32. kolo
17.06.2020 18:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Frankfurt potvrdil dobrou formu, doma skolil Schalke

Absencemi zdecimované Schalke protáhlo svou rekordní šňůru čekání na ligové vítězství už na čtrnáct utkání v řadě, ba co hůře, z půdy Frankfurtu si domů nedovezlo dokonce ani bod. A protože Hoffenheim ve večerním duelu vyhrál v Augsburgu, definitivně ztratilo naději na zisk sedmé příčky, a tudíž i Evropskou ligu, kterou tahle pozice jako poslední zaručuje.

Hosté naposledy nepředvedli nikterak špatný výkon proti favorizovanému Leverkusenu, s nímž nakonec uhráli plichtu, jenže tentokráte podobné představení nedokázali zopakovat. André Silva v prvním poločase a David Abraham zkraje druhého poslali Eintracht do vedení, na což svěřenci trenéra Davida Wagnera zareagovali jen gólem Westona McKennieho.

Domácí potvrdili, že v uplynulých týdnech nastalo v jejich podání výsledkové zlepšení, a získali již svou čtvrtou výhru z minulých pěti ligových utkání. Nejenže se tak v tabulce dostali před svého soupeře, ale zároveň stále živí šance na to, že by se ještě mohli posunout na sedmé místo. Byť na tuhle metu ztrácejí hrozivých pět bodů, matematicky možnost existuje.

Frankfurt byl v úvodních chvílích dějství prvního lepším týmem. Ve 12. minutě prověřil připravenost hostujícího gólmana Nübela svým pokusem Kostić, ovšem neuspěl, o čtyři minuty později se probíjel do slušné střelecké příležitosti spoluhráč Da Costa, avšak ani po jeho akci se skóre kupředu nepohnulo. V 18. minutě nezacílil přesně ani Kamada.

Schalke se do té chvíle na hrací ploše spíše trápilo, jeho sok přitom hledal další cestičky k zaznamenání přesného zásahu. Ve 22. minutě se znovu ozval Kamada, v tomto případě ale proti němu zasáhl Nübel. Ve 28. minutě si již domácí přece dočkali zasloužené odměny, po přihrávce Kamady si zasekl míč ve vápně André Silva a snadno zamířil k tyčce.

Svůj náskok výběr kouče Adiho Hüttera navýšil v 50. minutě. Kostić zprava rozehrál přímý volný kop prudkým, ovšem velmi přesným centrem na zadní tyčku, kam si naběhl obránce Abraham, a ten z blízkosti protečoval merunu za záda pouze přihlížejícího Nübela. Schalke se ale nechtělo vzdát. A o devět minut později došlo ke snížení průběžného stavu.

Také Die Königsblauen vyšla standardní situace, po pasu od Schöpfa si v pokutovém území nejvýše vyskočil McKennie, jenž hlavou poslal balón přesně pod břevno. Další branku ale Schalke již nestihlo přidat. Těžší situaci mělo obzvláště poté, co v 77. minutě vyinkasoval druhou žlutou kartu a následně červenou Bozdogan za přišlápnutí protihráče Hasebeho.

Autor: Patrik Sandev / livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele