32. kolo
04.05.2019 15:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Bayern si poradil s Hannoverem a míří za sedmým titulem v řadě

Mnichovští měli před utkáním s Hannoverem jasný úkol - získat povinné tři body a vyvinout tlak na druhý Dortmund zvýšením svého náskoku na špici tabulky. To se jim nakonec v podstatě bez problémů podařilo a jsou tak zase o krok blíže zisku vytouženého titulu.

Kovaćovi svěřenci se v posledních týdnech konečně bezpečně usadili na první příčce tabulky a ačkoliv v minulém kole jen remizovali v Norimberku, díky prohře Dortmundu i tak svůj náskok navýšili. Hannoverští naposledy dokázali po dlouhé době zvítězit v zápase s Mainzem, přesto byli jejich vyhlídky na udržení mizivé, neboť zůstali na posledním místě Bundesligy.

Bayern si již od začátku duelu budoval převahu a po necelé půl hodině se konečně dostal do první šance, Müller však zakončoval z ofsajdu. O chviličku později, ve 29. minutě, už se ale Bavořané mohli poprvé radovat. Kimmich z pravé strany centr do vápna a Lewandowski se prosadil razantní hlavičkou - 1:0.

Poté se opět několik minut dařilo Hannoveru držet domácí na uzdě, avšak tři minuty před koncem poločasu přišel druhý úder. Alaba po individuální akci na levé straně předložil míč Goretzkovi, jenž přesnou střelou k tyči ze zhruba dvaceti metrů překonal Essera - 2:0. Goretzka měl v závěru první půle ještě jednu šanci, když ve druhé nastavené minutě nastřelil břevno hostí.

Do druhé půle se hostující trenér rozhodl nasadit Jonathase, který se výrazně zapsal do análů tohoto duelu. V 53. minutě totiž tento hráč proměněnou penaltou, nařízenou po ruce Boatenga, dokázal zkorigovat skóre na 2:1, načež okamžitě dostal první žlutou kartu za incident s Ulreichem. No a o čtyři minuty později jeho pracovní den skončil inkasováním druhé žluté a následné červené karty za úder do Kimmichova obličeje.

Bayern měl tedy od zmíněného okamžiku početní převahu a z otázky, zda vyhraje, se stala otázka, jak moc svůj náskok navýší. Nakonec se domácím podařilo přidat už jen jednu branku. V 85. minutě Coman kolmicí vybídl ke skórování Ribéryho a ten zkušeně zakončil přízemní ranou na zadní tyč - 3:1.

Bayern tak potvrdil roli favorita, navýšil svůj náskok na čele tabulky na pět bodů a mohl v klidu sledovat, jak si poradí v pozdějším sobotním utkání jeho konkurent z Dortmundu. Hosté nejspíše ani nečekali, že by se jim mohlo podařit bodovat zrovna na půdě bavorského giganta, i tak je však další prohra téměř s jistotou odsunula do druhé německé ligy.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
Heresy

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

5-1

Reagovat
Rich

Minulý zápas byl trapný, doufám ve výhru alespoň 4-0

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele