Bundesliga - souhrn 32. kola

12.05.2009, 22:15, aktualizováno 13.05.2009, 22:07
Komentáře a souhrny
Stejně jako včera vedoucí trio Wolfsburg, Bayern, Hertha nezaváhal dnes Stuttgart, který zvládl těžký zápas na Schalke. Zlaté tři body veze Gladbach z Cottbusu, Brémy rozstřílely Frankfurt na jeho vlastním hřišti. Hamburk přehrál Bochum, Hoffenheim vyhrál v Bielefeldu.

1. FC Köln - Hertha BSC 1:2

12.05.2009 20:00

Góly: 90. Adil Chihi - 42. Cícero, 53. Patrick Ebert

V závěsu za vedoucím duem Wolfsburg - Bayern se nadále s bodovým mankem drží Hertha, která dnes zaslouženě zvítězila 2:1 v Kölnu a stále může snít o titulu. O všem rozhodly dvě branky Berlíňanů, jenž orámovaly přestávku, domácí snížili až v úplném závěru...

Utkání začalo z obou stran velmi opatrně, přičemž o něco více měli míč na kopačkách domácí. Poté se ovšem začali dostávat do hry favorité z Berlína, za něž jako první zahrozil Kačar, jeho hlavička po Ebertově centru ale šla vedle. Chvíli nato to nůžkami zkusil Raffael, ale taktéž mířil vedle. Stejný hráč měl poté dva dobré průniky, ke zdárnému konci je ovšem dovést nedokázal.

Kozlové se dostali do šance až po půlhodině hry, když si na Ehretův centr naskočil Ishiaku, hlavou ale mířil nad Drobného svatyni. Tím se Köln také ujal iniciativy, branka ovšem padla ještě do přestávky na druhé straně. Ve 42. minutě se po levé straně prohnal Pantelić, který popostrčil dozadu Cícerovi a ten zblízka neměl problém poslat Herthu do vedení - 0:1.

Po změně stran to již bylo jasné, domácí se vrhli do útoku. Dobrou příležitost měl Sanou, jehož střelu tečoval Šimunić a Drobný měl co dělat, aby míč vyrazit nad břevno. V 53. minutě se ovšem totéž událo na druhé straně a byl z toho druhý gól. Pantelić poslal míč na Eberta, jehož ránu tečoval Geromel a domácí brankář Kessler byl na rozdíl od Drobného trochu z branky, což bylo v této situaci rozhodující - 0:2.

Hertha dvakrát uštkla a už se nepotřebovala nikam hnát, což bylo na její hře vidět. Domácí tak byli ve stálém tlaku a párkrát dokázali svého soupeře pěkně sevřít, ale dlouho nic. Jednou se ovšem Kozlové poprávu dožadovali penalty po ruce Šimuniće, ale vyslyšeni nebyli. Drobného do konce zápasu protáhli svými pokusy Vučićević a Geromel, na druhé straně o vlásek minul Kačar. Domácí se nakonec dočkali branky v 90. minutě, kdy Chihi zakombinoval s Petitem a střelou k první tyči upravil na konečných 1:2.

Více informací k zápasu

Karlsruher SC - Hannover 96 2:3

12.05.2009 20:00

Góly: 11. Aleksandr Iašvili, 32. Lars Stindl - 42. Sérgio da Silva Pinto, 45. Mikael Forssell, 64. Hanno Balitsch

Jak málo stačí ke štěstí. Jak tenká je hranice mezi úspěchem a neúspěchem. Otřepaná fráze, ovšem v hodně případech platí stoprocentně a i tentokrát se naplno potvrdila. Německá Budndesliga totiž zná téměř jistě prvního sestupujícího, je jím zřejmě Kralsruhe. To v klíčovém domácím klání s Hannoverem prohrálo 2:3, i když tři minuty před koncem první půle dokonce vedlo 2:0. Co se stalo? Dva góly v samém závěru půle všechny naděje zhatily.

Domácí si vytvořili během půlhodiny velmi slušný náskok, jenže jako by si pod vidinou další lehké práce nehlídali zadní dvířka a i s trochou smůly soupeřův útok podcenili, chvilku se přestali koncentrovat. Zdecimovaný tým pak ještě v polovině druhé půle inkasoval jednou a síly na další zázračný obrat již opravdu nezbyly.

Do první možnosti se dostali hosté, Krzynowek však nezamířil z dobré pozice přesně. A proto o chvilku později otevřel na druhé straně skóre Iashvili. Po dlouhém přímém kopu Görlitze dokázal sice ještě odhlavičkovat na hranici vápna Pinto, ovšem dotírající Iashvili zamířil z voleje po zemi přesně k tyči - 1:0. V dalším průběhu měli hosté velký tlak, ve 25. minutě pálil z volného kopu velmi těsně nad Krzynowek.

A tak o chvilku později z druhé vážnější akce udeřilo Karslruhe podruhé. Po obrovské hrubce hostujícího Pinta na pravé straně vybojoval balón Kennedy, na kraj vápna uvolnil Eichnera, který zatáhl hlouběji a pak zpátky uvolnil Stindla. Ten dělovkou napálil nohy obránce a míč změnil směr, brankář byl v protipohybu bezmocný - 2:0. Domácí ještě mohli navýšit o pět minut později, hlavička Kennedyho však svůj cíl nenašla.

Hannover tak vycítil příležitost v poslední pětiminutovce. Neskutečnou hrubku předvedl domácí brankář Miller a právě možná on vejde do černé kroniky letošní sezóny, svými výkony mančaft určitě nepodržel. Neskutečně lehkou střelu chtěl ukrýt pohodlně do náruče, jenže neodhadl dráhu letu a "šouráček" mu podél nohy neuvěřitelně zapadl do klece. Autorem byl předchozí hříšník Pinto, jenž tak částečně napravil svou chybu.

Hodně zle by ještě nebylo, kdyby ovšem už v nastavení neutekl v ofsajdové pasti Krzynowek. Ten osamocen obehrál brankáře Millera a i když ho vytlačil do nepříznivého úhlu, měkoučký centr z metru dopravil do sítě Forssell - 2:2. Karlsruhe se mohlo vrátit do vedení sedm minut po pauze, to by však musel Freis v tváří tvář Enekemu zakončit lépe, hostující gólman opět ukázal perfektní vyběhnutí a velkou možnost zlikvidoval.

Trochu tápající Karlsruhe dorazili hosté v 64. minutě definitivně a to k tomu po nádherné spolupráci. Pinto na jeden dotek uvolnil ťukesem Balitsche, který okamžitě poslal na Brugginka, jenž mu okamžitě narážečkou na hranici ofsajdu vrátil zpátky a zmátl celou obranu, Balitsch pak už jen mezi Millerovi nohy nekompromisně rozhodl. Hannover si tak upevnil jedenácté místo a v příštím kole přivítá Wolfsburg, poslední Karlsruhe bude bojovat alespoň o čest na půdě Brém.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Borussia Dortmund 3:0

12.05.2009 20:00

Góly: 15. Edin Džeko, 47. Grafite, 85. Edin Džeko

Wolfsburg udržel své krvelačné pronásledovatele za sebou, protože Dortmund porazil jasně 3:0. Vlci přežili lepší start Borussie a poté začali úřadovat Džeko s Grafitem, kteří tak ukončili vítěznou sérií hostí, jenž trvala sedm utkání.

Jak již bylo řečeno, úvodní fáze utkání patřila Dortmundu, který hrál velmi odvážně a rychle směrem dopředu. Centrované míče v podání jeho hráčů však úspěch nepřinesli, přesto v 11. minutě byli hosté blízko vedení, když Hajnal skvěle uvolnil Freie, ten však ve stoprocentní pozici mířil nad branku. Ve 14. minutě předvedli vynikající kombinaci i domácí a hned šli do vedení. Josué si narazil s Grafitem a vybídl Džeka, který míč uklidil placírkou k tyči - 1:0.

BVB se ovšem rychle oklepalo a dále pokračovalo ve své hře, přičemž ve 24. minutě se mohlo dožadovat penalty. Střelu Blaszczykowského dokázal Benaglio jen vyrazit, k míči se následně dral Santana, jenž byl sice faulován Madlungem, píšťalka sudího ovšem zůstala němá. Aby se však hosté necítili ukřivdění, tak chvíli nato byla Grafiteho branka kvůli velmi spornému ofsajdu neuznána.

Vlci však s koncem první půle převzali iniciativu, druhou branku však vstřelili až na začátku té druhé. Ve 47. minutě využil Subotićovy chyby Džeko, jenž poslal vpřed svého parťáka Grafiteho a ten nemívá s podobným typem zakončení problém - 2:0. Borussia se po inkasované brance opět pokusila vstát, její snažení ovšem k ničemu nevedlo a nebezpeční byli naopak stále domácí hráči.

Jako například znovu Džeko, který však v 64. minutě zakončil brejk poněkud lehkovážně, a Grafite, jehož následný pokus šel nad Weidenfellerovu branku. Hostům v závěru evidentně docházely síly a konkrétně Boatengovi i nervy, protože dostal červenou. V 79. minutě ještě vstřelil kontaktní branku Frei, ale kvůli hraniční ofsajdové situaci nebyl uznán. V 85. minutě tak udělal za utkáním tečku znovu Džeko, který po Grafiteho skvělé akci dával do prázdné branky na konečných 3:0.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Bayer Leverkusen 3:0

12.05.2009 20:00

Góly: 47. Luca Toni, 59. Franck Ribéry, 71. Lukas Podolski

Že fotbal a Bundesliga zvláště, se hraje na dva poločasy potvrdil souboj porýnského Bayeru 04 s mnichovským Bayernem. Domácí i přes jasně vypovídající skóre první poločas působili matným dojmem a nebýt chyby rozhodčího Kinhöfera dokonce by prohrávali, ve druhé půli pak svého soupeře doslova smetli, o čež se perfektním výkonem postaral především útočník Podolski. Zápas také silně ovlivnil hustý déšť.

Špatné obutí zvolili především hosté, první, stejně jako poslední gól přišli právě po podklouznutí bránících hráčů, všechny tři pak z rychlých protiútoků. Nespornou výhodu také domácím poskytli skvělí fanoušci, kteří, liják neliják, vytrvale svůj tým podporovali a hnali dopředu, a že by to v první půli vydržel málokdo. Domácím nefungovala hlavně spolupráce v obranné řadě, na mokrém povrchu značně nestabilní Van Buyten musel často zaskakovat za chybujícího Demichelise, či chybícího Lucía, nastoupivšíhé na nezvyklém postu pravého obránce.

V první půli to však na to, že Leverkusen vůbec 3 góly dostane rozhodně nevypadalo. Jako první sice hrozil Bayern, v útoku však tradičně nastoupil antikanonýr Toni, a tak z Podolského perfektního centru nebylo nic nebezpečného. Pak, v šesté minutě, přišla již avizovaná, penaltová situace. Renato Augusto se ocitl ve vápně, avšak když se mu rýsovala perfektní palebná pozice, ještě na Van Buyetena zkoušel zasekávačku. Belgický stoper se nenechal zahanbit, bohužel ovšem pouze za cenu faulu, který benevolentní sudí přehlédl.

Zbytek poločasu už vyloženou šanci nenabídl, Bayer04 byl ale i bez gólů, či gólovek výrazně lepší a nebezpečnější, z rychlých úniků hrozil především Kießling, v záloze pak čekal nevyzpytatelný Helmes, talentovaný Kroos či všudypřítomný Augusto. Bez šancí však góly napadají a do kabin se tak šlo s nezměněným výsledkem 0:0.

Přišel poločas druhý a na šance hned nebylo nouze, už v první minutě Butta vylekal vysoko motivovaný Toni Kroos, na to však měl Bayern odpověď. Po standarním rychlém úniku předložil Podolski perfektně Tonimu, který, dost elegantně a určitě hodně omylem, překonal Adlera i Kadlece, jemuž balon projel pod zády.

To hned obrázek zápasu, nutno říci že očekávaně, změnilo. Leverkusenští mladící přestali cítit šanci na překvapení a Bayern se naopak do utkání teprve začínal dostávat. Bayer04 sice stále držel balon na svých kopačkách, na hráčích se ale zdaleka přestal zračit ten elán, kterým v první půli kolos z Mnichova předčívali. Na 2:0 zvyšoval v 59. minutě Ribéry, po dalším úniku mu balon předložil opět výborný Podolski a francouz milimetrovou ranou o břevno pohřbil i zbylé naděje ve tvářích rýnských lékárníků.

Ani dva góly obraně hostů nestačily k poučení, i třetí gól mnichovští přidali z rychlého kontru, nutno však říci, že tentokráte, po nevynucené chybě, utíkal Schweinsteiger spolu se Zé Robertem na osamoceného Friedricha docela sám. Když Schweinsteiger doběhl na malé vápno, neukvapil se, pozorně se rozhlédl a balon jistě předložil dobrému kamarádovi Podolskému, který si gól zasloužil více, než kdokoli jiný. Úřadující německý mistr pak tempo snížil jen mírně, hosty pořád zlobil, a ti nakonec můžou býti s výsledkem spokojeni. Bayern Mnichov ve druhém poločase bez potíží porazil Leverkusen 3:0.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Werder Brémy 0:5

13.05.2009 20:00

Góly: 51. Torsten Frings, 56. Torsten Frings, 60. Alexandros Tziolis, 62. Claudio Pizarro, 77. Hugo Almeida

I druhé vzájemné měření sil Eintrachu s Werderem skončilo debaklem frankfurtského klubu. Tentokráte to pro Hesenské byla potupa o to větší, že od Werderu dostali výprask na svém vlastním hřišti. To i přes to, že dlouho a statečně vzdorovali, domácím hodně uškodila i spekulativní penalta, ze které kapitán Torsten Frings vstřelil první branku utkání.

Utkání započalo velice tiše, ticho se však Commerzbank Arenou nerozléhalo dlouho, první střela přišla již ve 13. minutě, Feninova hlavička však byla nepřesná. Na to Werder musel reaogvat a ihned si vypracoval protiútok, který Rosenberg zakončil ranou těsně mimo. Za další 2 minuty z 6 metrů selhal jindy spolehlivý Pizzaro.

Zápas se najednou dostal do rychlého, ostrého tempa. Nikdo si balon nemohl užít příliš dlouho, všichni hráči aktivně napadali. Ve 23. minutě se ve vápně hostů objevil samotný Meier, na Wieseho v brance hostí však nestačil. O 13 minut později měl příležitost znovu Fenin, avšak ani tentokráte si statistiky nevylepšil. A tím vše zajímavé v první půli skončilo, do kabin se šlo s od začátku nezměněným výsledkem 0:0.

To se však po přestávce změnilo poměrně záhy, v 51. minutě se za obranou Eintrachtu objevil osamocený Özil, na něhož musel Ochs použít záchrannou brzdu. Zda opravdu došlo ke kontaktu, po kterém by Özil musel plachtit vzduchem není zcela průkazné, ovšem sudí Sippel měl jasno. Frings penaltu bez obtíží proměnil.

Penaltový gól hosté potvrdili o pár minut později, hned v 56. minutě se do frankfurtského pokutového území valil další útok, první centr projel před brankou bez povšimnutí, balon však pro Werder zachránil Özil, ten přes Pizzara posunul Fringsovi, který výstavní ranou o tyč zdvojnásobil vedení. Jen o další 4 minuty definitivně rozhodl Tziolis, hlavou po standartní situaci. Opět v tom měl prsty Özil, jenž centroval.

Ani to Brémám ale nestačilo, dále s chutí útočily a byli za to odměněny i brankami. V 63. minutě další Özilův centr, tentorkáte po protiútoku, do brány zkušeně uklidil Pizzaro. Další, a dnes už poslední, gól pro radost vstřelil v 77. minutě Almeida, který výstavní dělovskou přímo doprostřed brány prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Víc gólů už Brémy přidat nestihly a zásluhou především mladého Özila zvítěily ve Frankfurtu 5:0.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - VfL Bochum 3:1

13.05.2009 20:00

Góly: 15. José Paolo Guerrero, 33. Ivica Olić, 58. Ivica Olić - 71. Paul Freier

Hamburg po třech utkáních bez vítězství znovu zabral a díky výhře 3:1 nad Bochumí získává v souboji o páté místo opět navrch. To hosté balancují nad propastí, prohráli popáté v řadě a momentálně jsou na poslední nesestupové pozici...

Domácí šli do zápasu jako favorité a na hřišti to podle toho také vypadalo, přesto úvodní gól HSV padl jako blesk z čistého nebe. V 15. minutě přiťukl Jansen Guerrerovi, který s míčem naložil nečekaně - z dálky střelou do horního růžku, kterou Fernandes vytěsnit nedokázal - 1:0. Rychlá branka domácí uklidila, v 19. minutě mohl přidat další gól Olić, ale s centrem Atouby nenaložil podle svých představ.

Bochumští se prezentovali velmi pasivně, přesto ve 20. minutě měli šanci, když proti Grotemu musel zasahovat Rost. Dále však hrál prim Hamburg, který se do dvoubrankového vedení dostal ve 33. minutě. Po rohovém kopu Aoga nedokázal Concha ubránil ve vzdušném souboji "mrňouse" Oliće, který hlavičkou rozvlnil síť - 2:0.

Po změně stran již bylo na hráčích z Porúří vidět, že by rádi s výsledkem něco udělali. Své ofenzivní akce ale nedokázali dovést do zdárného konce a v 58. minutě jim tak museli domácí dát lekci z efektivity. Ani Concha, ani Maltritz nedokázal uklidit míč do bezpečí, a tak k němu přispěchal Olić a z úhlu se trefil pod břevno - 3:0.

Navzdory tříbrankovému manku se hosté nevzdali, nadále byli aktivnější a v 71. minutě za to byli odměněni. Ve středu pole se uvolnil Epallé, který našel na pravé straně volného Freiera a ten uklidil míč přesně ke vzdálenější tyči - 3:1. Na druhé straně nezvýšil střelou z dálky Jansen, za Bochum neproměnil velkou šanci Klimowicz. Poslední příležitost měl Olić, jenž mohl hlavičkou završit hattrick, což se mu sice nepodařilo, kazit radost z vítězství mu to ale nemusí.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - VfB Stuttgart 1:2

13.05.2009 20:00

Góly: 39. Ivan Rakitić - 15. Cacau, 57. Ciprian Marica

Stuttgart po včerejších výhrách vedoucí trojice musel zabrat, což se mu také podařilo. Na horké půdě v Gelsenkirchenu porazil i bez kanonýra Gómeze domácí Schalke 2:1, díky čemuž zůstává čtvrtý s dvoubodovou ztrátou na první místo...

Mario Gómez, jenž naposledy rozpáral čtyřmi góly Wolfsburg, musel svůj start odříct kvůli potížemi s přitahovačem, Stuttgartu to ovšem v lepším startu do zápasu nezabránilo. V otevřeném úvodu partie sice nejprve měl příležitost domácí Kobiashvili, ale proměnit jí nedokázal a v 16. minutě hosté vedli. Cacau obral o míč Krstajiće, zpoza vápna vypálil a trefil se přesně do horního růžku - 0:1.

Vyrovnáno mohlo být tři minuty nato, to by ovšem musel mít Farfán seřízená mířidla, z bezprostřední blízkosti totiž hlavičkoval nad. Hosté se postupně zatáhli do defenzivního bloku a domácí s tím měli velké potíže. Ty ovšem začaly ke konci poločasu ustupovat, nejprve vyzkoušel Lehmanna střelou Westermann, v 39. minutě pak již bylo srovnáno. K přímému kopu se postavil Rakitić a parádně krouceným a umístěným pokusem nedal Lehmannovi šanci - 1:1.

Po změně stran Schalke pokračovalo v aktivním pojetí hry. V 50. minutě našel Farfánův skvělý centr Kuranyiho, ten ale mířil těsně nad, chvíli nato minul o chloupek střelou Rafinha. Téměř z ničeho pak přišel druhý gól VfB. V 56. minutě dokázal Neuer Hitzlspergerovu ránu jen vyrazit a na správném místě stál dorážející Marica - 1:2. Chvíli nato se po souboji s Rafinhou ocitl na trávníku Gebhart, sudí Kempter však nechal pokračovat ve hře.

V poslední fázi utkání hrálo již téměř jen Schalke, hosté se s vedením v kapse zatáhli, stejně jako v první půli, do hluboké defenzivy. V 71. minutě se to mohlo Stuttgartu opět vymstít, když odcentroval Rakitić a Kuranyi vyhrál vzdušný souboj s Lehmannem, hlavička vytáhlého útočníka ale skočnila na tyči. Poté ještě dobrou příležitost zazdil Altintop, naopak hosté mohli ještě přidat pojistku prostřednictvím Hilberta či Mariky, ani jednom se to sice nepovedlo, na výhře Švábů to ovšem nic nemění.

Více informací k zápasu

Energie Cottbus - Borussia Mönchengladbach 0:1

13.05.2009 20:00

Góly: 90+1. Dante

Dlouho to vypadalo, že v přímém záchranářském souboji diváci gól neuvidí. Nakonec se tak stalo, dočkali se ovšem pouze ti, co vytrvali do nejposlednějších minutek celého zápasu. V nastaveném čase výhru hostům zařídil Dante a ti se tak mohou radovat z vytoužené nesestupové pozice, v tabuce dokonce přeskočili i 15. Bochum, která utržila porážku od Hamburku. Napínavý boj o záchranu tak pokračuje, ani dnešní poražený Cottbus nemusí zoufat, k návratu na ty "správné" příčky mu stačí pouhopouhé 3 body.

Oba soupeři si uvědomovali důležitost dnešního střetnutí a podle toho se také hra odvíjela. Hráči působili nervózně a z takové hry žádně kloudné akce neplynou. V 15. minutě musel sice Sörensenovu hrubku napravovat Tremmel, nic důležitého ale ze situace nevyplynulo. Hra se následně znovu začala odehrávat výhradně ve středu pole. Do kabin se tak po velice nudném průběh prvního poločasu šlo za adekvátího stavu 0:0.

Do druhého poločasu se hra mírně rozhýbala, první hrozil hostující Bradley z volného kopu, na Tremmela však nevyzrál. V 58. minutě pak přišla první šance domácích, Paćićević však neproměnil. Za další 3 minuty to ještě zkoušel Cvitanović, ani ten však na Baillym nepochodil.

V 64. minutě ale domácím trnulo nejen v zátylku, v obrovské šanci se ocitl střídající Collautti, Tremmel však hostujícího útočníka znovu zkrotil. To bylo na dlouhou dobu opět všechno, oba týmy jako by ze svých šancí už vyčerpaly a hra se vrátila ke stejnému obrázku, jako probíhala po celý první poločas. Už už to vypadalo, že s do záchranářských bojů nic neříkající remízou utkání i skončí, veledůležité body zajistil hostům stoper Dante. V první minutě nastavení skóroval po Marinově rohu.

Více informací k zápasu

Arminia Bielefeld - TSG Hoffenheim 0:2

13.05.2009 20:00

Góly: 25. Wellington, 82. Sejad Salihović

Bielefeld doma prohrál 0:2 s Hoffenheimem a výrazně si tak zkomplikoval cestu za záchranou. Zvlášť když přímý konkurent Borussia M'Gladbach naplno bodovala.

Utkání začali aktivněji domácí, když po centru Katonga pálil Kirch z voleje těsně vedle. Na druhé straně z vyložené pozice Sanogo hlavou trestuhodně přestřelil.

Poté měli domácí nadvakráté smůlu. V prvním případě po Mijavitovićově hlavičce stála míči v cestě tyč, v druhém případě stál gólu Tescheho v cestě praporek pomezního.

A tak platilo staré známé "nedáš, dostaneš". Dlouhý nákop za obranu domácích stoper Mijatović zpracoval hrudí pouze pro Brazilce Welinghtona a ten se z úhlu nemýlil - 0:1. Velkou šanci na srovnání měl o pár chvil později Radim Kučera, ale nastřelil jen brakáře Hildebranda.

Druhá půle toho moc ke koukání nepřinesla. Domácí sice tlačili, ale gól to již nepřineslo. Naopak, smolař utkání Mijatović byl v závěru neprávem vyloučen, když Demba Ba nafilmoval v pokutovém území pád. Z následného pokutového kopu se trefil penaltový specialista Salihović a utkání tak skončilo konečným výsledkem 0:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.VfL Wolfsburg32196770:4063
2.Bayern Mnichov32196767:3963
3.Hertha BSC32195848:3762
4.VfB Stuttgart32187760:4161
5.Hamburger SV321841046:4458
6.Borussia Dortmund321413553:3655
7.TSG Hoffenheim32149958:4551
8.Schalke 04321471145:3249
9.Bayer Leverkusen321371254:4346
10.Werder Brémy321291162:4245
11.Hannover 96321091347:6239
12.1. FC Köln321051733:4935
13.Eintracht Frankfurt32891537:5533
14.Borussia Mönchengladbach32861838:5630
15.VfL Bochum326101636:5428
16.Arminia Bielefeld324151327:4827
17.Energie Cottbus32761927:5527
18.Karlsruher SC32652123:5323

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (102)

Přidat komentář
Staenly10

Škoda Borussia...

Reagovat
smazaný uživatel

kurva ten Džeko je ale stroj!

Reagovat
smazaný uživatel

Džekyn tak snad ten titul vyjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern - Podolski - Lúcio ... rozhodčí >> >>

Reagovat
smazaný uživatel

Džeko je prostě týpek!!!

Viva Wolsburg, Bayern nesmí vyhrát!

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň výrazy používej svoje

Reagovat
smazaný uživatel

Ty máš na Viva patent?

Reagovat
smazaný uživatel

ne, ale nepoužít ho v SB tak o slůvku ani nevíš (já to mam z fan písně Bayernu)

Reagovat
smazaný uživatel

Glory, Glory Wolsburg.... stací?

Reagovat
smazaný uživatel

zase jinej song... proč nepoužiješ něco z historie vlků?

Reagovat
smazaný uživatel

Coapk znam historii Vlků? Jen čikam az nevyhraje Bayern a preju to Vlkům

Reagovat
smazaný uživatel

nejsi sám - kdo nezná

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou fanoušci ,co fandí nějakému klubu protože nesnáší jiný. Fuj

Reagovat
Arne

No neznáš, kdybys věděl, jak je Wolfsburg umělý město (+kdo a proč ho založil) a jakej je VfL umělej klub, tak bys musel s odporem vycouvat. Ale nevědomost a pohled na tabulku holt dělá své, že?

Já teda doufám, že když ne Hertha, tak Bayern, i když oproti Wolfsburgu je to z bláta do louže...

Reagovat
smazaný uživatel

louže je lepší než bláto

Reagovat
Arne

Však jo, to z mého příspěvku vyplývá.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak proti sobě Džeko nemá ty kvalitní české obrany, hned se mu hraje líp

Reagovat
smazaný uživatel

spíše za nim je nějaký Misimović nebo deset jiných hráčů, kteří mu dokážou poslat nadějnou přihrávku...

Reagovat
smazaný uživatel

Popravdě máš pravdu, dále je to prostě laděním soutěže, opravdu si myslím, že možná i s Misimovicem v zádech by dal méně gólů, na cti české lize to ale nepřidává...

Reagovat
smazaný uživatel

nj, tak BL je nejgólovější...

Reagovat
Arne

Tak to jsem nečekal, že z první trojky neztratí ani jeden... Uvidíme, co zejtra Stuttgart, pokud prohraje, tak snad Voronin zůstává v Berlíně.

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke to musí uhrát, neunesl bych kdyby byl Hoffenheim před náma

Reagovat
Staenly10

Myslíš,že se tam z předkola dostane?

Reagovat
smazaný uživatel

určitě

Reagovat
Staenly10

Taky bude hodně záležet na losu...

Reagovat
smazaný uživatel

ten bude těžký, vzhledem k tomu, že Hertha bude mít v koeficientu asi jenom letošní pohár UEFA (jestli se nepletu) tak ale Drobas to odchytá a Voronin odstřílí ale jinak jde hlavně o peníze získané za 3. místo >> vstup do kvalifikace LM... no a případně peníze za vstup do skupiny LM nebo Evropské ligy...

Reagovat
Staenly10

Tak nevím,jestli tam Voronin ještě v tu chvíli ještě bude,pkud nepostoupěj přímo...

Reagovat
smazaný uživatel

řekl bych že bude... tam jde opravdu jenom o ty peníze, Voronin sám by zůstal i kdyby šli "jenom" do Evropský ligy...

Reagovat
smazaný uživatel

Dzeko vraj dal hatrick

Reagovat
smazaný uživatel

Edin

Reagovat
$dolar$

Nekde psali ze dal Dzeko hattrick jak to je?

Reagovat
Arne

Je to tak, že na eurofotbal se můžeš spolehnout.

Reagovat
smazaný uživatel

dal jenom 2 btw. HSV si náskok naštěstí nevybojoval...

Reagovat
$dolar$

No snad ani ne Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

no snad jo... s tim štěstim co jsme dneska měli...

Reagovat
smazaný uživatel

Fuj Wolfsburg, fuj Bayern, fuj Hertha, jedině Stuttgart je pro mě ten správný tým... Chelsea 3., Fiorentina 4., Stuttgart 2., Atlético 4., Lens návrat do Ligue1 a budu naprosto spokojen.

Reagovat
smazaný uživatel

atletico

Reagovat
Tsigi

Neví někdo, jestli mají Teplice nějaký procenta z dalšího přestupu Džeka, protože by se asi dost napakovali

Reagovat
smazaný uživatel

Jak tak koukám klasika po podzimu první Hoffenheim tak všichni byli velcí fanoušci jasný titul a podobné povídky a ejhle Hoffenheim je v krizi a už po něm neštěkne ani pes a ti rádoby fanoušci tady opět píší a za půl roku se z nich stali fanoušci Wolfsburgu...Jak je to lehké viďte?? jste

Reagovat
smazaný uživatel

Opakovanej vtip...

Reagovat
Arne

...kterej je třeba často opakovat, aby si ti lidé uvědomili, jak nehorázný paka jsou.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo je pako? To, že někdo přál Hoffenheimu (překvapení a zpestření) znamená, že je pako?

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

To že někdo přál hoffe a teď přeje vlkum - proto je někdo pako...

Reagovat
ronaldinho_10

Proč? Prostě jsou lidi, kteří nesympatizují s Bayernem, tak přejou titul někomu jinýmu, kdo na něj má šanci...

To máš jako třeba se Slávií - Spartťěn na začátku sezóny bude přát titul Spartě - ale když tři kola před koncem bude třeba Slavia s Libercem osamocená na čele, tak je jasný, že ten titul bude najednou přál Liberci... Proto by měl být pako?

Reagovat
Arne

Zakládat své "fandovství" na nenávisti vůči nějakému jinému klubu, to je dost ubohý.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Navíc se tady nikdo za fanouška VfL ani TSG neprohlašuje ani neprohlašoval. Hoffenheim byla senzace na špici ligy, proto jim lidi přáli. Já sem třeba nevěděl,jak na tom budou po postupu z 2. Bundesligy a tak sem jim přál, aby se bez problémů udrželi. Ale to neznamená že sem jejich fanoušek. A VfL přejou všichni kvůli Džekovi, Šimůnkovi a Pekaríkovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta těžko bude přát titul Liberci, páč by to znamenalo, že skončí přinejlepším třetí

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby už byla ze hry ty Sparto.

Reagovat
smazaný uživatel

Sparto? To beru skoro jako osobní urážku

Reagovat
Arne

Ne, pokud jim bude fandit pořád... Jenže je tu spousta lidí, co na podzim byli největší Hoffíci a teď jsou z nich Vlci jak vyšití. Tihle lidi jsou paka.

Reagovat
jenage

resis picoviny

Reagovat
smazaný uživatel

co tu v lize rozhoduje při rovnosti bodů??skore a pak?Ď.

Reagovat
smazaný uživatel

Vzájemný zápasy.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Džeko válí jako prase. Už v Teplicích na něm bylo vidět, že z něho něco kvete, všechny převyšoval. Seděl by mě do toho Arsenalu, ale ještě bych s tím tak sezonu počkal. Určitě lepší jak Bendtner

Reagovat
$dolar$

To urcite neni.

Reagovat
smazaný uživatel

A v čem je teda Bendtner kromě spalování šancí lepší, než Džeko?

Reagovat
$dolar$

Je hezci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dzeko dal na jaře stejně gólů jako gomez a to má edin kolo náskok, ale to asi nikdo nevnímá...

Reagovat
smazaný uživatel

ted opravdu vali...jsem zvedavej, jak dlouho to vydrzi...samozrejme mu preju...

Reagovat
$dolar$

Prosim Boze at vyhraje sympaticky Wolfsburg a ne Bayern - prosiiiiiiiiiiim a budu mit cely tyden nadobi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no bude to souboj do posledniho kola - coz je jedine dobre...verim, ze to zvladneme...i kdyz Wolfsburg ma o neco lehci posledni dve kola ligy...

Reagovat
smazaný uživatel

právě, že by to Wolfsburg mohl podcenit...

Reagovat
smazaný uživatel

Vsichni tady řeší Wolsfburg ale,že by někdo mluvil o Hetrhe Neee dělám si prdel Vlci

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře Vlci pojďme titul bude :-)

Reagovat
M11

Bundesliga

Reagovat
smazaný uživatel

Letos jsem jí začal sledovat častěji a musím říct, že mě zaujala.

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně ať vyhraje kdokoliv hlavně ne Bayern Už je mi z nich zle.

Reagovat
smazaný uživatel

tak šimunek nám nehraje ve wolfsburgu, no to jsem zvedav jestli ho straka povola na tu maltu, když bylo tolik křiku ohledne rozehnala ktery v dobe kvalifikace taky nehral,...

Reagovat
smazaný uživatel

šimůnek nehrál jeden zápas a hned se z toho dělá tragédie...

Reagovat
smazaný uživatel

a proč nehrál?

Reagovat
smazaný uživatel

Ve stutthartu prohrála 7 kol nezměněná sestava, tak to chtělo trochu obměnit

Reagovat
smazaný uživatel

Brémy mi dělaj radost ikdyž už o nic nehrají

Reagovat
papos182

nejak se rozehravaji na finale UEFY

Reagovat
smazaný uživatel

A Pokalu

Reagovat
papos182

no fakt ze jo (a ja porad kdo je ten druhy finalista ), takze by to nemusela byt az tak pokazena sezona tim 10. mistem

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec to může být jedna z nejlepších sezon. Ale toho Šachtaru se bojím no.

Reagovat
minoLFC

Džeko do Liverpoolu

Reagovat
papos182

to jo..Evertonu by se utocnik hodil jestli odejde Anichebe a Jo se vradi do City

Reagovat
minoLFC

nenene do LFC

Reagovat
Slejdy

nervy az do posledniho kola

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgart by to mohl zvládnout, na jaře jsou opravdu vynikající.

Reagovat
papos182

ja jako nestranny fanda bych to pral nekomu kdo to dlouho nevyhral...takze Hertha nebo Wolfsburg

Reagovat
Tomanatura

Jinak, shlédl jsem včerejší Wolfsburg - B. Dortmund. Sehranější útok, než jaký mají Volkswageni, jsem už dlouho neviděl. Parádně se na to kouká.

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffenheim aspon ze ted vyhral Hlavne at titul nevyhraje Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Co rozhoduje v BL o titulu? Skóre, nebo vz. zápasy?

Reagovat
j_mrazik

Letos hlavně štěstí... Já myslím, že skóre.

Reagovat
Arne

Reagovat
Arne

Skóre.

Reagovat
irik

Vážně? Proč se teda pořád mluví o tom, že máme s Vlky horší vz. zápasy?

Reagovat
smazaný uživatel

protože rozdíl skóre je zatim dvougólový a ten můžem nahnat

Reagovat
Liquid

dáme anketku: co je podle vás férovější : když o pozici rozhodnou vzájemné zápasy nebo skóre

já jsem jednoznačně pro vzájemné zápasy, aspoň v tomhlec naše liga převyšuje Premier League a bundesligu

Reagovat
Arne

Podle mě jsou obě nefér zhruba stejně, ale skóre je možná o trochu lepší...

Vem si, kdyby na konci sezóny měli stejně bodů Bayern a HSV. FCB má jasně lepší skóre, což je výsledkem jejich práce v mnoha utkáních, zatímco Hamburg by měl třeba jen +5 (momentálěn je na nule), ale proti Bayernu uhrál čtyři body. Takže tady by férovost byla na straně skóre.

Reagovat
M11

skore je lepsi

Reagovat
smazaný uživatel

nejférovější by bylo "finále"

Reagovat
Liquid

do LM Wolfsburg, Stuttgart a Hertha

Reagovat
Xavi8

všímam, že tu ten Bayern priam milujete

Reagovat
Bakary3

100. pro Bundesligu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele