32. kolo
16.06.2020 18:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Gladbach se po přesvědčivé výhře vyhoupnul zpět na čtvrtou příčku

Příliš se nečekalo, že by duel mezi "Hříbaty" a "Vlky" měl tak jednoznačný průběh ve prospěch domácích. Zvůášť když Wolfsburg vyhrál poslední dva vzájemné zápasy. Nicméně je pravda, že z Borussia-Parku se odvážejí body složitě. Lhostejno, jaký přijede protivník.

Borussia Mönchengladbach zaujímá v domácí statistice třetí příčku za Bayernem a Dortmundem. O tom, že Roseho skvadra je v domácím prostředí opravdu velice silná, se hosté začali přesvědčovat už v 11. minutě. Rychlé protiútoky byly silnou zbraní už za dob Luciena Favreho. Tentokrát byl průběh takový, že Stindl pobídl Embola, který v ideální okamžik posunul na nabíhajícího Jonase Hofmanna, jenž placírkou pravé nohy zacílil k levé tyči - 1:0. Celá akce přitom trvala nějakých devět sekund.

Po dvaadvaceti minutách se musel mít na pozoru Yann Sommer. Naštěstí pro něj nebyla Klausova rána z nejpřesnějších. Ve 30. minutě se znovu blýskl Jonas Hofmann, když mu po další hezké akci posunul z otočky ve vápně kulatý předmět do běhu Matthias Ginter. Se zakončením z nějakých sedmi metrů pak nebyl až tak velký problém - 2:0.

Na tribuně zatleskali i zranění Marcus Thuram a Alassane Pléa. V závěru úvodního dějství jim mohl udělat radost Ibrahima Traoré, jenže minul. Že je při střelecké chuti, ukázal Jonas Hofmann hned po změně stran. Jeho tečovaný pokus však skončil jenom na boční síti. Ve své další šanci pálil po Embolově pobídce o kousek vedle.

Ve čtyřiašedesáté minutě se "Hříbata" přeci jen dočkala třetí trefy. Díky dvěma chybám si mohl Stindl vyměnit míč s Traorém, aby pravačkou z voleje nedal Casteelsovi žádnou šanci - 3:0. Kouče Roseho tak mohlo přestat mrzet, že necelých šedesát sekund předtím selhal po Leinerově centru v dobré šanci Breel Embolo.

Oliver Glasner pak hned čtyřikrát vystřídal, avšak Sommerovým směrem vystřelil ve zbývajících minutách pouze Daniel Ginczek. A protože z toho nic nebylo, zvítězil Gladbach 3:0. Vlastně docela zamrzí, že se ve zbývajících dvou utkáních nestřetne přímo s Bayerem Leverkusen. Místo toho se mu do cesty postaví Paderborn a Hertha BSC. Wolfsburg bude chtít uhájit pohárové umístění proti Schalke a mistrovskému Bayernu Mnichov.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele