Bundesliga - souhrn 32. kola

03.05.2019, 22:29, aktualizováno 05.05.2019, 19:54
Komentáře a souhrny
Bayern si doma poradil s Hannoverem a znovu se přiblížil k obhajobě mistrovského titulu, jelikož Dortmund nakonec jen remizoval v Brémách. Leverkusen rozstřílel Frankfurt a na svého soupeře se bodově dotáhl. Hoffenheim veze bod z Gladbachu, dlouhé čekání na výhru ukončila Hertha. V neděli Schalke remizovalo s Augsburgem a zajistilo si záchranu...

Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt 6:1

05.05.2019 18:00

Góly: 2. Kai Havertz, 13. Julian Brandt, 23. Lucas Alario, 28. Charles Aránguiz, 34. Lucas Alario, 36. Martin Hinteregger (vl.) - 14. Filip Kostić

Bayer Leverkusen se v rámci 32. kola Bundesligy představil před vlastními fanoušky v utkání proti Eintrachtu Frankfurt. Kdekdo nejspíše očekával vyrovnanou bitvu napínavou až do samotného konce. To, co se v BayAreně odehrálo, ovšem v boji o poháry nemá obdoby.

Farmaceuti se před utkáním nacházeli na sedmém místě a aby se vrátili do pohárových vod, museli ideálně zvítězit. Frankfurtští fotbalisté i po nedávných ztrátách stále drželi čtvrtou příčku s několikabodovým náskokem na své konkurenty na pozicích níže.

Očekávaná vyrovnanost utkání vzala za své hned v jeho úvodu. Ve 2. minutě si totiž Havertz výborně zpracoval míč na hranici vápna a z druhého doteku jej levačkou poslal přesně k tyči - 1:0. Ve 14. minutě navýšil vedení Bayeru po nepovedené ráně jednoho ze svých spoluhráčů zakončením z blízka Brandt - 2:0. Hned o minutu později se ale hostům podařilo snížit díky vlastnímu gólu Taha - 2:1.

V 19. minutě se pokusil ohrozit branku hostí svou ranou Wendell, těsně ji však minul. O čtyři minuty déle se podruhé v utkání prosadil Brandt a znovu to bylo po zmatku v pokutovém území Eintrachtu, čehož využil další střelou z bezprostřední blízkosti - 3:1. Po necelé půlhodině hry domácí přidali další branku. Brandt s Aranguízem předvedli rychlou kombinaci, na jejímž konci druhý jmenovaný poslal levou nohou míč za záda gólmana hostí počtvrté - 4:1.

Ve 35. minutě dostal dlouhý míč za obranu Volland, ustál souboj s protihráčem a předložil kulatý nesmysl před prázdnou branku Alariovi - 5:1. A aby toho nebylo málo, o dvě minuty později Brandt vyslal centr do vápna Frankfurtu a Hinteregger jej umístil hlavou do vlastní sítě - 6:1. Tento výsledek nakonec vydržel do poločasové pauzy. Frankfurt byl zralý na ručník.

Druhá polovina utkání nabídla o poznání méně záživných akcí. Jedinou takovou si na své konto připsal Alario, když se řítil sám na brankáře Trappa, jenž ho ale tentokrát dokázal vychytat. Zápas byl tak ukončen "po prvním setu" výsledkem 6:1 pro Leverkusen po neuvěřitelně dominantním výkonu, především tedy v první půli.

Bayer se díky této demolici dotáhl bodově na svého soupeře a v posledních dvou kolech Bundesligy se ješte pobije o Ligu mistrů. Eintracht by měl tento katastrofální výkon rychle hodit za hlavu a za týden musí nutně zabrat, pokud nechce ztratit slibně rozjetou sezónu v jejím samotném závěru.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Fortuna Düsseldorf 1:1

05.05.2019 15:30

Góly: 9. Vincenzo Grifo (pen.) - 31. Dawid Kownacki

V rámci 32. kola na sebe narazily týmy Freiburgu a Düsseldorfu. Oba týmy měly již před utkáním jistou umístění někde okolo středu tabulky, tudíž pro ně tento vzájemný duel neměl nějaký zásadní význam. Konečná dělba bodů proto není překvapivým výsledkem.

Domácí před zápasem okupovali třináctou příčku tabulky s již dostatečným náskokem na baráž. Fortuna má za sebou ještě lepší průběh sezóny, díky němuž se před utkáním nacházela na desátém místě Bundesligy.

Do zápasu lépe vstoupili hosté, když v 5. minutě vystřelil Stöger po zemi z přímého kopu a domácí brankář Schwolow se musel činit. O pět minut později byl domácí záložník Haberer faulován ve vápně a Freiburg měl tak výhodu pokutového kopu. Tohoto úkonu se ujal Grifo a poslal domácí do vedení - 1:0.

Poté se dlouho ofenzivní snahy obou celků poněkud utlumily, tedy až do 32. minuty. V tom okamžiku si totiž hostující Kownacki navedl míč na svou levou nohu a razantní ranou s pomocí břevna uklidil míč do sítě - 1:1. Tento stav platil i o poločasové přestávce.

Na začátku druhé půle domácím zkomplikoval situaci Haberer inkasováním druhé žluté a následné červené karty. Freiburg tedy dohrával o deseti. Hostující Düsseldorf ovšem nedokázal využít početní převahy a utkání tak skončilo nerozhodně 1:1.

Pro oba celky to znamená setrvání na totožných ligových pozicích, jež jim patřily před vzájemným soubojem.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - FC Augsburg 0:0

05.05.2019 13:30

Góly: -

32. kolo Bundesligy přineslo souboj dvou sousedů ze spodní poloviny tabulky, Schalke a Augsburgu. Od domácích se čekalo, že navážou na povedený výkon z utkání v Dortmundu. To se však nestalo a diváci v tomto nepříliš kvalitním duelu branku neviděli.

Tým z Gelsenkirchenu se před tímto zápasem nacházel na patnácté příčce tabulky a vzhledem k prohře Stuttgartu na půdě Herthy věděl, že mu stačí bod k definitivní záchraně. Tu měli vlivem stejného výsledku jistou už před tímto utkáním hosté z Augsburgu, kteří byli na čtrnáctém místě o jeden bod právě před Schalke.

Úvod zápasu byl z obou stran opatrný a postrádal kvalitu, proto nepřinesl žádné šance. Až ve 38. minutě se konečně do jedné dostal Caligiuri, branku hostí ale přestřelil. První půle nic dalšího nepřinesla, a tak šli hráči do kabin za stavu 0:0.

V 52. minutě přišla dosud největší šance utkání. Serdar si na levé straně narazil s Embolem a vyslal střelu k bližší tyči, kde výborně nohou zasáhl Kobel. O čtyři minuty později si svou první šanci připsali hosté. Max přihrál po zemi do vápna na Gregoritsche, jehož tečovanou ránu jen tak tak zlikvidoval Nübel.

Na další zajímavý moment si fanoušci museli počkat do 81. minuty, v níž se po rohovém kopu dostal do šance Matondo, jehož ale opět vychytal Kobel. Zvrátit stav na stranu Schalke mohl ještě v 90. minutě Serdar, z blízka ale nedokázal překonat brankáře Augsburgu. Utkání tak skončilo remízou 0:0.

Schalke se díky bodu definitivně zachránilo, před další sezónou jej ale čeká spousta práce, pokud nechtějí i v dalším ročníku bojovat o udržení. Augsburg už má de facto hotovo a sezónu se pokusí zakončit v rámci možností na co nejvyšším místě.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Borussia Dortmund 2:2

04.05.2019 18:30

Góly: 70. Kevin Möhwald, 75. Claudio Pizarro - 6. Christian Pulisic, 41. Paco Alcácer

Dortmundští fotbalisté již před utkáním věděli o výhře jejich rivala z Bayernu a tudíž jim bylo jasné, že pro udržení reálných šancí na titul musí vyloupit Weserstadion. Domácí Brémy naopak stále myslely na účast v pohárové Evropě a taktéž k ní potřebovali získat tři body. Nakonec tak ani jeden z týmů nedostal to, co zřejmě chtěl.

Werder okupoval před zápasem deváté místo, kam spadl po výprasku od Düsseldorfu minulý týden. Ani Favreho parta svůj duel v posledním kole nezvládla, když prohrála doma v derby se Schalke 2:4 a navíc přišla minimálně pro toto klání o Reuse s Wolfem, kteří si za své zákroky vysloužili červené karty.

Do utkání vstoupili daleko lépe hosté a vypadalo to, že další ztrátu bodů rozhodně nehodlají dopustit. Už v 8. minutě se totiž po skvělém individuálním úniku prosadil Pulisic - 0:1. Od té doby byl zápas hodně bojovný a bez šancí na obou stranách. Ve 42. minutě se z ničeho nic Dortmund prosadil podruhé, tentokrát to byl Alcácer, jenž se parádně trefil z přímého kopu - 0:2. Za tohoto stavu šly týmy do šaten.

Ve druhé půli se dlouho pokračovalo v duchu té první, tedy bez zajímavých příležitostí. Po hodině hry to vypadalo, že se hosté budou moci radovat potřetí, Alcácerovi byl ale odpískán ofsajd a jeho branka proto neplatila. Od té chvíle začali úřadovat domácí. V 72. minutě vypálil s hranice vápna Möhwald a jeho střela překvapivě prošla skrz Bürkiho nohy do sítě - 1:2.

Netrvalo dlouho a bylo dokonce srovnáno. Augustinsson v 78. minutě nevzdal na levé straně boj o míč a podařilo se mu jej z brankové čáry dostat přímo k Pizzarovi, bývalému útočníkovi Bayernu, jenž tvrdou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě - 2:2. Oba týmy se do samotného konce snažily zvrátit stav na svou stranu, ale marně, utkání tak skončilo remízou.

Domácí mohou asi bod považovat za úspěch, když se ohlédnou za průběhem zápasu, jehož velkou část na svého protivníka ztráceli. Nadále tak zůstávají na deváté pozici a vypadá to na další rok bez evropských pohárů. Dortmund se naopak může zlobit jen na sebe, protože promarnil dvoubrankový náskok a dal šanci Bayernu už v příštím kole definitivně rozhodnout o titulu.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Hannover 96 3:1

04.05.2019 15:30

Góly: 27. Robert Lewandowski, 40. Leon Goretzka, 84. Franck Ribéry - 51. Jonathas (pen.)

Mnichovští měli před utkáním s Hannoverem jasný úkol - získat povinné tři body a vyvinout tlak na druhý Dortmund zvýšením svého náskoku na špici tabulky. To se jim nakonec v podstatě bez problémů podařilo a jsou tak zase o krok blíže zisku vytouženého titulu.

Kovaćovi svěřenci se v posledních týdnech konečně bezpečně usadili na první příčce tabulky a ačkoliv v minulém kole jen remizovali v Norimberku, díky prohře Dortmundu i tak svůj náskok navýšili. Hannoverští naposledy dokázali po dlouhé době zvítězit v zápase s Mainzem, přesto byli jejich vyhlídky na udržení mizivé, neboť zůstali na posledním místě Bundesligy.

Bayern si již od začátku duelu budoval převahu a po necelé půl hodině se konečně dostal do první šance, Müller však zakončoval z ofsajdu. O chviličku později, ve 29. minutě, už se ale Bavořané mohli poprvé radovat. Kimmich z pravé strany centr do vápna a Lewandowski se prosadil razantní hlavičkou - 1:0.

Poté se opět několik minut dařilo Hannoveru držet domácí na uzdě, avšak tři minuty před koncem poločasu přišel druhý úder. Alaba po individuální akci na levé straně předložil míč Goretzkovi, jenž přesnou střelou k tyči ze zhruba dvaceti metrů překonal Essera - 2:0. Goretzka měl v závěru první půle ještě jednu šanci, když ve druhé nastavené minutě nastřelil břevno hostí.

Do druhé půle se hostující trenér rozhodl nasadit Jonathase, který se výrazně zapsal do análů tohoto duelu. V 53. minutě totiž tento hráč proměněnou penaltou, nařízenou po ruce Boatenga, dokázal zkorigovat skóre na 2:1, načež okamžitě dostal první žlutou kartu za incident s Ulreichem. No a o čtyři minuty později jeho pracovní den skončil inkasováním druhé žluté a následné červené karty za úder do Kimmichova obličeje.

Bayern měl tedy od zmíněného okamžiku početní převahu a z otázky, zda vyhraje, se stala otázka, jak moc svůj náskok navýší. Nakonec se domácím podařilo přidat už jen jednu branku. V 85. minutě Coman kolmicí vybídl ke skórování Ribéryho a ten zkušeně zakončil přízemní ranou na zadní tyč - 3:1.

Bayern tak potvrdil roli favorita, navýšil svůj náskok na čele tabulky na pět bodů a mohl v klidu sledovat, jak si poradí v pozdějším sobotním utkání jeho konkurent z Dortmundu. Hosté nejspíše ani nečekali, že by se jim mohlo podařit bodovat zrovna na půdě bavorského giganta, i tak je však další prohra téměř s jistotou odsunula do druhé německé ligy.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - TSG Hoffenheim 2:2

04.05.2019 15:30

Góly: 72. Matthias Ginter, 84. Josip Drmić - 33. Pavel Kadeřábek, 79. Nadiem Amiri

Mönchengladbach v rámci 32. kola Bundesligy přivítal na svém hřišti Hoffenheim. Pro oba týmy to bylo velmi důležité utkání, neboť společně ještě s Leverkusenem, Wolfsburgem a Frankfurtem soupeří o místa zajišťující účast v evropských pohárech v příštím ročníku. Konečná vzájemná remíza dala šanci jejich konkurentům získat v tomto boji výhodu.

Domácí Borussia před zápasem měla z pátého místa na svého přímého soka náskok jednoho bodu, takže nemohla dopustit prohru, navíc v domácím prostředí. Hosté se kolapsem s Wolfsburgem v posledním kole nechali přeskočit Leverkusenem a nacházeli se tak na sedmém, tedy již nepohárovém místě.

Utkání mělo relativně opatrný začátek, prvních dvacet minut divákům žádnou šanci nepřineslo. Od 24. minuty se ale začaly dít věci. Nejprve v oné minutě po centru Schulze zakončoval Kramarić, jehož pokus domácí brankář Sommer zneškodnil. Po půlhodině hry se chorvatský útočník dostal do další šance, když zaměstnal Sommera z voleje po nadýchaném míči od Kadeřábka, opět neúspěšně.

Ve 33. minutě už se ale skóre měnilo. Demirbay rozehrál rohový kop a svým centrem našel přesně hlavu Kadeřábka, jenž překonal švýcarského brankáře domácí Borussie - 0:1. O čtyři minuty to mohlo být už o dvě branky, proti hlavičce ale znovu zasáhl Sommer a Bičakčić poté mířil vedle.

Ve druhé půli pokračoval koncert Hoffenheimu, ovšem i nadále mu vévodila skladba "Spalme vše, co můžeme". V 59. minutě po akci aktivního Schulze měl gólovou příležitost Szalai, opět ale nechal vyniknout gólmana domácích. O minutu později v další šanci zklamal Belfodil střelou mimo. V 71. minutě zakončoval po rohu Kramarić znovu vedle.

V 73. minutě přišlo nečekané vyrovnání z první větší šance domácího Mönchengladbachu. Neuhausova střela zleva byla tečována přímo k nohám Gintera, jenž se z malého vápna nemýlil - 1:1. O šest minut hosté ale znovu vedli. Schulz nejdříve napálil břevno a po několika odrazech mezi obránci domácích se do míče na hranici vápna krásně opřel Amiri a rozvlnil síť - 1:2.

Domácí to ale nevzdali a v 84. minutě opět vyrovnali. Pléa se po pěkné kombinaci dostal až do vápna a vybídl ke skórování Drmiče, který v jednoduché pozici neměl problém zakončit do protipohybu Baumanna - 2:2. Do konce utkání se již nic zajímavého neudálo, týmy se tak o body podělily.

Remíza nic moc neřeší ani pro domácí, ani pro hosty. Hříbata se stále nacházejí na pátém místě, už v neděli je ale může přeskočit Leverkusen, pokud porazí Frankfurt. Hoffenheim i nadále zůstává mimo pohárové příčky, pořád však ztrácí na své nejbližší rivaly pouze jeden bod a jedna výhra je může katapultovat klidně až od dvě nebo tři příčky výše.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - VfB Stuttgart 3:1

04.05.2019 15:30

Góly: 40. Vedad Ibišević, 45+1. Ondrej Duda, 67. Salomon Kalou - 70. Mario Gómez

Hertha ve 32. kole Bundesligy na svém stadionu přivítala Stuttgart. Ani jeden z týmů za sebou nemá povedenou sezónu, avšak zatímco Hertha už v podstatě nemá o co hrát, pro Stuttgart byl i tento zápas velmi důležitý, stále se totiž snaží zachránit.

Domácí byli před utkáním na jedenáctém místě, které pro klub z hlavního města Německa rozhodně nemůže být dostačující. Švábi se už několik týdnů nachází na šestnáctém místě, jež by je poslalo do baráže o udržení a zdá se, že to je pro ně jediná reálná cesta k záchraně v Bundeslize.

Duel začal nezajímavě, ani jeden tým si dlouho nedokázal vytvořit nějakou zajímavou příležitost. Jako první zahrozili hosté, stalo se tak ve 29. minutě, když Castro z přímého kopu těsně přestřelil branku Herthy. Ve 40. minutě se do první šance dostali také Berlínští a hned z toho byl gól. Plattenhardt našel centrem hlavu Leckieho, jehož pokus ještě Zieler dokázal zlikvidovat, na dorážku Ibiševiće byl však krátký - 1:0.

Domácí zdvojnásobili svůj náskok ještě do konce první půle, konkrétně v první minutě nastavení. Ibišević se dostal do další šance, Zieler proti němu dokázal zakročit, opět ale inkasoval z následné dorážky, kteoru měl tentokrát na svědomí Duda - 2:0.

Druhý poločas začal podobně jako ten první, dlouho se hrálo bez šancí. V 67. minutě pak přišla třetí branka domácích jako blesk z čistého nebe. Dilrosun se po individuální akci dostal až do vápna, odkud přes Zielera dostal míč před prázdnou branku, kde ve skluzu dokázal procpat kulatý nesmysl do sítě Kalou - 3:0. O tři minuty později Gómez hlavičkou po centru Sosy z přímého kopu zaznamenal čestný úspěch Stuttgartu - 3:1. Na víc se už ani jeden z týmů nezmohl, a tak si Hertha připsala první výhru po devíti zápasech.

Domácí se díky třem bodům z tohoto klání vyhoupli na desáté místo o skóre před Düsseldorf, jenž má ale zápas k dobru. Hosté touto prohrou de facto ztratili poslední teoretickou šanci na přímou záchranu a už se mohou pomalu připravovat na baráž o udržení, která by je neměla minout.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - 1. FC Norimberk 2:0

04.05.2019 15:30

Góly: 38. Felix Klaus, 78. Marcel Tisserand

Vlci se v rámci 32. kola Bundesligy utkali na domácím hřišti s přeposledním Norimberkem a bylo jasné, že tři body pro ně byl povinností. Po bojovném průběhu jich nakonec dosáhli a přiblížili se tak konečnému umístění v TOP 6, jež by je poslalo do pohárových bojů v příští sezóně.

Svěřencům trenéra Labbadii před duelem patřila osmá pozice, která by jim pochopitelně vstupenku do Evropské ligy neposkytla. Norimberští fotbalisté v minulém kole dokázali překvapivě doma získat bod za remízu s vedoucím Bayernem Mnichov, přesto se však nacházeli s pětibodovým odstupem od baráže na předposledním místě tabulky.

Utkání začalo opatrně a spíše než zajímavá útočná podívaná byl jeho obsahem boj o každý centimetr hrací plochy. Úvodní velká šance zápasu přišla až ve 38. minutě a hned skončila gólovou radostí domácích. Norimberk udělal chybu v rozehrávce, čehož využila dvojice Mehmedi - Klaus, když první jmenovaný vybojoval míč a připravil jej druhému jmenovanému před odkrytou svatyni hostí - 1:0.

Do poločasové přestávky se už nic zajímavého neudálo. Po půli měli první šanci hosté, když v 56. minutě z dálky vypálil Bauer. Jeho střela ale mířila moc vysoko. V 65. minutě se hráči Norimberku dostali do přečíslení, Ishak se rozhodl zakončit sám a trefil jen prostředek branky, kde stál připravený Pervan.

V 78. minutě domácí definitivně rozhodli o tom, že všechny body zůstaly ve Volkswagen Areně. Mehmedi nacentroval z přímého kopu do vápna, kde si míč našel Tisserand a přesnou hlavičkou jej poslal do sítě - 2:0. V závěru už další šance k vidění nebyly, a tak Tisserandův první ligový gól v sezóně stanovil konečný výsledek.

Wolfsburg se díky vybojované výhře posunul na šesté místo tabulky, z nějž ho však může už v neděli odsunout Leverkusen, pokud se mu podaří porazit Frankfurt. Norimberk musí v příštím kole nutně zvítězit, jestliže se chce ještě porvat o baráž. V případě prohry se hosté definitivně rozloučí s nejvyšší německou fotbalovou soutěží.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - RB Lipsko 3:3

03.05.2019 20:30

Góly: 43. Karim Onisiwo, 67. Moussa Niakhaté, 83. Jean-Philippe Mateta - 20. Lukas Klostermann, 32. Lukas Klostermann, 49. Timo Werner

Mainz přivítal v úvodním utkání 32. kola Bundesligy na svém stadionu Lipsko. Oba týmy měly své cíle splněné už před zápasem, proto se dalo čekat, že budou hrát uvolněně a připraví si pro své fanoušky zábavnou podívanou. A přesně to se jim povedlo.

Domácím před utkáním patřila dvanáctá příčka bundesligové tabulky a už měli zajištěno setrvání v soutěži i pro další ročník. Hosté z Lipska si v minulém kole definitivně vybojovali umístění v TOP 3 Bundesligy s teoretickou šancí na lepší než konečné třetí místo.

Už před začátkem duelu panovala v Opel-Areně parádní atmosféra, která slibovala zábavný večer plný zajímavých akcí. Netrvalo dlouho a tento předpoklad se začal uskutečňovat. Ve 20. minutě přišla první zajímavější situace, jež hned skončila gólem. Werner dostal přihrávku za obranu a nesobecky předložil Klostermannovi míč k zakončení do odkryté svatyně domácích - 0:1.

O dvanáct minut později byl rozdíl ve skóre již dvougólový. Opět zaúřadovala stejná dvojice, která se postarala o první branku Lipska. Werner vyslal kolmicí do šance Klostermanna a ten překonal Müllera citlivým obloučkem - 0:2. Domácí se však rozhodně nemínili vzdát a byli za svou snahu odměněni snížením ještě v první půli. Ve 43. minutě Latza prokázal skvělý přehled, když na hranici vápna průnikovou přihrávkou našel Onisiwa, jenž se po počátečních problémech se zpracováním dokonale uvolnil a levou nohou propálil Gulácsiho - 1:2.

Krátce po začátku druhého poločasu hosté svůj náskok znovu navýšili. Forsberg se na levé straně hřiště trochu kostrbatě dostal až na malé vápno Mainzu, odkud oslovil svou příhrou ke skórování Wernera, který neměl problém vsítit svůj čtrnáctý gól v sezóně - 1:3.

Domácí to ale ani po tomto momentu nezabalili a nakonec jistě udělali svým fandům radost. V 67. minutě totiž přišlo snížení na 2:3 díky trefě Niakhatého, jenž se dobře zorientoval ve vápně po rohu Aaróna a propálil vše, co mu stálo v cestě. No a sedm minut před koncem základní hrací doby už bylo vyrovnáno! Boëtius famózně vyslal kupředu střídajícího Matetu a ten se tváří v tvář brankáři hostí nemýlil - 3:3.

Hosté mohli v samotném závěru utkání, konkrétně ve třetí minutě nastavení, rozhodnout. Orbana však vychytal skvělým zákrokem Müller. Mainz se tak s Lipskem o body podělil za remízu 3:3. Pro domácí to znamená bodové dotažení na jedenáctou Herthu, Lipsko odskočilo Frankfurtu na jedenáctibodový rozdíl a stáhlo ztrátu na druhý Dortmund na čtyři body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov32235483:3174
2.Borussia Dortmund32217476:4270
3.RB Lipsko32198562:2765
4.Eintracht Frankfurt32159859:4154
5.Bayer Leverkusen321731263:5054
6.Borussia Mönchengladbach321571051:4052
7.VfL Wolfsburg321571054:4652
8.TSG Hoffenheim321312768:4751
9.Werder Brémy321211955:4847
10.Fortuna Düsseldorf321251545:6141
11.Hertha BSC3210101244:4940
12.1. FSV Mainz 05321071540:5537
13.SC Freiburg327121341:5733
14.FC Augsburg32881647:5932
15.Schalke 0432871736:5431
16.VfB Stuttgart32662029:7024
17.1. FC Norimberk323101925:5919
18.Hannover 9632462227:6918

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (62)

Přidat komentář
Rudnevs

3. Liga - investor z Uerdingenu sa hrá na Donalda Trumpa. Stále okolo seba kope a kritizuje médiá. O Norbertovi Meierovi napísal, že je to najhorší tréner v klubovej histórii a že Uerdingen je jeho posledné pôsobisko. A podľa všetkého to neni žiaden fake.

https://mobile.twitter.com/KFC_Vorstand

Reagovat
db18

Skvělý příklad jak to může dopadnout, když se zruší 50+1

Reagovat
Rudnevs

Medzičasom to už zmazal. Každopádne, Uerdingen je neskutočne komický klub. Na Bilde som čítal, že kvôli nezaplateným faktúram a platom je daňový úrad v klubovej centrále štamgastom, autobusové firmy ich nechcú prepravovať a vraj i hotely ich majú na čiernej listine. Novým trénerom sa stal Heiko Vogel a investor hneď pri predstavení uviedol, že keď bude treba, vymenó i 18 trénerov.

Každopádne, dlho som bol toho pravidla zástancom, ale momentálne som skôr za zrušenie alebo prípadne poupravenie 50+1. Ak chcú Nemci držať krok v Európe, tak je to “alternativlos”.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad bude tento případ dostatečným mementem pro všechny,kdo by uvažoval po podobném "investorovi"!

Reagovat
Rudnevs

Ono je to veľmi individuálne. Ponomarev je dement, ale netreba podľa neho súdiť všetkých investorov. Tých pozitívnych príkladov je tiež mnoho - Hopp, Benham a spol.

Okrem iného Uerdingen nemá čo stratiť. Čo najhoršie sa môže stať? Spadnú a budú hrať nejake pralesné ligy, ktoré by hrali i bez investora.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně,není každý takový.Myslel jsem tím,že by si měli dopředu takového případného mecenáše důkladně "proklepnout", než by se pro něj rozhodli,navíc pokud pochází z podobné destinace jako pan Ponomarev.FCK měl štěstí,že z toho vycouval.Takový Hopp je úplně jiná úroveň. Uerdingenu se to nevyplatilo,všechny ty posily jim postup nezaručily a sám jsem zvědav,jak to tam půjde dál.

Reagovat
Rudnevs

Jj, Hopp je fajn, mne ho je až ľúto, jak proti nemu protestujú, obzvlášť tie osobné útoky...

V Lauterne to bude tiež ešte zaujímavé. Potencionálny investor Becca si kladie podmienky, že chce, aby bola predlžená zmluva s Baderom a chce vyraziť nejakeho človeka z dozornej rady, ktorý kritizuje Badera.

Reagovat
vladino10

Tak to, ako to dopadá keď sa s 50+1 nič nedeje vidíme už teraz- jediný zástupca v Európe je od 1/4 finále Frankfurt z ktorého po lete neostane nič..a zaujímaví hraci ako meyer idú z historicky top klubov ako schalke hrajúcich lm radšej do podpriemerných klubov PL..alebo taký hassenhuttl..prípadne aubameyang je ochotný trucovat kvôli prestupu do posledné roky trapneho arsenalu..vlastných mladých (ako áno, moc ich nie je posledné roky) hráčov BL udržať nevie, tak kupuje francuzov atď atď..

Reagovat
db18

Tak jako Keita a Werner z Lipska, kde 50+1 obešli... nebo Draxler ve Wolfsburgu.

Reagovat
Jeňa

Reagovat
andrew96

Uff, tak druhý flek už je snad jistý.

Reagovat
db18

FSV

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně Meeenz!

Reagovat
Rudnevs

HSV

Reagovat
andrew96

Hamburk

Reagovat
smazaný uživatel

No twl...

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

A tréner Wolf je vraj pred vyhadzovom...

Reagovat
HSV1887

Taky jsem to cetl. Becker mu vsak dal vyjadril duveru

Reagovat
smazaný uživatel

Udrží Bremy Rashicu?

Reagovat
Heresy

Jasna pecka pro werder .. Ja

Reagovat
stas87

Tak papa sasovia z Dortmundu, mazejte domu.

Kohfeldt. To je nieco nechutne, to jeho spravanie po kazdom jednom rozhodnutiu Fritza.

Reagovat
db18

btw. jak hrál Friedl? (a co s ním bude v příští sezoně? nepochytil si, jestli se vrací, nebo se s ním něco bude dít?)

Reagovat
stas87

Bundesligist Werder Bremen steht kurz vor der festen Verpflichtung von Leihspieler Marco Friedl vom FC Bayern München. "Ich denke, dass wir eine Einigung im Laufe der nächsten Woche hinbekommen werden", erklärte Bremens Sportchef Frank Baumann am Donnerstag.

Vy ho nepotrebujete, on tu sancu bude dostavat. Mozno ze ten obchod bude taky, ze ho vykupime ale Bayern si tam hodi vopred stanovenu ciastku, za ktoru ho vykupi. Takze dajme tomu, ze teraz pojde za 5 mega a Bayern bude mat napriklad do roku 2021 moznost ho kupit spät za 8-9 milionov.

Reagovat
db18

To je dobře, sice bych byl rád, kdyby u nás dostával šance, ale ta příležitost tu měla být, když u nás smrděl Bernat, teď po příchodu Lucase by neměl absolutně žádnou šanci, tak jsem rád, že bude u vás - a snad si pak vyslouží více šancí.

Reagovat
db18

Claudio ♥♥♥

Reagovat
Kixi Syhimour

Jako člověk si vždycky myslí, že už je někde v Peru a pak ho někdo zmíní, samozřejmě když dá gól a je vcelku rychle vyveden z omylu.

Reagovat
Bayern +

Miláčik.

Reagovat
godwood

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
Kixi Syhimour

jako tímhle způsobem ztratit zápas, který znamená tak mnoho

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Kixi Syhimour

Sezóna k pos*ání pro tebe

Reagovat
smazaný uživatel

Ale néé, ještě bych to úplně nezatracoval (minimálně ze strany Liverpoolu). Dortmund náhodou tento rok přinesl hromadu radosti - zápas s Bayernem doma, porážka Atlética 4:0, strhující zápas s Augsburgem, Marco hrál svou životní sezónu, Sancho se ukazuje jako jeden z nejnadějnějších fotbalistů (k tomu Angličan). Je sice pravda, že s tím jak byla liga rozehrána, je tohle určitě zklamání, ten náskok na Bayern už byl dost vysoký. Na druhou stranu, já osobně na začátku sezóny neočekával, že by se ten titul letos udělal. Tým je mladý a příslib do budoucnosti je veliký. Záleží samozřejmě zda Sancho bude stále naplňovat potenciál a taky to, zda bude chtít odejít co nejdřív. Jediné co mě štve je to, že Bayern takovou tužku jak hrál letos určítě příští rok hrát nebude. Pokud byla nějaká šance co se měla fakt pevně cyhtnout za pačesy, byla to tato

Reagovat
PavlíčeQ

Paráda, díky Claudio! Blízko blizoučko k dalšímu titulu

Reagovat
stas87

To je vlastne naprosto neuveritelne, ze Claudio tym golom dopomohol Bayernu k titulu. Mohol by Bayern naoplatku pustit Friedla do Werderu.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Bayern +

Kľudne aj Sanchesa na hosťovačku, ale stred máte vy dobrý, však?

Reagovat
db18

Reagovat
Bayern +

No čo? Budú mat ešte lepší

Reagovat
stas87

Portugalskych buzikov neznasam, nechajte si ho vy. On bude celkom problem to nemehlo niekomu udat, ze?

Reagovat
Bayern +

Taktiež to bola dlhodobo pre mňa najodpornejšia repre sveta, ale odkedy Ronaldo už nehráva u tých buzerantov, vekovo mi začína pripomínať Ribéryho, k tomu keď si pripočítam mega sympaťákov Patricia, Nevesa a Bernarda, tak ich nakoniec ešte celkom začnem mať rád.

No to je dosť možné, už len ak sa nájde niekto tak hlúpy ako Fulham minulé leto. Aj keď už aj v tej PL sa tie slabšie kluby začínajú poučovať a nakupujú BL cestou, viď Rafa v Newcastle.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

žlutočerní psycháči

Reagovat
fabec1222

Claudio zas vystřílel Bayernu titul

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Rudy

Zapnu Matc4 a J.Pavlenka super vykon Bremy budou asi maly

Reagovat
Rudnevs

Schalke proti Augsburgu zápas o ničom, ale najmä je Schalke definitívne zachránené. Inak, predstavitelia Schalke sa vraj pred zápasom stretli a asi je už rozhodnuté o nových pozíciách. Podľa špekulácii má byť tréner Wagner, športový riaditeľ Krösche a plánovač kádra Reschke.

Inak, na počesť Rudiho Assauera dnes parádne choreo: https://tinyurl.com/y3aqbekt

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je ta lidi Krosche a Reschke prosím tě? Jsou to schopný lidé a můžou po Heidelovi uklidit?

Reagovat
smazaný uživatel

Reschke je schopný určite, v Leverkusene odviedol dobrú robotu, pod jeho vedením prišli hráči ako Vidal, Leno či Schurrle, na ktorých všetkých Bayer značne profitoval...

Reagovat
Rudnevs

Uvidíme. Reschke má za sebou práve katastrofálne obdobie v Stuttgarte. Tam to proste strašne nezvládol po viacerých stránkach a spolu s Dietrichom zbúral ten koncept, čo tam bol pred ním. Jeho vonkajšia reprezentácia bola zlá, často mal nešťastné vyjadrenia. Prestupy mu tiež nevyšli, najmä tí hráči, čo to mali ťahať, boli proste už za zenitom. Plus teda interne to asi neni najpríjemnší kolega, v Stuttgarte bol pod ním chaos, odkedy odišiel, bolo vidno, že atmosféra v klube sa zmenila k lepšiemu. V Leverkusene to bol tiež údajne on, kto vyštval Labbadiu (trebárs tým, že mu podkopával pozíciu pred hráčmi a vraj to bola doslova šikana). Ale je možné, že sa mýlim, do tohto proste človek nikdy nevidí na 100 %. Každopádne, čo ma naplňa optimizmom je, že v Schalke sa s ním neplánuje na tie úplne hlavné pozície. Bude robiť plánovača kádra, a na tej pozícii bol, ako píšeš, v Leverkusene i v Bayerne špičkový.

Krösche by inak mal byť super, je to veľmi mladý manažér, ešte nemá ani 40. Dlhé roky bol kapitánom v Paderborne, pamätám si, že keď postúpili do BL, tak ukončil kariéru. Následne trénoval rezervu Paderbornu, robil asistenta v Leverkusene a potom sa dal v Paderborne na manažérsku dráhu. Keď nastúpil, tak boli v 3. Lige a boli na zostup, už nemali moc šancu, už bol skoro koniec sezóny. Krösche získal trénera Baumgarta a napriek zlepšeniu to na záchranu proste nestačilo. Ale stejne nezostúpili, pretože TSV 1860 München nedostal licenciu a tým pádom šli do Regionalligy oni a Paderborn ostal v 3. Lige. Krösche následne kúpil nových hráčov a Paderborn postúpil hneď ďalšiu sezónu do 2. BL a vyzerá to tak, že túto sezónu postúpia i do BL. Momentálne veľmi žiadaný manažér, už dal košom klubom ako HSV, Hannover alebo Nürnberg.

Reagovat
smazaný uživatel

Super, děkuju moc

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ja som Reschkeho po odchode z Leverkusenu už príliš nesledoval, ale za jeho éry sa urobili naozaj skvelé prestupy a práve to je niečo, v čom je Schalke posledné roky katastrofálne, preto si myslím, že v tomto im môže určite pomôcť...

Reagovat
Heresy

Co ten frankfurt ?

Reagovat
smazaný uživatel

No co by, prohrál.

Reagovat
Heresy

no nepovidej blesku ...

Reagovat
SpartaOvenka

Leverkusenu bych s touto sestavou LM přál víc než Frankfurtu. Velmi sympatičtí mi přijdou.

Reagovat
andrew96

SGE to uhraje skrz EL.

Reagovat
SpartaOvenka

To bych bral, když už má Chelsea LM v podstatě jistou.

Reagovat
andrew96

Jako nevěřím tomu, v prvním zápase Eintracht zklamal, ale uvidíme.

Reagovat
BaggioRoberto

Teď jsem někde četl, že Dortmund nakonec jen remizoval v Brémách. To je moc.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele