26. kolo
16.05.2020 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Lipsko s Freiburgem pouze remizovalo

Die Roten Bullen tak znovu zaváhali proti soupeři, se kterým si v domácím prostředí dokázali zatím pokaždé ze tří předchozích případů poradit. Jenže Freiburg v každé sezoně dokáže zaskočit papírového favorita. A díky tomu dále může směle doufat v pohárové umístění.

Svěřenci Juliana Nagelsmanna začali pěkně zostra. Během úvodní patnáctiminutovky to nebezpečně zkoušeli Konrad Laimer, Christopher Nkunku a Timo Werner. Následně se ani jeden týmů nechtěl pouštět do žádných větších akcí. To se změnilo až ve čtyřiatřicáté minutě. Vincenzo Grifo centroval od rohového praporku na přední tyč.

Skákající balon se odrazil od lýtka Manuela Guldeho rovnou k levé tyči - 0:1. Náhoda poslala hosty do vedení. Tedy, jestli to tak příští rok třicetiletý obránce Freiburgu chtěl, je geniálnější než Cristiano Ronaldo! Lipsko toužilo po rychlé odpovědi, jenže místo toho mohlo podruhé inkasovat. Christian Günger však z okraje malého vápna netrefil přesně.

O poločasové pauze stáhl mladý kouč Nordiho Mukieleho a na hrací plochu místo něj poslal Ademolu Lookmana. Takže se rozestavení změnilo na 4-2-2-2. V šestapadesáté minutě to byl právě Lookman, kdo chtěl překvapit brankáře Schwolowa, jenže jeho pokus nebyl z nejpřesnějších. Nkunku přinutil minutu poté jedničku ve službách Freiburgu k výbornému zákroku.

Činil se i proti šanci Wernera. Proti dalšímu pokusu z kopačky Yussufa Poulsena zasahovat nemusel. V sedmasedmdesáté minutě už jej však vysoký dánský forvard překonal, když hlavou ukázkově uklidil do sítě Kamplův centr - 1:1. Sedm minut poté zazdil svou příležitost Marcel Sabitzer. A to se mohlo obhájci třetí příčky stát osudným.

Günter rozehrál v nastaveném čase přímý kop na Hölera, který ještě pobídl Robina Kocha. Ten se za přihrávku odměnil gólem. Jenže rozhodčí Gräfe ho po poradě s videem nemohl pro těsný ofsajd uznat. Hráči Lipska nakonec můžou být s bodem spokojeni. Za týden se střetnou s Mohučí, zatímco Freiburg přivítá doma Werder Brémy.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Největší kurviči lupenu-Freiburg.

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele