32. kolo
08.05.2021 15:30 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Dortmundu (© AFP)

Dortmund nakonec přestřílel Lipsko i díky dvěma přesným zásahům Sancha

I bez nejlepšího střelce týmu Erlinga Haalanda si Dortmund poradil v očekávaném šlágru s Lipskem a posunul se aspoň dočasně v tabulce do první čtyřky, která zaručuje účast v Lize mistrů pro příští sezónu. Tenhle výsledek znamenal také další zásadní skutečnost. Hosté totiž ztratili veškeré matematické naděje na zisk titulu, a oslavy tak mohly vypuknout v Mnichově.

Oba celky na sebe příští čtvrtek narazí ve finále DFB-Pokalu, a tenhle vzájemný zápas tak měl posloužit především jako perfektní generálka právě na něj. Lépe ji přece zvládla Borussia, ačkoli hosté hlavně díky zlepšenému výkonu ve druhém poločase sahali minimálně po plichtě. Nakonec ovšem rozsekl nerozhodný stav svou trefou tři minuty před koncem Jadon Sancho.

Hosté vstoupili do utkání poměrně zostra, už ve 3. minutě Sabitzer svým centrem uvolnil ve středu pole naběhnuvšího si Hwanga, který přetlačil v souboji bránícího Hummelse, dostal se však až do přílišné blízkosti brankáře Hitze, a tak míč nasměroval do nastavené nohy soupeře. Na druhé straně se snažil skórovat Reus, jeho pokus ale vyblokoval do zámezí obránce Orban.

O pár chvil později se však již svěřenci kouče Edina Terzice ujali vedení. Piszczek poslal přihrávku na Hazarda, tomu se okamžitě uvolnil Reus, který pak zprava naběhl až na hranici brankového území, odkud zamířil tvrdě pod břevno. Dortmund byl i nadále aktivnější, po dalším gólu byl hladový zase Reus, nicméně ve 27. minutě balón napálil jenom nad bránu.

Ve 32. minutě se objevil ve slušné možnosti Hazard, vychytal ho ovšem hostující gólman Gulácsi, do v podstatě té samé pozice se dostal ve 36. minutě Sancho, jenže síť rozvlnil jen z jejího bočního postavení. Až ve 38. minutě se následně opětovně ozvali Die Roten Bullen, Sabitzerovo zakončení každopádně nemělo vůbec potřebné parametry pro překonání Hitze.

Skóre se zkrátka měnilo podruhé až po obrátce. V 51. minutě popousnul Raphaël Guerreiro merunu na Sancha, ten se ve vápně poměrně jednoduchou kličkou zbavil naivně pracujícího Klostermanna a svou střelou zamířil do dolního rohu. Svěřenci kouče Juliana Nagelsmanna však nehodlali na této frontě skládat zbraně. A během čtrnácti mnut se jim podařilo vyrovnat.

Nejprve v 63. minutě zužitkovali standardní situaci, centr z rohového čtvrtkruhu od Forsberga umístil ke vzdálenější tyčce hlavou Klostermann. A v 77. minutě po povedené kombinaci a konečné asistenci Hwanga zacílil snadno Daniel Olmo. Poslední slovo si ovšem vzalo BVB, a to zásluhou Sancha, jenž po spolupráci s Raphaëlem Guerreirem střílel do prázdné branky.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele