23. kolo
26.02.2021 20:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Theodor Gebre Selassie (© AFP)

Obrat Brém s Frankfurtem nastartoval Gebre Selassie, Eintracht letos prohrál v bundeslize poprvé

Brémy dokázaly v rámci předehrávky 23. kola německé bundesligy překvapivě zvítězit nad Eintrachtem Frankfurt. Pro ten je prohra na půdě outsidera první bundesligovou prohrou v tomto kalendářním roce.

Naposledy prohrál Frankfurt bundesligový zápas na začátku loňského prosince, když padl rovněž poměrem 1:2 na půdě Wolfsburgu. V poslední době se mohl pyšnit Frankfurt skvělou formou, posledních pět zápasů totiž vyhrál.

I přes prohru však Eintracht zcela určitě i po tomto kole zůstane na čtvrtém místě, na pátý Leverkusen má totiž náskok pěti bodů a o víkendu ho tedy tento soupeř v tabulce nepředstihne. Brémy jsou se šestadvaceti body dvanácté.

Jak bylo již zmíněno výše, favoritem zápasu byli hosté a ti se také dostali do první gólové situace. V 9. minutě poslal po rohovém kopu centr do pokutového území Brém Kostić a hlavou následně uklidil míč do sítě André Silva. Pavlenka byl bez šance.

Další gól mohl přidat Silva v 18. minutě, tentokrát se však Pavlenkovi podařilo jeho střelecký pokus vykrýt. Ve 34. minutě byl Werder poprvé na pokraji vyrovnání, ale Rašicova technická střela skončila pouze na břevně.

Obrat odstartovaly Brémy až po začátku druhé půle, konkrétně ve 47. minutě, kdy se k míči dostal na hranici pokutového území kapitán týmu Gebre Selassie, který po postrčení míče směrem k bráně zakončil po zemi ke vzdálenější tyči.

Poslední gól zápasu přidal v 62. minutě domácí Sargent a jeho střela byla téměř identická s tou, kterou vyrovnal o čtvrt hodiny dříve Gebre Selassie - Sargent přebral míč na pravé straně pokutového území a po zpracování míče zakončil po zemi ke vzdálenější tyči. Všechny tři body tak nakonec překvapivě zůstaly v Brémách.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele