Bundesliga - preview 32. kola

03.05.2019, 08:43, aktualizováno 05.05.2019, 08:41
Previews
Schalke hraje doma s Augsburgem a jakýkoli bodový zisk bude definitivně znamenat záchranu v německé nejvyšší soutěži. Hodně dramatický bude boj o čtvrté místo a velmi důležitý bude dnešní souboj Leverkusenu s Frankfurtem, klidný závěr sezony před sebou naopak mají Freiburg a Düsseldorf...
Schalke 04 - FC Augsburg  (neděle 13:30)
Tři kola před koncem letošní bundesligové sezóny zatím není jistý ani jeden sestupující. Mezi šesti týmy, kterých se sestup ještě týká, je jak Schalke, tak Augsburg, tedy týmy, které se spolu utkají v neděli po poledni.

V případě, že konkurenční Stuttgart jakkoliv ztratí body na půdě Herthy Berlín, stačí jak Schalke, tak Augsburgu jakákoliv výhra k jisté záchraně. Schalke je v tabulce bundesligy se třiceti body patnácté a na Stuttgart má náskok šesti bodů, Augsburg je pak o bod před Schalke.

Poslední forma týmu z Gelsenkirchenu přitom není vůbec, až na poslední zápas, vůbec dobrá. Schalke na začátku dubna prohrálo na vlastním hřišti s Frankfurtem poměrem 1:2, o týden později pak remizovalo 1:1 na půdě nováčka z Norimberku. Po remíze v Norimberku schytalo Schalke pětigólový výprask od Hoffenheimu, minulou sobotu však přišlo výrazné zlepšení, svěřenci trenéra Stevense totiž vyhráli v tradičním Revierderby v Dortmundu 4:2, přičemž dva góly Schalke dal Caligiuri a jednou se trefili Sané a Embolo.

Augsburg zažil v posledních čtyřech soutěžních zápasech dvě výhry a dvě prohry. Nejdřív na začátku dubna vysoko podlehl Hoffenheimu 0:4, poté zase vyhrál 3:1 ve Frankfurtu. Následoval domácí zápas se Stuttgartem, kde Augsburg svého soupeře absolutně deklasoval a vyhrál 6:0, když se trefili Khedira s Hahnem a po dvou gólech si připsali Max a Richter. Dobrá forma však Augsburgu dlouho nevydržela, minulý pátek totiž prohrál na vlastním hřišti 1:4 s Leverkusenem, když sice první gól zápasu vstřelil Augsburg, ale Leverkusenu se podařilo ve druhém poločase stav utkání obrátit.

Z kádru Schalke jsou na marodce Konoplyanka, Schöpf a Uth. V dresu Augsburgu do zápasu zase určitě nenastoupí zranění Framberger a Cordova.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Nübel - Sané, Stambouli, Nastasić - Caligiuri, Mascarell, Oczipka - McKennie, Serdar - Embolo, Burgstaller
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Kobel - Schmid, Gouweleeuw, Danso, Max - Baier, Khedira - Hahn, Gregoritsch, Richter - Ji
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.76 - 3.96 - 4.83
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SC Freiburg - Fortuna Düsseldorf  (neděle 15:30)
Kdekdo by mohl říct, že remíza s Bayernem se určitě počítá a mohla by týmu dopomoci k lepším výkonům. Jenže svěřenci Christiana Streicha se po ní dostali do útlumu a ve čtyřech utkáních inkasovali třináct branek.

"Lipsko čekalo na rychlé protiútoky, které se nám ale dařilo číst a včas jsme jim dokázali zabránit. Ve druhém poločase jsme se chtěli porvat o dobrý výsledek a vytvořili jsme si i nějaké šance. Bohužel to ale nevedlo ani k jednomu bodu," prohlásil zklamaně kouč Streich, který na lavičku celku ze Schwarzwald-Stadionu přišel už v roce 2011.

Pravdou zůstává, že SC odehrálo tři klání na soupeřových stadionech a doma narazilo na Borussii Dortmund, která má stále šanci na titul, třebaže kouč Favre tomu příliš nevěří. Domácí prostředí by znovu mělo být pro aktuálně třináctý celek bundesligové tabulky velkou výhodou, neboť i v probíhajícím ročníku tady dokázal potrápit nejednoho favorita.

Fortuna Düsseldorf byla po podzimní části zralá na odpis, ale na jaře předvádí velice dobré výkony, díky kterým se vyhoupla ze sestupového pásma na výbornou desátou příčku. Atraktivním pojetím hry navíc baví nejen své vlastní příznivce. Naposledy se o síle Funkelova výběru přesvědčil Werder Brémy, který odjel z Esprit Areny se čtyřbrankovým přídělem.

"To, čeho jsme dnes dosáhli, je opravdu neuvěřitelné. Přístup mých svěřenců byl naprosto ukázkový. Od začátku zápasu jsme do něj dali všechno a po celou dobu jsme jeli na plný plyn. Tenhle duel jsme měli pod kontrolou a v těch zbývajících třech chceme získat další body," nechal se slyšet zmíněný Friedhelm Funkel. Je tedy zřejmé, že Freiburg rozhodně nečeká snadná práce.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - P. Stenzel, K. Schlotterbeck, Heintz, C. Günter - R. Koch, Höfler - Frantz, Grifo - Haberer - Höler
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Rensing - M. Zimmermann, Ayhan, Hoffmann, Suttner - Bodzek, Stöger - Lukebakio, Raman - Karaman, Hennings
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.23 - 3.71 - 3.26
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt  (neděle 18:00)
Nejzajímavější podívaná 32. kola Bundesligy by se měla odehrát v BayAreně, kde se domácí Leverkusen pokusí bodově dotáhnout na svého soka z Frankfurtu. Oba týmy bojují o vstupenku do Ligy mistrů, kterou aktuálně drží právě hostující Eintracht. Bude to však platit i na konci tohoto kola?

Boszova parta se momentálně nachází na šestém místě ligové tabulky s tříbodovou ztrátou na čtvrté místo, jež by je katapultovalo do dalšího ročníku nejprestižnější klubové soutěže. V ní si vestfálský klub zahrál naposledy v sezóně 2016/17 a jistě by si rád tuto účast co nejdříve zopakoval.

Eintracht stále drží ono čtvrté místo, je tedy oproti Leverkusenu v tomto boji ve výhodě. Pokud však na stadionu Leverkusenu prohraje, hrozí, že se na něj dotáhnou kromě Farmaceutů také Hříbata z Mönchengladbachu.

Bayer se po nepovedené druhé polovině března za poslední měsíc výsledkově zvedl a aktuálně se může chlubit třízápasovou výherní šňůrou. Minulý týden jeho fotbalisté s přehledem vyloupili Augsburg vítězstvím 4:1, o nějž se svými góly postarali Volland, Havertz, Tah a Brandt.

Frankfurtští měli jaro rozjeté naprosto dokonale a výborné výkony jej vystřelily na celkem neohroženou čtvrtou pozici. V posledních týdnech šla ale jejich forma výrazně dolů, ve třech uplynulých kolech si na své konto připsali pouhé dva body. Ve čtvrtek navíc absolvovali náročný první duel semifinále Evropské ligy, tudíž se může stát, že budou mít méně sil než jejich soupeř.

Domácím nebudou ze zdravotních důvodů k dispozici Retsos, Bailey, Bellarabi a Pohjanpalo. Hostům k udržení stávající příčky kvůli zranění nepomůžou Tawatha a Haller. Utkání zřejmě nemá výraznějšího favorita, avšak vzhledem k nynější formě a výhodě domácího prostředí by měl pomyslné vavříny získat celek Leverkusenu.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Tah, Bender, Wendell - Aránguiz, Baumgartlinger - Weiser, Havertz, Brandt, Volland - Alario
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Abraham, Hasebe, Hinteregger - Fernandes - da Costa, Kostić - Rode, Gaćinović - Jović, Rebić
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.68 - 4.38 - 4.89
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayern Mnichov - Hannover 96  (sobota 15:30)
Utkání vedoucího Bayernu s posledním Hannoverem bude mít jasného favorita. Domácí se kolo od kola přibližují titulu, zatímco hosté se už nejspíš nevyhnou sestupu. Minulý víkend nám však ukázal, že být v zápase favoritem nemusí nic znamenat.

Bayern totiž před týdnem na hřišti dalšího pravděpodobně sestupujícího týmu, Norimberku, neodehrál dobrý zápas, a nakonec byl rád i za bod, který bral jen díky tomu, že soupeř v nastavení neproměnil penaltu. Vzhledem k tomu, že jejich největší soupeř Dortmund prohrál se Schalke, rozšířili však Mnichované svůj náskok na čele na dva body. V závěrečných kolech však Bayern čekají náročné zápasy proti Lipsku a Frankfurtu, a tak je výhra nad Hannoverem povinností.

Situace Hannoveru je ale kritická a porážka s Bayernem by v podstatě znamenala konec nadějí na záchranu. Ty už i tak nejsou nijak velké, tři zápasy před koncem sezóny ztrácí mužstvo vedené Thomasem Dollem šest bodů na šestnácté místo zajišťující alespoň baráž. V minulých dvou kolech se mu ale podařilo po delší době bodovat, když nejprve uhrálo bezbrankovou remízu na hřišti Herthy a následně vydřelo domácí výhru 1:0 nad Mohučí.

Tentokrát jej však čeká přece jenom náročnější úkol. Naposledy Hannover favorita obral o body v roce 2011, výhru na mnichovské půdě bychom v historii hledali ještě o pět let dříve. V podzimní části aktuální sezóny vyzněl zápas naprosto jednoznačně pro Bayern, který soupeře zasypal dvaatřiceti střelami a zvítězil 4:0.

Tentokrát však bude domácím chybět jejich kapitán a brankářská jednička Manuel Neuer. Naopak v pořádku by po absenci v předchozím zápase měli být obránce Boateng a záložník Ribéry. Hosté stále postrádají zraněné útočníky Füllkruga a Wooda. Kvůli kartám nebude hrát ani záložník Bakalorz.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Kimmich, Süle, Hummels, Alaba - Thiago, Javi Martinez - Gnabry, T. Müller, Coman - Lewandowski
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Esser - Korb, Anton, Felipe, Ostrzolek - Schwegler - Haraguchi, Walace - Bebou, Maina - Weydandt
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.03 - 25.80 - 66.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Mönchengladbach - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
V přímém souboji o Evropské poháry se utkají Mönchengladbach s Hoffenheimem. Domácí jsou sice v tabulce o bod napřed, formy obou celků se však v poslední době diametrálně liší.

Situace Borussie je vskutku pozoruhodná. Po skvělém podzimu se Gladbach zkraje nového roku držel dokonce i v souboji o titul, pak ale přišel náhlý pád. Domácí zápasy - velká chlouba Heckingovy družiny se ze dne na den změnily v noční můru. Tím dnem byl 9. únor, do té doby Gladbach doma neztratil ani bod a nedostal ani gól. Pak však přišel výprask od Herthy a od té doby najednou Borussia doma nevítězí. Ze šesti domácích zápasů získala jen dva body a nijak oslnivé výkony nepředvádí ani venku. Naposledy minulý týden padla 0:1 ve Stuttgartu. Výsledkem je, že ztráta na vedoucí Bayern je najednou dvacetibodová a Gladbach se musí vzpamatovat, aby vůbec udržel postup do pohárové Evropy.

Po tom totiž touží také další týmy, včetně Hoffenheimu. Ten poslední dobou sbírá body poměrně pravidelně, z posledních deseti utkání prohrál jen dvakrát. V obou případech to však bylo v zápasech s tabulkovými soupeři, nejprve po nevídaném kolapsu v závěru na hřišti Frankfurtu, minulý týden pak Hoffenheim doma schytal čtyřgólový výprask od Wolfsburgu. A tak sice tým Juliana Nagelsmanna aktuálně drží sedmé místo, které garantuje kvalifikaci o Evropskou ligu, vlci jsou však hladoví a ztrácejí už jen bod.

Aby společně s hráči cestovaly zpět do Hoffenheimu i tři body, museli by ale hosté prolomit sérii neúspěchů na hřišti Gladbachu. Naposledy se jim tam totiž podařilo vyhrát v roce 2012. V posledním případě k tomu však nebylo daleko, loni v březnu o výhru přišli až v nastavení, kdy obránce Ginter vyrovnal na konečných 3:3. Remízou skončilo i utkání v této sezóně, i když nebylo ani zdaleka tak gólově bohaté. V prosinci v Hoffenheimu totiž fanoušci branku neviděli.

Mönchengladbach se v domácím utkání nebude moci spolehnout na služby záložníků Stindla a Kramera, kteří chybí kvůli zranění, respektive karetním trestům. Kompletní ale nepřijedou ani hosté, nejcitlivější bude nejspíš nepřítomnost brazilského útočníka Joelintona.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Elvedi, Ginter, Jantschke - Strobl, Zakaria - Herrmann, T. Hazard - Neuhaus - Plea, Hofmann
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Posch, Vogt, Bicakcic - Kaderabek, N. Schulz - Grillitsch - Demirbay, Amiri - Belfodil, Kramaric
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.32 - 3.95 - 2.93
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Hertha BSC - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
Hertha po sérii neúspěchů už sezónu jen dohrává. Nyní ji čeká souboj se Stuttgartem, který ještě čekají záchranářské starosti.

Hertha prožívá hrozivé období. Z posledních deseti zápasů vytěžila jen šest bodů, hůř na tom byl už jen poslední Hannover. Radost z výhry nezažili Berlíňané už dva měsíce a místo souboje o Evropu dokonce vypadli z elitní desítky. Nyní je čekají poslední tři zápasy pod vedením trenéra Dardaie, který tým po sezóně opustí a určitě by rád odcházel v poněkud veselejší atmosféře. Poslední dvě utkání proti Hannoveru a Frankfurtu skončily bezbrankovou remízou.

Hosté ze Stuttgartu už mají výměnu trenéra za sebou a zdá se, že měla svůj efekt. Po hrozivé porážce 0:6 v Augsburgu vystřídal Markuse Weinzierla Nico Willig a VfB hned v následujícím zápase zvítězil nad Mönchengladbachem 1:0. Na tento výsledek by nový kouč se svými svěřenci rád navázal i v Berlíně, Stuttgart totiž stále živí teoretickou naději na jistotu záchrany, ke které mu v současnosti chybí šest bodů. Spíše to ale vypadá na účast v baráži, takže Williga a jeho tým čeká vskutku krušný měsíc.

Na jeho úvod je čeká Hertha, která má výhodu domácího prostředí. To bývá ve vzájemných zápasech těchto soupeřů klíčová výhoda - posledních pět duelů vyhrály domácí týmy. Naposledy se to v prosinci loňského roku povedlo Stuttgartu, který díky dvěma gólům veterána Maria Gomeze domácí zápas s Herthou otočil a zvítězil 2:1.

Bývalý německý reprezentant však v poslední době střelecky spí, gól nedal už dva měsíce, a to se odráží na produktivitě jeho týmu, který se v posledních pěti zápasech trefil jen dvakrát. Hůře je na tom z celé ligy jen jediný tým, a to právě Hertha, která si připsala jen jednu trefu. Velké střelecké představení se tak na Olympijském stadionu v Berlíně nedá očekávat.

V sestavě domácích se neobjeví zraněný obránce Stark, stejně jako záložníci Maier a Darida. Hosté nebudou mít k dispozici trojici hráčů - obránce Maffea a záložník Zuber jsou zranění, Argentinec Ascacibar si odpykává karetní trest.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Lazaro, Lustenberger, Rekik, Plattenhardt - Grujic, Skjelbred - Leckie, Duda, Kalou - Ibisevic
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Pavard, Kabak, Kempf, Sosa - Castro - Beck, Aogo - Didavi - Donis, Gonzalez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.32 - 3.62 - 3.14
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfL Wolfsburg - 1. FC Norimberk  (sobota 15:30)
Jenže teď proti sobě bude mít Norimberk, který má zřejmě poslední šanci k tomu, aby se na Max-Morlock-Stadionu hrála Bundesliga i v příští sezoně. Nicméně Vlci nepatří k oblíbeným soupeřům.

Remíza s Bayernem by však mohla znamenat vzpruhu, díky které by se Schommersova skvadra odrazila k lepším výkonům. "Dnes jsme si ten bod vybojovali. Přes devadesát minut jsme hráli s otevřenýma očima a nenechali jsme se zastrašit. Chtěli jsme situace řešit fotbalově, ale Bayern je obrovsky silný protivník. Škoda té neproměněné penalty. Mohli jsme mít tři body, se kterými by nikdo nepočítal," hodnotil čtyřicetiletý trenér.

Dennis Lippert, Adam Zrelák a Enrico Valentini jsou jistojistě mimo hru. Patrick Erras má ze vzpomínaného duelu zlomený nos a pokud nastoupí, neobejde se bez speciální masky. Pokud nenastoupí, připraven ho nahradit bude Ondrej Petrák. Yuya Kubo, který snad jako jediný odváděl pravidelně kvalitní výkony, začne patrně znovu vcelku nepochopitelně na lavičce náhradníků.

VfL vstoupí do tohoto mače s ještě lepším pocitem a větším sebevědomím, neboť před týdnem přehráli Hoffenheim v poměru 4:1. Dokonce na jeho vlastním stadionu. Díky tomu bude i letos boj o Ligu mistrů a Evropskou ligu s největší pravděpodobností nesmírně zajímavý až do závěrečné minuty čtyřiatřicátého kola.

"Tohle je parádní vítězství. Svému mužstvu musím složit obrovský kompliment, protože hrálo skvěle. Navzdory tomu, že nám chybělo pět nebo šest hráčů obvyklé základní sestavy. Zasloužili jsme si vyhrát a jsme ohromně šťastní," rozplýval se Bruno Labbadia, jenž stále nemůže nasadit nejsilnější možnou sestavu. Ale bylo by to vskutku veliké zadostiučinění, kdyby se Wolfsburg po dvou barážových letech vyškrábal do pohárové Evropy.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Pervan - Tisserand, Knoche, Brooks, Steffen - Guilavogui - Gerhardt, Arnold - Mehmedi - Klaus, Weghorst
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Ro. Bauer, Mühl, Ewerton, Leibold - Erras - Löwen, Behrens - Matheus Pereira, Kerk - Ishak
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 4.36 - 5.34
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Werder Brémy - Borussia Dortmund  (sobota 18:30)
Bayern Mnichov se na podzim pod Niko Kovaćem hledal a celek ze Signal Iduna Parku vévodil tabulce. Jenže na jaře už to taková sláva nebyla a slibný náskok byl definitivně prohospodařen ve vzájemném klání s bavorským velkoklubem.

Třebaže kouč Lucien Favre už nevěří, že by mohla Borussie poprvé od roku 2012 získat Meisterschale, ta možnost tady pořád je. Do konce sezony zbývá odehrát tři zápasy a ztráta na první příčku jest pouze dvoubodová. Navíc obhájce prvenství se za týden střetne s nadupaným RB Lipsko. Takže netřeba ztrácet naději.

Velkou čáru přes rozpočet vystavila porážka v derby proti Schalke, které v Dortmundu zvítězilo po bezmála sedmi letech. A v ten nejméně vhodný moment. "Tahle partie se měla vyvíjet jinak. Začali jsme velice dobře, ale ta náhlá penalta nás přibrzdila. Je to docela k smíchu. Lidé, kteří tohle pravidlo vynalezli, se snad ani nemůžou podívat do zrcadla. Pro mě je to prostě obrovský fotbalový skandál. A díky tomu jsme přišli o titul. Tím jsem si jistý."

Tak zněla slova švýcarského trenéra Luciena Favreho, který povede BVB i v příští sezoně. Pro nejbližší mač nebudou k dispozici Achraf Hakimi, Dan-Axel Zagadou a ve zmíněném zápase proti die Königsblauen vyloučení Marius Wolf a Marco Reus. Zahrát od začátku by si tedy měl Lukasz Piszczek a Mario Götze se stane podhrotovým hráče, který by měl podporovat Paco Alcácera, jenž stihnul zatím sedmnáct branek.

Co se Brém týče, střelecky je na tom nejlépe jedenáctigólový Max Kruse. Nicméně z výběru Floriana Kohfeldta může skórovat každý, včetně středních obránců. Pravda, v minulém kole zvládnul Kruse pouze proměnit penaltu, což bylo na čtyři zásahy Fortuny Düsseldorf málo. Avšak teoretická naděje na poháry pro Zelenobílé stále žije.

"Fortuna vyhrála zaslouženě. Zkusili jsme všechno, ale někteří hráči zřejmě ještě mysleli na prohrané semifinále DFB-Pokalu. Za stavu 1:2 jsme neproměnili svoje příležitosti, zatímco Fortuna ve zbytku utkání předvedla svou kvalitu a přidala dvě další trefy," prohlásil Florian Kohfeldt, jemuž budou scházet pouze Bartels, Bargfrede a Moisander. Jiří Pavlenka se nadále těší důvěře.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Veljkovic, Friedl, Augustinsson - Sahin - M. Eggestein, Klaassen - Osako, Rashica - M. Kruse
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Weigl, Akanji, Diallo - Witsel, Delaney - Sancho, M. Götze, C. Pulisic - Paco Alcacer
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.84 - 4.26 - 1.89
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
1. FSV Mainz 05 - RB Lipsko  (pátek 20:30)
V pátek bude zápasem domácího Mainzu s hostujícím Lipskem otevřeno již 32. kolo letošního ročníku Bundesligy. Oba týmy už mají de facto hotovo a zbývá jim jen užít si zbylé zápasy této sezóny, které mohou případně využít ke zlepšení svých bilancí a statistik.

Mainz se nachází na dvanácté příčce ligové tabulky a jeho hráči už s jistotou vědí, že si Bundesligu zahrají i v následující sezóně. K pohárům ovšem mají stejně daleko jako k sestupovým příčkám, takže jim v posledních týdnech ročníku zbývá už jen snaha o co nejvyšší postavení v rámci středu tabulky.

Lipsko si vítězstvím nad Freiburgem v minulém kole zajistilo umístění v TOP 3 Bundesligy a s tím také automaticky účast ve skupinové fázi příští edice nejprestižnější světové klubové soutěže. Teoreticky by se svěřenci trenéra Rangnicka mohli stále stát letošními mistry - to by se ale stalo jen v případě, že by týmy Bayernu a Dortmundu všechny své zbylé zápasy prohrály a Lipsko by zároveň už neztratilo ani bod, což je krajně utopický scénář.

Schwarzova parta zakončila měsíc duben s bilancí dvou proher a dvou výher. Obě tyto výhry přišly v jejím domácím prostředí, to ji může před následujícím duelem povzbudit. Před týdnem však hráči Mainzu odjeli bez bodů ze hřiště posledního Hannoveru, tak se dá těžko odhadovat, v jaké formě se reálně nacházejí.

Aktéři blížícího se zápasu ze Saska nyní drží sérii třinácti utkání bez prohry, v nichž navíc jen třikrát remizovali. K tomu se jim povedlo vyhrát v šesti jejich posledních kláních, takže, na rozdíl od domácích, v případě hostů můžeme směle konstatovat, že jsou v dobrém rozpoložení.

Ani tento zápas se neobejde bez absencí na obou stranách. Za Mainz kvůli zranění nenastoupí Adler, Mwene a Abass. Z Lipska se svým týmem ze zdravotních důvodů nevycestují Mvogo, Nukan, Upamecano a Adams. V tomto utkání sice ani jednomu týmu už o mnoho nejde, přesto můžeme předpokládat, že na vítězné straně skončí mužstvo hostí.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Müller - Donati, Hack, Niakhaté, Aaron - Kunde - Gbamin, Latza - Boetius - Onisiwo, Mateta
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulácsi - Mukiele, Konaté, Orban - Laimer, Kampl, Halstenberg - Sabitzer, Forsberg - Poulsen, Werner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.75 - 4.21 - 1.73
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov31225480:3071
2.Borussia Dortmund31216474:4069
3.RB Lipsko31197559:2464
4.Eintracht Frankfurt31159758:3554
5.Borussia Mönchengladbach311561049:3851
6.Bayer Leverkusen311631257:4951
7.TSG Hoffenheim311311766:4550
8.VfL Wolfsburg311471052:4649
9.Werder Brémy311210953:4646
10.Fortuna Düsseldorf311241544:6040
11.Hertha BSC319101241:4837
12.1. FSV Mainz 05311061537:5236
13.SC Freiburg317111340:5632
14.FC Augsburg31871647:5931
15.Schalke 0431861736:5430
16.VfB Stuttgart31661928:6724
17.1. FC Norimberk313101825:5719
18.Hannover 9631462126:6618

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (87)

Přidat komentář
HSV1887

Nechci kritizovat, ale mate tam dost chyb..

Reagovat
popltak

Stejně to nikdo nečte, je to Bundesliga...

Reagovat
Heresy

jsi retard

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co sem teda lezeš

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Brandt má jako vážně beze srandy výkupku 25 Mega???? To jako fakt???! To bych ho vzal klidně do Barci, to je hodně směšný úlet.

Reagovat
Kixi Syhimour

No, vzhledem k tomu, co jste udělali s Malcomem

Reagovat
vladino10

A čo naraz s brandtom aj hazardom ak by nemal nikto odísť? Ako to môže vyzerať? Nebude tam bvb mať pretlak?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
checitto

otázka je, jak dlouho vydrží v BVB Sancho, bych se nedivil, kdyby někdo z PL za něj napálil nějakou nesmyslnou sumu už teď v létě

Reagovat
vladino10

Watzke sa vyjadril, že túto sezónu na 100% ostáva..

Reagovat
checitto

vím, ale i tak bych to nebral na 100 %, někdo tam z leknutí hodí třeba 150 mega a držel bys ho i tak? nebo může dokončit sezónu, ale jako Puli může už během ní mít jistý odchod... navíc těch křídel BVB zas nemá tolik, Wolf na základ nemá, Bruun Larsen težko říct, každopádně je horší než Brandt i Hazard, Rapha může hrát i jinde a zbývá ti Sancho, u kterého bohužel je to opravdu otázka času, než odejde... imo by příchod obou dával smysl

Reagovat
vladino10

Ja by som si teda jednoznačne tipol, že ostane..môžu ponúknuť 150, ale to budú môcť ponúknuť aj po ďalšej sezóne, ten hráč má neskutočný potenciál a nevidím dôvod precoby mu nemalo sypať aj budúci rok..tých 150 mega nezmizne keď ich neprijmú tento rok..

Môj tip teda je, že jednoznačne ostáva..

Reagovat
checitto

ono je taky otázka, jak se k tomu postaví on, viz Dembele připouštím, že tu sezónu ještě asi zůstane, ale další pak už těžko

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže Watzke říkal v polovině sezóny, že už se prodávat nemusí.. Po prodeji Dembeleho a tím, že začali pravidelně hrát LM rok co rok, jim šli finance a sebevědomí hrozně nahoru. Navíc v lednu prodali Pulisice, kterýho letos posadil Larsen nakonci roku, než se zranil za další balík peněz. Navíc se podívej za kolik nakupuji, skoro za nic. Hazard za 40 bude snad jejich největší nákup. Ten tým na teď obrovský potenciál, obrana BVB má možná vůbec největší potenciál v Evropě, Ty obránci jsou vynikající. Vrátí se v létě Isak, takže už budou mít útočníka do základu a Paca na góly ze střídání. Opravdu, proč by měli Sancha prodat ?? 150 mega je bomba, ale oni je zrovna teď nutně nepotřebuji.. Zas abych to nepřehnal, hodí se jim to, to jo, ale už se nebojí říct NE na trhu. A co se týče Sancha samotného, tak jediný co by u něj dávalo je smysl je nabídka Barci nebo Realu. Podívej na to, jeden z dvojice Ajax X Tottenham bude ve finále, při shodě okolností, kvalitním doplnění by nakonec BVB klidně příští rok mohli vyhrat LM, budou sehranejsi a po příchodu Hazarda a Isaka silnější. A pokud by přišlo na to, že by ho chtěli City, tak bych důrazně trval na tom být ve vedení BVB, že součástí odchodu Sancha bude Sane + nějaký peníze.

Reagovat
Heresy

ze pry jovic za 60 mega do realu .. mohli z toho vytriskat vic

Reagovat
db18

snad k tomu budou ještě nějaké bonusy

Reagovat
Rudnevs

Ešte z tej čiastky by Frankfurt mal dať 18 Mio. € Benfice, ktorá si to rozdelí s jeho agentom. A opačnou cestou by z Realu mal prísť Mariano Díaz za 20 Mio. €. Keď si k tomu prirátame ešte výkupku z Benficy, tak na tom Frankfurt zarobí tak 15 Mio. €, to teda moc neni.

Na mieste SGE by som sa na Díaza vysral a poobzeral sa po zaujímavejších variantách. Navyše majú ešte nedoceneného Pacienciu.

Reagovat
Heresy

to je celkem pruser ... jenom jsem cetl ze te benfice maji dat 12 m.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemozes to pocitat tak, ze ten Diaz by bol v tom pripadnom transfere len minus, ten hrac ma tiez nejaku hodnotu a vo Frankfurte sa kludne moze zase rozstrielat, v Lyone uz ukazal, ze na to ma, ak sa mu da dovera. Frankfurt by mal tych cca 15-20 mega, plus este nahradu vysokej kvality k tomu, to vobec nie je zly deal...

Reagovat
vladino10

Pokud by Thomas Tuchel skončil na lavičce Paris Saint Germain, měly by údajně o jeho služby zájem v Bayernu Mnichov i londýnské Chelsea. Píše o tom francouzský RMC Sport. Tuchel má být pod tlakem kvůli brzkému vyřazení z Ligy mistrů a také nezdaru ve finále domácího poháru, v němž PSG nestačilo na Rennes.

Dúfam teda, že sú to číre špekulácie, kovac už hovoril niečo o skladaní kádra na budúcu sezónu..ale keby náhodou nie, myslíte, že by mal odísť? Veď ja neviem, v BL hráme väčšinu zápasov dobre, dokonca aj celkom pozeratelne, jedinou škvrnou je tá kríza zo začiatku sezóny, ale zvládol ju.. Pohár fajn, sme vo finále a lm teda asi nič moc, ale dostali sme hneď na úvod brutálne silného súpera.. Aj keď teda výkon nestal za nič no, tak to by mohol byť asi jediný dôvod, aj keď ospravedlnením môže byť to, že bol kľúčový hráč Coman po zranení a nedokážeme ho nahradiť..

A s týmto kadrom by sme aj tak asi ďaleko nezašli, ta útočná fáza je na tom veľmi zle, v obrane tiež hummels chyba za chybou a boa tiež o nič moc lepší keď hral..ja by som mu asi ešte dal jednu sezónu a keď to bude podobne mizerne aj po nákupoch, tak nech ide..

No a tuchel? To akože prečo? Do psg kúpil chuopo motinga, kehrer tam hrá základ a výsledky teda v psg nič moc (aj keď to má ťažké, ten tím po LM asi už nevidí nejakú motiváciu sa snažiť doma)..ale chuopo moting, vážne? Plus teda v dortmunde neviem čo na ňom vidia všetci, jedna dobrá sezóna, fajn, ale tá druhá bol totálny otras, dajaka napodobenina guardiolovho futbalu ktorá fungovala 100x horšie ako guardiolov futbal a z každého protiutoku pomaly dostali gól..pred každým zápasom zmena formácie, ja neviem, ale za mňa teda okrem tej prvej sezóny v bvb nemal nič moc..

Reagovat
Rudnevs

To bude kačica, nedáva mi to moc zmysel...

Reagovat
db18

Jestli to je z hlavy Kalleho, tak bych mu sebral občanku a nahradil ho Kahnem už teď.

Reagovat
Bayern +

Prečo? Tuchel by bol podľa mňa super.

Reagovat
db18

Jednak nebyl, to zaprvé (navíc se s ním vedení už jednou nedohodlo). A za druhé máme trenéra, který si jde pro double, i když je tým v přestavbě, skládá si tým pro novou sezonu a naprostá většina lidí v klubu - až na Kalleho - s ním počítá i do příští sezony.

Kdežto Rummenige se pořád vyjadřuje stylem, že si nepřipouští možnost, že Kovač v příští sezoně bude trénovat Bayern...

Reagovat
Rudnevs

Tiež mám ten pocit, že pokiaľ je na tom aspoň trošičku pravdy, tak je za tým ten dement Rummenigge... Ten navyše chcel Tuchela už minulú sezónu.

Reagovat
smazaný uživatel

Podpis

Reagovat
andrew96

Část o Tuchelovi Navíc ani není sympatický.

Reagovat
vladino10

Ako ja naozaj nerozumiem ako ho ten angažmán v BVB dostal do Paríža (veď aj Bayern ho chcel),..áno, tu prvú sezónu sa mi veľmi páčili, ale v tej druhej čo som kukal, tak mi tie zápasy dvíhali tlak, držanie lopty priorita, obrana nikde a do zatvorenej obrany..uhral v skupine X s realom madrid ktorý nepremenil 5-6 čistých tutoviek a bol jasne lepší a je hviezda.. Proste neskutočné, aspoň za mňa

Reagovat
Bayern +

Ak by mal prísť Conte alebo Simeone tak áno, mal by odísť.

Ak by mal prísť experiment typu Tuchel (aj keď ho mám rad) alebo Nagelsmann, tak som za Nika.

Reagovat
db18

...Conte a Simeone by taky byly experimentem - ještě, když ani jeden z nich neumí Německy. No a pak tu je ještě Mourinho.

Reagovat
Bayern +

Ale myslel som kvalitatívny experiment. Síce v "novom" Bayerne to už tak výrazné nebude, ale osobne by som si prial u nás trénera "magora" ako sú tí dvaja

Reagovat
db18

Jo, to zas jo. Takový bouřlivák mi tu trochu chybí. Ať už mezi hráči nebo na lavičce. Třeba časem bude van Bommel.

Reagovat
vladino10

Vidíš, napr mne sa simeone ťažko predstavuje.. Neviem no, s bayernom by asi nemohol hrať úplne to čo ho urobilo top s atleticom, aj z tohto hľadiska by bol celkom risk..

Reagovat
smazaný uživatel

Ja tomu Kovačovi stále neviem prísť na chuť. On ten titul pravdepodobne získa, ale ak áno, bude to s neskutočne odretými ušami a prakticky len vďaka strašnej labilite Dortmundu, ktorý prehospodáril luxusný náskok naozaj zbytočnými stratami. Každopádne, Bayern má za sebou najslabšiu sezónu za X rokov, najslabšiu od posledného titulu Dortmundu. A to nie len výsledkovo, ale aj herne, ja tam nevidím žiadny výrazný rukopis trénera, ako to bolo v prípade Juppa či Pepa. Navyše mám pocit, že hráči za ním príliš nestoja a nemali by problém s jeho výmenou.

Tuchela tiež nemusím, ale nemyslím si, že by bol pre Bayern horšou voľbou ako Kovač. Ťažko povedať, či by znamenal pre Bayern nejaký posun, ale celkom iste to nie je horší tréner. Ten Moting prišiel do Paríža len ako lacné riešenie na lavičku za tie ofenzívne hviezdy, keďže Paríž to už má s FPP poriadne nahnuté, niečo podobné ako Boateng do Barcelony. Podľa toho by som ho fakt nehodnotil.

Ja si myslím, že Kovač by mal dostať ešte druhú sezónu a v prípade, že by neprišlo zlepšenie, tak priviesť niekoho iného. Ono je jasné, že prvá sezóna po takých trénerských legendách a s kádrom zrelým na prestavbu nebude ľahká a určite niečo podobné očakávalo aj vedenie Bayernu, takže si nemyslím, že ho odvolajú, v prípade, že nejako totálne nezbabre ten záver sezóny...

Reagovat
db18

Tak on ten pokles byl i s Juppem (Carlo na to dojel, pod Juppem se to ještě na chvíli zvedlo, ale taky to už nebylo ono) a Niko má téměř stejný kádr...

...takže určitě souhlasím s tím, že by se měl hodnotit podle té příští sezony.

Reagovat
db18

+ je to sezona po šampionátu, které měl Bayern vždy slabší

Reagovat
vladino10

Veď ja iba neviem, či je tuchel práve dôvod kvôli ktorému by mal kováč letieť..

Samozrejme, s hodnotením po 2. Sezóne súhlasím, po tejto som skôr zdržanlivý (čo ale znamená, že nevidím dôvod na jeho koniec- zatiaľ)..

Btw, herný prejav je aspoň za mňa minimálne lepší od Carla..

Reagovat
db18

Ulreich - Kimmich, Süle, Boateng, Alaba - Thiago, Goretzka - Gnabry, Müller, Coman - Lewandowski

Hoffman - Hummels, Ribéry, Robben, Tolisso, Sanches

Snad bude stav odpovídat postavení obou týmů a dočkáme se taky chvíle, kdy se na hřiště mohou podívat R+R Je to předposlední domácí zápas a bylo by fajn, kdyby si před koncem ještě aspoň pár minut zahráli.

Reagovat
Bayern +

Ja dúfam, že vyhráme v Lipsku a BVB stratí, aby sme mali titul v kapse už pred Frankfurtom. Síce pre ligu je to horšie, ale aspoň budú môcť hrat R+R v základe.

Reagovat
db18

...na druhou stranu do bude bramboračka, protože Frankfurt se bude šetřit na finále LM, ale bylo by to fajn.

Reagovat
Kixi Syhimour

Frankfurt postupuje dost rychlým tempem

Reagovat
db18

Reagovat
db18

*EL

Reagovat
vladino10

Im veríš aj po tom štvrtkovom výkone?

Reagovat
db18

Posledních 15 - 10 minut zase zabrali. Věřím. Navíc hrají venku a podle mne dají víc jak gól.

Reagovat
db18

paráda sport365 už má zase na seznamu BL

Reagovat
manuelo neuero

za co ta pencle TVL? ruka u těla úplně

Reagovat
Rudnevs

Naopak v Berline v prvom polčase asi mala byť penalta pre Stuttgart...

Reagovat
smazaný uživatel

co je to za kokota ten Jonathas?

Reagovat
Bayern +

Inak prečo vlastne hrávame v celom červenom, keď pred sezónou boli predstavené ako Home kit tmavo modré trenky take ako tie pásiky na rukávoch a stulpniach tak ako je to aj vo Fife19?

Reagovat
manuelo neuero

fanoušci protestovali, tradičně má bayern červené trenky

Reagovat
Bayern +

hlupaci. Pritom raz za čas je to príjemná zmena, podobne ako tie barcelonské 14/15 myslím.

Reagovat
Rudnevs

Súhlas. Niekedy mi už tie protesty ala zachovajme tradíciu za každú cenu prídu celkom komické... Ako hej, páči sa mi, že nemecký futbal má isté hodnoty, ale niekedy sú to fakt blázni.

Reagovat
andrew96

Ale obě Borussie teda solidní jaro no.

Reagovat
Bayern +

Franck ❤️

Reagovat
db18

Franck

Reagovat
db18

Konečně střídání, se kterým jsem 100% spokojený.

Reagovat
db18

Friedl nastupuje teprv ke svému pátému startu v sezoně. (a teprve potřetí v základu). Tak snad Werderu pomůže k bodům - a Bayernu k titulu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak blíží se konec sezóny a minimálně v PL už máme vyhlášené ceny pro hráče sezóny a mladého hráče sezóny.

Tak mě zajímá koho byste zvolili v ekvivalentní anketě v Bundeslize?

Asi to bude znít dost zaujatě, ale myslím že minimálně Sancho by byl na mladíka sezóny jasný.

U hráče sezóny se dá polemizovat, ale stejně bych to dal Reusovi

Reagovat
Rudnevs

Mladík sezóny podľa mňa Pizarro.

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
smazaný uživatel

Pro toho bude společně s Quagliarelou vytvořena speciální cena “starý mládenec sezóny”

Reagovat
manuelo neuero

Za mě mladík Havertz/Sancho, hráč sezony - kdokoliv z Bayernu

Reagovat
Jardman

A ten kdokoliv má být kdo? Nikdo kdokoliv mě nenapadá, kdo by si to zasloužil

Reagovat
manuelo neuero

jn, ale ani nikdo další z bundesligy mě nenapadá, z bayernu se mi letos asi nejvíc líbí gnabry

Reagovat
godwood

Kimmich

Reagovat
Heresy

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jediný koho bych z Bayernu zvažoval.

Reagovat
db18

Reagovat
Jardman

Ano, to je jediný hráč Bayernu hoden hráče sezóny

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Whitemedia

https://streamja.com/a3Nq

Pulisic hezký fík

Reagovat
andrew96

Co se Klaasen diví? A Kohfeldt klasicky triggered.

Reagovat
godwood

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund Burki

Reagovat
Setwo

ked uvidite ake al Dortmund tak nebudete chapat

Reagovat
bayern987

WERDER

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen

Takto sa hrá o LM. Po pol hodine s Frankfurtom 4-1

Brandt zatiaľ 2+1, ak je pravda to s tou úbohou výkupkou, tak to nech ide vedenie doprdele, tvl

Reagovat
Whitemedia

6-1 ve 37. minutě

Reagovat
Kincl

Ted mají stejně bodů Leverkusen i Frankfurt takže se rozhoduje rozdíl score?

Reagovat
fenixLFC

co ten frankfurt vystraja preboha?

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen vo forme a keď má deň, by naložil aj Liverpoolu.

Reagovat
fenixLFC

skor som cakal odpoved ze frankfurt postavil becko...

Reagovat
smazaný uživatel

Majú toho zrejme dosť, vo štvrtok ťažký zápas EL s Chelsea a za celú sezónu už majú odohratých cez 40 zápasov, na to tí hráči vôbec nie sú zvyknutí. Naopak Leverkusen hrá len jednu súťaž, motivácia na LM ako hrom, tí hráči majú kvalitu a pod Boszom hrajú neskutočne dominantný futbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Držanie lopty 80-20 pre Leverkusen, a to Frankfurt nie sú žiadni nazdárci. Vo väčšine zápasov pod Boszom má Leverkusen značne cez 70% a v niektorých zápasoch sa počet prihrávok blíži k tisícke...

Reagovat
REPLIKATOR

Frankfurt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele