32. kolo
04.05.2019 18:30 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Dortmund znovu ztratil, tentokrát v Brémách

Dortmundští fotbalisté již před utkáním věděli o výhře jejich rivala z Bayernu a tudíž jim bylo jasné, že pro udržení reálných šancí na titul musí vyloupit Weserstadion. Domácí Brémy naopak stále myslely na účast v pohárové Evropě a taktéž k ní potřebovali získat tři body. Nakonec tak ani jeden z týmů nedostal to, co zřejmě chtěl.

Werder okupoval před zápasem deváté místo, kam spadl po výprasku od Düsseldorfu minulý týden. Ani Favreho parta svůj duel v posledním kole nezvládla, když prohrála doma v derby se Schalke 2:4 a navíc přišla minimálně pro toto klání o Reuse s Wolfem, kteří si za své zákroky vysloužili červené karty.

Do utkání vstoupili daleko lépe hosté a vypadalo to, že další ztrátu bodů rozhodně nehodlají dopustit. Už v 8. minutě se totiž po skvělém individuálním úniku prosadil Pulisic - 0:1. Od té doby byl zápas hodně bojovný a bez šancí na obou stranách. Ve 42. minutě se z ničeho nic Dortmund prosadil podruhé, tentokrát to byl Alcácer, jenž se parádně trefil z přímého kopu - 0:2. Za tohoto stavu šly týmy do šaten.

Ve druhé půli se dlouho pokračovalo v duchu té první, tedy bez zajímavých příležitostí. Po hodině hry to vypadalo, že se hosté budou moci radovat potřetí, Alcácerovi byl ale odpískán ofsajd a jeho branka proto neplatila. Od té chvíle začali úřadovat domácí. V 72. minutě vypálil s hranice vápna Möhwald a jeho střela překvapivě prošla skrz Bürkiho nohy do sítě - 1:2.

Netrvalo dlouho a bylo dokonce srovnáno. Augustinsson v 78. minutě nevzdal na levé straně boj o míč a podařilo se mu jej z brankové čáry dostat přímo k Pizzarovi, bývalému útočníkovi Bayernu, jenž tvrdou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě - 2:2. Oba týmy se do samotného konce snažily zvrátit stav na svou stranu, ale marně, utkání tak skončilo remízou.

Domácí mohou asi bod považovat za úspěch, když se ohlédnou za průběhem zápasu, jehož velkou část na svého protivníka ztráceli. Nadále tak zůstávají na deváté pozici a vypadá to na další rok bez evropských pohárů. Dortmund se naopak může zlobit jen na sebe, protože promarnil dvoubrankový náskok a dal šanci Bayernu už v příštím kole definitivně rozhodnout o titulu.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele