32. kolo
16.06.2020 20:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Paderborn prvním sestupujícím z Bundesligy

Svěřenci kouče Baumgarta by ještě teoreticky mohli vybruslit z mimořádně nepříznivé situace, kdyby neprohráli hned první ze zbývajících tří duelů. O sestupu paradoxně rozhodl vlastní gól. Díky němu Union Berlín bude moct sezonu považovat za vydařenou, ať už poslední dva mače dopadnou jakkoli.

První velká nesnáz nastala pro hosty ve 14. minutě, kdy musel ze hřiště kvůli poraněnému stehnu kapitán Christian Strohdiek. Na jeho místo přišel Mohamed Dräger, jenž do dějiště zápasu - s výjimkou jedné střely do boční sítě - nijak výrazně nezasáhl. Pravda, už před Strohdiekovým nuceným odchodem z hrací plochy měli domácí jasnou převahu.

Už ve 2. minutě pálil Andersson. Po něm to zkoušel Grischa Prömel a následně spálil obě svoje šance Ken Reichel. Die Köpenicker se dočkali v sedmadvacáté minutě. Trimmelův přímý kop nešťastně prodloužil Ben Zolinski hlavou za záda vlastního brankáře - 1:0. Hostující záložník mohl svoji chybu napravit ve 36. minutě, jenže mířil vysoko nad.

V závěru úvodního poločasu měl dvakrát nakročeno ke gólu Sebastian Andersson, nicméně do šaten šel jeho tým s jednobrankovým náskokem. Po změně stran se rozhodně nekonal žádný festival vyložených příležitostí. Až v 73. minutě sklepl Andersson pro Roberta Andricha, který napálil pouze tyčku Zingerleho svatyně.

Následně střílel Kai Pröger z ostrého úhlu jenom na Rafala Gikiewicze. Paderbornští se potom už k ničemu nedostali a po jubilejní dvacáté porážce vědí, že je příští rok znovu čeká 2. Bundesliga. Ve zbývajících utkáních proti Gladbachu a Frankfurtu tak celku z Benteler-Areny už o nic nepůjde. Na die Eisernen čekají Hoffenheim a sestupem rovněž ohrožená Fortuna Düsseldorf.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele