26. kolo
16.05.2020 15:30 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Hoffenheim hrubě nezvládnul domácí duel s Herthou

Klub z hlavního města nejenže soupeři oplatil porážku z úvodního vzájemného zápasu, ale zároveň to pro něj může znamenat začátek úspěšnější série výsledků. Stará dáma totiž zatím podávala krajně nevyrovnané výkony, což ostatní platí i pro TSG. Po šestadvaceti kolech dělí v tabulce oba soupeře jenom čtyři body.

V 7. minutě zakončil pěknou kombinaci svou střelou Dán Robert Skov. Jordan Torunarigha ji ovšem zblokoval. Následně to dvakrát zkoušel Vedad Ibišević, který na lavičku náhradníků odsunul ještě před rokem velice nadějného Krzystofa Piateka. Vedle bosenského útočníka nastoupili Dodi Lukebakio a Matheus Cunha, který svou příležitost zahodil ve třiadvacáté minutě. Ve 28. minutě výborně naservíroval Pavel Kadeřábek pro Christopha Baumgartnera, který ovšem netrefil podle svých představ. V další minutě se odehrál vcelku důležitý moment, jelikož rozhodčí Dingert ocenil Boyatovo zastavení Beboua jenom žlutou kartou. Útočník z Toga přitom šel už téměř sám na bránu.

Poté se Boyata ukázal v lepším světle, když málem dopravil za Baumannova záda Plattenhardtův centr z přímého kopu. Stefan Posch se ale objevil ve správný čas na správném místě. Před odchodem do šaten došlo ještě bosensko-brazilskou spolupráci. Ibišević pobídnul Matheuse Cunhu, který mířil jenom do gólmanových rukavic. Oba si však po přestávce spravili chuť.

Po změně stran zahrozil jako první domácí sedmnáctiletý mladíček Maximilian Beier. Jeho pokus však po Rudyho přihrávce skončil o kousíček vedle. Velká škoda pro Hoffenheim, protože kdyby skóroval, těžko by čtyři minuty poté mohla jít Hertha do vedení, že ano?!? Posch při obranném zákroku odhlavičkoval pouze k Pekaríkovi, který to zkusil pravačkou z první z hranice velkého vápna. Kevin Akpoguma ve snaze odvrátit nebezpečí bohužel tečoval míč do protipohybu vlastního brankáře - 0:1.

Jen dvě minuty poté přibyly Alfredu Schreuderovi na čele další vrásky. Marvin Plattenhardt si udělal prostor na levém křídle, aby mohl poslat ideální centr do malého vápna, kde všechno jistila hlavička Vedada Ibiševiće - 0:2. Snížit mohl Florian Grillitsch, jenže se mu to nepodařilo. Takže přišla řada na Matheuse Cunhu.

Dvacetiletý útočník se na levém křídle výtečně uvolnil přes nebohého Akpogumu, doběhnul až do vápna, kde místo přihrávky volil nečekanou střelu na zadní tyč - 0:3. To se psala čtyřiasedmdesátá minuta a nikdo nepochyboval o tom, že berlínská družina tenhle duel zvládne dovést do zdárného konce. A povedlo by se to i tehdy, kdyby Baumgartner a střídající Jacob Bruun Larsen proměnili svoje šance.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele