32. kolo
16.06.2020 20:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Freiburg má po další výhře velice blízko k pohárům

Christian Streich je pro klub ze Schwarzwald-Stadionu zřejmě opravdu tím správným koučem. Za Freiburg hrával během aktivní kariéry a po jejím skončení začínal u výběru do devatenácti let, načež byl čtyři roky asistentem a od roku 2011 působí v roli hlavního trenéra. Za tu dobu stihl postoupit mezi elitu a vybojovat Evropskou ligu. Do ní je teď znovu o něco blíže. Naopak Hertha BSC rozhodně nebude na tuhle sezonu vzpomínat v dobrém, přestože se jí vyhnout záchranářské starosti.

V tomto střetnutí byl hodně vidět Vladimír Darida, ale k tomu se pochopitelně dostaneme. První velká šance byla na spadnutí ve 14. minutě, když Philipp Lienhart ve správný moment ukradl čistě balon Ibiševićovi. Po uplynutí úvodní dvacetiminutovky přišly na pořad večera chvíle domácích hráčů.

Nejprve hlavičkoval Robin Koch po rohu Vincenza Grifa těsně mimo. Potom nebezpečně mířil Roland Sallai a Jordan Torunarigha musel tečovat do bezpečí. Za minutku prodloužil Güngerův roh na zadní tyč Nicolas Höfler a znovu scházely pouhé centimetry. Do konce úvodní pětačtyřicetiminutovky to bylo z obou stran opatrnější. Zato ve druhé půli rozhodně bylo na co se dívat.

Tři minuty po změně stran se z dálky osmělil Robin Koch. V jednapadesáté minutě šli hosté do brejku, který zakončil Dodi Lukebakio famózní ranou z pětadvaceti metrů do levé šibenice! Rozhodčí Tobias Stieler však po poradě s videem tuhle nádhernou trefu neuznal. Důvod? Vladimír Darida předtím šlápl na ležícího Jonathana Schmida.

Po hodině hry se tedy jako první mohli doopravdy radovat domácí. Rune Jarstein se přesvědčil o tom, že Vincenzo Grifo je fotbalista s vynikající kopací technikou. Sedmadvacetiletý rodák z městečka Pforzheim rozehrál přímý kop z levého rohu pokutového území tak, že balon obletěl zeď a i přes velkou snahu gólmana ve službách Herthy BSC se nakonec odrazil od vnitřní strany tyče rovnou do sítě - 1:0.

Jenže vedení si Streichova družina užívala jenom pět minutek. Koch totiž ve vlastní šestnáctce nepříjemně atakoval Petera Pekaríka. Exekuce nařízené penalty se ujal Vedad Ibišević. A přestože Schwolow uhodl stranu, střela byla dostatečně tvrdá na to, aby zařídila "Staré dámě" vyrovnání - 1:1. Nicméně za dalších pět minut bylo zase všechno jinak.

Znovu se potvrdilo, že na oné frází nedáš-dostaneš opravdu něco bude. Vladimír Darida si vylámal zuby na Schwolowovi a krátce poté český záložník ideálně nezpracoval Jarsteinovu rozehrávku, čehož využil Nils Petersen. Ukořistil míč a levačkou nekompromisně zakončil - 2:1. To už bylo na tým Bruna Labbadii moc.

Až v poslední minutě mohl vyrovnat střídající Matheus Cunha, nicméně hlavičkoval těsně nad. Takže Vincenzo Grifo a Janik Haberer nemuseli litovat, že předtím svoje příležitosti zahodili. Freiburg prodloužil sérii neporazitelnosti na tři zápasy a bude ji chtít prodloužit jak proti Bayernu, kterému už o nic nejde, tak proti Schalke. Berlínský klub se ve zbytku sezony střetne s Bayerem Leverkusen a s Borussií Mönchengladbach.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Napíšu si to zde 2,82-3,58-2,56. Hertha favorit. DUVOD?

Reagovat
smazaný uživatel

DUVOD?-delnicky puvod Ale jinak souhlas tady s Fera2. Tipuji vitezstvi Freiburgu o 1-2 goly(3:1,2:1)?

Reagovat
berliner

Tip 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele