Bundesliga - souhrn 23. kola

26.02.2021, 22:27, aktualizováno 28.02.2021, 19:56
Komentáře a souhrny
Alexander Sørloth (© AFP)
RB Lipsko otočilo zápas s Mönchengladbachem a zůstává o dva body za vedoucím Bayernem Mnichov, jenž rozstřílel Köln. Další výhru přidal Wolfsburg, jenž si poradil s Herthou, naopak Frankfurt v páteční předehrávce odjel bez bodu z Brém. Dortmund potvrdil úlohu favorita proti Bielefeldu a tři body má rovněž Stuttgart...

Bayer Leverkusen - SC Freiburg 1:2

28.02.2021 18:00

Góly: 70. Leon Bailey - 50. Ermedin Demirović, 61. Lucas Höler

Leverkusen si svou reputaci po jasném nezdaru v Evropské lize nenapravil. V rámci ligového měření sil nestačil doma na Freiburg, který před ním v posledních dvou zápasech nevyhrál, a dostal se tak svému soupeři na dostřel tří bodů. Domácí naopak protáhli svou šňůru bez výhry na pět utkání v řadě napříč všemi soutěžemi, během tohoto období přitom padli už potřetí.

Marně se snaží mužstvo kouče Petera Bosze najít zašlou slávu. S Freiburgem sice mel Bayer dlouhodobě velmi dobrou bilanci, jenže tu za současné mizerné konstelace zkrátka nepotvrdil. Od roku 2017 tak s Breisgau-Brasilianer po sedmi případech prohrál, přičemž v předchozích dvou je hned dvakrát porazil. O jeho neúspěchu rozhodly hlavně úvodní chvíle po přestávce.

První půle žádnou branku nepřinesla. V 10. minutě chtěl změnit bezgólový stav Bailey, tlačil míč levačkou pod břevno, avšak hostující brankář Müller byl mezi třemi tyčemi připravený. O dost nebezpečněji si počínal o pár momentů později Alario, i jeho prudkou hlavičku nicméně dokázal Müller polapit. Freiburg mohl udeřit Demirovičem, na brankáře Grilla ale nevyzrál.

Byť hosté mohli v první pětačtyřicetiminutovce působit přece o něco nevýraznějším dojmem, byli to oni, kdo pět minut po obrátce zužitkoval svou první šanci druhého poločasu. Höler našel svou přihrávkou zprava v šestnáctce nikým nehlídaného Demiroviče, jenž neměl potíže usměrnit balón po zemi ke vzdálenější tyčce. A v 61. minutě Freiburg udeřil taktéž podruhé.

Demirovičův dlouhý pas skončil na zadní tyči u Grifa, ten přeposlal merunu ještě do středu pokutového území, odkud pohotově zacílil Höler. Svěřenci trenéra Christiana Streicha se od té doby soustředili především na bránění svého náskoku a jejich protivník stačil ve zbývajícím čase už jenom snížit, to když kličkující Bailey v 70. minutě z vápna tvrdě propálil Müllera.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - FC Augsburg 0:1

28.02.2021 15:30

Góly: 25. André Hahn

Mainz se v neděli odpoledne utkal s Augsburgem a karty byly jasně rozdané. V případě výhry Mainzu se domácí tým posune před Herthu a Bielefeld a opustí tak sestupové pásmo. Zápas však dokázali jediným gólem rozhodnout hosté z Augsburgu a Mainz tedy na předposlední příčce zůstává.

Se sedmnácti body předposlední je v tuto chvíli Mainz a na dvojici Hertha, Bielefeld ztrácí jeden bod. Augsburgu výhra pomohla v odskočení od Kölnu a v tuto chvíli je s šestadvaceti body a náskokem pěti bodů na Köln na třináctém místě.

V 16. minutě mohl jít do vedení Mainz, avšak Latza se po převzetí odraženého míče trefil přímo do brankáře Gikiewicze. Ve 25. minutě to naopak byl Augsburg, kdo šel do veden, když se po obrovské chybě Zentnera dostal k míči Hahn a trefil se do odkryté části brány.

Dalších pořádných šancí jsme se dočkali až v závěru zápasu. V 86. minutě mohl naplno rozhodnout o výhře Augsburgu svým druhým gólem v zápasu Hahn, ale jeho střela z bezprostřední blízkosti skončila pouze na tyči a vzápětí se málem potvrdilo dávné pravidlo "Nedáš, dostaneš!"

Hned v 88. minutě se totiž do zajímavé střelecké pozice dostal domácí Onisiwo a po zákroku Gikiewicze skončil míč rovněž na tyči. Gól, který vstřelil Hahn v první půli byl tedy v celém zápase jediným a všechny tři body si odváží Augsburg.

Více informací k zápasu

Union Berlín - TSG Hoffenheim 1:1

28.02.2021 13:30

Góly: 9. Max Kruse (pen.) - 29. Nico Schlotterbeck (vl.)

Union Berlín remizoval s Hoffenheimem 1:1. V závěru zápasu se hrdinou mohl stát Pavel Kadeřábek, jeho vstřelený gól byl však odvolán na základě předcházejícího ofsajdu.

Hoffenheim je po remízovém zápase se sedmadvaceti body jedenáctý, Union se čtyřiatřiceti body sedmý a na šestý Leverkusen má ztrátu třech bodů. Bayer má navíc jeden zápas k dobru. Diváci u televizních obrazovek se nenudili především na začátku zápasu.

V první půlhodině totiž padly oba góly, které rozhodly o dělbě bodů. První stěžejní moment zápasu přišel již v 8. minutě, když hostující Grillitsch ve vlastním pokutovém území skluzem fauloval Trimmela a sudí Stieler nařídil pokutový kop, který vzápětí proměnil Kruse. Brankář Hoffenheimu Baumann sice vystihl stranu, na kterou Kruse bude kopat, avšak na míč nedosáhl. A odpověď jihoněmeckého klubu nemusela vůbec trvat dlouho.

Již ve 13. minutě se totiž Hoffenheim dostal do své první velké šance, když se Bebou po individuální akci na pravé straně ocitl až před brankářem Kariusem, kterého chytrým obloučkem přehodil a míč směřoval do brány. Těsně před brankovou čárou ho však vykopl směrem do hřiště domácí obránce Friedrich a skóre se tedy neměnilo. Hned o minutu později mohl za Hoffenheim vyrovnat Grillitsch, tentokrát se však skvělým zákrokem blýskl Karius.

Ve 28. minutě už se však skóre skutečně na konečných 1:1 měnilo. Z pravé strany centroval prudce před Kariuse Kramarić a míč se odrazil od domácího Schlotterbecka přímo za záda jeho vlastního brankáře. Schlotterbeck si tedy připsal velice nešťastný vlastní gól. Většinu druhého poločasu se museli fanoušci nudit, zajímavé věci se děly až v poslední čtvrthodině, kdy mohl Hoffenheim třikrát vstřelit vítězný gól.

Nejdřív v 76. minutě Bebou slibně střílel po skvělé přihrávce Kramariče, ale míč skončil pouze těsně vedle, poté v 80. minutě odčinil Schlotterbeck svůj kiks ze vstřelené vlastní branky odhlavičkovaním míče z vlastní brankové čáry a v 83. minutě se dokonce podařilo dostat míč mezi tři tyče českému obránci Pavlu Kadeřábkovi. Gólová radost však neměla dlouhého trvání, videorozozhodčí totiž vzápětí odhalil předcházející ofsajd a gól byl tedy odvolán. Hoffenheim může litovat neproměněných šancí ze závěru zápasu a body se tak nakonec rozdělily.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - Borussia Mönchengladbach 3:2

27.02.2021 18:30

Góly: 57. Christopher Nkunku, 66. Yussuf Poulsen, 90+3. Alexander Sørloth - 6. Jonas Hofmann (pen.), 19. Marcus Thuram

Bídné první dějství vystřídalo parádní druhé, Lipsko jakožto favorit tohoto souboje dohnalo nepříjemné manko, vyhrálo v Bundeslize popáté v řadě, a stále tak na vedoucí Bayern ztrácí pouhé dva body. Mönchengladbachu jako by po obrátce zkrátka došel dech, přišel o pohodlný odstup od svého soupeře a padl již počtvrté během uplynulých pěti zápasů ve všech soutěžích.

Hosté vstoupili do tohoto měření sil famózně, už v 6. minutě kopali penaltu poté, co stoper Upamecano drcnul ve vlastním pokutovém území do Embola u brankové čáry. Exekuce se chopil Hofmann a ačkoli brankář Gulácsi směr jeho střely vystihl, inkasování zabránit nedokázal. Uběhlo přitom jen dalších třináct minut a Borussia už vedla o dva góly.

Lazaro podnikl výpad po pravé straně, přetáhl centr na zadní tyč, kde Embolo nehlavičkoval nejlepším způsobem, nicméně po jeho zakončení se míč odrazil od spoluhráče Thurama asi k překvapení všech zúčastněných přímo do branky. Ve 40. minutě dokonce mohl být rozdíl mezi oběma týmy ještě vyšší, avšak Hofmann neseřídil při ráně levačkou svá mířidla správně.

Domácí během prvního poločasu opravdu nepředvedli nijak pozitivní výkon, především co se ofenzivního počínání týče. Po obrátce se však začali dostávat do jakési vnitřní pohody a též oni začali úřadovat. Už v 51. minutě se podařilo skórovat Sörlothovi po pasu od Kluiverta, ukázalo se ovšem, že balón doopravil do brány rukou, a tak jeho přený zásah nebyl uznaný.

V 57. minutě již však bylo dle pravidel fotbalu vše v pořádku, a Lipsku se tak povedlo snížit stav. Daniel Olmo ze středu pole poslal přihrávku na levou stranu, odtud Sörloth přeposlal merunu do šestnáctky na nikým nehlídaného Nkunkua, který ji usměrnil účinně pod břevno. A o dalších devět minuty později bylo už srovnáno, o tuto skutečnost se zasloužil Poulsen.

Jeho přízemní střela zpoza vápna poté, co mu míč sklepl narychlo Daniel Olmo, sice neměla vyloženě razantní parametry, byla ale natolik přesná, že se odrazila od brankové konstrukce za záda gólmana Sommera. V 77. minutě mohl výhru zařídit Poulsen, zisk tři bodů nicméně pro lipský výběr zajistil až Sörloth, jenž ve třetí minutě nastavení využil Nkunkuův oblouček.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - 1. FC Köln 5:1

27.02.2021 15:30

Góly: 18. Eric Choupo-Moting, 33. Robert Lewandowski, 65. Robert Lewandowski, 82. Serge Gnabry, 86. Serge Gnabry - 49. Ellyes Skhiri

Bayern dokázal jednoznačně zvítězit nad Kölnem. Po úspěchu v prvním zápase osmifinále Ligy mistrů se mu podařilo zvítězit nad Kölnem 5:1.

Bayern byl pochopitelně jasným favoritem zápasu. Otazník však visel nad možnou únavou hráčů z úterního zápasu Ligy mistrů nebo nad absencí Pavarda a Tolissa.

Do první velké šance zápasu se dostali právě domácí. V 15. minutě už to vypadalo, že Süleho střela z dálky skončí v bráně, avšak míc nakonec pouze těsně prolétl kolem pravé tyče. O tři minuty později už se však skóre zápasu skutečně měnilo. V 18. minutě centroval do pokutového území hostů z přímého volného kopu Goretzka a hlavou míč usměrnil mezi tři tyče Choupo-Moting.

Ve 26. minutě se o vstřelení gólu hlavou pokusil Lewandowski, míč však skončil pouze těsně vedle. Ve 33. minutě však polský kanonýr přeci jenom skóroval, a sice po přihrávce Goretzky střelou ze střední vzdálenosti. První poločas tedy skončil za výsledku 2:0.

Na začátku druhé půle byli hráči Kölnu o poznání aktivnější a ve 49. minutě se jim dokonce podařilo snížit, když dokázal Neuera z bezprostřední blízkosti šikovně přelobovat Skhiri. Na nic víc už se však Köln v zápase nezmohl, v následujících desítkách minut totiž favorit utkání dominoval a Köln v podstatě k ničemu nepustil.

V 65. minutě vstřelil gól na 3:1 po geniální přihrávce Müllera střelou z hranice vápna Lewandowski. V 77. minutě se konečně dostal do hry i Köln, když se Drexler po skvělé individuální akci dostal do střelecké pozice a následně z hranice pokutového území vystřelil na bránu, ale štěstí mu nepřálo a míč nakonec skončil pouze na tyči. V 82. minutě navýšil na 4:1 po přihrávce od Hernandeze perfektní střelou do pravého dolního rohu Gnabry. O osudu zápasu už bylo v podstatě rozhodnuto, hráči Kölnu se však nevzdávali a v 85. minutě Meyer nevstřelil druhý gól Kölnu pouze kvůli výtečnému zákroku brankáře Bayernu Neuera.

Poslední hřebík do rakve Kölnu zatloukl v 86. minutě svým druhým gólem v zápasu Gnabry, tentokrát se gólově prosadil hlavou po centru Goretzky. Právě Leon Goretzka se v zápase prezentoval skvělým výkonem a ačkoliv se mezi střelce nezapsal, připsal si tři asistence.

Bayern tak zůstane i po 23. kole bundesligy první a v tuto chvíli má na druhé Lipsko náskok pěti bodů, avšak tým ze Saska má zápas k dobru. Köln je s jednadvaceti body čtrnáctý a na sestupové pásmo má náskok tří bodů. V příštím týdnu čeká Bayern derby "der Klassiker" proti odvěkému rivalovi z Dortmundu, Köln se představí na vlastním hřišti proti Brémám.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Arminia Bielefeld 3:0

27.02.2021 15:30

Góly: 48. Mahmoud Dahoud, 58. Jadon Sancho (pen.), 81. Reinier

Borussia tak po utkání se Schalke zvládla i další duel s týmem, který bojuje o setrvání v soutěži. Všechny tři góly si přitom hráči schovali až na druhou půli. Díky tomu má klub ze Signal Iduna Parku jistotu, že po třiadvaceti kolech zůstane na pohárové příčce, zatímco Arminia to bude mít ve zbývajících dvanácti kolech ještě hodně složité.

Hráči BVB se postarali o první dvě střely zápasu. První patřila Raphaëlu Guerreirovi, druhou obstaral Giovanni Reyna. Pak přišla řada na hostujícího Ritsu Doana a po uplynutí úvodní desetiminutovky vyzkoušel Hitzovu pozornost Fabian Kunze. V osmadvacáté minutě chybělo jen velmi málo k tomu, aby Marco Reus rozvlnil síť. Po této standardní situaci však zvonilo za Stefanem Ortegou břevno.

Do konce úvodního dějství ještě mířil Reyna do vnější strany sítě, Erling Håland se musel sklonit před brankářovým uměním a na opačné straně hrací plochy zahodil velikou příležitost Sergio Córdova. Nicméně bezbrankový stav ve druhém dějství nevydržel ani tři minutky. Jadon Sancho udělal na hranici šestnáctky dobrou práci.

Nakonec se rozhodl nestřílet. Místo toho posunul na lépe postaveného Mahmouda Dahouda, jehož přízemní střela pravačkou si přes shluk těl našla cestičku, aby zapadla k levé tyči - 1:0. V minutě sedmapadesáté hasil Amos Pieper nepříjemnou situaci tím, že na malém vápně podkopl Marca Reuse. Nařízený pokutový kop proměnil Jadon Sancho bez jakýchkoli problémů - 2:0.

Odpovědět se snažil Fabian Klos, jenže tímto pokusem nikoho z dortmundských nevystrašil. Uwe Neuhaus se v 62. minutě odhodlal k oživení za pomoci trojnásobného střídání. Jenže nadále útočila Borussia. Nejprve Reus a po něm i Sancho si opět vylámali zuby na dobře chytajícím Stefanu Ortegovi.

Muž v rukavicích však přeci jen ještě jednou kapituloval. Běžela jednaosmdesátá minuta, když domácí rozjeli rychlou akci, během které se míč postupně přes Sancha a Hålanda dostal k Brazilci Reinierovi, jenž zakončením do brázdné brány otevřel při hostování z Realu Madrid svůj bundesligový účet - 3:0. Černožluté čeká v týdnu čtvrtfinále DFB-Pokalu proti Gladbachu, a pak je na programu bitva s vedoucím Bayernem Mnichov. Die Arminen se pokusí bodovat v domácím střetnutí s Unionem Berlín.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Hertha BSC 2:0

27.02.2021 15:30

Góly: 38. Lukas Klünter (vl.), 89. Maxence Lacroix

"Vlci" tak dokonale využili zaváhání Frankfurtu, ačkoli tříbodový náskok na třetí příčce není zrovna oslnivý. Zároveň ale platí, že se podařilo vyvinout tlak na druhé Lipsko. Naopak "Stará dáma" se nadále pohybuje v těsné blízkosti sestupových vod.

První velkou příležitost této partie měla ovšem Hertha. Lucas Tousart vypálil z první zpoza velkého vápna a Koen Casteels musel konečky prstů vytahovat na břevno, od kterého se kulatý předmět odrazil do bezpečí. Následně ve vyložené šanci selhal Wout Weghorst, čímž v podstatě navázal na zahozenou šanci, ke které došlo během úvodní desetiminutovky.

Krátce poté už holandský forvard hlavou síť rozvlnil, leč tahle trefa, která by v aktuální sezoně byla jeho patnáctou, nemohla platit kvůli ofsajdu. Úvodní zásah se zrodil ve 38. minutě. Ridle Baku poslal z pravého křídla do vápna nevysoký centr, přičemž Lukas Klünter ve snaze zabránit ve skórování Weghorstovi cílil neskutečně smolně do vlastní brány - 1:0.

VfL se tedy dostalo zadarmo ke gólu, jenže to netušilo, že si na pojistku počká až do samotného závěru tohoto mače. Po změně stran se jako první osmělil Maximilian Arnold. Tenhle pokus však nebyl zrovna výstavní. Následně se ke střele z úhlu dostal Yannick Gerhardt. Svatyni, kterou hájil Rune Jarstein, ovšem ke škodě klubu z Volkswagen-Areny přestřelil.

Až do svého překvapivého vystřídání v 74. minutě byl hodně aktivní Vladimír Darida. Čtvrt hodiny poté nacentroval na Deyovaisia Zeefuika, jehož famózně jednou rukou vychytal Koen Casteels. Českého záložníka střídal Dodi Lukebakio a hned po příchodu na trávník mohl skórovat, kdyby nemířil nad. A kdyby se zároveň nepískal ofsajd.

V 79. minutě měli Dárdaiovi svěřenci zahrávat po faulu na Jhona Córdobu pokutový kop, ale rozhodčí Dankert svoje původní rozhodnutí po konzultaci s videem přehodnotil a "pětku" odvolal. Poté mířil jenom do vnější strany tyče Krysztof Piątek. Jeho krajan, nicméně v tomto duelu protihráč Bartosz Bialek, mohl náskok Wolfsburgu zvýšit bezprostředně po svém vystřídání. Rune Jarstein se ale vyznamenal.

Jenže v 89. minutě norský gólman už nedosáhl na hlavičku Maxence Lacroixe, jemuž posadil balon na hlavu Maximilian Arnold, když centroval od rohového praporku. Pro dvacetiletého francouzského obránce šlo o první přesný zásah v Bundeslize - 2:0. V nastaveném čase si ještě Marin Pongračić nesmyslně vyšlápl na Piąteka a po druhé žluté byl vyloučen. Za zbývajících šedesát sekund však Hertha už směrem dopředu nic vymyslet nestihla.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Schalke 04 5:1

27.02.2021 15:30

Góly: 10. Wataru Endo, 26. Wataru Endo, 34. Saša Kalajdžić, 88. Philipp Klement, 90+2. Daniel Didavi - 40. Sead Kolašinac

V domácím prostředí nadělil soupeři na cestu zpět do Severního Porýní-Vestfálska pět branek, díky čemuž připisuje osmé vítězství v sezoně. Die Königsblauen inkasovali během třiadvaceti zápasů hrůzných jednašedesát gólů a více než reálně jim hrozí pád do 2. Bundesligy, kterou nehráli od sezony 1990/1991.

V 5. minutě se ke střele z úhlu dostal Amine Harit a Gregor Kobel musel zasahovat. Že by skvadra Pellegrina Matarazza mohla navázat na týden starou výhru proti Kölnu, naznačila minuta desátá. Borna Sosa rozehrál rohový kop. Jeho centr doletěl až na zadní tyč, kde z první pravačkou zakončoval zcela neobsazený Wataru Endo. A to tak, že nasadil Michaelu Langerovi housle - 1:0.

Následující minuty patřily v Mercedes-Benz-Areně především Silasi Wamangitukovi. Křídelníkz Demokratické republiky Kongo nejprve spálil v rozmezí několika málo sekund hned dvě dobré šance. Poté si nevysloužil pokutový kop. A jeho centr nedokázal Kalajdžić nasměrovat na místo určení. Stuttgart to ale trápit nemuselo, jelikož po šestadvaceti minutách hry vedl už od dvě branky.

Gonzalo Castro rozehrál roh tentokrát z levé strany. Míč propadl mezi těly až na zadní tyč, kde opět číhal neobsazený Wataru Endo a jeho volej z bezprostřední blízkosti byl opět neomylný - 2:0. Poté Langer vychytal Marc-Olivera Kempfa. A opět došlo na standardní situaci, po které se balon dostal k Sosovi, jenž z hranice vápna centroval přesně na hlavu Saši Kalajdžiće, jehož přesné zakončení k tyči posunulo VfB do třígólového trháku - 3:0.

Rakouský forvard má na kontě jedenáct branek, přičemž šest z nich zaznamenal právě hlavou, což se v tomto bundesligovém ročníku zatím nepovedlo žádnému jinému hráči. Dvě minuty po této trefě mohl přidat další, jenže mu nebylo přáno. Naopak ve 40. minutě přihrál Benjamin Stambouli napříč pokutovým území na Seada Kolašinace, jehož přízemní střela levačkou zapadla přesně ke vzdálenější tyči - 3:1.

Úvodní dějství tedy bylo na góly poměrně bohaté. Další mohli padnout hned po změně stran. Jenže Kalajdžićova hlavička tentokrát nebyla přesná a dalekonosný pokus Orela Mangaly nepustil za svá záda muž v rukavicích. V 67. minutě předvedl Gregor Kobel vynikající zákrok proti Suatu Serdarovi. Za nějakých 180 sekund fauloval Kempf ve vlastní šestnáctce Harita a kopala se penalta.

Nabil Bentaleb volil přízemní zakončení po své pravé ruce, což mu Kobel dokonale přečetl a tento pokutový kop famózně zneškodnil! Deset minut poté si na švýcarského brankáře nepřišel ani Alessandro Schöpf, ani Suat Serdar se svou nepříjemně tečovanou střelou. Čtvrtý a pátý gól si hráči Stuttgartu schovali až na samotný závěr utkání.

V 88. minutě posunul Wataru Endo na Philippa Klementa, který se s míčem otočil na hranici vápna a svou ranou k levé tyči nedal Langerovi možnost zasáhnout - 4:1. A v nastaveném čase se dočkal i Daniel Didavi, když ve vzdálenosti nějakých pětadvaceti metrů od brány vyslal nepříjemnou střelu, které nechyběla razance i přesnost - 5:1.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Eintracht Frankfurt 2:1

26.02.2021 20:30

Góly: 47. Theodor Gebre Selassie, 62. Joshua Sargent - 9. André Silva

Brémy dokázaly v rámci předehrávky 23. kola německé bundesligy překvapivě zvítězit nad Eintrachtem Frankfurt. Pro ten je prohra na půdě outsidera první bundesligovou prohrou v tomto kalendářním roce.

Naposledy prohrál Frankfurt bundesligový zápas na začátku loňského prosince, když padl rovněž poměrem 1:2 na půdě Wolfsburgu. V poslední době se mohl pyšnit Frankfurt skvělou formou, posledních pět zápasů totiž vyhrál.

I přes prohru však Eintracht zcela určitě i po tomto kole zůstane na čtvrtém místě, na pátý Leverkusen má totiž náskok pěti bodů a o víkendu ho tedy tento soupeř v tabulce nepředstihne. Brémy jsou se šestadvaceti body dvanácté.

Jak bylo již zmíněno výše, favoritem zápasu byli hosté a ti se také dostali do první gólové situace. V 9. minutě poslal po rohovém kopu centr do pokutového území Brém Kostić a hlavou následně uklidil míč do sítě André Silva. Pavlenka byl bez šance.

Další gól mohl přidat Silva v 18. minutě, tentokrát se však Pavlenkovi podařilo jeho střelecký pokus vykrýt. Ve 34. minutě byl Werder poprvé na pokraji vyrovnání, ale Rašicova technická střela skončila pouze na břevně.

Obrat odstartovaly Brémy až po začátku druhé půle, konkrétně ve 47. minutě, kdy se k míči dostal na hranici pokutového území kapitán týmu Gebre Selassie, který po postrčení míče směrem k bráně zakončil po zemi ke vzdálenější tyči.

Poslední gól zápasu přidal v 62. minutě domácí Sargent a jeho střela byla téměř identická s tou, kterou vyrovnal o čtvrt hodiny dříve Gebre Selassie - Sargent přebral míč na pravé straně pokutového území a po zpracování míče zakončil po zemi ke vzdálenější tyči. Všechny tři body tak nakonec překvapivě zůstaly v Brémách.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov23164367:3252
2.RB Lipsko23155343:2050
3.VfL Wolfsburg23129237:1945
4.Eintracht Frankfurt23119346:3242
5.Borussia Dortmund23123848:3139
6.Bayer Leverkusen23107641:2637
7.Union Berlín23810536:2634
8.SC Freiburg2397737:3534
9.Borussia Mönchengladbach2389640:3633
10.VfB Stuttgart2388744:3632
11.TSG Hoffenheim23761037:4027
12.Werder Brémy2268826:3226
13.FC Augsburg23751123:3526
14.1. FC Köln23561221:4121
15.Hertha BSC23461326:4218
16.Arminia Bielefeld22531418:4118
17.1. FSV Mainz 0523451423:4417
18.Schalke 0423161616:619

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (58)

Přidat komentář
REPLIKATOR

Werder Gebre

Reagovat
oli9

Reagovat
berliner

Aspon ze ten Bayern zase nedokazal doma udrzet ciste konto

Reagovat
Bastaron

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
berliner

A pokud jde o Herthu asi fakt letos sestoupime

Reagovat
Heresy

zadna skoda..

Reagovat
berliner

Ja se zas budu smat az vam titul vyfoukne RB Leipzig

Reagovat
Bastaron

Reagovat
Psy_cho

Vždyť mimo Bayernu ten titul nikdo nechce, soupeřům stačí, když ho 1x za 5 let porazí, pak klidně můžou prohrávat.

Reagovat
berliner

Reagovat
Heresy

si pockas ..

Reagovat
berliner

Reagovat
Heresy

se menis v hulka ?

Reagovat
berliner

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Gazdo

Reagovat
8lampard8

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Liquid

a já píšu za Lipsko, žádná škoda skomírající Herthy nebude, možná jen o to jedno derby bude bundesliga chudší

Reagovat
berliner

Stejne by jste nas meli za rok zpatky v pripade sestupu

Reagovat
Liquid

pravděpodobně ano, ale to se kdysi taky říkalo o držáku Mnichovu 1860 či Hamburgu

Reagovat
berliner

Pravda ale kdyz spadla Hertha v posledni dobe tak se snad vzdycky rychle vratila.Takze myslim ze my bychom takovy problemy s navratem jako TSV Munchen 1860,Hamburger SV,Bochum nebo Bielefeld snad mit nemeli, aspon doufam

Reagovat
dave30

Ještě ti tam chybí Kadleclautern.

Reagovat
berliner

Ano,Kaiserslautern,Duisburg,Rostock,Cottbus,St.Pauli a dalsi tymy ktery se po sestupu nevratily Ted mne jeste napada Nurnberg

Reagovat
dave30

Reagovat
Werkrider

Kámo Ty když nepíšeš o Leverkusenu tak to vypadá, že jsi docela normální a znalý člověk.

Reagovat
berliner

No snazim se mit prehled A pokud jde o Leverkusen,tak mi vadi taky Bayern Mnichov a kdyz pominu Cesky tymy v poharech kterym nefandim tak se snazim byt normalni uzivatel

Reagovat
Rudnevs

S výnimkou toho Lauternu a HSV (ale tých by som neodpisoval, tí majú ešte šancu) to ale všetko boli menšie kluby než Hertha. Zas to nemôžeš zrovnávať s nejakym Cottbusom alebo St. Pauli, pre ktorých sú nižšie ligy normálne a občasný postup do BL je pre nich sviatok.

Reagovat
berliner

Jojo jsou to mensi kluby nez Hertha,a navic je Berlin docela atraktivni pro zivot, tak proto si myslim ze by Hertha nemela mit problemy s navratem mezi elitu v pripade sestupu,ale nechci se vyvysovat vuci mensim nemeckym klubum

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
REPLIKATOR

Dnes se hodilo naložit na Bundesligu. Všichni domácí favoriti nezaváhali

Reagovat
Salfovic

Gladbach by měl Rose okamžitě vyrazit.

Reagovat
herbage

Lewa ještě 5 gólů a bude druhý v historické tabulce nejlepších střelců Bundesligy. Prvního Müllera asi nepředežene, ale mohl by zkusit atakovat rekord v počtu gólů za sezónu. Jinak v LM už předehnal Raúla a je 3. nejlepší střelec v historii LM

Reagovat
Nickname 9

Legenda

Reagovat
db18

Reagovat
Nickname 9

Rose po potvrzení přesunu k Dortmundu prohrál s Monchengladbachem všechny zápasy

Reagovat
vladino10

nerozumiem preco sa to neoznamilo az po sezone...

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
andrew96

Nevím no, přistrčení Sorlotha do Lazara bych klidně pískal jako faul.

Každopádně dlouhodobě nesouhlasím se známkováním Gintera od Kickeru a včera mě jen utvrdil v odlišném pohledu. Ginter je slušný obránce, ale rozhodně bych neřekl, že by nějak vynikal. Má i dost vlastních much.

Reagovat
lvrpl

Sledujete niekto Benesa? Ako sa mu darí ?

Reagovat
Werkrider

Toto už Bosz asi neustojí...

Reagovat
smazaný uživatel

Z posledných 15 zápasov 3 výhry. Vypadnutie v pozícii mega favorita v pohári aj EL. V BL pozície mimo kvalifikácie do LM.

Voller hovorí, že mu stále verí a je pre neho plánom A aj B, ale určite už má ultimátum urobiť LM, ináč ho vyhodia na 100%. Do konca sezóny už ale podľa mňa ostane. Takisto podľa Vollera klub nepoloží jedna sezóna mimo Európy, keďze zdroje z Havertza sa neminuli úplne, takže počítajú zrejme aj s touto variantou.

Reagovat
johnn

Prišlo Nemehlo Dragovič a už 2 goly.Nech prepustia Bosza lebo to bude len horšie

Reagovat
smazaný uživatel

Schick je totální zoufalec, nechápu jak ho může někdo chválit.

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě ne větší jak Alario, jinak zoufalcem by si ted mohl nazvat kohokoliv z leverkusenu...hrůza děs. Právě kvůli patrikovi mně to mrzí dvakrát tolik.

Reagovat
PaYaB

Nikdo v Leverkusenu se teď nedá chválit, všechno šlo do hajzlu po tom zápase s Bayernem.

Reagovat
Werkrider

Je to tak no ... dostávame pravidelne dva góly z troch striel na bránku a pravidelne dávame žiaden až jeden gól z 10 -12 niekedy až vyše 20 striel. Takže na vine sú všetci, útok, obrana, brankári i tréner. Ani tá podpora z tribún už nie je čo bývala.

Reagovat
Arnar Resmusonn

Rose a Bosz jsou na okamžitý vyhazov! Pokud ne, tak poháry budou chybět, především v týmové kase

Reagovat
Nickname 9

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Wolfsburg

Reagovat
db18

Neuhaus končí... to moc nechápu...

Reagovat
Werkrider

Tiež úplne nechápem aké mali očakávania.

Reagovat
andrew96

Už tak mačkal z jasně nejhoršího kádru Bundesligy co šlo.

Reagovat
db18

tak to snad aspoň bude znamenat udržení Herthy a baráž pro Mainz.

Reagovat
Rudnevs

Keď niekto s ambíciami na titul nedokáže poraziť ani len kluby ako Bayern alebo Dortmund, môže si za to sám. A vôbec, nechápem, čo tam ešte hľadal...

Reagovat
ben555

Zdravim viem ze trochu mimo temu , ale co hovorite na tuto stranku? Nasiel som tam kopec informacii o svojom plemene: https://mojezvieratko.sk/pes/

Diik

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele