32. kolo
05.05.2019 18:00 CET
6 : 1
(6:1)

Reportáž

Leverkusen doma totálně rozstřílel Frankfurt a bodově se na něj dotáhl

Bayer Leverkusen se v rámci 32. kola Bundesligy představil před vlastními fanoušky v utkání proti Eintrachtu Frankfurt. Kdekdo nejspíše očekával vyrovnanou bitvu napínavou až do samotného konce. To, co se v BayAreně odehrálo, ovšem v boji o poháry nemá obdoby.

Farmaceuti se před utkáním nacházeli na sedmém místě a aby se vrátili do pohárových vod, museli ideálně zvítězit. Frankfurtští fotbalisté i po nedávných ztrátách stále drželi čtvrtou příčku s několikabodovým náskokem na své konkurenty na pozicích níže.

Očekávaná vyrovnanost utkání vzala za své hned v jeho úvodu. Ve 2. minutě si totiž Havertz výborně zpracoval míč na hranici vápna a z druhého doteku jej levačkou poslal přesně k tyči - 1:0. Ve 14. minutě navýšil vedení Bayeru po nepovedené ráně jednoho ze svých spoluhráčů zakončením z blízka Brandt - 2:0. Hned o minutu později se ale hostům podařilo snížit díky vlastnímu gólu Taha - 2:1.

V 19. minutě se pokusil ohrozit branku hostí svou ranou Wendell, těsně ji však minul. O čtyři minuty déle se podruhé v utkání prosadil Brandt a znovu to bylo po zmatku v pokutovém území Eintrachtu, čehož využil další střelou z bezprostřední blízkosti - 3:1. Po necelé půlhodině hry domácí přidali další branku. Brandt s Aranguízem předvedli rychlou kombinaci, na jejímž konci druhý jmenovaný poslal levou nohou míč za záda gólmana hostí počtvrté - 4:1.

Ve 35. minutě dostal dlouhý míč za obranu Volland, ustál souboj s protihráčem a předložil kulatý nesmysl před prázdnou branku Alariovi - 5:1. A aby toho nebylo málo, o dvě minuty později Brandt vyslal centr do vápna Frankfurtu a Hinteregger jej umístil hlavou do vlastní sítě - 6:1. Tento výsledek nakonec vydržel do poločasové pauzy. Frankfurt byl zralý na ručník.

Druhá polovina utkání nabídla o poznání méně záživných akcí. Jedinou takovou si na své konto připsal Alario, když se řítil sám na brankáře Trappa, jenž ho ale tentokrát dokázal vychytat. Zápas byl tak ukončen "po prvním setu" výsledkem 6:1 pro Leverkusen po neuvěřitelně dominantním výkonu, především tedy v první půli.

Bayer se díky této demolici dotáhl bodově na svého soupeře a v posledních dvou kolech Bundesligy se ješte pobije o Ligu mistrů. Eintracht by měl tento katastrofální výkon rychle hodit za hlavu a za týden musí nutně zabrat, pokud nechce ztratit slibně rozjetou sezónu v jejím samotném závěru.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele