32. kolo
05.05.2019 13:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Schalke se rozešlo s Augsburgem smírně po bezbrankové remíze

32. kolo Bundesligy přineslo souboj dvou sousedů ze spodní poloviny tabulky, Schalke a Augsburgu. Od domácích se čekalo, že navážou na povedený výkon z utkání v Dortmundu. To se však nestalo a diváci v tomto nepříliš kvalitním duelu branku neviděli.

Tým z Gelsenkirchenu se před tímto zápasem nacházel na patnácté příčce tabulky a vzhledem k prohře Stuttgartu na půdě Herthy věděl, že mu stačí bod k definitivní záchraně. Tu měli vlivem stejného výsledku jistou už před tímto utkáním hosté z Augsburgu, kteří byli na čtrnáctém místě o jeden bod právě před Schalke.

Úvod zápasu byl z obou stran opatrný a postrádal kvalitu, proto nepřinesl žádné šance. Až ve 38. minutě se konečně do jedné dostal Caligiuri, branku hostí ale přestřelil. První půle nic dalšího nepřinesla, a tak šli hráči do kabin za stavu 0:0.

V 52. minutě přišla dosud největší šance utkání. Serdar si na levé straně narazil s Embolem a vyslal střelu k bližší tyči, kde výborně nohou zasáhl Kobel. O čtyři minuty později si svou první šanci připsali hosté. Max přihrál po zemi do vápna na Gregoritsche, jehož tečovanou ránu jen tak tak zlikvidoval Nübel.

Na další zajímavý moment si fanoušci museli počkat do 81. minuty, v níž se po rohovém kopu dostal do šance Matondo, jehož ale opět vychytal Kobel. Zvrátit stav na stranu Schalke mohl ještě v 90. minutě Serdar, z blízka ale nedokázal překonat brankáře Augsburgu. Utkání tak skončilo remízou 0:0.

Schalke se díky bodu definitivně zachránilo, před další sezónou jej ale čeká spousta práce, pokud nechtějí i v dalším ročníku bojovat o udržení. Augsburg už má de facto hotovo a sezónu se pokusí zakončit v rámci možností na co nejvyšším místě.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jestliže divadelní představení v Dortmundu skončilo výhrou Schalke, bude problém to zvopáknout.?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele