23. kolo
27.02.2021 18:30 CET
3 : 2
(0:2)

Reportáž

Alexander Sörloth slaví se spoluhráči (© AFP)

Lipsko urvalo v závěru výhru nad Mönchengladbachem

Bídné první dějství vystřídalo parádní druhé, Lipsko jakožto favorit tohoto souboje dohnalo nepříjemné manko, vyhrálo v Bundeslize popáté v řadě, a stále tak na vedoucí Bayern ztrácí pouhé dva body. Mönchengladbachu jako by po obrátce zkrátka došel dech, přišel o pohodlný odstup od svého soupeře a padl již počtvrté během uplynulých pěti zápasů ve všech soutěžích.

Hosté vstoupili do tohoto měření sil famózně, už v 6. minutě kopali penaltu poté, co stoper Upamecano drcnul ve vlastním pokutovém území do Embola u brankové čáry. Exekuce se chopil Hofmann a ačkoli brankář Gulácsi směr jeho střely vystihl, inkasování zabránit nedokázal. Uběhlo přitom jen dalších třináct minut a Borussia už vedla o dva góly.

Lazaro podnikl výpad po pravé straně, přetáhl centr na zadní tyč, kde Embolo nehlavičkoval nejlepším způsobem, nicméně po jeho zakončení se míč odrazil od spoluhráče Thurama asi k překvapení všech zúčastněných přímo do branky. Ve 40. minutě dokonce mohl být rozdíl mezi oběma týmy ještě vyšší, avšak Hofmann neseřídil při ráně levačkou svá mířidla správně.

Domácí během prvního poločasu opravdu nepředvedli nijak pozitivní výkon, především co se ofenzivního počínání týče. Po obrátce se však začali dostávat do jakési vnitřní pohody a též oni začali úřadovat. Už v 51. minutě se podařilo skórovat Sörlothovi po pasu od Kluiverta, ukázalo se ovšem, že balón doopravil do brány rukou, a tak jeho přený zásah nebyl uznaný.

V 57. minutě již však bylo dle pravidel fotbalu vše v pořádku, a Lipsku se tak povedlo snížit stav. Daniel Olmo ze středu pole poslal přihrávku na levou stranu, odtud Sörloth přeposlal merunu do šestnáctky na nikým nehlídaného Nkunkua, který ji usměrnil účinně pod břevno. A o dalších devět minuty později bylo už srovnáno, o tuto skutečnost se zasloužil Poulsen.

Jeho přízemní střela zpoza vápna poté, co mu míč sklepl narychlo Daniel Olmo, sice neměla vyloženě razantní parametry, byla ale natolik přesná, že se odrazila od brankové konstrukce za záda gólmana Sommera. V 77. minutě mohl výhru zařídit Poulsen, zisk tři bodů nicméně pro lipský výběr zajistil až Sörloth, jenž ve třetí minutě nastavení využil Nkunkuův oblouček.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele