32. kolo
17.06.2020 20:30 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Hoffenheim se vrátil na sedmé místo, venku skolil Augsburg

Fotbalisté Hoffenheimu, vedení novým komandem trenérů, zvládli klání na půdě Augsburgu a vrátili se zpátky na strategickou sedmou pozici, kam se po úterý posunul na chvilku Freiburg po vítězství nad Herthou. O všem podstatném se v tomto střetnutí rozhodlo až ve druhé půli, přičemž jednu asistenci si připsal na své konto český reprezentant Pavel Kadeřábek.

Nejenom tuhle tuzemskou stopu nabídlo tohle utkání, na domácí straně totiž poprvé od konce května nastoupil v základní sestavě Marek Suchý, nicméně po závěrečném hvizdu sudího Aytekina byl rozhodně tím smutnějším. Spolu se svými spoluhráči chtěl udělat poslední krok k definitivní záchraně, sestupem je ale Augsburg kvůli tomuto výsledku stále ohrožen.

Marcel Rapp, Matthias Kaltenbach, Michael Rechner, Timo Gross, Kai Herdling a také sportovní ředitel klubu Alexander Rosen, to je uskupení, které po odvolaném Alfredovi Schreuderovi převzali otěže šéfů lavičky Hoffenhemiu. A zatímco během premiéry proti Lipsku zaznamenali nezdar, tentokráte výhru do boje o evropské poháry získali.

Oba celky si vytvořily v dějství prvním pár šancí, v gól ale neproměnily ani jednu z nich. Do parádní střelecké příležitosti se ve 22. minutě propracoval Max, ovšem v koncovce zaváhal a o kousek minul hostující bránu. Na druhé straně se o pár chvil později snažil prosadit Samassekou, avšak jeho povedenou dělovku stačil zlikvidovat úspěšně brankář Luthe.

Těsně před přestávkou se ještě hosté nedočkali své odměny, neboť Baumgartnerovu pravačku vychytal Luthe, v 58. minutě Hübner svou hlavičkou orazítkoval břevno, nicméně minutu na to už se skóre přece měnilo. Kadeřábek svým přízemním centrem u pokutové značky našel spoluhráče Daboura, jenž ve skluzu usměrnil míč k tyči za zkoprnělého Lutheho.

Hoffenheim najednou nabral ještě více na sebevědomí. V 62. minutě sice Bebou trefil svou hlavou brankovou konstrukci, míč se však odrazil do cesty Dabourovi, jenž z blízkosti pohotově zacílil. Augsburgu se podařilo v 69. minutě snížit průběžný stav, Löwen vyslal centr z rohového čtvrtkruhu na bližší tyčku, odkud se prosadil dobře nabíhající Vargas.

Ve zbývajícím čase se však svěřenci trenéra Heika Herrlicha nenadechli k nějakému obratu. Jejich soupeř se začal soustředit čím dál výrazněji na bránění těsného náskoku a udrželi ho ve finále až do konce. Minutu před koncem se jim navíc podařilo ještě tři body pojistit poté, co Kramaričovu vyraženou přihrávku stačil ještě doklepnout za brankovou čáru Bebou.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele