32. kolo
13.05.2009 20:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Hamburger SV - VfL Bochum 3:1

Hamburg po třech utkáních bez vítězství znovu zabral a díky výhře 3:1 nad Bochumí získává v souboji o páté místo opět navrch. To hosté balancují nad propastí, prohráli popáté v řadě a momentálně jsou na poslední nesestupové pozici...

Domácí šli do zápasu jako favorité a na hřišti to podle toho také vypadalo, přesto úvodní gól HSV padl jako blesk z čistého nebe. V 15. minutě přiťukl Jansen Guerrerovi, který s míčem naložil nečekaně - z dálky střelou do horního růžku, kterou Fernandes vytěsnit nedokázal - 1:0. Rychlá branka domácí uklidila, v 19. minutě mohl přidat další gól Olić, ale s centrem Atouby nenaložil podle svých představ.

Bochumští se prezentovali velmi pasivně, přesto ve 20. minutě měli šanci, když proti Grotemu musel zasahovat Rost. Dále však hrál prim Hamburg, který se do dvoubrankového vedení dostal ve 33. minutě. Po rohovém kopu Aoga nedokázal Concha ubránil ve vzdušném souboji "mrňouse" Oliće, který hlavičkou rozvlnil síť - 2:0.

Po změně stran již bylo na hráčích z Porúří vidět, že by rádi s výsledkem něco udělali. Své ofenzivní akce ale nedokázali dovést do zdárného konce a v 58. minutě jim tak museli domácí dát lekci z efektivity. Ani Concha, ani Maltritz nedokázal uklidit míč do bezpečí, a tak k němu přispěchal Olić a z úhlu se trefil pod břevno - 3:0.

Navzdory tříbrankovému manku se hosté nevzdali, nadále byli aktivnější a v 71. minutě za to byli odměněni. Ve středu pole se uvolnil Epallé, který našel na pravé straně volného Freiera a ten uklidil míč přesně ke vzdálenější tyči - 3:1. Na druhé straně nezvýšil střelou z dálky Jansen, za Bochum neproměnil velkou šanci Klimowicz. Poslední příležitost měl Olić, jenž mohl hlavičkou završit hattrick, což se mu sice nepodařilo, kazit radost z vítězství mu to ale nemusí.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele