32. kolo
09.05.2021 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Plichta bez gólů v Berlíně: Hertha ani Arminia sestupové starosti nevyřešily

Přímý souboj o záchranu dopadl nerozhodně. Hertha ani Arminia za celých devadesát minut žádnou branku nevstřelily, situace ve spodních patrech tabulky se tak po tomto výsledku nijak zásadně nezměnila a o sestupujícím a účastníkovi baráže zkrátka rozhodnou definitivně až další dvě kola. Obě mužstva přitom mohla podniknout ve vzájemném střetnutí důležitý krok.

Jednoduše ho však odmítla, alespoň se ale bodově dotáhla na Brémy, které jsou do starostí se sestupem též namočeny, stejně jako 1. FC Köln, Augsburg a po matematické stránce pořád i Mainz. Hertha, která se v dnech nedávných trápila s potížemi okolo koronaviru, má ovšem tu výhodu, že ji čeká dohrávka proti Schalke, v níž může ještě urvat nějaké body navíc.

Ne že by se oba celky nesnažily o vstřelení branky, budiž důkazem velmi slušných devět střel na bránu, čtyři u domácích, pět u hostů, v koncovce se však nesetkaly s nejpřesnější muškou. V prvním poločase se ocitl asi v největší příležitosti berlínský forvard Córdoba, ke své smůle nicméně orazítkoval ve 34. minutě svou pravačku pouze nepopulární brankovou konstrukci.

V 55. minutě musel být na pozoru domácí gólman Schwolow, vyzrát se na něj snažil hlavou Pieper a až nadvakrát byl neposedný míč zkrocen. Čím více se blížil konec utkání, tím více jako by se oba výběry smiřovaly se ziskem bodu. V 88. minutě ještě mohl strhnout výhru ve prospěch Herthy slušně pálící Dilrosun, brankář Ortega Moreno si ale se zakončením poradil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele