32. kolo
04.05.2019 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Wolfsburg zvládl důležitý zápas proti Norimberku a posunul se na pohárové příčky

Vlci se v rámci 32. kola Bundesligy utkali na domácím hřišti s přeposledním Norimberkem a bylo jasné, že tři body pro ně byl povinností. Po bojovném průběhu jich nakonec dosáhli a přiblížili se tak konečnému umístění v TOP 6, jež by je poslalo do pohárových bojů v příští sezóně.

Svěřencům trenéra Labbadii před duelem patřila osmá pozice, která by jim pochopitelně vstupenku do Evropské ligy neposkytla. Norimberští fotbalisté v minulém kole dokázali překvapivě doma získat bod za remízu s vedoucím Bayernem Mnichov, přesto se však nacházeli s pětibodovým odstupem od baráže na předposledním místě tabulky.

Utkání začalo opatrně a spíše než zajímavá útočná podívaná byl jeho obsahem boj o každý centimetr hrací plochy. Úvodní velká šance zápasu přišla až ve 38. minutě a hned skončila gólovou radostí domácích. Norimberk udělal chybu v rozehrávce, čehož využila dvojice Mehmedi - Klaus, když první jmenovaný vybojoval míč a připravil jej druhému jmenovanému před odkrytou svatyni hostí - 1:0.

Do poločasové přestávky se už nic zajímavého neudálo. Po půli měli první šanci hosté, když v 56. minutě z dálky vypálil Bauer. Jeho střela ale mířila moc vysoko. V 65. minutě se hráči Norimberku dostali do přečíslení, Ishak se rozhodl zakončit sám a trefil jen prostředek branky, kde stál připravený Pervan.

V 78. minutě domácí definitivně rozhodli o tom, že všechny body zůstaly ve Volkswagen Areně. Mehmedi nacentroval z přímého kopu do vápna, kde si míč našel Tisserand a přesnou hlavičkou jej poslal do sítě - 2:0. V závěru už další šance k vidění nebyly, a tak Tisserandův první ligový gól v sezóně stanovil konečný výsledek.

Wolfsburg se díky vybojované výhře posunul na šesté místo tabulky, z nějž ho však může už v neděli odsunout Leverkusen, pokud se mu podaří porazit Frankfurt. Norimberk musí v příštím kole nutně zvítězit, jestliže se chce ještě porvat o baráž. V případě prohry se hosté definitivně rozloučí s nejvyšší německou fotbalovou soutěží.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele