26. kolo
16.05.2020 15:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Pozdní trefa zajistila Wolfsburgu vítězství

Vlci předváděli i před koronavirovou pauzou velice dobré výkony a nadále živí naději na účast v evropských pohárech. Augsburg naopak stále tápe a dá se očekávat, že boj o záchranu mezi elitou bude ještě hodně dramatický.

Jako první vyslal na Koena Casteelse balon v 16. minutě Ruben Vargas. Brankář ve službách VfL se však zaskočit nenechal. Pak získali převahu hosté a mohli se ujmout vedení, kdyby byli Paulo Otávio, Renato Steffen a Josip Brekalo o něco přesnější. Ve třiačtyřicáté minutě se druhý jmenovaný dostal do zakončení znovu a tentokrát nezaváhal.

Po Otáviově centru z levé strany se prosadil parádní hlavičkou téměř z hranice šestnáctky - 0:1. Po změně stran se pokusil odpovědět Marco Richter. Casteels se nachytat nenechal. Jenže ve čtyřiapadesáté minutě rozehrál Philipp Max standardní situaci. Lehce dezorientovaný John Brooks cílil na vlastní bránu. Gólman zkrotil kulatý předmět pouze natolik, že jej odrazil do břevna, od kterého spadl na brankovou čáru, od níž se pochopitelně znovu odrazil do vzduchu, ideálně pro dotírajícho Tina Jedvaje - 1:1.

Necelých deset minut poté se prosadil Admir Mehmedi. Ale tahle branka platit nemohla, jelikož kolega Daniel Ginczek, který několik sekund předtím vystřídal nevýrazného Brekala, stál v době přihrávky ofsajdu. V šestasedmdesáté minutě tedy mohl jít do vedení Augsburg. Felix Uduokhai dorazil Maxovu pobídku zblízka na místo určení. Rozhodčí Felix Brych si však všimnul, že v ofsajdu stojící Florian Niederlechner brání Casteelsovi ve výhledu, takže ani tuhle trefu neuznal.

Ve zbývajících minutách se dvakrát v šanci ocitnul Mehmedi. Jednou napálil pravou tyč, podruhé minul, v čemž jej napodobil i spoluhráč Maximilian Arnold. Když už to vypadalo, že utkání dospěje k remíze, obešel Kevin Mbabu na pravé straně protihráče, aby mohl naservírovat přízemní přihrávku napříč pokutovým územím, tedy až na zadní tyč. Tam číhal osamocený Daniel Ginczek a z nějakých dvou metrů rozvlnil síť, čímž se postaral o jubilejní desátou výhru svého klubu - 1:2.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele