32. kolo
12.05.2009 20:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

1. FC Köln - Hertha BSC 1:2

V závěsu za vedoucím duem Wolfsburg - Bayern se nadále s bodovým mankem drží Hertha, která dnes zaslouženě zvítězila 2:1 v Kölnu a stále může snít o titulu. O všem rozhodly dvě branky Berlíňanů, jenž orámovaly přestávku, domácí snížili až v úplném závěru...

Utkání začalo z obou stran velmi opatrně, přičemž o něco více měli míč na kopačkách domácí. Poté se ovšem začali dostávat do hry favorité z Berlína, za něž jako první zahrozil Kačar, jeho hlavička po Ebertově centru ale šla vedle. Chvíli nato to nůžkami zkusil Raffael, ale taktéž mířil vedle. Stejný hráč měl poté dva dobré průniky, ke zdárnému konci je ovšem dovést nedokázal.

Kozlové se dostali do šance až po půlhodině hry, když si na Ehretův centr naskočil Ishiaku, hlavou ale mířil nad Drobného svatyni. Tím se Köln také ujal iniciativy, branka ovšem padla ještě do přestávky na druhé straně. Ve 42. minutě se po levé straně prohnal Pantelić, který popostrčil dozadu Cícerovi a ten zblízka neměl problém poslat Herthu do vedení - 0:1.

Po změně stran to již bylo jasné, domácí se vrhli do útoku. Dobrou příležitost měl Sanou, jehož střelu tečoval Šimunić a Drobný měl co dělat, aby míč vyrazit nad břevno. V 53. minutě se ovšem totéž událo na druhé straně a byl z toho druhý gól. Pantelić poslal míč na Eberta, jehož ránu tečoval Geromel a domácí brankář Kessler byl na rozdíl od Drobného trochu z branky, což bylo v této situaci rozhodující - 0:2.

Hertha dvakrát uštkla a už se nepotřebovala nikam hnát, což bylo na její hře vidět. Domácí tak byli ve stálém tlaku a párkrát dokázali svého soupeře pěkně sevřít, ale dlouho nic. Jednou se ovšem Kozlové poprávu dožadovali penalty po ruce Šimuniće, ale vyslyšeni nebyli. Drobného do konce zápasu protáhli svými pokusy Vučićević a Geromel, na druhé straně o vlásek minul Kačar. Domácí se nakonec dočkali branky v 90. minutě, kdy Chihi zakombinoval s Petitem a střelou k první tyči upravil na konečných 1:2.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Köln to zazdí a minimálně 1 bod musí uhrát,pro dobro Bayernu

Reagovat
Arne

Mein Herz schlägt Blau-Weiß...

Reagovat
smazaný uživatel

Drobný Koln vychyta už kvuli Bayernu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele