32. kolo
13.05.2009 20:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Schalke 04 - VfB Stuttgart 1:2

Stuttgart po včerejších výhrách vedoucí trojice musel zabrat, což se mu také podařilo. Na horké půdě v Gelsenkirchenu porazil i bez kanonýra Gómeze domácí Schalke 2:1, díky čemuž zůstává čtvrtý s dvoubodovou ztrátou na první místo...

Mario Gómez, jenž naposledy rozpáral čtyřmi góly Wolfsburg, musel svůj start odříct kvůli potížemi s přitahovačem, Stuttgartu to ovšem v lepším startu do zápasu nezabránilo. V otevřeném úvodu partie sice nejprve měl příležitost domácí Kobiashvili, ale proměnit jí nedokázal a v 16. minutě hosté vedli. Cacau obral o míč Krstajiće, zpoza vápna vypálil a trefil se přesně do horního růžku - 0:1.

Vyrovnáno mohlo být tři minuty nato, to by ovšem musel mít Farfán seřízená mířidla, z bezprostřední blízkosti totiž hlavičkoval nad. Hosté se postupně zatáhli do defenzivního bloku a domácí s tím měli velké potíže. Ty ovšem začaly ke konci poločasu ustupovat, nejprve vyzkoušel Lehmanna střelou Westermann, v 39. minutě pak již bylo srovnáno. K přímému kopu se postavil Rakitić a parádně krouceným a umístěným pokusem nedal Lehmannovi šanci - 1:1.

Po změně stran Schalke pokračovalo v aktivním pojetí hry. V 50. minutě našel Farfánův skvělý centr Kuranyiho, ten ale mířil těsně nad, chvíli nato minul o chloupek střelou Rafinha. Téměř z ničeho pak přišel druhý gól VfB. V 56. minutě dokázal Neuer Hitzlspergerovu ránu jen vyrazit a na správném místě stál dorážející Marica - 1:2. Chvíli nato se po souboji s Rafinhou ocitl na trávníku Gebhart, sudí Kempter však nechal pokračovat ve hře.

V poslední fázi utkání hrálo již téměř jen Schalke, hosté se s vedením v kapse zatáhli, stejně jako v první půli, do hluboké defenzivy. V 71. minutě se to mohlo Stuttgartu opět vymstít, když odcentroval Rakitić a Kuranyi vyhrál vzdušný souboj s Lehmannem, hlavička vytáhlého útočníka ale skočnila na tyči. Poté ještě dobrou příležitost zazdil Altintop, naopak hosté mohli ještě přidat pojistku prostřednictvím Hilberta či Mariky, ani jednom se to sice nepovedlo, na výhře Švábů to ovšem nic nemění.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Že by Gomez sestřil i Shalke?

Reagovat
smazaný uživatel

Že by Gomez sestřelil Schalke?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele