32. kolo
17.06.2020 20:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Leverkusen derby proti Kolínu nad Rýnem zvládl a vrátil se na čtvrté místo

Leverkusen dokázal doma porazit Kolín nad Rýnem a stejně jako před pár dny došlo ke střídání stráží na čtvrté příčce. Zatímco v minulém kole ale stačila Bayeru uhrát na půdě Schalke i remíza, aby se vecpal před svého největšího rivala Mönchengladbach, tentokráte musel zvítězit. A svůj cíl nakonec v derby o Severní Porýní-Vestfálsko splnil.

Domácí nutně potřebovali zareagovat na úterní výhru Mönchengladbachu proti Wolfsburgu, aby měli situaci ohledně umístění v první čtyřce pevně ve svých rukou. Jedině první čtyři týmy totiž postupují z Bundesligy do Ligy mistrů pro příští ročník. A ačkoli naposledy v Gelsenkirchenu nepředvedli nikterak povedený výkon, nyní došlo ke zlepšení.

Hosté naopak po koronavirové přestávce potvrdili skutečnost, že se jim výrazně nedaří. Od květnového restartu nejvyšší německé soutěže zatím ani jednou neuzmuli tříbodový rezultát a nic na tomhle faktu nezměnil ani nynější mač. Pořád jim tak hrozí matematicky možný sestup, prakticky jim však ve zbytku sezóny půjde o to urvat co nejlepší umístění v tabulce.

Svěřenci trenéra Petera Bosze byli od úvodních minut aktivnějším mužstvem, už ve 3. minutě se dostával do dobré příležitosti Diaby, nicméně zakončení pak neprovedl nejlépe, o čtyři minuty později se však prosadil již jeho spoluhráč Sven Bender, který na bližší tyčce chytře protečoval míč do brankové sítě po centru z rohového čtvrtkruhu od Baileyho.

Leverkusen byl při chuti i nadále, ve 13. minutě se v další vyložené pozici objevil Diaby, jenomže gólman Horn stačil jeho pokus bravurně polapit. Ve 38. minutě se nepodařilo skórovat Havertzovi, jenž minul kýžený a chtěný prostor mezi třemi tyčemi, avšak o pár chvil později již přece překonal Horna, to když snadno zužitkoval přihrávku od Baileyho.

Do konce prvního poločasu přitom nemuselo zůstat jen u dvougólového vedení Die Werkself, tři minuty před přestávkou ještě stačil slušně napřáhnout Volland, jenže ke své smůle orazítkoval pouze brankovou konstrukci. Kolín nad Rýnem se poprvé osmělil až ve druhém dějství, v 54. minutě vypálil Thielmann, ovšem o malinký kousek se do brány netrefil.

K dramatizaci celého klání, které měl Leverkusen především v první pětačtyřicetiminutovce pevně pod kontrolou, došlo v 59. minutě. Rohový kop zahrál Rexhbecaj pasem do šestnáctky, odkud se hlavou prosadil Bornauw. Avšak další přesný zásah Die Geissböcke nepřidali, inkasovali naopak potřetí v 83. minutě, to když Diaby zamířil ke vzdálenější tyčce.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele