26. kolo
16.05.2020 15:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Revierderby vyznělo jednoznačně pro Borussii Dortmund

Před koronavirovou pauzou vyhráli svěřenci Luciena Favreho čtyřikrát za sebou. A během dvou měsíců evidentně nic ze svého umění nezapomněli. Schalke naopak v Signal Iduna Parku prohrálo poprvé od roku 2015, nicméně v tabulce si rozhodně výrazně nepohorší.

Před prázdnými tribunami se první větší příležitost odehrála až ve 24. minutě. Julian Brandt nacentroval a Erling Håland zamířil pouze do boční sítě. Dvě minuty poté se díky zaváhání Manuela Akanjiho a Raphaëla Guerreira dostal do šance hostující Daniel Caligiuri. Bürki byl ve své svatyni pozorný.

V devětadvacáté minutě se mohli fanoušci domácího celku u televizních obrazovek zaradovat, protože Brandt elegantně posunul na Thorgana Hazarda, jenž z pravé strany nacentroval do vápna, kde se Håland prosadil levačkou a zaznamenal svou desátou trefu v sezoně - 1:0. Druhou trefu si Černožlutí schovali na závěrečnou minutu úvodního dějství.

Norský střelec branky dostal brankáře Markuse Schuberta pod tlak, na základě kterého chyboval. Mahmoud Dahoud ukořistěný balon posunul na Brandta, který oslovil nabíhajícího Guerreira, jenž z levé strany poslal kulatý předmět neomylně k protější tyči - 2:0. Dvě pěkné akce tedy zajistily Borussii dvoubrankové vedení.

To se rozrostlo o další zářez necelé tři minuty po změně stran. Další ztráta vyústila v rychlý protiútok. Håland byl sice faulován, ale rozhodčí ponechal výhodu. Osamocený Brandt pak posunul na Thorgana Hazarda, jenž nekompromisní ranou z hranice velkého čtverce nedal gólmanovi šanci - 3:0. Salif Sané pak ještě správně vyinkasoval za ten faul žlutou kartu. V ten moment patrně už i David Wagner věděl, že do nedalekého Gelsenkirchenu si jeho skvadra žádné body neodveze.

Čtvrtou branku si domácí schovali na třiašedesátou minutu. Guerreiro našel Hålanda, který mu balon vrátil. Díky zapomenutému Jonjoe Kennymu se nejednalo o ofsajd, takže mohl portugalský univerzál zakončovat stylově nártem své levé nohy - 4:0. Ve zbytku zápasu už žádné větší šance k vidění nebyly, takže Dortmund může slavit nejvyšší výhru v derby od 12. listopadu 1966, kdy skončilo 6:2.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
johnn

Aspoň sa bude načo pozerať keď nehrali niaku ligu.

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Nadherny goly Dortmundu. Pripada mi, ze ty prazdny tribuny sejmuly z hracu tlak a ti si tak dovoli vic nez v normalnich zapasech

Reagovat
smazaný uživatel

Je to dost možné, někdy mi přišlo, že to přehrávali až moc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele