Bundesliga - souhrn 32. kola

16.06.2020, 20:22, aktualizováno 17.06.2020, 22:27
Komentáře a souhrny
Bayern Mnichov zvítězil v Brémách a oslavil jubilejní 30. Meisterschale. Největší konkurent Dortmund překvapivě doma podlehl Mainzu, vedení neudrželo ani RB Lipsko, které doma remizovalo 2:2 se sestupem ohroženým Düsseldorfem. Leverkusen naopak zvládl porýnské derby s Kölnem a vrátil se na čtvrtou příčku před Gladbach, jenž o den dříve porazil Wolfsburg. Na ten se po výhře v Augsburgu dotáhl Hoffenheim, tři body získal také Freiburg. Jistým sestupujícím je Paderborn...

Borussia Dortmund - 1. FSV Mainz 05 0:2

17.06.2020 20:30

Góly: 33. Jonathan Burkardt, 49. Jean-Philippe Mateta (pen.)

Dortmund se musel smířit s faktem, že o den dříve již Bayern oslavil mistrovský titul, na který tak v nynějším ročníku prostě nedosáhne. A jako by se tahle skutečnost tak trochu projevila na celkovém výkonu týmu trenéra Luciena Favreho, jenž bude do konce ročníku usilovat jen o pozici vicemistra. Za jiných okolností by možná s Mohučí neprohrál.

Především pro hosty mají tyhle nečekané tři získané body cenu zlata. Díky nim totiž výrazně stabilizovali své postavení v boji o záchranu, a ačkoli matematicky sestup pořád možný je, prakticky by si ho měli ve zbývajících dvou kolech pohlídat. Odpoutali se totiž od šestnáctého Düsseldorfu na rozdíl pěti bod, od předposledních Brém dokonce na rozdíl šesti.

Domácí přitom do hry nasadili velmi silné složení. Jenže tentokráte jako by se v ofenzivě vždy dobře namazaný stroj jednoduše zasekl. Neměl v útoku potřebné mazání. Nedostával se pravidelně do gólových příležitostí jako obvykle. A nebýt selhání Lipska v souběžně hraném zápase s Düsseldorfem, měli by tohoto svého soka v tabulce, lidově řečeno, za zadkem.

Výběr kouče Achima Beierlorzera nebyl na hrací ploše o tolik lepším mužstvem. Hrál však velmi chytře a především vyučoval svého protivníka z produktivity. Zatímco Borussia v 15. minutě svou první, a vlastně i jednou příležitost první půle, prostřednictvím Witsela kvůli dobrému zákroku stopera St. Justeho neproměnila, Mohuč byla následně úspěšná.

Ve 33. minutě podnikl po pravé straně rychlý výpad Baku, svým přesným centrem našel ve vápně nabíhajícího Burkardta, jenž svou prudkou hlavičku usměrnil přesně ke vzdálenější tyčce. A zkraje druhé půle Die Nullfünfer rozhodli definitivně o svém vítězství, a to díky proměněné penaltě. Zase přitom Dortmund působil velmi zaskočeným dojmem.

Ve 48. minutě ostře ze střední vzdálenosti vypálil Onisiwo, gólman Bürki stačil míč vyrazit pouze před sebe, bohužel pro něj, pouze k protihráči Latzovi, jehož zezadu ve snaze odebrat mu balón přišlápl nešťastně Piszczek, a sudí Willenborg tak nařídil pokutový kop. K němu se postavil Mateta, který zamířil uvážlivě a přesně do protipohybu rozhozeného Bürkiho.

Die Borussen na dva inkasované góly odpověď nenašli. Ba naopak nebezpečnější směrem dopředu byl i nadále jejich soupeř, třeba v 59. minutě musel Matetu ve slušné pozici zastavit až stoper Hummels, v 71. minutě se snažil prosadit taktéž Boëtius, ten ale o kousek Bürkiho bránu minul. Ve zbytku zápasu pak hosté pohodlné vedení udrželi až do konce.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - 1. FC Köln 3:1

17.06.2020 20:30

Góly: 7. Sven Bender, 40. Kai Havertz, 83. Moussa Diaby - 59. Sebastiaan Bornauw

Leverkusen dokázal doma porazit Kolín nad Rýnem a stejně jako před pár dny došlo ke střídání stráží na čtvrté příčce. Zatímco v minulém kole ale stačila Bayeru uhrát na půdě Schalke i remíza, aby se vecpal před svého největšího rivala Mönchengladbach, tentokráte musel zvítězit. A svůj cíl nakonec v derby o Severní Porýní-Vestfálsko splnil.

Domácí nutně potřebovali zareagovat na úterní výhru Mönchengladbachu proti Wolfsburgu, aby měli situaci ohledně umístění v první čtyřce pevně ve svých rukou. Jedině první čtyři týmy totiž postupují z Bundesligy do Ligy mistrů pro příští ročník. A ačkoli naposledy v Gelsenkirchenu nepředvedli nikterak povedený výkon, nyní došlo ke zlepšení.

Hosté naopak po koronavirové přestávce potvrdili skutečnost, že se jim výrazně nedaří. Od květnového restartu nejvyšší německé soutěže zatím ani jednou neuzmuli tříbodový rezultát a nic na tomhle faktu nezměnil ani nynější mač. Pořád jim tak hrozí matematicky možný sestup, prakticky jim však ve zbytku sezóny půjde o to urvat co nejlepší umístění v tabulce.

Svěřenci trenéra Petera Bosze byli od úvodních minut aktivnějším mužstvem, už ve 3. minutě se dostával do dobré příležitosti Diaby, nicméně zakončení pak neprovedl nejlépe, o čtyři minuty později se však prosadil již jeho spoluhráč Sven Bender, který na bližší tyčce chytře protečoval míč do brankové sítě po centru z rohového čtvrtkruhu od Baileyho.

Leverkusen byl při chuti i nadále, ve 13. minutě se v další vyložené pozici objevil Diaby, jenomže gólman Horn stačil jeho pokus bravurně polapit. Ve 38. minutě se nepodařilo skórovat Havertzovi, jenž minul kýžený a chtěný prostor mezi třemi tyčemi, avšak o pár chvil později již přece překonal Horna, to když snadno zužitkoval přihrávku od Baileyho.

Do konce prvního poločasu přitom nemuselo zůstat jen u dvougólového vedení Die Werkself, tři minuty před přestávkou ještě stačil slušně napřáhnout Volland, jenže ke své smůle orazítkoval pouze brankovou konstrukci. Kolín nad Rýnem se poprvé osmělil až ve druhém dějství, v 54. minutě vypálil Thielmann, ovšem o malinký kousek se do brány netrefil.

K dramatizaci celého klání, které měl Leverkusen především v první pětačtyřicetiminutovce pevně pod kontrolou, došlo v 59. minutě. Rohový kop zahrál Rexhbecaj pasem do šestnáctky, odkud se hlavou prosadil Bornauw. Avšak další přesný zásah Die Geissböcke nepřidali, inkasovali naopak potřetí v 83. minutě, to když Diaby zamířil ke vzdálenější tyčce.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - TSG Hoffenheim 1:3

17.06.2020 20:30

Góly: 69. Rubén Vargas - 59. Munas Dabbur, 62. Munas Dabbur, 89. Ihlas Bebou

Fotbalisté Hoffenheimu, vedení novým komandem trenérů, zvládli klání na půdě Augsburgu a vrátili se zpátky na strategickou sedmou pozici, kam se po úterý posunul na chvilku Freiburg po vítězství nad Herthou. O všem podstatném se v tomto střetnutí rozhodlo až ve druhé půli, přičemž jednu asistenci si připsal na své konto český reprezentant Pavel Kadeřábek.

Nejenom tuhle tuzemskou stopu nabídlo tohle utkání, na domácí straně totiž poprvé od konce května nastoupil v základní sestavě Marek Suchý, nicméně po závěrečném hvizdu sudího Aytekina byl rozhodně tím smutnějším. Spolu se svými spoluhráči chtěl udělat poslední krok k definitivní záchraně, sestupem je ale Augsburg kvůli tomuto výsledku stále ohrožen.

Marcel Rapp, Matthias Kaltenbach, Michael Rechner, Timo Gross, Kai Herdling a také sportovní ředitel klubu Alexander Rosen, to je uskupení, které po odvolaném Alfredovi Schreuderovi převzali otěže šéfů lavičky Hoffenhemiu. A zatímco během premiéry proti Lipsku zaznamenali nezdar, tentokráte výhru do boje o evropské poháry získali.

Oba celky si vytvořily v dějství prvním pár šancí, v gól ale neproměnily ani jednu z nich. Do parádní střelecké příležitosti se ve 22. minutě propracoval Max, ovšem v koncovce zaváhal a o kousek minul hostující bránu. Na druhé straně se o pár chvil později snažil prosadit Samassekou, avšak jeho povedenou dělovku stačil zlikvidovat úspěšně brankář Luthe.

Těsně před přestávkou se ještě hosté nedočkali své odměny, neboť Baumgartnerovu pravačku vychytal Luthe, v 58. minutě Hübner svou hlavičkou orazítkoval břevno, nicméně minutu na to už se skóre přece měnilo. Kadeřábek svým přízemním centrem u pokutové značky našel spoluhráče Daboura, jenž ve skluzu usměrnil míč k tyči za zkoprnělého Lutheho.

Hoffenheim najednou nabral ještě více na sebevědomí. V 62. minutě sice Bebou trefil svou hlavou brankovou konstrukci, míč se však odrazil do cesty Dabourovi, jenž z blízkosti pohotově zacílil. Augsburgu se podařilo v 69. minutě snížit průběžný stav, Löwen vyslal centr z rohového čtvrtkruhu na bližší tyčku, odkud se prosadil dobře nabíhající Vargas.

Ve zbývajícím čase se však svěřenci trenéra Heika Herrlicha nenadechli k nějakému obratu. Jejich soupeř se začal soustředit čím dál výrazněji na bránění těsného náskoku a udrželi ho ve finále až do konce. Minutu před koncem se jim navíc podařilo ještě tři body pojistit poté, co Kramaričovu vyraženou přihrávku stačil ještě doklepnout za brankovou čáru Bebou.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - Fortuna Düsseldorf 2:2

17.06.2020 20:30

Góly: 60. Kevin Kampl, 63. Timo Werner - 87. Steven Skrzybski, 90+2. Andre Hoffmann

RB Lipsko mělo obrovskou možnost dotáhnout se na dostřel druhému Dortmundu, který nečekaně zaváhal doma s Mohučí, a zároveň si výrazně pojistit pozice zaručující účast v Lize mistrů na příští sezónu, jenže totálně zpackalo samotný závěr zápasu s Düsseldorfem, se kterým nakonec uhrálo jen remízu. A to přitom vedlo nad soupeřem už o dvě branky.

Rozdíl mezi Die Roten Bullen a Borussií se mohl náhle ztenčit na pouhý jeden bod. V podstatě by navíc definitivně zlomili odpor čtvrtého Leverkusenu a pátého Mönchengladbachu, se kterými se perou o toužebnou milionářskou soutěž. Jenže maximálně podcenili finální minuty, během nichž si nechali vítězství proklouznout mezi prsty.

Pro Fotunu je konečná plichta více než velkým vysvobozením. Nicméně o záchranu usilující aktuální šestnáctý celek tabulky bezpochyby neměl radost z rezultátu, jaký se udál právě v Dortmundu v souběžné hraném utkání. Mohuč se totiž díky vítězství odpoutala právě od ní už na rozdíl pěti bodů, a to je manko, které se již bude velmi, velmi těžko stahovat.

V současné chvíli tedy vypadá situace na spodku průběžného pořadí dosti jednoznačně, a to tak, že do baráže půjde zřejmě buď Düsseldorf, nebo předposlední Brémy, přičemž na jednoho z nich zbude přímý pád o patro níže. Lepší postavení má v současnosti výběr kouče Uweho Röslera, který má i díky této hodně cenné remíze o jeden bod více než Werder.

První poločas nenabídl příliš zajímavých momentů. Dění na hrací ploše bylo vyrovnané, oba týmy se do gólových šancí prosazovaly sporadicky. Jakousi první chtěl proměnit v přesný zásah ve 13. minutě Hennings, nicméně míč do prostoru mezi třemi tyčemi nenasměroval, na opačné straně ve 34. minutě Halstenberg, avšak jeho pokus lapil gólman Kastenmeier.

Po hodině hry načal účet tohoto mače tým kolem trenéra Juliana Nagelsmanna. Upamecano předal balón svému spoluhráči Kamplovi, ten si ho navedl na svou pravačku za pokutové území a odtud vyslal dělovku ke vzdálenější tyčce. Uběhlo jen pár desítek vteřin a Lipsko svůj náskok navýšilo, to když další výstavní přesnou střelu vyprodukoval Werner.

Kdyby Klostermann, Haidara nebo Forsberg zužitkovali následně svoje příležitosti, zřejmě by si domácí vedení již s přehledem pohlídali. Düsseldorf však tuhle mizernou koncovku stačil ještě ztrestat. Nejprve snížil po Sobottkově zakončení svou tečí Skrzybski, ve druhé minutě nastavení pak skóroval hlavou na zadní tyčce nikým nehlídaný obránce Hoffmann.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Schalke 04 2:1

17.06.2020 18:30

Góly: 28. André Silva, 50. David Abraham - 59. Weston McKennie

Absencemi zdecimované Schalke protáhlo svou rekordní šňůru čekání na ligové vítězství už na čtrnáct utkání v řadě, ba co hůře, z půdy Frankfurtu si domů nedovezlo dokonce ani bod. A protože Hoffenheim ve večerním duelu vyhrál v Augsburgu, definitivně ztratilo naději na zisk sedmé příčky, a tudíž i Evropskou ligu, kterou tahle pozice jako poslední zaručuje.

Hosté naposledy nepředvedli nikterak špatný výkon proti favorizovanému Leverkusenu, s nímž nakonec uhráli plichtu, jenže tentokráte podobné představení nedokázali zopakovat. André Silva v prvním poločase a David Abraham zkraje druhého poslali Eintracht do vedení, na což svěřenci trenéra Davida Wagnera zareagovali jen gólem Westona McKennieho.

Domácí potvrdili, že v uplynulých týdnech nastalo v jejich podání výsledkové zlepšení, a získali již svou čtvrtou výhru z minulých pěti ligových utkání. Nejenže se tak v tabulce dostali před svého soupeře, ale zároveň stále živí šance na to, že by se ještě mohli posunout na sedmé místo. Byť na tuhle metu ztrácejí hrozivých pět bodů, matematicky možnost existuje.

Frankfurt byl v úvodních chvílích dějství prvního lepším týmem. Ve 12. minutě prověřil připravenost hostujícího gólmana Nübela svým pokusem Kostić, ovšem neuspěl, o čtyři minuty později se probíjel do slušné střelecké příležitosti spoluhráč Da Costa, avšak ani po jeho akci se skóre kupředu nepohnulo. V 18. minutě nezacílil přesně ani Kamada.

Schalke se do té chvíle na hrací ploše spíše trápilo, jeho sok přitom hledal další cestičky k zaznamenání přesného zásahu. Ve 22. minutě se znovu ozval Kamada, v tomto případě ale proti němu zasáhl Nübel. Ve 28. minutě si již domácí přece dočkali zasloužené odměny, po přihrávce Kamady si zasekl míč ve vápně André Silva a snadno zamířil k tyčce.

Svůj náskok výběr kouče Adiho Hüttera navýšil v 50. minutě. Kostić zprava rozehrál přímý volný kop prudkým, ovšem velmi přesným centrem na zadní tyčku, kam si naběhl obránce Abraham, a ten z blízkosti protečoval merunu za záda pouze přihlížejícího Nübela. Schalke se ale nechtělo vzdát. A o devět minut později došlo ke snížení průběžného stavu.

Také Die Königsblauen vyšla standardní situace, po pasu od Schöpfa si v pokutovém území nejvýše vyskočil McKennie, jenž hlavou poslal balón přesně pod břevno. Další branku ale Schalke již nestihlo přidat. Těžší situaci mělo obzvláště poté, co v 77. minutě vyinkasoval druhou žlutou kartu a následně červenou Bozdogan za přišlápnutí protihráče Hasebeho.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Bayern Mnichov 0:1

16.06.2020 20:30

Góly: 43. Robert Lewandowski

Hráči mnichovského velkoklubu dohrávali v početní nevýhodě. I po závěrečném hvizdu však platilo, že přeci jen vstřelili o jednu branku více než soupeř a poosmé v řadě se radují ze zisku Meisterschale. Symbolicky o čtyřiadvacáté výhře rozhodl nejlepší střelec Robert Lewandowski. Soupeř z Brém nadále zůstává v sestupovém pásmu a musí doufat, že Fortuna Düsseldorf nepřehraje Lipsko.

Domácí rozhodně nechtěli dát protivníkovi nic zadarmo a v úvodní desetiminutovce zahrozili Leonardo Bittencourt a Theodor Gebre Selassie. Na druhé straně to dvakrát neúspěšně zkoušel Kingsley Coman. Ještě před ním pálil těsně mimo Maximilian Eggestein a potom měl velikánské štěstí Alphonso Davies, že za zákrok na Bittencourta viděl jenom žlutou kartu.

Obhájce ligového prvenství pak Zelenobílé téměř nepouštěl k balonu, nicméně žádnou větší příležitost si vytvořit nedokázal. Až do třiačtyřicáté minuty. Právě tedy poslal Jérôme Boateng šikovný dloubáček za obranu na Lewandowskiho, který měl dost času si balon zpracovat hrudí a hned z otočky zamířil vedle gólmana Pavlenky. Skákavá střela pak doputovala až na místo určení - 0:1.

Odpověď tedy byla na Kohfeldtově výběru, nicméně dominance Bayernu byla i po změně stran obrovská. V 55. minutě polský kanonýr sice skóroval, ale tahle trefa se kvůli ofsajdu nemohla počítat. Po hodině hry si jednatřicetiletý útočník ideálně nepotykal s výborným Müllerovým centrem. Domácí kouč poslal do hry čerstvé síly.

Jenže ve finále to k ničemu nebylo, přestože Alphonso Davies vyfasoval jedenáct minut před vypršením řádné hrací doby druhou žlutou kartu, jelikož se ve svých devatenácti letech velice nezkušeně postavil do cesty Miloši Veljkovićovi. Po vyloučení měli paradoxně první šanci hosté. Jmenovitě Kingley Coman. Brémy si svoji největší příležitost schovaly až na poslední minutu.

Fin Bartels centroval a Yuya Osako mohl hlavou zajistit svému týmu bod. Kdyby ovšem mezi třemi tyčemi nestál Manuel Neuer, který předvedl vynikající zákrok, jímž zároveň zabránil Pizarrovi v dorážce. V Německu je tedy rozhodnuto o vítězi ročníku 2019/2020, na který se jistě bude léta vzpomínat. Soutěž opanoval Bayern Mnichov, což se v historii Bundesligy stalo potřicáté.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Hertha BSC 2:1

16.06.2020 20:30

Góly: 61. Vincenzo Grifo, 71. Nils Petersen - 66. Vedad Ibišević (pen.)

Christian Streich je pro klub ze Schwarzwald-Stadionu zřejmě opravdu tím správným koučem. Za Freiburg hrával během aktivní kariéry a po jejím skončení začínal u výběru do devatenácti let, načež byl čtyři roky asistentem a od roku 2011 působí v roli hlavního trenéra. Za tu dobu stihl postoupit mezi elitu a vybojovat Evropskou ligu. Do ní je teď znovu o něco blíže. Naopak Hertha BSC rozhodně nebude na tuhle sezonu vzpomínat v dobrém, přestože se jí vyhnout záchranářské starosti.

V tomto střetnutí byl hodně vidět Vladimír Darida, ale k tomu se pochopitelně dostaneme. První velká šance byla na spadnutí ve 14. minutě, když Philipp Lienhart ve správný moment ukradl čistě balon Ibiševićovi. Po uplynutí úvodní dvacetiminutovky přišly na pořad večera chvíle domácích hráčů.

Nejprve hlavičkoval Robin Koch po rohu Vincenza Grifa těsně mimo. Potom nebezpečně mířil Roland Sallai a Jordan Torunarigha musel tečovat do bezpečí. Za minutku prodloužil Güngerův roh na zadní tyč Nicolas Höfler a znovu scházely pouhé centimetry. Do konce úvodní pětačtyřicetiminutovky to bylo z obou stran opatrnější. Zato ve druhé půli rozhodně bylo na co se dívat.

Tři minuty po změně stran se z dálky osmělil Robin Koch. V jednapadesáté minutě šli hosté do brejku, který zakončil Dodi Lukebakio famózní ranou z pětadvaceti metrů do levé šibenice! Rozhodčí Tobias Stieler však po poradě s videem tuhle nádhernou trefu neuznal. Důvod? Vladimír Darida předtím šlápl na ležícího Jonathana Schmida.

Po hodině hry se tedy jako první mohli doopravdy radovat domácí. Rune Jarstein se přesvědčil o tom, že Vincenzo Grifo je fotbalista s vynikající kopací technikou. Sedmadvacetiletý rodák z městečka Pforzheim rozehrál přímý kop z levého rohu pokutového území tak, že balon obletěl zeď a i přes velkou snahu gólmana ve službách Herthy BSC se nakonec odrazil od vnitřní strany tyče rovnou do sítě - 1:0.

Jenže vedení si Streichova družina užívala jenom pět minutek. Koch totiž ve vlastní šestnáctce nepříjemně atakoval Petera Pekaríka. Exekuce nařízené penalty se ujal Vedad Ibišević. A přestože Schwolow uhodl stranu, střela byla dostatečně tvrdá na to, aby zařídila "Staré dámě" vyrovnání - 1:1. Nicméně za dalších pět minut bylo zase všechno jinak.

Znovu se potvrdilo, že na oné frází nedáš-dostaneš opravdu něco bude. Vladimír Darida si vylámal zuby na Schwolowovi a krátce poté český záložník ideálně nezpracoval Jarsteinovu rozehrávku, čehož využil Nils Petersen. Ukořistil míč a levačkou nekompromisně zakončil - 2:1. To už bylo na tým Bruna Labbadii moc.

Až v poslední minutě mohl vyrovnat střídající Matheus Cunha, nicméně hlavičkoval těsně nad. Takže Vincenzo Grifo a Janik Haberer nemuseli litovat, že předtím svoje příležitosti zahodili. Freiburg prodloužil sérii neporazitelnosti na tři zápasy a bude ji chtít prodloužit jak proti Bayernu, kterému už o nic nejde, tak proti Schalke. Berlínský klub se ve zbytku sezony střetne s Bayerem Leverkusen a s Borussií Mönchengladbach.

Více informací k zápasu

Union Berlín - SC Paderborn 1:0

16.06.2020 20:30

Góly: 27. Ben Zolinski (vl.)

Svěřenci kouče Baumgarta by ještě teoreticky mohli vybruslit z mimořádně nepříznivé situace, kdyby neprohráli hned první ze zbývajících tří duelů. O sestupu paradoxně rozhodl vlastní gól. Díky němu Union Berlín bude moct sezonu považovat za vydařenou, ať už poslední dva mače dopadnou jakkoli.

První velká nesnáz nastala pro hosty ve 14. minutě, kdy musel ze hřiště kvůli poraněnému stehnu kapitán Christian Strohdiek. Na jeho místo přišel Mohamed Dräger, jenž do dějiště zápasu - s výjimkou jedné střely do boční sítě - nijak výrazně nezasáhl. Pravda, už před Strohdiekovým nuceným odchodem z hrací plochy měli domácí jasnou převahu.

Už ve 2. minutě pálil Andersson. Po něm to zkoušel Grischa Prömel a následně spálil obě svoje šance Ken Reichel. Die Köpenicker se dočkali v sedmadvacáté minutě. Trimmelův přímý kop nešťastně prodloužil Ben Zolinski hlavou za záda vlastního brankáře - 1:0. Hostující záložník mohl svoji chybu napravit ve 36. minutě, jenže mířil vysoko nad.

V závěru úvodního poločasu měl dvakrát nakročeno ke gólu Sebastian Andersson, nicméně do šaten šel jeho tým s jednobrankovým náskokem. Po změně stran se rozhodně nekonal žádný festival vyložených příležitostí. Až v 73. minutě sklepl Andersson pro Roberta Andricha, který napálil pouze tyčku Zingerleho svatyně.

Následně střílel Kai Pröger z ostrého úhlu jenom na Rafala Gikiewicze. Paderbornští se potom už k ničemu nedostali a po jubilejní dvacáté porážce vědí, že je příští rok znovu čeká 2. Bundesliga. Ve zbývajících utkáních proti Gladbachu a Frankfurtu tak celku z Benteler-Areny už o nic nepůjde. Na die Eisernen čekají Hoffenheim a sestupem rovněž ohrožená Fortuna Düsseldorf.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - VfL Wolfsburg 3:0

16.06.2020 18:30

Góly: 11. Jonas Hofmann, 30. Jonas Hofmann, 65. Lars Stindl

Příliš se nečekalo, že by duel mezi "Hříbaty" a "Vlky" měl tak jednoznačný průběh ve prospěch domácích. Zvůášť když Wolfsburg vyhrál poslední dva vzájemné zápasy. Nicméně je pravda, že z Borussia-Parku se odvážejí body složitě. Lhostejno, jaký přijede protivník.

Borussia Mönchengladbach zaujímá v domácí statistice třetí příčku za Bayernem a Dortmundem. O tom, že Roseho skvadra je v domácím prostředí opravdu velice silná, se hosté začali přesvědčovat už v 11. minutě. Rychlé protiútoky byly silnou zbraní už za dob Luciena Favreho. Tentokrát byl průběh takový, že Stindl pobídl Embola, který v ideální okamžik posunul na nabíhajícího Jonase Hofmanna, jenž placírkou pravé nohy zacílil k levé tyči - 1:0. Celá akce přitom trvala nějakých devět sekund.

Po dvaadvaceti minutách se musel mít na pozoru Yann Sommer. Naštěstí pro něj nebyla Klausova rána z nejpřesnějších. Ve 30. minutě se znovu blýskl Jonas Hofmann, když mu po další hezké akci posunul z otočky ve vápně kulatý předmět do běhu Matthias Ginter. Se zakončením z nějakých sedmi metrů pak nebyl až tak velký problém - 2:0.

Na tribuně zatleskali i zranění Marcus Thuram a Alassane Pléa. V závěru úvodního dějství jim mohl udělat radost Ibrahima Traoré, jenže minul. Že je při střelecké chuti, ukázal Jonas Hofmann hned po změně stran. Jeho tečovaný pokus však skončil jenom na boční síti. Ve své další šanci pálil po Embolově pobídce o kousek vedle.

Ve čtyřiašedesáté minutě se "Hříbata" přeci jen dočkala třetí trefy. Díky dvěma chybám si mohl Stindl vyměnit míč s Traorém, aby pravačkou z voleje nedal Casteelsovi žádnou šanci - 3:0. Kouče Roseho tak mohlo přestat mrzet, že necelých šedesát sekund předtím selhal po Leinerově centru v dobré šanci Breel Embolo.

Oliver Glasner pak hned čtyřikrát vystřídal, avšak Sommerovým směrem vystřelil ve zbývajících minutách pouze Daniel Ginczek. A protože z toho nic nebylo, zvítězil Gladbach 3:0. Vlastně docela zamrzí, že se ve zbývajících dvou utkáních nestřetne přímo s Bayerem Leverkusen. Místo toho se mu do cesty postaví Paderborn a Hertha BSC. Wolfsburg bude chtít uhájit pohárové umístění proti Schalke a mistrovskému Bayernu Mnichov.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov32244493:3176
2.Borussia Dortmund32206682:3766
3.RB Lipsko321712379:3463
4.Bayer Leverkusen32186860:4260
5.Borussia Mönchengladbach32185961:3859
6.VfL Wolfsburg3212101044:4146
7.TSG Hoffenheim321371245:5346
8.SC Freiburg321291143:4445
9.Eintracht Frankfurt321251555:5741
10.Schalke 04329121137:5039
11.Hertha BSC321081445:5738
12.Union Berlín321151638:5438
13.1. FC Köln321051749:6235
14.FC Augsburg32981543:6035
15.1. FSV Mainz 05321041841:6334
16.Fortuna Düsseldorf326111535:6329
17.Werder Brémy32771835:6528
18.SC Paderborn32482034:6820

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (41)

Přidat komentář
bobis21

Výhra v suchém triku, Wolfsburg vypadal dopředu neškodný. Snad někdo klopýtne (ne, ani v této situaci nebudu přát kolínu )

Reagovat
Smreky

Benes za posledných 7 zapasov dokopy odohral cca 65 minút... hm...

Reagovat
smazaný uživatel

Toto sa paci uzivatelovi Turboplastik ci ako sa ten kkt vola.

Reagovat
berliner

Gladbach Bielefeld zpatky v Bundeslize super

Reagovat
smazaný uživatel

Schade BVB alles ist vorbei!!! Alles ist vorbei!!! Alles ist vorbei!!!

Schade BVB alles ist vorbei!!! Alles ist vorbei!!! Alles ist vorbei!!!

Schade BVB alles ist vorbei!!! Alles ist vorbei!!! Alles ist vorbei!!!

Reagovat
stas87

Prehra o gol je nakoniec velmi dobry vysledok. Podporit to moze zajtra Leipzig...kiez by sa im podarilo vyhrat o tri ci styri goly.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Kucka

Reagovat
adoxx

To jsme vám teda moc nepomohli

Reagovat
Kixi Syhimour

Gratulace do Mnichova

Reagovat
Nikikrew

Gratulujem...vlastne je aj k niecomu...

Reagovat
smazaný uživatel

Lewandowski - nejlepší hroťák poslední dekády

Reagovat
Shevchenko

Tu jeho pětigólovou show proti Wolfsburgu si párkrát do roka pustím.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kily

já si na to vzpomněl naposledy v pondělí, snad se dohraje LM, Bayern se popasuje s nevýhodou a Lewa tam nasype pár kusů navíc, strašně bych mu to přál

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
8lampard8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
naheCZ

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
Smreky

Strašne nedocenený hráč vo svete! Pritom určite patrí do top3 útočníkov sveta :)

Individuálne ocenenia ho však obchádzajú.... :/

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Y.N.W.A

letos blízko zlatý kopačky, ale Immobile ho asi ještě přejede

Reagovat
Bayern +

Jedno striedanie

Dúfam, že posledne dve kola si zahrá komplet náhradná zostava plus Lewa a Müller.

Reagovat
oli9

Reagovat
smazaný uživatel

Šik je tak skvělej, že si ho šetřeji na lavičce

Reagovat
adoxx

Reagovat
REPLIKATOR

Lipsko zase remíza doma

Reagovat
Werkrider

Dortmund aj Lipsko ma trochu namlsali teraz

Reagovat
stas87

Ten ohavny paklub nesklamal. SCP, Hertha a Fortuna...vyrazne slabsie timy a oni nevyhraju proti nim. Skoda, ze uz im Gladbach ani Bayer nezoberu CL.

Reagovat
Werkrider

Ešte by mohli nie?

Reagovat
adoxx

Před prvním gólem Fortuny docela zářez... nicméně takovej zkrat se prostě nesmí stávat, ztratit už vyhraný zápasy takhle zbytečně je prostě frustrující a úplně zbytečné, to se potom nejde divit, že se až dokonce budeme bát jestli vůbec půjdeme do LM

Reagovat
smazaný uživatel

Fortuna a Mainz

Reagovat
Rudnevs

Kai Havertz

Reagovat
berliner

Mainz a Union

Reagovat
martin1

Lipsko si jede pěknou domácí sérii

Reagovat
Heresy

muze bayern II postoupit do druhe ligy ? nebo je to nejak bloknute ? ... a nechapu proc wriedt nedostal vic prostoru v acku takovy bomber -.-

Reagovat
Werkrider

Myslím, že Béčka musia byť ob dve ligy od Áčka.

Reagovat
Heresy

Skoda, zajimalo by me jak by si mladici poradili..

Reagovat
smazaný uživatel

Taky mě to mrzí, ale dobře si je tam mažou na chleba. Je vidět ohromný progres u rezervního týmu, kde se prosazuje docela dost velice nadějných týmu. Jinak je to přesně tak, jak říká @Werkrider, přesné vysvětlení je zde:

https://www.dfb.de/news/detail/was-passiert-wenn-bayern-ii-einen-aufstiegsplatz-belegt-216372/

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele