32. kolo
13.05.2009 20:00 CET
0 : 5
(0:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Werder Brémy 0:5

I druhé vzájemné měření sil Eintrachu s Werderem skončilo debaklem frankfurtského klubu. Tentokráte to pro Hesenské byla potupa o to větší, že od Werderu dostali výprask na svém vlastním hřišti. To i přes to, že dlouho a statečně vzdorovali, domácím hodně uškodila i spekulativní penalta, ze které kapitán Torsten Frings vstřelil první branku utkání.

Utkání započalo velice tiše, ticho se však Commerzbank Arenou nerozléhalo dlouho, první střela přišla již ve 13. minutě, Feninova hlavička však byla nepřesná. Na to Werder musel reaogvat a ihned si vypracoval protiútok, který Rosenberg zakončil ranou těsně mimo. Za další 2 minuty z 6 metrů selhal jindy spolehlivý Pizzaro.

Zápas se najednou dostal do rychlého, ostrého tempa. Nikdo si balon nemohl užít příliš dlouho, všichni hráči aktivně napadali. Ve 23. minutě se ve vápně hostů objevil samotný Meier, na Wieseho v brance hostí však nestačil. O 13 minut později měl příležitost znovu Fenin, avšak ani tentokráte si statistiky nevylepšil. A tím vše zajímavé v první půli skončilo, do kabin se šlo s od začátku nezměněným výsledkem 0:0.

To se však po přestávce změnilo poměrně záhy, v 51. minutě se za obranou Eintrachtu objevil osamocený Özil, na něhož musel Ochs použít záchrannou brzdu. Zda opravdu došlo ke kontaktu, po kterém by Özil musel plachtit vzduchem není zcela průkazné, ovšem sudí Sippel měl jasno. Frings penaltu bez obtíží proměnil.

Penaltový gól hosté potvrdili o pár minut později, hned v 56. minutě se do frankfurtského pokutového území valil další útok, první centr projel před brankou bez povšimnutí, balon však pro Werder zachránil Özil, ten přes Pizzara posunul Fringsovi, který výstavní ranou o tyč zdvojnásobil vedení. Jen o další 4 minuty definitivně rozhodl Tziolis, hlavou po standartní situaci. Opět v tom měl prsty Özil, jenž centroval.

Ani to Brémám ale nestačilo, dále s chutí útočily a byli za to odměněny i brankami. V 63. minutě další Özilův centr, tentorkáte po protiútoku, do brány zkušeně uklidil Pizzaro. Další, a dnes už poslední, gól pro radost vstřelil v 77. minutě Almeida, který výstavní dělovskou přímo doprostřed brány prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Víc gólů už Brémy přidat nestihly a zásluhou především mladého Özila zvítěily ve Frankfurtu 5:0.

Autor: Jiří Krejčí / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele