32. kolo
03.05.2019 20:30 CET
3 : 3
(1:2)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Mainz se po napínavé přestřelce rozešel s Lipskem smírně

Mainz přivítal v úvodním utkání 32. kola Bundesligy na svém stadionu Lipsko. Oba týmy měly své cíle splněné už před zápasem, proto se dalo čekat, že budou hrát uvolněně a připraví si pro své fanoušky zábavnou podívanou. A přesně to se jim povedlo.

Domácím před utkáním patřila dvanáctá příčka bundesligové tabulky a už měli zajištěno setrvání v soutěži i pro další ročník. Hosté z Lipska si v minulém kole definitivně vybojovali umístění v TOP 3 Bundesligy s teoretickou šancí na lepší než konečné třetí místo.

Už před začátkem duelu panovala v Opel-Areně parádní atmosféra, která slibovala zábavný večer plný zajímavých akcí. Netrvalo dlouho a tento předpoklad se začal uskutečňovat. Ve 20. minutě přišla první zajímavější situace, jež hned skončila gólem. Werner dostal přihrávku za obranu a nesobecky předložil Klostermannovi míč k zakončení do odkryté svatyně domácích - 0:1.

O dvanáct minut později byl rozdíl ve skóre již dvougólový. Opět zaúřadovala stejná dvojice, která se postarala o první branku Lipska. Werner vyslal kolmicí do šance Klostermanna a ten překonal Müllera citlivým obloučkem - 0:2. Domácí se však rozhodně nemínili vzdát a byli za svou snahu odměněni snížením ještě v první půli. Ve 43. minutě Latza prokázal skvělý přehled, když na hranici vápna průnikovou přihrávkou našel Onisiwa, jenž se po počátečních problémech se zpracováním dokonale uvolnil a levou nohou propálil Gulácsiho - 1:2.

Krátce po začátku druhého poločasu hosté svůj náskok znovu navýšili. Forsberg se na levé straně hřiště trochu kostrbatě dostal až na malé vápno Mainzu, odkud oslovil svou příhrou ke skórování Wernera, který neměl problém vsítit svůj čtrnáctý gól v sezóně - 1:3.

Domácí to ale ani po tomto momentu nezabalili a nakonec jistě udělali svým fandům radost. V 67. minutě totiž přišlo snížení na 2:3 díky trefě Niakhatého, jenž se dobře zorientoval ve vápně po rohu Aaróna a propálil vše, co mu stálo v cestě. No a sedm minut před koncem základní hrací doby už bylo vyrovnáno! Boëtius famózně vyslal kupředu střídajícího Matetu a ten se tváří v tvář brankáři hostí nemýlil - 3:3.

Hosté mohli v samotném závěru utkání, konkrétně ve třetí minutě nastavení, rozhodnout. Orbana však vychytal skvělým zákrokem Müller. Mainz se tak s Lipskem o body podělil za remízu 3:3. Pro domácí to znamená bodové dotažení na jedenáctou Herthu, Lipsko odskočilo Frankfurtu na jedenáctibodový rozdíl a stáhlo ztrátu na druhý Dortmund na čtyři body.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele