32. kolo
17.06.2020 20:30 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Lipsko selhalo v závěru, s Düsseldorfem pouze plichtilo

RB Lipsko mělo obrovskou možnost dotáhnout se na dostřel druhému Dortmundu, který nečekaně zaváhal doma s Mohučí, a zároveň si výrazně pojistit pozice zaručující účast v Lize mistrů na příští sezónu, jenže totálně zpackalo samotný závěr zápasu s Düsseldorfem, se kterým nakonec uhrálo jen remízu. A to přitom vedlo nad soupeřem už o dvě branky.

Rozdíl mezi Die Roten Bullen a Borussií se mohl náhle ztenčit na pouhý jeden bod. V podstatě by navíc definitivně zlomili odpor čtvrtého Leverkusenu a pátého Mönchengladbachu, se kterými se perou o toužebnou milionářskou soutěž. Jenže maximálně podcenili finální minuty, během nichž si nechali vítězství proklouznout mezi prsty.

Pro Fotunu je konečná plichta více než velkým vysvobozením. Nicméně o záchranu usilující aktuální šestnáctý celek tabulky bezpochyby neměl radost z rezultátu, jaký se udál právě v Dortmundu v souběžné hraném utkání. Mohuč se totiž díky vítězství odpoutala právě od ní už na rozdíl pěti bodů, a to je manko, které se již bude velmi, velmi těžko stahovat.

V současné chvíli tedy vypadá situace na spodku průběžného pořadí dosti jednoznačně, a to tak, že do baráže půjde zřejmě buď Düsseldorf, nebo předposlední Brémy, přičemž na jednoho z nich zbude přímý pád o patro níže. Lepší postavení má v současnosti výběr kouče Uweho Röslera, který má i díky této hodně cenné remíze o jeden bod více než Werder.

První poločas nenabídl příliš zajímavých momentů. Dění na hrací ploše bylo vyrovnané, oba týmy se do gólových šancí prosazovaly sporadicky. Jakousi první chtěl proměnit v přesný zásah ve 13. minutě Hennings, nicméně míč do prostoru mezi třemi tyčemi nenasměroval, na opačné straně ve 34. minutě Halstenberg, avšak jeho pokus lapil gólman Kastenmeier.

Po hodině hry načal účet tohoto mače tým kolem trenéra Juliana Nagelsmanna. Upamecano předal balón svému spoluhráči Kamplovi, ten si ho navedl na svou pravačku za pokutové území a odtud vyslal dělovku ke vzdálenější tyčce. Uběhlo jen pár desítek vteřin a Lipsko svůj náskok navýšilo, to když další výstavní přesnou střelu vyprodukoval Werner.

Kdyby Klostermann, Haidara nebo Forsberg zužitkovali následně svoje příležitosti, zřejmě by si domácí vedení již s přehledem pohlídali. Düsseldorf však tuhle mizernou koncovku stačil ještě ztrestat. Nejprve snížil po Sobottkově zakončení svou tečí Skrzybski, ve druhé minutě nastavení pak skóroval hlavou na zadní tyčce nikým nehlídaný obránce Hoffmann.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
REPLIKATOR

Oni vedou v 86. minutě 2:0 a zase to doma zremízujou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele