa, Gonzaleze a Wamangituku. Hostům by měl chybět pouze zraněný Uduokhai a podle německých médií by měl v zápase nastoupit v základní sestavě český záložník Jan Morávek.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Kobel - Mavropanos, Anton, Kempf - W. Endo, Sosa - Coulibaly, Karazor - P. Förster, Klimowicz - Kalajdzic
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Framberger, Oxford, Gouweleeuw, Iago - R. Khedira - Caligiuri, Morávek - Hahn, Vargas - Niederlechner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.17 - 3.56 - 3.53
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov31225486:4071
2.RB Lipsko31197555:2564
3.VfL Wolfsburg31169654:3257
4.Eintracht Frankfurt311511562:4756
5.Borussia Dortmund311741066:4255
6.Bayer Leverkusen31148951:3550
7.Borussia Mönchengladbach311210959:4646
8.Union Berlín311113747:3846
9.SC Freiburg311181245:4641
10.VfB Stuttgart311091252:5139
11.TSG Hoffenheim31991345:5036
12.1. FSV Mainz 0531981434:5035
13.FC Augsburg31961631:4733
14.Hertha BSC30791438:4930
15.Werder Brémy31791534:5130
16.Arminia Bielefeld31861723:5130
17.1. FC Köln31781632:5629
18.Schalke 0430272118:7613

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
REPLIKATOR

0 komentářů za dva dny? Kam ten svět spěje?

Reagovat
Rudnevs

Bundesliga už nič.. Titul rozhodnutý, Schalke padlo, hrá sa bez fanúšikov, nikde sa to nedá zadarmo pozerať... Úprimne, ja som tejto sezóne teda moc nedal a ten koniec vypúsťam úplne.

Reagovat
REPLIKATOR

Pořád se ještě hraje o místa v LM a boj o záchranu dalších týmů bude hodně napínavý.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele