Bundesliga - souhrn 26. kola

16.05.2020, 17:28, aktualizováno 18.05.2020, 22:23
Komentáře a souhrny
Bayern naplnil roli favorita proti Unionu Berlína a zůstává o čtyři body před Dortmundem, jenž dominoval ve vestfálském derby a rozstřílel Schalke poměrem 4:0. Lipsko doma jenom remizovalo s Freiburgem a pustilo na průběžnou třetí příčku Mönchengladbach, který vyhrál na půdě Frankfurtu. Leverkusen naplnil roli favorita v Brémách. Wolfsburg na poslední chvíli utrhl triumf v Augsburgu, zatímco Hertha uspěla v Hoffenheimu...

Werder Brémy - Bayer Leverkusen 1:4

18.05.2020 20:30

Góly: 30. Theodor Gebre Selassie - 28. Kai Havertz, 33. Kai Havertz, 61. Mitchell Weiser, 78. Kerem Demirbay

Werderu se před koronavirovou přestávkou příliš nedařilo a ani v dohrávce 26. kola to nebylo ono. Proti favorizovanému Leverkusenu vyhořel v defenzivě a kvůli čtyřem inkasovaným brankám prohrál jednoznačně po výsledku 1:4. V tabulce německé Bundesligy se stále nachází na předposledním sedmnáctém místě s osmnácti body a za patnáctou příčkou Mohuče zaostává už o bodů devět. Bayer se naopak opět přiblížil k elitní čtyřce.

Svěřenci nizozemského trenéra Petera Bosze jsou pátí s padesáti body a na čtvrté Lipsko mají manko jediného bodu. Úvodní pětadvacetiminutovka před prázdnými tribunami stadionu Weser nic zajímavého nepřinesla, poté se z ničeho nic dostali do vedení hosté. Domácí v sestavě i s dvěma českými krajánky Jiřím Pavlenkou a Theodorem Gebre Selassiem mohli poprvé inkasovat ve 27. minutě, ovšem tvrdou ránu Amiriho z hranice šestnáctky skvěle odvrátil Pavlenka.

Ihned nato zaspal Gebre Selassie na pravé straně, načež Kai Havertz neměl problém uklidit do sítě centr Diabyho. Neuběhly ani další dvě minuty a Gebre Selassie své předchozí zaváhání napravil. Po rohovém kopu od Bittencourta se procpal k přední tyčí a chytrou tečí zamířil do sítě kolem dívajícího se gólmana Hradeckého - 1:1. Nerozhodný stav ale netrval příliš dlouho.

Ve 33. minutě se podruhé v tomto střetnutí prosadil Havertz, který si naběhl do volného prostoru na parádní přímý volný kop od Kerema Demirbaye a prudkou hlavičkou opět nedal Pavlenkovi žádnou šanci na úspěch. Ještě do poločasu mohl Werder znovu srovnat, jenomže Bittencourtovi střela příliš nesedla a z nadějné pozice pálil příliš vysoko. Bayer ve druhém dějství vyčkával a o svém úspěchu rozhodl krátce po odehrané hodině.

Diaby získal míč na levém křídle pokutového území, ukázkovým obloučkem našel rozběhnutého Mitchella Weisera, jenž předskočil bránícího protivníka a s pomocí země přelstil marně se natahujícího Pavlenku. Zhruba v polovině druhé části zkusil štěstí z osmnácti metrů Bailey a jen těsně minul levou konstrukci. Čtvrthodiny před závěrečným hvizdem uzavřel gólový účet tohoto pondělního klání Demirbay, lehce vyběhnutého Pavlenku pokořil úžasným lobem.

Více informací k zápasu

Union Berlín - Bayern Mnichov 0:2

17.05.2020 18:00

Góly: 40. Robert Lewandowski (pen.), 80. Benjamin Pavard

Po dlouhé pauze se do bundesligové akce zapojil také lídr tabulky z Mnichova. Na stadionu Unionu Berlín sice příliš herně neoslnil, nakonec však domů veze povinné tři body za výhru 2:0.

Bayern od úvodu na svého soupeře tlačil, opravdovou šanci si ale dlouho nevytvořil. A když už v 18. minutě Müller po rohovém kopu doklepl míč do sítě, rozhodčí s pomocí videa kvůli ofsajdu gól neuznal. Do vedení se tak hosté dostali až ve 40. minutě. Goretzka se ve vápně hnal za volným míčem, zastavil jej však zákrok Nevena Subotiće, který sudí odměnil pískotem a nařízenou penaltou. K té si stoupl kanonýr Robert Lewandowski a proměnil ji, i když gólman Gikiewitz neměl k zákroku daleko. V závěru první půle střílel ještě Pavard, po Müllerově přihrávce však síť domácí brány rozvlnil jen z boku.

I ve druhém poločase měli ze hry více hosté. Ve 49. minutě po šikovném Müllerově přiklepnutí nebezpečně střílel Goretzka, ke gólu mu chybělo pár centimetrů. Jinak ale zápas mnoho oslnivých akcí nenabídl. Jednou z takových mohla být situace ze 77. minuty, kdy Gnabry předložil míč do střelecké pozice Comanovi. Ten jej chtěl Gnabrymu ještě naservírovat před prázdnou bránu, čtyřiadvacetiletý křídelník však zakončit nestačil.

Benjaminu Pavardovi se to ale o tři minuty později už podařilo. Po centru Kimmicha se vymanil ze sevření obránců a hlavou poslal míč za Gikiewiczova záda.

Domácí toho směrem dopředu za celý zápas moc nepředvedli. Vážnější práci tak gólman Bayernu Manuel Neuer měl až v úplném závěru, kdy vyčapal tvrdou ránu Felixe Kroose.

Na své páté čisté konto v řadě se tak Neuer příliš nenadřel. Bayern porazil Union 2:0 a druhému Dortmundu v tabulce znovu odskočil na čtyři body. Domácí naopak klesli na dvanácté místo za svého městského rivala Herthu BSC.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - 1. FSV Mainz 05 2:2

17.05.2020 15:30

Góly: 5. Mark Uth (pen.), 53. Florian Kainz - 61. Taiwo Awoniyi, 72. Pierre Kunde

Návrat kolínských fotbalistů na scénu se v domácím prostředí neodehrál podle jejich představ. V souboji s Mohučí vedenou jejich bývalým koučem ztratili dvoubrankový náskok a musejí se spokojit s bodem za remízu 2:2.

Na liduprázdný Rhein Energie Stadion v Kolíně se fotbal vrátil po více než dvou měsících a už po šesti minutách se rozezněl gólovou radostí domácích hráčů. Ti se totiž na hřišti nestačili ani pořádně zapotit a už kopali penaltu. Předcházela tomu akce Marka Utha, který si ve vápně luxusně zpracoval nakopávaný míč ze vzduchu načež jej obránce Niakhaté nevybíravě poslal k zemi. Osmadvacetiletý útočník následným pokutovým kopem nepohrdl, a i přes mrštný skok gólmana Müllera otevřel skóre.

Hosté se snažili rychle vyrovnat, na hřišti však působili nervózně a jejich akce tak často končily nepřesnostmi. První větší šanci si vypracovali až v 29. minutě, kdy Onisiwovu střelu tečoval obránce Bornauw a domácí brankář Horn jen špičkami prstů vyškrábl míč na roh.

Větší vzrušení přinesl druhý poločas. Kolínští do něj vstoupili stejně dobře jako do toho prvního a už po sedmi minutách vedli o dva góly. Postaral se o to Florian Kainz, který po rychlém protiútoku naskočil na centr od Dominicka Drexlera a hlavou nekompromisně prostřelil Müllera.

Hosté se však tentokrát otřepali velice rychle a zanedlouho to bylo zase jen o gól. V 61. minutě totiž sehráli rychlou akci, když nejprve Quaison našel na pravé straně úplně volného Bakua, ten poslal rychlý přízemní centr do vápna, kde jej zblízka do brány uklidil střídající Taiwo Awoniyi. Pro kmenového hráče Liverpoolu to byla vůbec první bundesligová branka v kariéře.

Hráči Mohuče chytili gólovou slinu a neúprosně se hnali za vyrovnáním, kterého se nakonec dočkali. V 72. minutě se v obraně domácích vytvořila mezera, kterou hladce proběhl Pierre Malong Kunde a střelou po zemi překonal Horna.

Druhá inkasovaná branka domácí fotbalisty probudila a ti se tak okamžitě snažili odpovědět. Aktivní byli zejména Drexler a Córdoba, žádný z jejich pokusů však Müller za svá záda nepustil.

Trenér Achim Beierlorzer tak na stadionu, na němž ve službách domácích zahajoval sezónu se svým novým mužstvem ukořistil bod za remízu 2:2. Mohuč však zůstává patnáctá s náskokem čtyř bodů na sestup. Kolín nadále uzavírá elitní desítku.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach 1:3

16.05.2020 18:30

Góly: 81. André Silva - 1. Alassane Pléa, 7. Marcus Thuram, 72. Ramy Bensebaini (pen.)

Vždycky bývá těžké se motivovat, když soupeř vede po sedmi minutách o dvě branky. Právě takový problém musel v Commerzbank-Areně řešit i domácí Eintracht. Podle očekávání se stal neřešitelným, takže z toho byla třináctá porážka. Naopak Hříbata nadále prohánějí Dortmund s Bayernem.

Trvalo to přesně pětatřicet sekund, když si Alassane Pléa vyměnil balon s Jonasem Hofmannem, přičemž první jmenovaný pak zacílil po zemi přesně k levé tyči - 0:1. Zaskočení Orli byli brzy vytrestáni podruhé. Ramy Bensebaini si po zpracování s balonem trochu pohrál, aby jej z levé strany předložil před bránu, kde to pro Marcuse Thurama byla mimořádně snadná úloha - 0:2.

Následně hosté zvolnili a čekali na rychlé protiútoky, které mistrně ovládali už za dob Luciena Favreho. Teprve v závěru úvodní dvacetiminutovky se osmělil Daichi Kamada. Bohužel to ale k radosti nevedlo. Následně musel proti Pléovi zasahovat Kevin Trapp. Dorážku pak Neuhaus nasměroval nad. Podobná situace se odehrála i na druhé straně hrací plochy.

Rozdíl byl v tom, že Filip Kostić střílel z přímého kopu a dorážku nad bránu poslal Stefan Ilsanker. Ve zbytku úvodního dějství scházela Hütterovu výběru přesnost i kreativita, zatímco ten Roseho nadále spíše vyčkával. Po změně stran chtěli Frankfurtští hrát ofenzivněji. Jenže to s sebou neslo určitá rizika. Obrana byla otevřenější, čehož v 68. minutě málem využil Alassane Pléa, kdyby nepálil jenom do tyče.

Poté se ocitla čtyři Hříbata v orlí šestnáctce, pro což neměl pochopení Evan N’Dicka a povalil na zem Breela Embola. Jasná penalta, kterou Rami Bensebaini se štěstím proměnil - 0:3. Hosté pak evidentně zvolnili, čehož využili přihrávající Sebastian Rode a před Sommerem osamocený Adrien Silva - 1:3.

Jonas Hofmann pak napálil pouze Martina Hintereggera. Potom zahodil velkou příležitost Mijat Gacinović, čímž zároveň odmítnul ve zbývajících minutách jakékoli drama. V nastaveném čase ještě neuspěl Patrick Herrmann. To ale nikomu z jeho spoluhráčů nevadilo. Za týden dorazí do Borussia-Parku silný Bayer Leverkusen. A Frankfurt? Ten podnikne cestu do mnichovské Allianz Areny.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Schalke 04 4:0

16.05.2020 15:30

Góly: 29. Erling Haaland, 45. Raphaël Guerreiro, 48. Thorgan Hazard, 63. Raphaël Guerreiro

Před koronavirovou pauzou vyhráli svěřenci Luciena Favreho čtyřikrát za sebou. A během dvou měsíců evidentně nic ze svého umění nezapomněli. Schalke naopak v Signal Iduna Parku prohrálo poprvé od roku 2015, nicméně v tabulce si rozhodně výrazně nepohorší.

Před prázdnými tribunami se první větší příležitost odehrála až ve 24. minutě. Julian Brandt nacentroval a Erling Håland zamířil pouze do boční sítě. Dvě minuty poté se díky zaváhání Manuela Akanjiho a Raphaëla Guerreira dostal do šance hostující Daniel Caligiuri. Bürki byl ve své svatyni pozorný.

V devětadvacáté minutě se mohli fanoušci domácího celku u televizních obrazovek zaradovat, protože Brandt elegantně posunul na Thorgana Hazarda, jenž z pravé strany nacentroval do vápna, kde se Håland prosadil levačkou a zaznamenal svou desátou trefu v sezoně - 1:0. Druhou trefu si Černožlutí schovali na závěrečnou minutu úvodního dějství.

Norský střelec branky dostal brankáře Markuse Schuberta pod tlak, na základě kterého chyboval. Mahmoud Dahoud ukořistěný balon posunul na Brandta, který oslovil nabíhajícího Guerreira, jenž z levé strany poslal kulatý předmět neomylně k protější tyči - 2:0. Dvě pěkné akce tedy zajistily Borussii dvoubrankové vedení.

To se rozrostlo o další zářez necelé tři minuty po změně stran. Další ztráta vyústila v rychlý protiútok. Håland byl sice faulován, ale rozhodčí ponechal výhodu. Osamocený Brandt pak posunul na Thorgana Hazarda, jenž nekompromisní ranou z hranice velkého čtverce nedal gólmanovi šanci - 3:0. Salif Sané pak ještě správně vyinkasoval za ten faul žlutou kartu. V ten moment patrně už i David Wagner věděl, že do nedalekého Gelsenkirchenu si jeho skvadra žádné body neodveze.

Čtvrtou branku si domácí schovali na třiašedesátou minutu. Guerreiro našel Hålanda, který mu balon vrátil. Díky zapomenutému Jonjoe Kennymu se nejednalo o ofsajd, takže mohl portugalský univerzál zakončovat stylově nártem své levé nohy - 4:0. Ve zbytku zápasu už žádné větší šance k vidění nebyly, takže Dortmund může slavit nejvyšší výhru v derby od 12. listopadu 1966, kdy skončilo 6:2.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Hertha BSC 0:3

16.05.2020 15:30

Góly: 58. Kevin Akpoguma (vl.), 60. Vedad Ibišević, 74. Matheus Cunha

Klub z hlavního města nejenže soupeři oplatil porážku z úvodního vzájemného zápasu, ale zároveň to pro něj může znamenat začátek úspěšnější série výsledků. Stará dáma totiž zatím podávala krajně nevyrovnané výkony, což ostatní platí i pro TSG. Po šestadvaceti kolech dělí v tabulce oba soupeře jenom čtyři body.

V 7. minutě zakončil pěknou kombinaci svou střelou Dán Robert Skov. Jordan Torunarigha ji ovšem zblokoval. Následně to dvakrát zkoušel Vedad Ibišević, který na lavičku náhradníků odsunul ještě před rokem velice nadějného Krzystofa Piateka. Vedle bosenského útočníka nastoupili Dodi Lukebakio a Matheus Cunha, který svou příležitost zahodil ve třiadvacáté minutě. Ve 28. minutě výborně naservíroval Pavel Kadeřábek pro Christopha Baumgartnera, který ovšem netrefil podle svých představ. V další minutě se odehrál vcelku důležitý moment, jelikož rozhodčí Dingert ocenil Boyatovo zastavení Beboua jenom žlutou kartou. Útočník z Toga přitom šel už téměř sám na bránu.

Poté se Boyata ukázal v lepším světle, když málem dopravil za Baumannova záda Plattenhardtův centr z přímého kopu. Stefan Posch se ale objevil ve správný čas na správném místě. Před odchodem do šaten došlo ještě bosensko-brazilskou spolupráci. Ibišević pobídnul Matheuse Cunhu, který mířil jenom do gólmanových rukavic. Oba si však po přestávce spravili chuť.

Po změně stran zahrozil jako první domácí sedmnáctiletý mladíček Maximilian Beier. Jeho pokus však po Rudyho přihrávce skončil o kousíček vedle. Velká škoda pro Hoffenheim, protože kdyby skóroval, těžko by čtyři minuty poté mohla jít Hertha do vedení, že ano?!? Posch při obranném zákroku odhlavičkoval pouze k Pekaríkovi, který to zkusil pravačkou z první z hranice velkého vápna. Kevin Akpoguma ve snaze odvrátit nebezpečí bohužel tečoval míč do protipohybu vlastního brankáře - 0:1.

Jen dvě minuty poté přibyly Alfredu Schreuderovi na čele další vrásky. Marvin Plattenhardt si udělal prostor na levém křídle, aby mohl poslat ideální centr do malého vápna, kde všechno jistila hlavička Vedada Ibiševiće - 0:2. Snížit mohl Florian Grillitsch, jenže se mu to nepodařilo. Takže přišla řada na Matheuse Cunhu.

Dvacetiletý útočník se na levém křídle výtečně uvolnil přes nebohého Akpogumu, doběhnul až do vápna, kde místo přihrávky volil nečekanou střelu na zadní tyč - 0:3. To se psala čtyřiasedmdesátá minuta a nikdo nepochyboval o tom, že berlínská družina tenhle duel zvládne dovést do zdárného konce. A povedlo by se to i tehdy, kdyby Baumgartner a střídající Jacob Bruun Larsen proměnili svoje šance.

Více informací k zápasu

Fortuna Düsseldorf - SC Paderborn 0:0

16.05.2020 15:30

Góly: -

Düsseldorf tak zůstává osm kol před koncem na barážové příčce s tříbodovou ztrátou na Mainz, která má ovšem k dobru zítřejší zápas proti Kölnu. Paderborn zůstává se sedmnácti body poslední a ve zbytku sezony se budou muset chlapci z Benteler-Areny pořádně snažit.

Domácí mohli jít do vedení po čtrnáctí minutách hry, kdyby Matthias Zimmermann svou šanci trestuhodně neprohospodařil. Na druhou stranu nemohl tušit, že takhle obětavě přiskočí hostující kapitán Uwe Hünemeier. Tři minutky poté našel Suttner kolegu Valona Berishu, jehož pokus tečoval Sebastian Schonlau do levé tyče. V jednatřicáté minutě uviděl Klaus Gjasula třináctou žlutou kartu. Tím nahání rekord Tomasze Hajta, který ve službách MSV Duisburg stihl za jeden ročník nastřádat šestnáct žlutých karet.

Ve zbytku úvodního dějství se ještě hlavičkou do tyče připomenul Kaan Ayhan. Na druhé straně to z přímého kopu zkusil Kai Pröger, avšak tady se o nějakém velkém nebezpečí mluvit nedá. Do druhého poločasu trenér Steffen Baumgart raději už impulzivního Gjasulu neposlal. Místo něj přišel Marlon Ritter, ale do děje tohoto utkání výrazně nezasáhl.

Postupně sáhli ke střídáním oba trenéři, nicméně čerstvé síly na hrací ploše čerstvým dojmem zrovna dvakrát nepůsobily. V šestašedesáté minutě centroval Hennings na Berishu, který hlavou orazítkoval břevno, od kterého se míč odrazil zpět a za brankáře Leopolda Zingerleho musel na poslední chvíli zaskakovat Jamilu Collins.

Do konce tohoto klání zvonila branková konstrukce ještě jednou. Postaral se o to v jednaosmdesáté minutě po pobídce Erika Thommyho právě vystřídavší Steven Skrzybski. V závěru se připomněl také Christopher Antwi-Adjej, který však zařízení netrefil. Ale třeba se to povede za týden, kdy Paderborn hraje proti Hoffenheimu. Fortuna se v Rheinderby střetne s Kölnem.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - VfL Wolfsburg 1:2

16.05.2020 15:30

Góly: 54. Tin Jedvaj - 43. Renato Steffen, 90. Daniel Ginczek

Vlci předváděli i před koronavirovou pauzou velice dobré výkony a nadále živí naději na účast v evropských pohárech. Augsburg naopak stále tápe a dá se očekávat, že boj o záchranu mezi elitou bude ještě hodně dramatický.

Jako první vyslal na Koena Casteelse balon v 16. minutě Ruben Vargas. Brankář ve službách VfL se však zaskočit nenechal. Pak získali převahu hosté a mohli se ujmout vedení, kdyby byli Paulo Otávio, Renato Steffen a Josip Brekalo o něco přesnější. Ve třiačtyřicáté minutě se druhý jmenovaný dostal do zakončení znovu a tentokrát nezaváhal.

Po Otáviově centru z levé strany se prosadil parádní hlavičkou téměř z hranice šestnáctky - 0:1. Po změně stran se pokusil odpovědět Marco Richter. Casteels se nachytat nenechal. Jenže ve čtyřiapadesáté minutě rozehrál Philipp Max standardní situaci. Lehce dezorientovaný John Brooks cílil na vlastní bránu. Gólman zkrotil kulatý předmět pouze natolik, že jej odrazil do břevna, od kterého spadl na brankovou čáru, od níž se pochopitelně znovu odrazil do vzduchu, ideálně pro dotírajícho Tina Jedvaje - 1:1.

Necelých deset minut poté se prosadil Admir Mehmedi. Ale tahle branka platit nemohla, jelikož kolega Daniel Ginczek, který několik sekund předtím vystřídal nevýrazného Brekala, stál v době přihrávky ofsajdu. V šestasedmdesáté minutě tedy mohl jít do vedení Augsburg. Felix Uduokhai dorazil Maxovu pobídku zblízka na místo určení. Rozhodčí Felix Brych si však všimnul, že v ofsajdu stojící Florian Niederlechner brání Casteelsovi ve výhledu, takže ani tuhle trefu neuznal.

Ve zbývajících minutách se dvakrát v šanci ocitnul Mehmedi. Jednou napálil pravou tyč, podruhé minul, v čemž jej napodobil i spoluhráč Maximilian Arnold. Když už to vypadalo, že utkání dospěje k remíze, obešel Kevin Mbabu na pravé straně protihráče, aby mohl naservírovat přízemní přihrávku napříč pokutovým územím, tedy až na zadní tyč. Tam číhal osamocený Daniel Ginczek a z nějakých dvou metrů rozvlnil síť, čímž se postaral o jubilejní desátou výhru svého klubu - 1:2.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - SC Freiburg 1:1

16.05.2020 15:30

Góly: 77. Yussuf Poulsen - 34. Manuel Gulde

Die Roten Bullen tak znovu zaváhali proti soupeři, se kterým si v domácím prostředí dokázali zatím pokaždé ze tří předchozích případů poradit. Jenže Freiburg v každé sezoně dokáže zaskočit papírového favorita. A díky tomu dále může směle doufat v pohárové umístění.

Svěřenci Juliana Nagelsmanna začali pěkně zostra. Během úvodní patnáctiminutovky to nebezpečně zkoušeli Konrad Laimer, Christopher Nkunku a Timo Werner. Následně se ani jeden týmů nechtěl pouštět do žádných větších akcí. To se změnilo až ve čtyřiatřicáté minutě. Vincenzo Grifo centroval od rohového praporku na přední tyč.

Skákající balon se odrazil od lýtka Manuela Guldeho rovnou k levé tyči - 0:1. Náhoda poslala hosty do vedení. Tedy, jestli to tak příští rok třicetiletý obránce Freiburgu chtěl, je geniálnější než Cristiano Ronaldo! Lipsko toužilo po rychlé odpovědi, jenže místo toho mohlo podruhé inkasovat. Christian Günger však z okraje malého vápna netrefil přesně.

O poločasové pauze stáhl mladý kouč Nordiho Mukieleho a na hrací plochu místo něj poslal Ademolu Lookmana. Takže se rozestavení změnilo na 4-2-2-2. V šestapadesáté minutě to byl právě Lookman, kdo chtěl překvapit brankáře Schwolowa, jenže jeho pokus nebyl z nejpřesnějších. Nkunku přinutil minutu poté jedničku ve službách Freiburgu k výbornému zákroku.

Činil se i proti šanci Wernera. Proti dalšímu pokusu z kopačky Yussufa Poulsena zasahovat nemusel. V sedmasedmdesáté minutě už jej však vysoký dánský forvard překonal, když hlavou ukázkově uklidil do sítě Kamplův centr - 1:1. Sedm minut poté zazdil svou příležitost Marcel Sabitzer. A to se mohlo obhájci třetí příčky stát osudným.

Günter rozehrál v nastaveném čase přímý kop na Hölera, který ještě pobídl Robina Kocha. Ten se za přihrávku odměnil gólem. Jenže rozhodčí Gräfe ho po poradě s videem nemohl pro těsný ofsajd uznat. Hráči Lipska nakonec můžou být s bodem spokojeni. Za týden se střetnou s Mohučí, zatímco Freiburg přivítá doma Werder Brémy.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov26184475:2658
2.Borussia Dortmund26166472:3354
3.Borussia Mönchengladbach26164652:3152
4.RB Lipsko26149363:2751
5.Bayer Leverkusen26155649:3150
6.VfL Wolfsburg26109736:3139
7.SC Freiburg26107935:3637
8.Schalke 0426910733:4037
9.TSG Hoffenheim261051135:4635
10.1. FC Köln261031341:4733
11.Hertha BSC26871135:4831
12.Union Berlín26931432:4330
13.Eintracht Frankfurt25841339:4428
14.FC Augsburg26761337:5427
15.1. FSV Mainz 0526831536:5527
16.Fortuna Düsseldorf26581327:5023
17.Werder Brémy25461528:5918
18.SC Paderborn26451730:5417

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (127)

Přidat komentář
Müllered

Lipsko asi ze hry o titul, s touhle formou budou mít co dělat, aby ubránili LM.

Reagovat
Csaplárova past

Titul zustane v Bayernu, bud v klidu

Reagovat
Werkrider

Dejme mu ho rovnou a zabalme to, co?

Reagovat
Csaplárova past

Proč by se to mělo zabalit? Ostatní ať si to o tu LM klidně rozdají ..

Reagovat
Pablos

Reagovat
smazaný uživatel

Ja by som proti nebol

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
Bayern +

To by bolo super

Reagovat
REPLIKATOR

Dortmund

Reagovat
Werkrider

Brandt absolútna superstar

Reagovat
smazaný uživatel

SuperStar dnes večer

Reagovat
Nickname 9

Dortmund = fuj!

Reagovat
Liquid

bez Haalanda by se do LM nedostali, je to škoda, že šel zrovna tam, ale moc dlouho tam nevydrží

Reagovat
smazaný uživatel

tie tvoje trapne osocovania dortmundu,bez akejkolvek logiky su smiesne,bez haalanda by sa do lm nedostali? WTF????

Reagovat
Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

Na něho lépe nereagovat a jen přijmout fakt, že nikdy nic chytrého nenapíše.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, podobně jako Wendigo

Reagovat
Remt

nebo ty

Reagovat
Ranoth

by si im mal byt vdacny za tolko vyfuknutych futbalistov. hlavne za Lewu

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
manuelo neuero

Dortmund vykupuje BL víc než Bayern...ne že by na tom bylo něco špatného

Reagovat
valloire

ale Bayern vykupuje největšího konkurenta, no a i ostatní

Reagovat
manuelo neuero

ano, schválně koupí hráče jen proto aby ho další tým neměl

btw, z dortmundu teď mají jen Lewu, jinak se tam všichni vrátili

Reagovat
valloire

jo, vokecat to můžeš, ale nic nezměníš na tom, že Dortmundu vykoupili nejlepší hráče

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, a to je chýba Bayernu že Dortmund je neschopný a nevie si udržať hráčov, čo negatívne na tom vidíš? Práveže Dortmund vykupujú dokonca ligu ešte viac...

Reagovat
valloire

hovadina

Reagovat
smazaný uživatel

Vau,adekvátna odpoveď.Vidím že seriózna diskusia s tebou očividne nieje možná

Reagovat
valloire

jak chceš diskutovat na tak jasný téma?

Reagovat
smazaný uživatel

Tvé názory jsou dosti dementní

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
manuelo neuero
Reagovat
Pato44

Tak ma to logiku, kdyz ti hraci jdou z BVB do Bayernu zadara nebo pred koncem smlouvy

Reagovat
manuelo neuero

a že takových byly tucty

Reagovat
Pato44

no ale pár jich bylo a pokud by šli za normální cenovku, tak je Bayern před Dortmundem

Reagovat
manuelo neuero

jenom Lewandowski. A celá tahle diskuze je zcela zbytečná, protože úplně každý klub by udělal to samé co Bayern. kdyby měl tu možnost

Reagovat
REPLIKATOR

Bayern

Reagovat
Gazdo

Reagovat
vladino10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RadekVonCZE

Bruno Hlavně zůstat nohama na zemi

Reagovat
Johny203

Schalke katastrofa. Obrana deravá, brankár tragický, v ofenzíve neschopnosť prihrať si a ak už sa niekto z modrých ocitol v streleckej pozícií, mal hroznú koncovku. Dortmund, v útoku, klasicky smrtiaci. Hlavne trojdotykový úvodný gól stál za potlesk. Obrana ale tiež nebola úplne istá a nielen preto že v nej bol klasicky kiksujúci Akanji. Chcel by som ju vidieť proti rovnako kvalitnému útoku ako je ten Dortmundský. Zrejme by to veľká vá´ýhra nebola, minimálne dnes.

Reagovat
Bayern +

Pekne vystihnuté, Schalke hrozne v lese, za to priebežné 6. miesto môžu byť hoodne radi ešte.

Reagovat
smazaný uživatel

to souhlasim.... ten golman Schalke uplny traged, to jsem dlouho nevidel takovy vykon golmana

Reagovat
Mönchengladbach

TOP 5 pěkně bodově odskočená.

Klíčem k tomu, aby ten pátej flek a oči pro pláč nezbyly na Gladbášek, bude příště "doma" porazit Neverkusen.

Reagovat
ratusek

Jaká byla uroveň? A myslíte si, že po přátelácích by to bylo lepší?

Reagovat
smazaný uživatel

Šla tam poznat nerozezhranost, což se dalo čekat, hodně ztrát, nepřesností...ale třeba na Dortmundu to úplně poznat nebylo, ti si tam většinou dělali, co chtěli

Reagovat
JozkokozleJ

Tak trebars Hertha jeden z najelpsich vykonov za dost dlhu dobu. Bol som v ocakavani, co predvedu pod Labbadiom a malo to tempo i kvalitu.

Tiez M´gladbach hral vo vybornom tempe a velmi pozeratelny futbal.

Reagovat
Rudnevs

Teraz som si pozrel zostrihy (až na Schalke, to radšej nechcem ani vidieť ) a Hertha na mňa urobila dojem, Cunha dal krásny gól... A Pekarík má asistenciu, hoc nebyť Akopgumu, tak to letí niekam úplne mimo.

Reagovat
JozkokozleJ

Akpoguma toho pokazil dost. Schreuder ho asi zase zacne stavat na hrot

Labbadia vratil do zostavy skusenych hracov (Pekarik, Ibisevic a Skjelbred) a povedal by som, ze vedla vyborneho Cunhu to dnes boli najlepsi hraci Herthy. Brunovi sa vyplatilo, ze stavil na lidrov kabiny. A ja si myslim, ze predchodcom na lavicke sa nedarilo aj preto, ze odstavili dlhorocnych harcovnikov a az prilis rychlo budovali novu os na ihrisku bez toho, aby respektovali zakonitosti kabiny.

Z Pekarika mam velku radost. Mne Klunter jednoduche pride ako horsia varianta (hrac tak do Sandhausenu; aj ked tam maju Diekmeiera ) a preferovany je snad len kvoli veku. Pritom Pekarik dnes po lajne lietal ako dvadsatrocny. Nabehal toho spomedzi vsetkych na ihrisku najviac. A bolo to aj ucelne.

Reagovat
Bayern +

Dúfam, že od leta naplno zapoja do zostavy aj Ondra.

Reagovat
JozkokozleJ

Ak sa Cunha usadi na AM, nebude to mat Duda lahke. Ale to su este velmi skore spekulacie. Ja verim, ze Ondrej na jesen v Herthe bude a ze bude platnym hracom.

Reagovat
Rudnevs

Ja som od Labbadiu úprimne aj trochu čakal, že vytiahne týchto rutiniérov, obzvlášť Ibiševića som v základe očakával, keďže to bol jeho útočník v Stuttgarte. S Pekaríkom súhlasím, mohol by pod Brunom nastupovať častejšie.

Keď už spominaš Diekmeiera, ten včera dostal červenú asi po štyroch minútach. Očividne nemal moc náladu na futbal bez fanúšikov...

Reagovat
bobis21

Nepřišla mi špatná. Čekal jsem to horší bez přípravy.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
db18

BVB ve formě, i když prvních pár minut to skřípalo, pak se to ale zlepšilo...

...Schalke naopak mizerné, ale to bylo i před pauzou, tak těžko soudit.

Reagovat
fabec1222

Podle počtu diváků je vidět, že to stejně nikoho nezajímalo...

Reagovat
Benfica

Reagovat
Pablos

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Fridgiee

Reagovat
Rudnevs

Bruno Labbadia

Reagovat
Mates_Matesović

Gladbach super. Z té špičky nejsympatičtější tým, snad ještě trochu proženou BVB a Bayern.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
ADM

Zvuk napnutej siete po strelení gólu, strašné terno

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, to je snad jedna z mála výhod. Ale když to rozezníš jak Haaland na plným staďáku proti PSG, tak to je přímo orgáč.

Reagovat
Remt

to se líbilo i mě

Reagovat
Rudnevs
Reagovat
RadekVonCZE

Doufám, že mu dají doživotí, jak bylo uvedeno

Reagovat
Nadržený šimpanz

Myslím, že v base ho budou mít rádi tak, jak měl rád on to dítě

Reagovat
Smreky

Nechápem zmysel tých opatrení ktoré sa zaviedli.... napr.:

striedačka - každý oddelene s odstupom, s rúškom.... zákaz oslavovať gól so spoluhráčmi....

aký to má zmysel keď futbal je kontaktný šport a cely zapas sú hráči oboch mužstiev v kontakte?? Nerozumiem tomu načo...

Reagovat
vladino10

bol tu nejaky clanok, ze podla danskej studie stravia pocas zapasu dvaja hraci na ihrisku v kontakte iba zopar minut..

no a potom tu je druhy rozmer - proste vsetkym tym, ktori kricali, ze su proti futbalu atd bolo treba aspon nejakymi opatreniami zavriet usta

aj keby hraju v hygienickych oblekoch, tak to je stale lepsie ako keby mali kluby krachovat...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Benfica

"no a potom tu je druhy rozmer - proste vsetkym tym, ktori kricali, ze su proti futbalu atd bolo treba aspon nejakymi opatreniami zavriet usta" asi tak

Reagovat
Smreky

Rozumný človek pochopí že nie je možné aby neboli v kontakte.... ale keď to má pomôcť tomu aby sa mohlo hrať tak je to ok :D

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Manik...

Reagovat
ratusek

Aspon že v Hertě mají rozum, sem zvědavej jestli dostanou trest nebo něco takovýho

Reagovat
Smreky

Nedostali žiadny trest. Našťastie, bolo by to zbytočne

Reagovat
Rudnevs

Hertha tuším oslavovala a práveže nedostali žiaden trest, pretože to s tými oslavami bolo údajne len odporúčanie a nie príkaz.

Reagovat
db18

Ale snáší se na ně za to kritika. Což moc nechápu... všichni hrají na to, že BL má jít příkladem, že se to dá dodržovat...

Přitom to absolutně nechápu, ty hráči spolu byli týden v izolaci na hotelu (k nakažení má stačit patnáct minut ve stejné místnosti s nakaženým, případ z Napajedel pak zase ukazuje že i přes veškerá opatření šíření nemusí být zabráněno) a několikrát je všechny testovali, takže tam riziko nákazy je minimální, možná až nulové...

Reagovat
Rudnevs

Jasné, že je to jedno, riziko nakazenia je minimálne, ide im len o ten image, keďže momentálne je Bundesliga vzorom pre celý svet. Preto je podľa mňa aj správne, že to je len odporučenie a nie príkaz a že ich nebudú nijak trestať.

Reagovat
Elliasson

Tu kritiku naprosto nechápu... Jak někdo inteligentní může kritizovat oslavy gólu spolu?

Reagovat
El Campeon

super,divadlo žije

Reagovat
ratusek

OT: Sporting nehlásí žádného nakaženého

Co to je za slovní spojení?

Reagovat
smazaný uživatel

Na iDnes není článek sólo o Schikovi

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Nickname 9

Bayern!

Reagovat
ratusek

jaktože měl Kolín dnes 4 okna na střídání?

Reagovat
JozkokozleJ

Polcasove striedanie sa nepocita.

Reagovat
bayern987

Reagovat
ratusek

Reagovat
Bayern +

Pán Boh zaplať, zas o krok bližšie k titulu

Reagovat
smazaný uživatel

V průběhu přenosu byl slyšet jakýsi opilecký zpěv. Žeby tihle dva?

Reagovat
Rudnevs
Reagovat
Baronne

No tyvole

Reagovat
Elliasson

Wááááááááááááááááááááááááááu!!!

Reagovat
PePiG7

“Nejdriv uklidim balon a pak se jdu divat na kozy ty vole!,,

Reagovat
fenixLFC

fakt dufam ze wereder takto mizerne hral len kvoli dlhsej prestavke a nie kvoli tomu ze su proste marni...aj ked vsetko nasvedcuje opaku. branenie nulove, ti hraci vobec nevedia branit centre a nabehy, zaloha nepokryva nabiehajucich hracov. leverkusen si s nimi robil co chcel, 1 vs 1 werder netusil. tazko povedat co bolo smutnejsie, ci branenie werderu alebo riesenie tych par vynimocnych prilezitosti co mali smerom dopredu...

Reagovat
Werkrider

Komentovať Leverkusen nebudem, ale v Brémach je niečo naozaj špatne. Tak zlú obranu som už dlho nevidel, ale ešte je to aj mixnuté jalovým útokom

Werderu by som prial udržať sa, ale začínam to vidieť blede.

Je mi trochu ľúto Pavlenky a hodne ľúto @stas87

Reagovat
Shevchenko

1 výhra domácích, 3 remízy a 5 výher hostů, to nám to bez těch diváků pěkně začíná

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Rudnevs

Ako hral Wirtz?

Kai dva góly

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem slusne, bohuzel se nedostal do zadne sance, ale 1 na 1 se mi libil a je dost rychlej

Reagovat
Werkrider

Skôr technické CAM než rýchlik ako Bellarabi alebo Diaby. Ale dosť si veril 1 na 1 jak píše D4ve a mal aj zopár slušných driblingov.

Do Leverkusenu prišiel v Januári z Kolínskej 17ky, pred dvomi týždňami mal ešte 16 a teraz nakukol do základu v Leverkusene... cítim sa starý a budižkničemu...

Reagovat
smazaný uživatel

napodobne

Reagovat
Rudnevs

Vďaka obom. Úprimne som o ňom doteraz ani nevedel, prvýkrát som o ňom čítal, keď Kicker pred zápasmi v súvislosti s ním urobil galériu najmladších bundesligových debutantov. Každopádne, budem mu držať palce, snáď bude dostávať šance. Teoreticky i ďalšia budúca nádej pre reprezentáciu.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, rikali ze v Nemecke U16(17) nosil kapitanskou pasku

Reagovat
cologneFC

Mimochodom, v regióne existuje medzi klubmi dohoda o nepreťahovaní hráčov do 18r (Köln, Leverkusen, Düsseldorf a Gladbach). Leverkusen sa na dohody z vysoka vykašľal a pretiahol si ho. Samozrejme to veľa svedčí aj o charaktere hráča. Smozrejme nespravili nič proti pravidlám, len sa vykašľali na dohodu. A odmietli o tom akokoľvek komunikovať. Ale tak aký klub, taký prístup...

Reagovat
Werkrider

Wirtz sám chcel ísť do Leverkusenu čo najskôr. Rolfes s Vollerom samozrejme nemohli povedať ni, trhni si. Skutočnosť, že Wirtz vyslovene nechcel ostať v Kolíne niečo tiež vypovedá o kozloch. Tam mal už dávno nastupovať za Áčko...

Ale tak aký klub, taký prístup...

Reagovat
cologneFC

Wirtz chcel ísť až po tom, ako dostal ponuku z Leverkusenu. Toto ničím neobrozprávaš, skrátka charakter ľudí v LEV je rovkaý ako charakter hráča. Je tam dohoda o nepreťahovaní hráčov. Keby ju LEV dodržal, tak Wirtz sa môže aj na hlavu postaviť. A počítalo sa s ním, veď videl sám ako dáva Kolín príležitosť mladým hráčom. Behom 6 mesiacov dostali profesionálne zmluvy piati z juniorky. Wirtz hrával za U17 a aj napriek tomu, že mohol v lete dostať profesionálnu zmluvu, tak sa rozhodol ako sa rozhodol. Keďže už teraz viem aký charakter má ten hráč teraz, tak mi to ľúto nie je. Čo je škoda je to, že LEV sa vykašľal na dohody. Ale to zase na niečo poukazuje. Mne je jasné, že ich budeš chrániť, tu si ale každý spraví názor sám.

Reagovat
Werkrider

The switch of Florian Wirtz to Bayer 04 Leverkusen, initially planned for the summer, will take place in winter. The "Werkself" and the 1. FC Köln announced officially on Friday. With the offensive midfielder, which also had numerous other top clubs from home and abroad, Cologne loses one of its greatest talents to the local competition. His contract with FC would have expired at the end of the season.

Chápem frustráciu ale zavádzaš nepravdivými tvrdeniami ako nasratí fanúšikovia na nemeckých fórach. Wirtz v 16ich prerástol Cologne (podobne jak v 20ich prerastie Leverkusen, viď Havertz) a Leverkusen bol s Kolínom dávno dohodnutý na letnom transfere. Jediné čo Leverkusen ponúkol alebo urobil nad rámec dohôd, je prestup o pol roka skôr na čom sa normálne dohodli všetky strany.

Reagovat
cologneFC

Nemáš pravdu. Wirtzovi sa končila zmluva, ako aj píšeš. A presne o tom je tá dohoda medzi klubmi v regióne. Skrátka LEV sa na ňu vysral a nijako to nevyhovoríš. Áno, ten chlapec mohol ísť do úplne iného klubu, veď mal dosť ponúk. Vieš charakter je aj o tom, že sa dodržiavajú zmluvy. A ak to niekto nerobí, tak mám na neho názor aký mám. A to nemajú iba effzeh fans. Odsúdila to väčšina ľudí, vrátane našich najväčších rivalov. Samozrejme bol LEV z tejto dohody vyhodený. To je všetko čo k tejto téme píšem. A ešte raz zdôrazním, LEV žiadny predpis neporušil, nikto im nič nemôže. Ide o princíp. Keď sa raz k niečomu zaviažem, tak to dodržím aj keby sa hocičo dialo.

Reagovat
Werkrider

V čom konkrétne nemám pravdu?

Reagovat
cologneFC

Že zavádzam nepravdivými tvrdeniami. Ktorými konkrétne? Že tam chcel ísť až po tom ako dostal ponuku? Veď ako by tam mohol chcieť ísť skôr? Možno chcel odísť z Kolína po vypršaní zmluvy (nie profesionálnej), to netvrdím, že nie. Ide o to, že LEV mu nemal žiadnu zmluvu ponúkať. Pretože taká bola dohoda medzi klubmi. To je celé. Keďže mu zmluvu ponúkli, tak si myslíš, že dodržali dohodu? A je jedno, že by odišiel tak či tak. Nemal odísť k rivalovi z regiónu. O tom je tá zmluva, že si nebudú brať medzi sebou hráčov z juniorky, bez ohľadu na to, či sa im zmluva skončila. Pretože tak mladí hráči chcú byť väčšinou blízko domova, chodia ešte do škôl a pod. A kluby z regiónu sa tak jednoducho dohodli. O nič iné mi nejde a preto som napísal, že aký klub, taký prístup... Jednoducho si nemyslím, že ste sa zachovali správne a korektne.

Reagovat
Werkrider

Aha tak až teraz som asi pochopil jak si to myslel. Že on chcel odísť ale v rámci dohody mali dať od neho ruky preč a neponúknuť mu zmluvu. To by ale platilo keby to robili bez vedomia FC, ale oni s Leverkusenom normálne jednali a kluby sa dohodli. Videl som pár plačúcich fans, ale klub sa nevyjadril že to bola zo strany Leverkusenu prasárna nie?

Reagovat
cologneFC

Klub k tomu nedal žiadne vyjadrenie. Neviem z akého dôvodu. Myslím, že iba HH to komentoval, že s tým nesúhlasia, ale nemajú žiadne páky na to, aby ho udržali. Iba médiá v NRW to veľmi rozpitvávali. A áno dohodli sa na tom, že odíde už teraz. Aj keď sme v podstate za neho nič nedostali...

Reagovat
Werkrider

All in all je to asi ako hovoríš, ale snažím sa vidieť obe strany.

Kolín vychoval potenciálnu hviezdu, kapitán repre U17 ktorý chcel preč. Buď ho vezmeš, alebo pôjde do Dortmundu.

Na druhej strane je pravda, že to zrejme Leverkusen urobil "nemorálne", proti dobrým zažitým mravom a zvykom. A pokiaľ tá dohoda až doteraz fungovala, tak to musí byť Wirtz fakt nový Messi, lebo inak by Leverkusen nemal dôvod ho brať, o mladých a kvalitných hráčov hráčov tam (v LEV) fakt nie je núdza.

Reagovat
cologneFC

Som rád, že sme sa dohodli Drž sa a pekný večer prajem :-)

Reagovat
Rudnevs

Tá dohoda o nepreťahovaní hráčov je zrejme preto, lebo v danom regióne je strašne veľa klubov. Keby si kluby v jednom regióne začali navzájom brať hráčov, predbiehať sa s ponukami a ponúkať vyššie a vyššie prestupové čiastky, bolo by to zlé pre všetky strany. V tom spočíva princíp tej dohody, že proste napríklad nepríde Gladbach a nevykúpi systematicky päť najlepších hráčov z U12 Düsseldorfu. U Wirtza je to ale podľa mňa trochu iné, a to najmä preto, že on chcel z Kölnu odísť už pred tým než o neho začal mať záujem Leverkusen. Tým pádom ho Leverkusen vlastne Kölnu nevyfúkol, iba sa začal zaujímať o hráča, u ktorého bol už v tej dobe istý odchod. Ale chápem, že dohoda je dohoda a ľudia z Kölnu môžu byť nasraní...

A súdiť charakter hráča kvôli prestupu.. no neviem neviem. Obzvlášť keď tento prestup nie je o nenažranosti ani o ničom podobnom, on ako mladý chalan, ktorý sa chce stať profíkom, si proste vybral klub, kde mu k tomu môžu poskytnúť lepšie podmienky. Köln síce s príchodom Gisdola a Heldta začal viac stavať na mladých, to sa musí uznať, ale stále je Leverkusen tým dlhodobo stabilnejším klubom, kde dlhodobo dávajú šancu mladým hráčom.

Reagovat
cologneFC

Samozrejme ak chcel odísť, tak by sme mu brániť nemohli. Tá dohoda medzi klubmi tam je aj preto, aby sa druhé kluby neposilňovali na úkor iných z regiónu. Leverkusen túto dohodu nedodržal. To, že chcel Wirtz odísť, to je v poriadku. Mohol odísť, veď mu končila zmluva (nie profesionálna). Nesúhlasím s tým, že mu Kolín nemal čo dať. Máme jeden z najlepších systémov mládežníckej akadémia, čo je vidieť aj na postavení U17 a U19. Naši tréneri ho vypiplali a potom príde nejaký Leverkusen a aj napriek dohode medzi klubmi si ho zoberie? Mňa hnevá to, že nedodržali dohodu.

A k tomu charakteru hráča... Už som počas toho obdobia čo sledujem futbal zažil veľa hráčov, ktorí charakter nemali a nemyslím si, že nejako úspešne skončili. Mne nevadia futbalisti typu Podolski alebo Havertz, ktorí prerástli svoj klub a chcú odísť. Ale najskôr sa v tom klube vypracovali a ukázali. Neodišli po pár zápasoch (príp. žiadnom zápase). Takí hráči budú všade hviezdami. Pretože ich prístup ku klubu, k ľuďom, ktorí im pomohli dostať sa tam kde sú, je správny. Potom sú tu hráči typu Weiser a pod. Kde ten hráč mohol byť keby nešiel za peniazmi do Mníchova? Tých hráčov je strašne veľa a je to obrovská škoda pre celý nemecký futbal. Ale je to ich rozhodnutie a ja im ho neberiem. Môžem si ale o nich myslieť, že ich charakter je minimálne pokrivený. Takto som to myslel. A ešte raz hovorím, LEV a aj Wirtz na tento krok majú plné právo. Ja sa pýtam či je to takto správne. Podľa mňa nie. A ak sleduješ médiá v NRW, tak LEV a aj Wirtz boli za tento ťah riadne zvození. Chlapec si na seba naložil veľa, uvidíme či ten tlak ustojí. A nezávidím mu, že žije v Kolíne, vypočuje si svoje (to vieš, tam je futbal viac ako hocičo iné).

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele