26. kolo
16.05.2020 18:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Gladbach výborným úvodem zaskočil Frankfurt

Vždycky bývá těžké se motivovat, když soupeř vede po sedmi minutách o dvě branky. Právě takový problém musel v Commerzbank-Areně řešit i domácí Eintracht. Podle očekávání se stal neřešitelným, takže z toho byla třináctá porážka. Naopak Hříbata nadále prohánějí Dortmund s Bayernem.

Trvalo to přesně pětatřicet sekund, když si Alassane Pléa vyměnil balon s Jonasem Hofmannem, přičemž první jmenovaný pak zacílil po zemi přesně k levé tyči - 0:1. Zaskočení Orli byli brzy vytrestáni podruhé. Ramy Bensebaini si po zpracování s balonem trochu pohrál, aby jej z levé strany předložil před bránu, kde to pro Marcuse Thurama byla mimořádně snadná úloha - 0:2.

Následně hosté zvolnili a čekali na rychlé protiútoky, které mistrně ovládali už za dob Luciena Favreho. Teprve v závěru úvodní dvacetiminutovky se osmělil Daichi Kamada. Bohužel to ale k radosti nevedlo. Následně musel proti Pléovi zasahovat Kevin Trapp. Dorážku pak Neuhaus nasměroval nad. Podobná situace se odehrála i na druhé straně hrací plochy.

Rozdíl byl v tom, že Filip Kostić střílel z přímého kopu a dorážku nad bránu poslal Stefan Ilsanker. Ve zbytku úvodního dějství scházela Hütterovu výběru přesnost i kreativita, zatímco ten Roseho nadále spíše vyčkával. Po změně stran chtěli Frankfurtští hrát ofenzivněji. Jenže to s sebou neslo určitá rizika. Obrana byla otevřenější, čehož v 68. minutě málem využil Alassane Pléa, kdyby nepálil jenom do tyče.

Poté se ocitla čtyři Hříbata v orlí šestnáctce, pro což neměl pochopení Evan N’Dicka a povalil na zem Breela Embola. Jasná penalta, kterou Rami Bensebaini se štěstím proměnil - 0:3. Hosté pak evidentně zvolnili, čehož využili přihrávající Sebastian Rode a před Sommerem osamocený Adrien Silva - 1:3.

Jonas Hofmann pak napálil pouze Martina Hintereggera. Potom zahodil velkou příležitost Mijat Gacinović, čímž zároveň odmítnul ve zbývajících minutách jakékoli drama. V nastaveném čase ještě neuspěl Patrick Herrmann. To ale nikomu z jeho spoluhráčů nevadilo. Za týden dorazí do Borussia-Parku silný Bayer Leverkusen. A Frankfurt? Ten podnikne cestu do mnichovské Allianz Areny.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že Eintracht dneska určitě neptohraje

Reagovat
smazaný uživatel

Mohli dostat daleko víc, Gladbach je dneska naprosto přejel.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele