26. kolo
17.05.2020 15:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Mohuč na půdě Kolína dohnala dvoubrankovou ztrátu a vybojovala remízu 2:2

Návrat kolínských fotbalistů na scénu se v domácím prostředí neodehrál podle jejich představ. V souboji s Mohučí vedenou jejich bývalým koučem ztratili dvoubrankový náskok a musejí se spokojit s bodem za remízu 2:2.

Na liduprázdný Rhein Energie Stadion v Kolíně se fotbal vrátil po více než dvou měsících a už po šesti minutách se rozezněl gólovou radostí domácích hráčů. Ti se totiž na hřišti nestačili ani pořádně zapotit a už kopali penaltu. Předcházela tomu akce Marka Utha, který si ve vápně luxusně zpracoval nakopávaný míč ze vzduchu načež jej obránce Niakhaté nevybíravě poslal k zemi. Osmadvacetiletý útočník následným pokutovým kopem nepohrdl, a i přes mrštný skok gólmana Müllera otevřel skóre.

Hosté se snažili rychle vyrovnat, na hřišti však působili nervózně a jejich akce tak často končily nepřesnostmi. První větší šanci si vypracovali až v 29. minutě, kdy Onisiwovu střelu tečoval obránce Bornauw a domácí brankář Horn jen špičkami prstů vyškrábl míč na roh.

Větší vzrušení přinesl druhý poločas. Kolínští do něj vstoupili stejně dobře jako do toho prvního a už po sedmi minutách vedli o dva góly. Postaral se o to Florian Kainz, který po rychlém protiútoku naskočil na centr od Dominicka Drexlera a hlavou nekompromisně prostřelil Müllera.

Hosté se však tentokrát otřepali velice rychle a zanedlouho to bylo zase jen o gól. V 61. minutě totiž sehráli rychlou akci, když nejprve Quaison našel na pravé straně úplně volného Bakua, ten poslal rychlý přízemní centr do vápna, kde jej zblízka do brány uklidil střídající Taiwo Awoniyi. Pro kmenového hráče Liverpoolu to byla vůbec první bundesligová branka v kariéře.

Hráči Mohuče chytili gólovou slinu a neúprosně se hnali za vyrovnáním, kterého se nakonec dočkali. V 72. minutě se v obraně domácích vytvořila mezera, kterou hladce proběhl Pierre Malong Kunde a střelou po zemi překonal Horna.

Druhá inkasovaná branka domácí fotbalisty probudila a ti se tak okamžitě snažili odpovědět. Aktivní byli zejména Drexler a Córdoba, žádný z jejich pokusů však Müller za svá záda nepustil.

Trenér Achim Beierlorzer tak na stadionu, na němž ve službách domácích zahajoval sezónu se svým novým mužstvem ukořistil bod za remízu 2:2. Mohuč však zůstává patnáctá s náskokem čtyř bodů na sestup. Kolín nadále uzavírá elitní desítku.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mě stačí i bodík.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele