32. kolo
12.05.2009 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Borussia Dortmund 3:0

Wolfsburg udržel své krvelačné pronásledovatele za sebou, protože Dortmund porazil jasně 3:0. Vlci přežili lepší start Borussie a poté začali úřadovat Džeko s Grafitem, kteří tak ukončili vítěznou sérií hostí, jenž trvala sedm utkání.

Jak již bylo řečeno, úvodní fáze utkání patřila Dortmundu, který hrál velmi odvážně a rychle směrem dopředu. Centrované míče v podání jeho hráčů však úspěch nepřinesli, přesto v 11. minutě byli hosté blízko vedení, když Hajnal skvěle uvolnil Freie, ten však ve stoprocentní pozici mířil nad branku. Ve 14. minutě předvedli vynikající kombinaci i domácí a hned šli do vedení. Josué si narazil s Grafitem a vybídl Džeka, který míč uklidil placírkou k tyči - 1:0.

BVB se ovšem rychle oklepalo a dále pokračovalo ve své hře, přičemž ve 24. minutě se mohlo dožadovat penalty. Střelu Blaszczykowského dokázal Benaglio jen vyrazit, k míči se následně dral Santana, jenž byl sice faulován Madlungem, píšťalka sudího ovšem zůstala němá. Aby se však hosté necítili ukřivdění, tak chvíli nato byla Grafiteho branka kvůli velmi spornému ofsajdu neuznána.

Vlci však s koncem první půle převzali iniciativu, druhou branku však vstřelili až na začátku té druhé. Ve 47. minutě využil Subotićovy chyby Džeko, jenž poslal vpřed svého parťáka Grafiteho a ten nemívá s podobným typem zakončení problém - 2:0. Borussia se po inkasované brance opět pokusila vstát, její snažení ovšem k ničemu nevedlo a nebezpeční byli naopak stále domácí hráči.

Jako například znovu Džeko, který však v 64. minutě zakončil brejk poněkud lehkovážně, a Grafite, jehož následný pokus šel nad Weidenfellerovu branku. Hostům v závěru evidentně docházely síly a konkrétně Boatengovi i nervy, protože dostal červenou. V 79. minutě ještě vstřelil kontaktní branku Frei, ale kvůli hraniční ofsajdové situaci nebyl uznán. V 85. minutě tak udělal za utkáním tečku znovu Džeko, který po Grafiteho skvělé akci dával do prázdné branky na konečných 3:0.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

1:1. Borussia

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 Borussia

Reagovat
smazaný uživatel

Divoká přestřelka 4:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele