26. kolo
18.05.2020 20:30 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Leverkusen válel i po dlouhé pauze, Werder přehrál o tři branky

Werderu se před koronavirovou přestávkou příliš nedařilo a ani v dohrávce 26. kola to nebylo ono. Proti favorizovanému Leverkusenu vyhořel v defenzivě a kvůli čtyřem inkasovaným brankám prohrál jednoznačně po výsledku 1:4. V tabulce německé Bundesligy se stále nachází na předposledním sedmnáctém místě s osmnácti body a za patnáctou příčkou Mohuče zaostává už o bodů devět. Bayer se naopak opět přiblížil k elitní čtyřce.

Svěřenci nizozemského trenéra Petera Bosze jsou pátí s padesáti body a na čtvrté Lipsko mají manko jediného bodu. Úvodní pětadvacetiminutovka před prázdnými tribunami stadionu Weser nic zajímavého nepřinesla, poté se z ničeho nic dostali do vedení hosté. Domácí v sestavě i s dvěma českými krajánky Jiřím Pavlenkou a Theodorem Gebre Selassiem mohli poprvé inkasovat ve 27. minutě, ovšem tvrdou ránu Amiriho z hranice šestnáctky skvěle odvrátil Pavlenka.

Ihned nato zaspal Gebre Selassie na pravé straně, načež Kai Havertz neměl problém uklidit do sítě centr Diabyho. Neuběhly ani další dvě minuty a Gebre Selassie své předchozí zaváhání napravil. Po rohovém kopu od Bittencourta se procpal k přední tyčí a chytrou tečí zamířil do sítě kolem dívajícího se gólmana Hradeckého - 1:1. Nerozhodný stav ale netrval příliš dlouho.

Ve 33. minutě se podruhé v tomto střetnutí prosadil Havertz, který si naběhl do volného prostoru na parádní přímý volný kop od Kerema Demirbaye a prudkou hlavičkou opět nedal Pavlenkovi žádnou šanci na úspěch. Ještě do poločasu mohl Werder znovu srovnat, jenomže Bittencourtovi střela příliš nesedla a z nadějné pozice pálil příliš vysoko. Bayer ve druhém dějství vyčkával a o svém úspěchu rozhodl krátce po odehrané hodině.

Diaby získal míč na levém křídle pokutového území, ukázkovým obloučkem našel rozběhnutého Mitchella Weisera, jenž předskočil bránícího protivníka a s pomocí země přelstil marně se natahujícího Pavlenku. Zhruba v polovině druhé části zkusil štěstí z osmnácti metrů Bailey a jen těsně minul levou konstrukci. Čtvrthodiny před závěrečným hvizdem uzavřel gólový účet tohoto pondělního klání Demirbay, lehce vyběhnutého Pavlenku pokořil úžasným lobem.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hraje se až 16.3. . Zvládnou to kucí z Levrkusenu?

Reagovat
Werkrider

Ešte trochu sa to posunulo no :D

Reagovat
johnn

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele