Bundesliga - preview 32. kola

16.06.2020, 08:52, aktualizováno 17.06.2020, 09:05
Previews
Pěti zápasy bude dnes dohráno 32. kolo německé ligy. Dortmund má jistou Ligu mistrů a proti Mainzu si hodlá pojistit druhé místo. Na to si dělá zálusk Lipsko, které poměří síly s Düsseldorfem, Leverkusen čeká souboj s 1. FC Köln...
Eintracht Frankfurt - Schalke 04  (středa 18:30)
Schalke před koronavirovou pandemií prožívalo značně složité jaro a ve svém trápení v podstatě plynule navázalo i po restartu Bundesligy. Naposledy v souboji s Leverkusenem si dokonce stanovilo vlastní neslavný klubový rekord v čekání na ligovou výhru, kterou bude nyní hledat v souboji s Frankfurtem. Tomu se aktuálně přece jenom daří o dost lépe.

Druhou polovinu této sezóny nemůže celek z Gelsenkirchenu hodnotit v žádném případě dobře. Samozřejmě se na jeho nelichotivých rezultátech projevila stále neutuchající marodka. Díky skutečnosti, že naposledy slavil vítězství v rámci ligového dění v lednu proti Mönchengladbachu, v podstatě ztratilo nějakou reálnou možnost usilovat o sedmou pozici.

Právě tahle příčka jako poslední zaručuje účast v Evropské lize pro příští ročník. Ovšem pozor, matematicky je pořád možné se na tuhle metu dotáhnout. Deficit je na ní šestibodový, tudíž za určitých okolností na ní stále může pomýšlet. Prakticky by se však musely urodit hned tři jeho vítězství a na řadu přijít taktéž velká zaváhání Freiburgu a Hoffenheimu.

Hostující stratég David Wagner se v podstatě musí radovat z každých maličkostí. Jeho tým třeba minulou neděli nepředvedl vůbec špatný výkon proti favorizovanému Bayeru. Leč ve finále se urodila pouze plichta. "Chtěli bychom hrát stejným způsobem i teď," přál by si. "Já už se na tabulku vlastně nedívám. Soustředím se jen na dalšího soupeře, na další zápas."

Potěšil ho například i výkon teprve devatenáctiletého Cana Bozdogana, jenž dostal před pár dny šanci hrát od začátku. Vůbec poprvé v sezóně se objevil na ligových trávnicích. "Je to talentovaný a chytrý fotbalista," chválil ho Wagner. "V tréninku si vedl velmi dobře, sršel sebevědomím. Odvedl proti opravdu dobrou práci, věřím, že takto bude pokračovat."

Co se absencí na straně Schalke týče, situace se k pozitivnější náladě v tomto ohledu vlastně vůbec nezměnila. Salif Sané, Matija Nastasič, Jean-Clair Todibo a Benjamin Stambouli nevypomůžou mančaftu v defenzivních činnostech kvůli zranění, chybět budou i nadále Suat Serdar, Amine Harit, Guido Burgstaller a rovněž samotný kapitán Omar Mascarell.

Daniel Caligiuri je nově vykartovaný, jelikož již stihl nasbírat pět osobních trestů, pořád není úplně zřetelný stav kolem Rabbiho Matonda a Benita Ramana, jejichž start je tak v ohrožení. "Pro nás je teď tím nejlepším přístupem položit si otázku, jak můžeme naším sokům působit problémy. A především jak proti nim využívat naší hru," zakončil hostující lodivod.

Eintracht po epidemii nezaznamenával špatné výsledky, v minulých pěti kolech Bundesligy třeba utrpěl jen jednu porážku a třikrát zvítězil. A podobně jako jeho protivník pořád živí naději na zisk sedmého místa. Fakticky ale jen na papíře. Jakýsi lauf přišel na řadu zřejmě příliš pozdě. Na uzmutí už zbývá jednouše příliš málo času a manévrovacího prostoru.

Protože navíc domácí vypadli nedávno i z DFB-Pokalu, stejně jako Schalke budou asi v další sezóně bez evropských pohárů. "Sotva nyní můžeme mluvit o domácích nebo venkovních utkáních. V podstatě se hraje na neutrálních hřištích," uvedl trenér Adi Hütter, jenž do své sestavy nebude moci zařadit Goncala Pacienciu a znovu asi ani Gelsona Fernandese.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Abraham, Hinteregger, N'Dicka - Kohr, Rode - da Costa, Kamada, Kostič - André Silva, Dost
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Nübel - Kenny, Kabak, Oczipka, Juan Miranda - McKennie - Schöpf, Bozdogan - Boujellab - Gregoritsch, Kutucu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.77 - 4.05 - 4.64
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - 1. FSV Mainz 05  (středa 20:30)
Dortmund po úterním vítězství Bayernu na hřišti Brém moc dobře ví, že matematicky už nemá šanci na zisk titulu. A protože umístění v první čtyřce, které je klíčové pro účast v Lize mistrů pro příští ročník, má již jisté, bude se ve zbývajících třech kolech snažit o to dohrát tuhle sezónu důstojně a zachovat si pozici vicemistra. Teď narazí doma na Mohuč.

Když na konci května Borussia nezvládla možná vůbec nejklíčovější střetnutí proti Bayernu, se kterým padla nejtěsnějším možným způsobem, asi tušila, že o prvním místě v Bundeslize je na devadesát procent rozhodnuto. Ne že by se nesnažila na danou nepříjemnou situaci odpovědět. Vyhrávala. Jenže mnichovský celek dělal úplně to samé, bodoval naplno.

Proti Mohuči bude mít Der BVB jediný cíl, a to pojistit si s definitivou druhou příčku. Reálně může domácí ještě ohrožovat třetí Lipsko. To ztrácelo po jednatřiceti odehraných kolech celkem čtyři body. Nejenže by tak teď Die Borussen potřebovali proti Mohuči uspět, zároveň také potřebují jakékoli zaváhání svého soka, jenž se naopak představí proti Düsseldorfu.

Thomas Delaney, Dan-Axel Zagadou a Mahmoud Dahoud, to je trojice zraněných, kteří se jistojistě v domácí sestavě neobjeví. Úplně se pak nepočítá, že by do hry zasáhli i Marco Reus a Nico Schulz, byť se jejich zdravotní stav lepší. Na druhou stranu zcela fit by měl být Erling Haaland. Ukázalo se přitom, jak důležitý je, právě v minulém kole v Düsseldorfu.

Norský forvard v poslední době laboroval s poraněným kolenem, dostal tak šanci po dvou vynechaných utkáních na poslední půlhodinu. A stihl zaznamenat jediný gól celého mače. "Zaprvé je zásadní, aby byl zdravý," uvedl dortmundský trenér Lucien Favre. "Potřebujeme ho. Líbí se mi totiž hodně jeho mentalita. Vždy chce být na hřišti, vždy chce vyhrát."

Dortmund už v nynějších chvílích vyrovnal svůj vlastní rekord v počtu nastřílených branek za jednu sezónu z roku 2016. A půjde mu tak o to svou bilanci ještě vylepšit. "Vždycky se snažíme útočit. Pokud bude prostor k 82 gólům přidat další, uděláme to," ujišťoval Favre. "Loni jsme získali 76 bodů. Kdybychom nyní urvali 75 bodů, byla by to dobrá čísla."

Mohuč minulou neděli nezvládla souboj s Augsburgem, jemuž podlehla o branku, a pořád je velmi ohrožena sestupem. Právě tenhle neúspěch jaksi určil ráz ve spodku tabulky, o závěrečnou záchranou se zřejmě porvou Die Nullfünfer, šestnáctá Fortuna a předposlední Brémy. Paderborn již po úterní porážce na půdě Unionu definitivně spadl o patro níže.

Hostům nově bude chybět vykartovaný Edimilson Fernandes, zranění jsou pak Robin Zentner i Taiwo Awoniyi. "Čeká nás velká výzva," uvědomoval si hostující stratég Achim Beierlorzer. "My k ní však přistupujeme kladně. Jak se říká, kdo se nenechá zabít, ten žije déle. Jsme přesvědčeni o tom, že máme náboje, že máme potřebnou sílu," zakončil.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Hummels, Akanji - Hakimi, Can, Witsel, Raphaël Guerreiro - Sancho, Reyna - Haaland
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Müller - Baku, St. Juste, Niakhaté, Brosinski - Barreiro, Latza - Öztunali, Quaison, Onisiwo - Mateta
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.28 - 6.32 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - 1. FC Köln  (středa 20:30)
Minulou neděli měl Leverkusen možnost vecpat se v tabulce před Mönchengladbach na strategické čtvrté místo tabulky a po remíze na Schalke své cíle splnil. Jenže tentokráte mu žádná plichta stačit nebude, aby se mezi čtyři nejlepší opět vešel. Potřebuje nad Kolínem nad Rýnem, jenž stále nemá jistou záchranu, nutně urvat všechny body, které jsou v sázce.

Bitva o Severní Porýní-Vestfálsko má letos jednoznačného favorita, a to toho v podobě Bayeru. Ten potřebuje nutně svého lokálního rivala v tomhle derby porazit, aby měl situaci ohledně čtvrté příčky, která jako poslední zaručuje postup do Ligy mistrů v následující sezóně, pevně ve svých rukách. Mönchengladbach totiž v úterý skolil Wolfsburg.

Aktuálně tedy ztrácí na svého soupeře dva body. A potřeboval by bezpochyby předvést o něco lepší výkon než naposledy v Gelsenkirchenu, kde zachraňoval alespoň nerozhodný výsledek až v poslední desetiminutovce. Svěřenci trenéra Petera Bosze by si neradi pokazili náladu, vždyť tenhle ročník, i s ohledem na účast ve finále DFB-Pokalu, mají rozehraný slušně.

Velmi pikantní může být tenhle duel pro domácího záložníka Floriana Wirtze. Ten po koronavirové pauze začíná dostávat od Bosze čím dál více prostoru, dokonce se zkraje června stal historicky nejmladším střelcem Bundesligy. Vyšlápl si přitom na zřejmě nejslavnější německý klub vůbec, svůj premiérový přesný zásah totiž zaznamenal proti Bayernu.

Teprve sedmnáctiletý rodák z města Pulheim přitom prakticky celé své mládí strávil právě u konkurenčního Kolínu nad Rýnem. V lednu letošního roku se ale rozhodl udělat zásadní změnu a přestoupil do Leverkusenu. "Jsem za Floriana nesmírně šťastný," uvedl nesobecky hostující sportovní ředitel Horst Heldt na adresu svého dnes již bývalého hráče.

Ačkoli Wirtz není ještě ani plnoletý, v derby s ním zřejmě hosté v rukavičkách zacházet nebudou. "Předpokládám, že ve středu nastoupí na plac," pokračoval Heldt. "Určitě nám bude chtít ukázat, co umí a co dokáže. Do budoucna mu přejeme jen to nejlepší. Ale pokud si myslí, že zrovna proti nám se dobře předvede, tak dostane nakopáno," žertoval.

Domácí se budou muset vypořádat s čerstvou absencí své klíčové postavy v útoku Lucase Alaria, jenž je po obdržené páté žluté kartě automaticky disciplinárně potrestaný. Do akce stále nemohou ani zranění Lars Bender a Karim Bellarabi, nepříliš jistý je start Jonathana Taha, naopak evidentně stoprocentně fit už bude na závěr této sezóny Kai Havertz.

Hosté, jimž budou chybět zdravotně indisponovaní Marcel Risse a Simon Terodde, by potřebovali ještě udělat poslední krok k tomu, aby je definitivně netrápily sestupové starosti, a nemuseli se tak ohlížet v tabulce neustále za sebe. "Nebyli jsme spokojeni po posledním zápase s Unionem. Umíme hrát lépe," ujišťoval Markus Gisdol, kouč Die Geissböcke.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Weiser, S. Bender, Tapsoba - Amiri, Aránguiz, Demirbay, Sinkgraven - Havertz, Volland, Diaby
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Ehizibue, Bornauw, Czichos, Katterbach - Skhiri, Hector - Kainz, Uth, Jakobs - Córdoba
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.53 - 4.83 - 5.96
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Augsburg - TSG Hoffenheim  (středa 20:30)
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Luthe - Framberger, Gouweleeuw, Uduokhai, Max - Khedira, Gruezo - Hahn, Löwen, Vargas - Niederlechner
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Posch, Grillitsch, Hübner - Kadeřábek, Samassekou, Zuber - Rudy, Geiger - Dabour, Baumgartner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.00 - 3.77 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
RB Lipsko - Fortuna Düsseldorf  (středa 20:30)
Lipsko se v závěrečných třech bundesligových kolech může pokusit ještě zaútočit na druhý Dortmund, fakticky chce ale splnit jeden jediný hlavní cíl, a to zůstat v první čtyřce, která znamená kvalifikaci do Ligy mistrů pro příští ročník. Pokud naplno uspěje v duelu s o záchranu usilujícím Düsseldorfem, může udělat zásadní krok ke kýženému úspěchu.

Domácí pravidelně bodují a neprohrávají, to je jejich zásadní motto, díky kterému se prakticky po celou dobu sezóny drželi v samotném popředí. A drží doteď. Byla by pro ně bezpochyby velká škoda, kdyby ještě dokázali ztratit půdu pod nohama. Náskok na své dva největší konkurenty, tedy Mönchengladbach a Leverkusen, si totiž vytvořili dostatečný.

Trenér Julian Nagelsmann může být se současným stavem spokojený. Jeho tým zvládl zachovat stabilní výkonnost i po koronavirové přestávce. "Nám jde vždy jen o vítězství, nehledě na postavení v tabulce nebo možné spekulace," ujišťoval. "Naší ambicí je postoupit do Ligy mistrů co nejrychleji. Chceme totiž prožít nejlepší ročník v naší historii," dodal.

V současné chvíli jsou Die Roten Bullen ve velké pohodě. A pomalu a jistě se také můžou soustředit na Ligu mistrů, která pravděpodobně začne v srpnu. Bohužel zřejmě bez klíčového forvarda Tima Wernera, který plánuje přestoupit do Chelsea již v červenci. "Je pro nás nesmírně důležitý. Dává mnoho gólů, je spolehlivý několik let," chválil Nagelsmann.

Na marodce Lipska se nic zásadního od minulého kola nezměnilo. Pořád zůstává mimo hru prakticky jen zraněný Yussuf Poulsen, hrát nebude ani Ethan Ampadu. "Düsseldorf se výrazně zlepšil. Pod trenérem Uwem Röslerem je stabilnější," mínil domácí lodivod. "Poztrácela ale už mnoho bodů. Často má vážně smůlu, třeba jako proti Dortmundu."

Právě střetnutí s Borussií mají Fortunen ve svých hlavách asi ještě doteď. Minulou sobotu s favoritem drželi krok do posledních chvil, rodila se pro ně aspoň konečná plichta, nakonec však přece inkasovali jedinou branku v samotném nastavení. "V závěru jsme měli fakt pech. Ale život holt není vysněný koncert," hlesl düsseldorfský útočník Steven Skrzybski.

Hosté by už vážně potřebovali zabrat, aby se mohli na dostřel přiblížit bezpečné patnácté příčce. Na tu ztrácejí tři body, přičemž předposlední Brémy jsou na tom bodově úplně stejně. Jenže jejich nynější soupeř, ten se jednoduše vážně často nesklání. Vždyť v lize dosud utrpěl jen tři porážky. Takovou bilancí se nemůže pyšnit ani nově korunovaný mistr z Bayernu.

Fortuna nemůže v Sasku počítat s Nikem Giesselmannem, jenž je po pěti žlutých kartách suspendovaný, chybět bude i Zackary Steffen, otazník pak visí nad startem Olivera Finka, jenž nedávno laboroval s poraněným lýtkem. "Výhodou toho, že se hrají zápasy jen pár dnů po sobě, je fakt, že není čas přemýšlet," říkal hostující brankář Florian Kastenmeier.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Mukiele, Klostermann, Upamecano, Angeliňo - Laimer - Sabitzer, Kampl - Daniel Olmo, Werner - Schick
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Kastenmeier - Ayhan, Hoffmann, Jörgensen - Zimmermann, Bodzek, Morales, Suttner - Stöger - Skrzybski, Hennings
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.27 - 6.49 - 11.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Mönchengladbach - VfL Wolfsburg  (úterý 18:30)
Borussia Mönchengladbach chce zpět na pozici zaručující účast v Lize mistrů. Bude to ještě hodně tuhý boj s Bayerem Leverkusen, přičemž to není poprvé, co se tyhle dva celky perou o nejprestižnější evropskou klubovou soutěž. V minulém roce byli úspěšnější die Werkself, kteří mají po jednatřiceti kolech nakročeno o něco lépe i letos. Vlci z Wolfsburgu ale chtějí také udržet před konkurencí pohárové umístění.

Oba celky jsou sice v tabulce za sebou na páté, respektive šesté příčce, ale dělí je deset bodů. Poslední dva vzájemné duely vyšly lépe Vlkům, kteří předvádějí i po koronavirové pauze stabilně kvalitní výkony. To se o Hříbatech napsat úplně nedá, protože po obnovení soutěže zvítězili z šesti případů jenom dvakrát.

Naposledy se sice Gladbach srdnatě pral s Bayernem, nicméně na gól Leona Goretzky v závěrečné pětiminutovce už odpovědět nedokázal. "Dostali jsme góly, kterým se rozhodně dalo předejít. A také jsme určitě měli na to, abychom minimálně dvě branky vstřelili. Zranění Marcuse Thurama bylo hodně nepříjemné," komentoval stručně Marco Rose, kterému by mohlo chybět až osm hráčů obvyklé základní sestavy, včetně Thurama, Johnsona, Zakarii a Pléy.

Oliver Glasner na druhé straně bude postrádat Williama, Ignacia Camacha a Paula Otávia. O startu Gerhardta, Mehmediho a Guilavoguie se rozhodně teprve v den zápasu. Určitou porci minut by naopak se speciální obličejovou maskou (což není to samé jako rouška!) mohl odehrát Jérôme Roussillon. Velkou šanci na základní sestavu má po odpykání karetní trestu i Renato Steffen.

Velkou hrozbou pro soupeřovu obranu zůstává ve velice dobré formě hrající Wouter Weghorst, který vsítil všechny tři poslední branky VfL. Proti Freiburgu se prosadil dvakrát, ale stačilo to ve výsledku jenom na bod. "Remíza je vlastně nakonec spravedlivá. Nepředvedli jsme tak kvalitní výkon jako obvykle a soupeře jsme lehce pouštěli do zakončení. Ty góly, které jsme dostali před a po poločasové pauze, nám psychicky rozhodně nepomohly. Potom jsem poslal na trávník čerstvé síly ve snaze urvat všechny tři body, ale bohužel se to nepodařilo," řekl trenér Glasner. Bude jeho skvadra tentokrát v Gladbachu úspěšnější?
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Lainer, Ginter, Elvedi, Wendt - Kramer, Neuhaus - Herrmann, Stindl, Hofmann - Embolo
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Mbabu, Pongracic, Brooks, Roussillon - Gerhardt, Arnold - R. Steffen, X. Schlager, Brekalo - Weghorst
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.38 - 3.60 - 3.06
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Werder Brémy - Bayern Mnichov  (úterý 20:30)
Bayern Mnichov se představí v Brémách a v případě vítězství může zpečetit zisk svého třicátého titulu. Protivník z Brém však stále visí nad sestupovou propastí a potřebuje nutně bodovat, takže určitě nebude chtít kůži prodat lacino.

V minulém kole vyhrály Brémy vysoko 5:1 nad Paderbornem, nicméně nutno dodat, že poslední klub tabulky jim špatným výkonem ledacos usnadnil. "Od první do poslední minuty to byl bojovný zápas. V prvním poločase jsme hráli hodně intenzivně a vytvořili jsme si několik brankových příležitostí. Ta zahozená penalta mohla být klíčovým okamžikem zápasu, ale naštěstí jsme bojovali dál. Zároveň je třeba dodat, že jsme v některých situacích měli i štěstí. Je to pro nás hodně důležité vítězství a jsme rád, že se nám podařilo vstřelit tolik gólů. Pořád se však nacházíme na sestupové příčce, takže je třeba mírnit euforii," hodnotil utkání s Paderbornem kouč Kohfeldt.

Bayern je přeci jen soupeř o poznání jiného kalibru. A málokdo jiný to ví lépe než Zelenobílí. Proti velkoklubu z Allianz Areny naposledy uhráli alespoň bod v září 2010. Poslední vzájemné utkání skončilo 6:1, když se o hattrick postaral Philippe Coutinho.

Ten se však na trávník Weserstadionu kvůli zranění kotníku nepodívá. Stejný problém řeší i Corentin Tolisso. Mimo jsou na straně Bayernu také Süle, Thiago a Lars Lukas Mai. Naopak se vrací Thomas Müller a nejlepší střelec Robert Lewandowski, který má tři zápasy na vstřelení deseti gólů, což by znamenalo dorovnání padesátiletého rekordu Gerda Müllera.

Ale i kdyby na něj nedosáhnul, nedá se předpokládat, že by Bayern třikrát zaváhal a přenechal titul Borussii Dortmund. Některé ze třiadvaceti výher nebyly zrovna přesvědčivé, jako ta víkendová nad Borussií Mönchengladbach. Na to se ovšem historie ptát nebude. Pravda je taková, že i tak bavorský gigant už osmou sezonu po sobě v Německu marně hledá silného konkurenta. A tohle klání s Werderem Brémy by to mělo potvrdit.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Veljkovic, Moisander, Augustinsson - Vogt - M. Eggestein, Klaassen - Bittencourt, Rashica - Osako
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Pavard, J. Boateng, Alaba, Davies - Kimmich, Goretzka - Coman, T. Müller, Gnabry - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 16.90 - 8.05 - 1.18
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SC Freiburg - Hertha BSC  (úterý 20:30)
Víkendový zápas proti Eintrachtu Frankfurt svěřenci Bruna Labbadii hrubě nezvládli. Po poločasové pauze hrála Hertha v deseti a inkasovala hned čtyři branky. Naopak Freiburg se dokázal vrátit do utkání proti Wolfsburgu a povedlo se mu alespoň remizovat.

Byl to hodně pestrý týden pro kouče Streicha, který čítal pětapadesátiny, prodloužení smlouvy v milovaném klubu a k tomu góly Lucase Hölera a Rolanda Sallaie, které orámovaly konec prvního a začátek druhého poločasu. Díky tomu se celek ze Schwarzwald-Stadionu může ve zbývajících třech kolech nadále ucházet o post zaručující účast v Evropské lize, v jejímž předkole se naposledy objevil v sezoně 2017/2018, protože přes NK Domžale se do základní skupiny přejít nepodařilo.

"Seběhlo se to asi tak, že jsme ztratili dva souboje a bylo to 0:2. Pak jsme měli štěstí, že soupeř nepřidal třetí trefu. Díky tomu jsme se zvedli. Na Evropskou ligu ani příliš nemyslím. Ale těší mě, že jsme to nezabalili a vrátili se do hry," hodnotil Streich po zápase s Vlky. Proti Herthě mu budou scházet Manuel Gulde a zřejmě i duo Florian Kath a Yoric Ravet. Naopak Gian-Luca Waldschidt a Robin Koch by měli být plně k dispozici.

Kouč Staré dámy Labbadia s velkou pravděpodobností učiní několik změn v sestavě. Určitě nenastoupí ve vzpomínaném klání proti Orlům vykartovaný Dredryck Boyata. Rozšířil tak vcelku početnou řadu nuceně absentujících hráčů, kterou tvoří Maximilian Mittelstädt, Thomas Kraft, Santiago Ascacibar, Mathew Leckie, Luca Netz a Javairô Dilrosun. Nelze nezmínit také suspendovaného Salomona Kaloua, který se natočil na video, jak porušuje koronavirová pravidla.

Velký otazník visí dále nad čtveřicí Plattenhardt, Rekik, Wolf a Matheus Cunha. Vlastně je s podivem, že slavnější z berlínských klubů při kolísavosti formy sesbíral osmatřicet bodů. Na rozdíl od sezony 2014/2015 nebude muset řešit záchranářské starosti, protože tři kola před koncem má desetibodový náskok na barážovou pozici.

Sezonu tedy můžou Vladimír Darida a spol. dohrávat v klidu, přestože všichni v kádru vědí, že do té příští je hodně co zlepšovat. "Góly jsme dostávali až příliš snadno. Nehráli jsme jako tým a snadno jsme se nechali přehrát. Frankfurt si rozhodně zasloužil vyhrát," hodnotil příčiny poslední porážky trenér Labbadia a zároveň naznačil největší současné slabiny svého výběru, čehož by SC pod vedením zkušeného Christiana Streicha měli umět využít.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Schmid, Lienhart, N. Schlotterbeck, Günter - Haberer, Höfler - C.-H. Kwon, Grifo - Höler - Petersen
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Pekarik, Stark, Torunarigha, Plattenhardt - Grujic, Darida - Klünter, Matheus Cunha, Lukebakio - Piatek
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.57 - 3.61 - 2.79
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Union Berlín - SC Paderborn  (úterý 20:30)
Svěřenci Steffena Baumgarta musí vyhrát všechny zbývající zápasy, pokud chtějí pomýšlet na udržení mezi elitou. Zároveň však Paderborn nemá situaci ve svých rukou a musí věřit v zaváhání soupeřů. Ani klub z hlavního města Německa ještě nemá vyhráno. Ovšem k jistotě setrvání v Bundeslize Unionu stačí o poznání méně - jediná výhra.

Paderborn, tým ze samotného chvostu tabulky dostal v minulém kole pořádně naloženo od Werderu, který zůstává na předposlední příčce pouze kvůli horšímu skóre, než jaké má barážový post okupující Düsseldorf. Nutno dodat, že i kdyby Paderborn duel proti die Eisernen zvládl, pořád ho čekají mače s Gladbachem a Frankfurtem.

"Jsem hrozně moc zklamaný. Náš výkon nebyl vůbec dobrý. Brémy naopak ukázaly, jak se bojuje o Bundesligu. Pokud nebudeme hrát jako tým, neexistuje ani teoretická šance, že bychom tuhle situaci zvládli. V takovém případě totiž rovnou vstupujete na hřiště jako poražený. Tohle je Bundesliga a podle toho musíme hrát," nechal se slyšet po porážce 1:5 trenér Steffen Baumgart.

Jeho protějšek Urs Fisher mohl naopak slavit výhru Unionu nad Kölnem. "Nebyl to zrovna bojovný zápas, ale s tím jsme počítali. Můj tým plnil moje požadavky po celých devadesát minut. Důležitá je u hráčů vždycky psychika a dnes byli klidní a soustředění. Proti Paderbornu si můžeme zajistit nejvyšší soutěž i na příští rok a to je výzva, kterou chceme přijmout," prohlásil odhodlaně čtyřiapadesátiletý Švýcar, který méně slavný berlínský klub vede od roku 2018.

Dá se očekávat, že proti vítěznému klání s Kozly učiní přeci jen nějaké změny v sestavě. I proto, že po karetním trestu se vrací Robert Andrich a že Yunus Malli se úspěšně zbavil koronaviru. Sebastian Poulter ho sice nedostal, ale přesto si nezahraje, protože odmítl v době největší krize přistoupit na snížení platu. Nicméně i bez něj mají die Köpeniker slušnou šanci, protože v útoku nebude chybět Sebastian Andersson, jenž už dvanácti zásahy pomohl k několika cenným bodům.
Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Trimmel, Friedrich, K. Schlotterbeck, Reichel - Andrich, Gentner - Ingvartsen, Malli, Bülter - Andersson
SC Paderborn - pravděpodobná sestava:
Zingerle - Jans, Strohdiek, Hünemeier, Collins - Gjasula, Vasiliadis - Evans, Holtmann - Mamba, Srbeny
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.85 - 3.99 - 4.28
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov31234492:3173
2.Borussia Dortmund31206582:3566
3.RB Lipsko311711377:3262
4.Bayer Leverkusen31176857:4157
5.Borussia Mönchengladbach31175958:3856
6.VfL Wolfsburg311210944:3846
7.TSG Hoffenheim311271242:5243
8.SC Freiburg311191141:4342
9.Schalke 04319121036:4839
10.Eintracht Frankfurt311151553:5638
11.Hertha BSC311081344:5538
12.1. FC Köln311051648:5935
13.FC Augsburg31981442:5735
14.Union Berlín311051637:5435
15.1. FSV Mainz 0531941839:6331
16.Fortuna Düsseldorf316101533:6128
17.Werder Brémy31771735:6428
18.SC Paderborn31481934:6720

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (40)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak Bayern bude mít první z TOP lig titul

Reagovat
REPLIKATOR

PSG

Reagovat
smazaný uživatel

z dohraný ligy

Reagovat
andrew96

Kicktipp! Letos je to v 1. i 2. Bundeslize dost napínavé, tak si to nikdo nepokazte zapomenutím na vložené kolo.

Reagovat
stas87

Tak kolko? Moj tip je 0-4. Thomas nejake acko prida dnes.

Reagovat
Heresy

1:3

Reagovat
Kixi Syhimour

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Staci 0:1

Reagovat
PP

Budou to chtít slavit doma, Werder potřebuje bodovat.. remíza za barák.. Tip 1:1

Reagovat
To som ja

Akože pred vlastným publikom

Reagovat
PP

jasné.. před svým virtuálním publikem. Ale vzhledem k sestavě to vypadá, že to chtějí rozseknout dneska no..

Reagovat
Coutinho10

nebo se bude slavit zítra

Reagovat
Bayern +

Neuer - Pavard, Boateng, Alaba, Davies - Kimmich, Goretzka - Gnabry, Műller, Coman - Lewa

R: Ulreich, Odriozola, Cuisance, Hernandez, Singh, Meier, Zirkzee, Wriedt, Richards

Lavicka pekna

Reagovat
20fredy20

O Suleho sa bojim , mam podobne zranenie a uz nemusi byt nikdy tak dobry ako bol.

Reagovat
Bayern +

Mame Boatenga

Včera bol famózny, ale chcel by som ho vidieť proti takej Barcelone, City, Juve...

Reagovat
20fredy20

To ano, Boateng ma neskutocne a sedi mu aj Alaba ktory je rychly a obeha to, Jerome uhra hlavicky a fyzicke suboje. Len sa bojim o Suleho v buducnosti je to paradny stoper a toto zranenie ho urcite poznaci.

Reagovat
bayern987

On už jednou stejně zranění prodělal kdysi v Hoffenheimu, nijak ho to nepoznamenalo, tak doufejme no.

Reagovat
Liquid

dobře zaříznutý HSV Hecking málem vyletěl z kůže, Heidenheim to má ve vlastních rukách, teda aspoň tu baráž, doma má teď právě HSV a v posledním kole by jim to Arminia mohla pustit a věřím že Stuttgart aspoň 1x ztratí v těch 3 kolech

Reagovat
Rudnevs

Dúfam, že Hamburg so Stuttgartom nepustia Heidenheim do Bundesligy, hoc to čo v poslednej dobe tí dvaja predvádzajú, je celkom tragikomédia, čiže by ma ani neprekvapilo, keby budúce kolo HSV padlo tam u nich v provincii a budúci rok by si Bundesligu zahral Heidenheim po vzore vlaňajšieho Paderbornu. Každopádne, na Arminiu sa celkom teším, im som ten postup aj prial. Už dlho som si vravel, že by Neuhausa mohol skúsiť nejaky bundesligista, no nakoniec sa on do tej Bundesligy dostal i sám.

Mimochodom včera celkom dobrá kanonáda od Nürnbergu. Tento rok to síce nie je od Clubu bohviečo, ale jedným z pozitívnych zábleskov tejto sezóny je Robin Hack, ktorý včera dával hetrik a je momentálne asi najväčšia superstar Nürnbergu. Som zvedavý, kam zamieri v lete. Hoffenheim vraj má možnosť spätného odkupu, čiže to je asi najpravdepodobnejšie. Ďalej má o neho záujem trebárs Salzburg alebo Brügge.

Reagovat
Liquid

viděl jsem Stuttgart na Karlsruhe a byla to velká bída od něj a co se týče porovnání Heidenheimu s Paderbornem, Pad tam byli teď podruhé a oživením nebyli, naopak Union každej druhej posílal zpět do 2 a podívej, že se udržej, Mohuči se dřív taky asi moc nevěřilo a jak dlouho se v bundeslize drží, čiže pokud se tam HEID dostane tak bych ještě nesoudil, že nutně musí spadnout, ta výhra Norimberku mě mrzí, jaký máš názor na působení Zreláka, mimochodem koukám, že byl i v Jablonci a vůbec si ho nevybavuji, i s ohledem na repre kde má 4/2 bilanci a absenci pořádného útočníka ve vaší repre, měl by změnit dres, když byl loni v bundeslize, teď je na spodku 2. a příští rok by to mohla být i trojka?

Reagovat
Rudnevs

Ono to porovnanie Paderbornu s Heidenheimom sa vzťahovalo hlavne s ohľadom na predošlú sezónu. O postup za Kölnom dlho bojovalo HSV s Unionom a Paderborn bol vždy ten štvrtý vzadu a nakoniec to dopadlo tak, že v predposlednom zápase sezóny Hamburg padol v Paderborne. Paderborn postúpil a Hamburgu ostal akurát tak tvrdý chleba. Teraz je situácia podobná, Heidenheim je zatiaľ ten štvrtý vzadu za HSV a Stuttgartom (a už istým Bielefeldom) a v predposlednom kole hrá Hamburg v Heidenheime, rovnako ako hral minulý rok v Paderborne. Vôbec by som sa nečudoval, keby to dopadlo podobne ako pred rokom.

Každopádne si nemyslím, že by Heidenheim bol nejake výrazné oživenie. V čase, keď Mainz postupoval do Bundesligy, tak mal podľa mňa väčšiu šancu etablovať sa tam, vzhľadom na to, že mal potenciál stať sa väčším klubom, je z väčšieho mesta, tým pádom väčšia šanca prilákať hráčov, sponzorov a podobne. A myslím, že každý, kto o nemeckom futbale aspoň trochu niečo vie, považoval Union za veľké obohatenie Bundesligy, pretože to je proste kultový klub so skvelými fanúšikmi. To naozaj nie klub ako každý iný, navyše je z Berlína, čiže je tam i ten potenciál. To naopak Heidenheim an der Brenz je z malého mestečka a príde mi ako absolutne nezaujímavý klub. Síce tam ten futbal robia dobre, stavajú na kontinuitu, to je samozrejme všetko pekné, ale je to proste nudný provinčný klub, nechcem ich v Bundeslige moc vidieť. A čo sa týka toho Mainzu, tak keď už sme pri tom, ten by úprimne mohol spadnúť tiež, v posledných rokoch je to šedá myš a klub bez identity s prázdnymi tribúnami.

Zrelák podľa mňa môže byť za Nürnberg rád, dobre si zarobí, navyše život v Nemecku a v celkom peknom meste. Na nejaky veľký prestup vpred to bohužiaľ moc nevidím, nikdy ma moc nepresvedčil o tom, že by to bol zas nejaky extra skvelý útočník. Možno by sa mohol posunúť niekam, kde by bol prvou voľbou, ale Nürnberg je podľa mňa pre neho tiež v pohode.

Reagovat
Liquid

u toho Mainzu je zas pro mě nezajímavý to, že v bezprostřední blízkosti je několik větších klubů (Wiesbaden,Darmstadt, 2 kluby ve Frankfurtu a spící obr z Offenbachu) což u Heidenheimu úplně není

Reagovat
Rudnevs

Z tohto pohľadu by som v Bundeslige privítal Kiel, veľké mesto na severe, ktoré je v jedinej spolkovej krajine, kde sa zatiaľ nehrala Bundesliga. Priniesli by do BL zase trochu niečo nové. Tuším to raz vravel bývalý športový riaditeľ Wohlgemuth, že oni dokážu hráčov privádzať i vďaka tomu, že tam majú more a že to je zaujímavé mesto.

Mainz si svojim spôsobom získal svoju zaujímavosť, keď tam bol Heidel a spolu s ním Klopp či Tuchel, privádzali zaujímavých hráčov, každoročne nahrádzali odchody v štýle Baselu alebo Salzburgu, chodilo tam mnoho fanúšikov a pekne sa pozeralo na ich hru. Možno to je i preto, že keď som začal pozerať bundesligu, tak tam boli už celú večnosť a už som na nich bol tak nejak automaticky zvyknutý. Teraz už však na nich takmer nič zaujímavé nevidím, čiže kľudne nech spadnú.

Reagovat
Liquid

přesně tak, Kiel bych si tam moc přál a doufám i v progres Saarbrückenu aby se aspoň do tý dvojky vrátili, naopak špatně to vypadá v Durýnsku, v Jeně i Erfurtu úpadek poslední léta a dobře to nevypadá ani v Maklenbursku s Hansou Rostock

Reagovat
Rudnevs

No neviem, ten východ ani Saarland mi tam nejak moc nechýba.. ono to je v konečnom dôsledku nakoniec vždy aj tak o sympatiách. Každopádne Rostock by som rád videl vyššie, aspoň v 2. BL.

Reagovat
Coutinho10

už jsem zkusil asi 10 linků z totalsporteku a nic mi nejde twl

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
SpartaOvenka

Kahn s tou zelenou klíčenkou ve stylu "dneska jsem jim to přijel prodat".

Reagovat
20fredy20

Jerome

Reagovat
Smreky

Kingsley Coman před čtyřmi dny oslavil teprve 24. narozeniny a včera si na své konto připsal už devátý ligový titul v kariéře. Francouzský křídelník byl už v šestnácti letech na soupisce PSG, s nímž stejně jako s Juventusem získal dva primáty, dalších pět jich má s Bayernem. V sezoně 2015-2016 se stal šampionem italské i německé nejvyšší soutěže.

Tak to klobucik dole pred ním... slušná kariéra zatiaľ škoda tých zranení...

Reagovat
Müllered

Schick na lávce. O jednu starost méně, kouknu na Spartu, pak možná na BVB, až nastoupí Páťa, tak Lipsko a až nastoupí Leroy, tak City.

Reagovat
stas87

Tak to je zle, Pata Scik sedi. Kto potom zariadi debakel Fortuny?

Reagovat
REPLIKATOR

Nikdo, skončí to 0:0.

Reagovat
REPLIKATOR

Celkem se dalo čekat, že se na to Dortmund vysere a Mohuč bude bodovat, když titul už nezískají a LM je jistá

Reagovat
stas87

Pre Mainz parada, ak udrzi vyhru. Budu v klude a nemusi sa snazit tie posledne dva zapasy.

Reagovat
REPLIKATOR

Burkardt se radoval, jako by dal první gól v životě. A taky že jo

Reagovat
stas87

:-)))) A uz je to o dva.

Reagovat
REPLIKATOR

Dnes úplně bez zájmu něco vymyslet dopředu. Navíc některé pokažené nahrávky jsou až komické.

Reagovat
REPLIKATOR

Szalai

Reagovat
Rudnevs

Na obranu Schalke musím napísať, že v Rückrunde je tá ich zostava riadne vybrakovaná. Dnes absencie - Caligiuri (vykartovaný), Stambouli, Sane, Serdar, Mascarell, Harit a Burgstaller (no dobre, zrovna ten s tou svojou formou nechýba asi nikomu). Ten tím vyzerá ako keď tam v FM už nemáš koho dať, tak ti tam dáva takých tých počítačom vygenerovaných hráčov. To sa potom ťažko hrá Bundesliga.

Ale tak nech si mladí zahrajú, trochu sa oťukajú.. síce to zrejme nie su zrovna generácie, ktoré by mali naväzovať na Draxlera a spol., ale tak niekto schopný sa tam trebárs nájde. Zostúpiť už Schalke aj tak nemôže našťastie.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele