32. kolo
17.06.2020 20:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Velká bída od Dortmundu, doma zaslouženě padl s Mohučí

Dortmund se musel smířit s faktem, že o den dříve již Bayern oslavil mistrovský titul, na který tak v nynějším ročníku prostě nedosáhne. A jako by se tahle skutečnost tak trochu projevila na celkovém výkonu týmu trenéra Luciena Favreho, jenž bude do konce ročníku usilovat jen o pozici vicemistra. Za jiných okolností by možná s Mohučí neprohrál.

Především pro hosty mají tyhle nečekané tři získané body cenu zlata. Díky nim totiž výrazně stabilizovali své postavení v boji o záchranu, a ačkoli matematicky sestup pořád možný je, prakticky by si ho měli ve zbývajících dvou kolech pohlídat. Odpoutali se totiž od šestnáctého Düsseldorfu na rozdíl pěti bod, od předposledních Brém dokonce na rozdíl šesti.

Domácí přitom do hry nasadili velmi silné složení. Jenže tentokráte jako by se v ofenzivě vždy dobře namazaný stroj jednoduše zasekl. Neměl v útoku potřebné mazání. Nedostával se pravidelně do gólových příležitostí jako obvykle. A nebýt selhání Lipska v souběžně hraném zápase s Düsseldorfem, měli by tohoto svého soka v tabulce, lidově řečeno, za zadkem.

Výběr kouče Achima Beierlorzera nebyl na hrací ploše o tolik lepším mužstvem. Hrál však velmi chytře a především vyučoval svého protivníka z produktivity. Zatímco Borussia v 15. minutě svou první, a vlastně i jednou příležitost první půle, prostřednictvím Witsela kvůli dobrému zákroku stopera St. Justeho neproměnila, Mohuč byla následně úspěšná.

Ve 33. minutě podnikl po pravé straně rychlý výpad Baku, svým přesným centrem našel ve vápně nabíhajícího Burkardta, jenž svou prudkou hlavičku usměrnil přesně ke vzdálenější tyčce. A zkraje druhé půle Die Nullfünfer rozhodli definitivně o svém vítězství, a to díky proměněné penaltě. Zase přitom Dortmund působil velmi zaskočeným dojmem.

Ve 48. minutě ostře ze střední vzdálenosti vypálil Onisiwo, gólman Bürki stačil míč vyrazit pouze před sebe, bohužel pro něj, pouze k protihráči Latzovi, jehož zezadu ve snaze odebrat mu balón přišlápl nešťastně Piszczek, a sudí Willenborg tak nařídil pokutový kop. K němu se postavil Mateta, který zamířil uvážlivě a přesně do protipohybu rozhozeného Bürkiho.

Die Borussen na dva inkasované góly odpověď nenašli. Ba naopak nebezpečnější směrem dopředu byl i nadále jejich soupeř, třeba v 59. minutě musel Matetu ve slušné pozici zastavit až stoper Hummels, v 71. minutě se snažil prosadit taktéž Boëtius, ten ale o kousek Bürkiho bránu minul. Ve zbytku zápasu pak hosté pohodlné vedení udrželi až do konce.

Autor: Patrik Sandev / kicker.de, livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

Reagovat
REPLIKATOR

ostudný zápas

Reagovat
DidusIneptus

Dortmund - Mohuč 2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele