32. kolo
04.05.2019 15:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Hertha po dvou měsících vyhrála, odnesl to Stuttgart

Hertha ve 32. kole Bundesligy na svém stadionu přivítala Stuttgart. Ani jeden z týmů za sebou nemá povedenou sezónu, avšak zatímco Hertha už v podstatě nemá o co hrát, pro Stuttgart byl i tento zápas velmi důležitý, stále se totiž snaží zachránit.

Domácí byli před utkáním na jedenáctém místě, které pro klub z hlavního města Německa rozhodně nemůže být dostačující. Švábi se už několik týdnů nachází na šestnáctém místě, jež by je poslalo do baráže o udržení a zdá se, že to je pro ně jediná reálná cesta k záchraně v Bundeslize.

Duel začal nezajímavě, ani jeden tým si dlouho nedokázal vytvořit nějakou zajímavou příležitost. Jako první zahrozili hosté, stalo se tak ve 29. minutě, když Castro z přímého kopu těsně přestřelil branku Herthy. Ve 40. minutě se do první šance dostali také Berlínští a hned z toho byl gól. Plattenhardt našel centrem hlavu Leckieho, jehož pokus ještě Zieler dokázal zlikvidovat, na dorážku Ibiševiće byl však krátký - 1:0.

Domácí zdvojnásobili svůj náskok ještě do konce první půle, konkrétně v první minutě nastavení. Ibišević se dostal do další šance, Zieler proti němu dokázal zakročit, opět ale inkasoval z následné dorážky, kteoru měl tentokrát na svědomí Duda - 2:0.

Druhý poločas začal podobně jako ten první, dlouho se hrálo bez šancí. V 67. minutě pak přišla třetí branka domácích jako blesk z čistého nebe. Dilrosun se po individuální akci dostal až do vápna, odkud přes Zielera dostal míč před prázdnou branku, kde ve skluzu dokázal procpat kulatý nesmysl do sítě Kalou - 3:0. O tři minuty později Gómez hlavičkou po centru Sosy z přímého kopu zaznamenal čestný úspěch Stuttgartu - 3:1. Na víc se už ani jeden z týmů nezmohl, a tak si Hertha připsala první výhru po devíti zápasech.

Domácí se díky třem bodům z tohoto klání vyhoupli na desáté místo o skóre před Düsseldorf, jenž má ale zápas k dobru. Hosté touto prohrou de facto ztratili poslední teoretickou šanci na přímou záchranu a už se mohou pomalu připravovat na baráž o udržení, která by je neměla minout.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dle Bildu muže výhra Herty ohrozit milionové příjmy. O co tam pánové jde, víte někdo více. Předplatné nemám, vyplatí se, dozvím se tam něco ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele