32. kolo
13.05.2009 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Energie Cottbus - Borussia Mönchengladbach 0:1

Dlouho to vypadalo, že v přímém záchranářském souboji diváci gól neuvidí. Nakonec se tak stalo, dočkali se ovšem pouze ti, co vytrvali do nejposlednějších minutek celého zápasu. V nastaveném čase výhru hostům zařídil Dante a ti se tak mohou radovat z vytoužené nesestupové pozice, v tabuce dokonce přeskočili i 15. Bochum, která utržila porážku od Hamburku. Napínavý boj o záchranu tak pokračuje, ani dnešní poražený Cottbus nemusí zoufat, k návratu na ty "správné" příčky mu stačí pouhopouhé 3 body.

Oba soupeři si uvědomovali důležitost dnešního střetnutí a podle toho se také hra odvíjela. Hráči působili nervózně a z takové hry žádně kloudné akce neplynou. V 15. minutě musel sice Sörensenovu hrubku napravovat Tremmel, nic důležitého ale ze situace nevyplynulo. Hra se následně znovu začala odehrávat výhradně ve středu pole. Do kabin se tak po velice nudném průběh prvního poločasu šlo za adekvátího stavu 0:0.

Do druhého poločasu se hra mírně rozhýbala, první hrozil hostující Bradley z volného kopu, na Tremmela však nevyzrál. V 58. minutě pak přišla první šance domácích, Paćićević však neproměnil. Za další 3 minuty to ještě zkoušel Cvitanović, ani ten však na Baillym nepochodil.

V 64. minutě ale domácím trnulo nejen v zátylku, v obrovské šanci se ocitl střídající Collautti, Tremmel však hostujícího útočníka znovu zkrotil. To bylo na dlouhou dobu opět všechno, oba týmy jako by ze svých šancí už vyčerpaly a hra se vrátila ke stejnému obrázku, jako probíhala po celý první poločas. Už už to vypadalo, že s do záchranářských bojů nic neříkající remízou utkání i skončí, veledůležité body zajistil hostům stoper Dante. V první minutě nastavení skóroval po Marinově rohu.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele